Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

днес излиза официално, а кога да я очакваме по тракерите?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

От два дни го има в Мултирама като OEM вариант.

г-н Радев, бихте ли опреснили информацията ни относно цените?

офф: скоро няма ли да си направите свястна интернет страница - лош марктеинг, лош

Здравейте колеги имам супер проблем!

1.Когато искам да си сменя резолюцията на работния плот понеже е много голяма 1680х1050 и като дам на по малка примерно 1280х1024

излиза на половин екран.

2.Игрите също излизат на половин екран а не на цял.

Колеги моля ви помагайте!!! :yanim:

Имам проблем, имам два хард диска които са по 80 ГБ.

Единият е разделен на две, съответно на C: и E:, ОС е инсталирана в С:, дотук добре, проблема ми е че ми изчезна втория диск, който като дял се казва D:!

Отначало го показваше и преди малко изчезна безследно, някой да има идея как мога да го възвърна, със ОС Windows 7 Ultimate RTM x86 съм?

как е положението в device manager?

ако дяла няма буква там му сложете

Виждат се и двато дяла.

44476745.jpg

Оправих се, благодара ви!

Редактирано от handcream (преглед на промените)

извинявам се за подвеждането

погледнете в Disk management как седят нещата

съвет: когато прилагате снимки, въздържайте се от full size снимки с %7Boption%7D таг - използвайте thummails

извинявам се за подвеждането

погледнете в Disk management как седят нещата

съвет: когато прилагате снимки, въздържайте се от full size снимки с 47050372.png

А това за снимките, извинете незнам как се прави да е по-малка.

офф-топик:

Повечето безплатни сайтове за качване на снимки поддържат bbcode за thumbnails (в imageshack.us -> Thumbnail size)

ако качвате от собствения си компютър обаче разчитате единствено на оразмерителната система на сайта - в такъв случай е добре да отрежете ненужната част от снимката

радвам се че сте се справили сам - поздравления

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Преинсталирах Windows-a с тая версия (инсталирана на чисто, форматирано) -

winver.th.jpg

Проблема ми е, че не мога на таскбара да изкарам допълнителни ленти - по- точно изкарвам, но след рестарт изчезва и трябва наново. Искам да изкарам Quick Launch, но не става. Опитах и с друга лента и е пак същото.

P.S. Друго което искам да попитам - не трябваше ли да е възможно преинсталиране, което да започва от работещ все още Windows7? Опитах, но не става - стига се до едно място, където изписва нещо от сорта да се влезе в сайта на Майкрософт, където да се научи как да се преинсталира без загуби, или нещо подобно.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих ;):)

Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия :D

здравейте исках да попитам дали няма някаква настройка в самия Windows или в Realtek центъра за да се настрой ако си на слушалки да може да свири по-силно на XP го имаше

deamon tools lite не е съвместим със 7 има ли решение на този проблем.

Здравейте колеги имам супер проблем!

1.Когато искам да си сменя резолюцията на работния плот понеже е много голяма 1680х1050 и като дам на по малка примерно 1280х1024

излиза на половин екран.

2.Игрите също излизат на половин екран а не на цял.

Колеги моля ви помагайте!!! :)

Мониторът Ви предполагам е широкоекранен и няма как от съотношение 16:9, да стане 4:3 без да има отстъп по хоризонтала! Може да се разтегли "ръчно" от бутоните на монитора или от диспей пропъртис - настройки - разширени - корекции, но няма да е приятен за очите резултат!

[post=http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=112746&view=findpost&p=1341766]важна тема

DT последва съдбата на кометите, FG, и куп подобни програми

deamon tools lite не е съвместим със 7 има ли решение на този проблем.

кк

Мониторът Ви предполагам е широкоекранен и няма как от съотношение 16:9, да стане 4:3 без да има отстъп по хоризонтала! Може да се разтегли "ръчно" от бутоните на монитора или от диспей пропъртис - настройки - разширени - корекции, но няма да е приятен за очите резултат!

Ми след тоя отговор ще си карам със виста :blink: се пак благодаря за помоща

Ми след тоя отговор ще си карам със виста :blink: се пак благодаря за помоща

Не е напълно вярно. В драйверите (CCC за АТИ) има опция на име Scaling, която се грижи точно за това. Работи и при win7, поне при ATI. За nVIDIA не знам.

На мястото на RTM на MSDN се появиха някои нови файлови версии за Windows 7 с дата 21.10.2009. Досега информацията на MSDN не беше обновявана от месеци, когато излезе RTM. Ето пример за последната българската 64-битова версия на Windows 7 Ultimate:

File Name: bg_windows_7_ultimate_x64_dvd_x15-65906.iso

Date Posted (UTC): 8/21/2009 9:48:40 AM

ISO/CRC: 6E056FB7

SHA1: DB08E9B0D4713696FF3F93498F7CCE74289B5904

P.S. Най-вероятно обновяването е заради N версиите (без WMP и Internet Explorer). Като гледам другите не са пипнати, там е старата RTM версия от 24.08.2009. Справка за английската версия Ultimate x64 N с дата 22.10.2009:

File Name: en_windows_7_ultimate_n_x64_dvd_x16-13641.iso

Date Posted (UTC): 10/22/2009 8:48:48 AM

ISO/CRC: 52E7F771

SHA1: 045E966D469E6C9ADC0C5318818FBD0F3D20FD91

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Значи така, казаха ми да си сложа Уин 7, но искам да питам, как да разбера дали компа ми поддържа 64 битов Уин. Компа е добър, CPU: AMD Phenom 9850 Quad-Core 2,5GHz, RAM: 4GB DDR2, VC: nVidia 9500GT 1GB(дали при игри които изискват 1GB ще ми забиват от Уина). И да питам имам три дяла на харда и искам да инстална Уина на чисто, та трябва ли да си форматирам всички дялове или само този където ще инстална Уина, в случая :C. Спещно ми трябва инфото защото сега мисля да я правя инсталацията!!!!! :)

слагай спокойно - поддържа и 32 и 64 битови ОС

драйвъри за каквото и да е се търсят преди инсталация на ОС (независимо че някои от тях 7 ги намира сам)

форматираш само дяла на който искаш да инсталираш ОС - избираш custom инсталация

в прозореца за избор на дял, има линк Drive options, откъдето се извършват действия с дяловете вкл. формат

(леле колко правописни грешки имам днес)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Значи така, казаха ми да си сложа Уин 7, но искам да питам, как да разбера дали компа ми поддържа 64 битов Уин. Компа е добър, CPU: AMD Phenom 9850 Quad-Core 2,5GHz, RAM: 4GB DDR2, VC: nVidia 9500GT 1GB(дали при игри които изискват 1GB ще ми забиват от Уина). И да питам имам три дяла на харда и искам да инстална Уина на чисто, та трябва ли да си форматирам всички дялове или само този където ще инстална Уина, в случая :C. Спещно ми трябва инфото защото сега мисля да я правя инсталацията!!!!! :)

Процесора поддържа 64бит ОС.Игрите на който им трябва 1ГБ видеопамет няма да вървят добре на тази слаба карта така ,че не е проблем.За инсталация на чисто се форматира само дяла на ,който се инсталира в частност C. :)

дайте фонетика за win7 че буквите ги търся по 1 час

Много ви благодаря, Aquaris и coolmeen. Всъщност не очаквах толкова бързи отговори за това мерси :). А може ли да си сложа драйверите от оргиналните дискове, да не търся от нета.

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

дайте фонетика за win7 че буквите ги търся по 1 час

Какво по точно Ви трябва, Win7 има 5 фонетики на български(български, латиница, машинопис, традиционен фонетичен и фонетичен)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.