Премини към съдържанието
metamorphosism

OptionButton ...

Препоръчан отговор


Моля, помогнете !

Искам да си направя изпитваща програмка която съдържа 20 въпроса , за това въпроса ми е съзадал съм Userform1 и един comandbutton та как при натискане на бутона дввърху формата да се зареждат по 3 въпроса ,след което потребителя като посочи един от трите въпроса ,следт това наитскаики бутона да се заредят нови три въпроса .Благодаря ви за вниманието !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
Моля, помогнете !

Искам да си направя изпитваща програмка която съдържа 20 въпроса , за това въпроса ми е съзадал съм Userform1 и един comandbutton та как при натискане на бутона дввърху формата да се зареждат по 3 въпроса ,след което потребителя като посочи един от трите въпроса ,следт това наитскаики бутона да се заредят нови три въпроса .Благодаря ви за вниманието !

Използвай радиобутони за избор на отговор и проверявай дали е избран бутон с правилния отговор.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Правиш си MDI родителска форма в нея слагаш 20 sub форми и си конфигурираш всяка една форма да излиза като

диалогов прозорец на нея слагаш optButtons до колкото разбрах 3.Формата действа като контейнер на opt бутоните и само 1 може да бьде избран от трите вьзможни.

Сега примерно имаш пьрви вьпрос , селдователно пьрва форма наименувание на бутоните:

opt1

opt2

opt3

Private Sub opt1_Click()

If opt1.Value = True Then

Form2.Visible = True

Form1.Visible = False

End If

End Sub

Private Sub opt1_GotFocus()

opt1.Value = False

End Sub

Private Sub opt2_Click()

If opt2.Value = True Then

Form2.Visible = True

Form1.Visible = False

End If

End Sub

Private Sub opt2_GotFocus()

opt1.Value = False

End Sub

Private Sub opt3_Click()

If opt3.Value = True Then

Form2.Visible = True

Form1.Visible = False

End If

End Sub

Private Sub opt3_GotFocus()

opt1.Value = False

End Sub

Тька при натискане на даден бутон отиваш на form2 кьдето процедурата е сьщтата за form3.

Да не забравиш свойството на суб формите MDIChild = true

И на там си разработвш кода!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.