Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVD- филми - направи си сам

Featured Replies

ohmy.gif Много ми е интересно как може да си запиша ДВД филм от AVI... например XVID кодиран. Намирам само как от ДВД да си направя филм за компютър, а сега искам от филм за компютър да го запиша като ДВД.

Доколкото знам филма трябва да стане с някакво разширение VOB и някакви други такива подобни.... но досега всички програмки които опитвам правят MPEG или производни.....

Ако ползвам записващ софтуер NERO той пак очаква някакви други разширения и файлове, иначе си поставя за компилиране необходимите директории като в нормално видео ДВД...

Помогнете на страдащата ми душа да намери просветление в мрака :baby

Не мога да разбера защо искаш да записваш ДВД диск от АВИ файл. Качеството ще си остане същото както на АВИ файла. Затова още няма програми, които да позволяват конвертирането на АВИ файл във ВОБ. Иначе може да се поровя и да намеря нещо по въпроса.

Не знам дали има програми avi->vob :) , но си конвертирай avi-то в MPEG2 формат и после с Nero-то си направи DVD-Video ;)

За какво става въпрос,че ме мързи сега да чета?

Там съм обяснил как точно става това (от ави да конвертираш и да запишеш, обяснил съм как става това стъпка по стъпка). Запо нактатко виж тази картинка.

Не знам дали има програми avi->vob :down: , но си конвертирай avi-то в MPEG2 формат и после с Nero-то си направи DVD-Video ;)

Може да стане така, ама няма да получи нито качество, нито добър звук. Какъв е смисъла да записваш филм на ДВД като не можеш да използваш качествата на ДВД-то. Това си е чиста загуба на пари и време. Пък и нали Елит вече пуснаха DivX поддръжка на ДВД плеърите си. :)

За качеството вече беше обяснено, а за смисъла човека сам си решава!!!!!

К`во ви става бе хора?!?

Пък и нали Елит вече пуснаха DivX поддръжка на ДВД плеърите си.

Смях в залата. Когато Elite пуснат нещо ново аз ще си ходя!

Смях в залата. Когато Elite пуснат нещо ново аз ще си ходя!

Фокси, нямам каво повече да ти кажа, само ще покажа:

Линк

Линк

Хората са го казали, аз просто съм прочел!

Сега намерих нещо и по темата:

Линк

Линк

Линк

Линк

А ето как намерих всичките тези линкове Google serch results

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

Ето ти една много добра, но малко трудна програма за правене на ДВД-та. Прави ДВД от всичко, щом и свикнеш няма да полваш нищо друго. Има възможност за правене на менюта, глави и други екстри.

Ето го и линк-а: Adobe Encore

Успех!

• 3 седмици по-късно...
Не знам дали има програми avi->vob :angry: , но си конвертирай avi-то в MPEG2 формат и после с Nero-то си направи DVD-Video :angry:

cool.gif

DVD Build-ъра на Easy CD & DVD Creator 6 записва AVI to DVD. Даже можеш да си правиш старт intro-та на DVD-то + менюта и т.н. Пробвай го, много е лесно! biggrin.gif

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

ами има много програми с които може да се направи това.но дали ще проработи има ред фактори.Ще изброя няколко.

1.neoDVDplus5

2.AVSvideoconventor

3.winAVIvideoconventor

4.mpegencoding.....

Има и много други но пак в тия дни дето ДВД/тата четат всичко не виждам смисал.... да се прави тая операция...

Adobe Encore е една от най-добрите програми за целта, но наистина е малко сложна за начинаещи. Cucusoft-a ползва вградени субтитри, което не ми харесва, а и не съм сигурен, че MPEG2 енкодерът и е добър.

Като за начинаещи бих препоръчал The Film Machine плюс MPEG2 енкодер Canopus ProCoder. Програмата те води през целия процес, субтитрите могат да бъдат отделни и да се изключват и използва един от най-добрите външни енкодери.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.