Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Как се правят .bat файлове?


Препоръчан отговор


Привет на всички.Ситуацията е следната.Разполагам с две презентации-едната правена на флаш, а другата на Пауър Пойнт 2003.Желанието ми е да ги вържа да вървят една след друга.Разбрах че има възможност като се направи бат.файл.Ако някой може да ми помогне благодаря предварително. cool.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Привет на всички.Ситуацията е следната.Разполагам с две презентации-едната правена на флаш, а другата на Пауър Пойнт 2003.Желанието ми е да ги вържа да вървят една след друга.Разбрах че има възможност като се направи бат.файл.Ако някой може да ми помогне благодаря предварително. cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм сигурен, че съм разбрал точно какво искаш, но ако целта ти е да стартираш едната презентация и след като я затвориш, да се стартира автоматично друга, тогава можеш да направиш следното, като използваш бат файл както искаш:

1. Създаваш един нов текстов файл и го отворяш

2. В него на отделен ред в кавички пишеш пълния път до приложението/файла, който искаш да отвориш

3. Записваш промените и сменяш разширението на файла от txt на bat - така чрез двукратно щракване се изпълняват една по една посочените във файла команди

Пример:

1. Правиш си папка и в нея слагаш двете презентации

2. Създаваш в папката нов текстов документ и в него пишеш

".\<името на първия файл>"

".\<името на втория файл>"

тук ".\" означава текуща директория, но може да напишеш и абсолютен път

3. Записваш текстовия файл и сменяш разширението на bat и готово

Не знам дали точно това ти трябва, но от обясненията ти само за това се сетих :eek:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Момчета, и двамата му казвате да направи по един и същ начин .bat файла, но пропускате едно нещо - така направен файла ще стартира едновременно и двете приложения. След като изпълни една команда, .bat файла преминава към следващата, освен ако не се изиска дадено действие от потребителя. Т.е. двете програми ще тръгнат едновременно.

В този случай трябва да има някакъв алгоритъм или код, който да следи кога е затворено едното приложение и тогава да се стартира другото.

Аз не мога да се сетя как това да стане с .bat файл, но ми хрумва нещо друго - ако Power Point презентацията е първа, мисля, че можеш да сложиш линк вътре в нея на последният слад, който да ти стартира Flash презентацията. Същото можеш да направиш и ако Flash презентацията е първа (просто слагаш един бутон).

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Момчета, и двамата му казвате да направи по един и същ начин .bat файла, но пропускате едно нещо - така направен файла ще стартира едновременно и двете приложения. След като изпълни една команда, .bat файла преминава към следващата, освен ако не се изиска дадено действие от потребителя. Т.е. двете програми ще тръгнат едновременно.

В този случай трябва да има някакъв алгоритъм или код, който да следи кога е затворено едното приложение и тогава да се стартира другото.

Аз не мога да се сетя как това да стане с .bat файл, но ми хрумва нещо друго - ако Power Point презентацията е първа, мисля, че можеш да сложиш линк вътре в нея на последният слад, който да ти стартира Flash презентацията. Същото можеш да направиш и ако Flash презентацията е първа (просто слагаш един бутон).

<{POST_SNAPBACK}>

Ами преди малко пробвах и не ги стартира едновременно.

Първо стартира едното приложение и едва след като го затвориш, стартира второто.

В моя случай опитах с документ на Word, картинка, и emule - стартират се едно след друго.

Поздрави


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На Tradegy идеята ми допада, защото е по-лесно изпълнима но проблемът е че флаш презентацията е .exe/не съм я правил аз/ и няма как да сложа линк към втората.А идеята е тя да е първа и след това тази на Power Point-а.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

toshe имаш бира от мен. Аз също пробвах и стана, явно се следяло дали даденото приложение е затворено или не. Извинявам се за подвеждането. Днес научих нещо ново.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз опитах но не се получи.Кат освърши първата презентация изписа click to exit и си чака да сликна.При кликване тръгва втората.Къде греша?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@echo Press Any Key To Run The 1st Presentation...

@pause >nul

powerpoint.exe  

@echo Press Any Key To Run The 2nd Presentation...

@pause >nul

flash.exe

П.П. Това ли имаше впредвид?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
@echo Press Any Key To Run The 1st Presentation...

@pause >nul

powerpoint.exe  

@echo Press Any Key To Run The 2nd Presentation...

@pause >nul

flash.exe

П.П. Това ли имаше впредвид?

<{POST_SNAPBACK}>

Направих нов текстови документ.В кавички написах пътя на първата презентация и на следващия ред на втората.Запаметих го в bat.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Направих нов текстови документ.В кавички написах пътя на първата презентация и на следващия ред на втората.Запаметих го в bat.

<{POST_SNAPBACK}>

Защо не пробваш без кавичките или да ползваш примера даден ти от steliyan само че вместо powerpoint.exe и flash.exe да напишеш пълният път до презентациите. Имай в предвид, че при този (втория) вариант ще трябва да се върнеш към прозореца, отворен от .bat файла и да натиснеш някой бутон, за да се стартира другото приложение, което е равносилно на това да я стартираш сам ръчно.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
И аз опитах но не се получи.Кат освърши първата презентация изписа click to exit и си чака да сликна.При кликване тръгва втората.Къде греша?

<{POST_SNAPBACK}>

Никъде не грешиш, според мен самата презентация е направена така да свършва с click to exit.

Което ми се струва, че не може да се компенсира с BAT файла.

Както и да ги въртиш нещата все до там ще се стигне.

Все пак опитай да пуснеш презентацията сам и виж дали свършва с "click to exit".

Разгледай и от командния ред дали няма някакви опции това EXE ....

Може да звучи налудничево но не е ли по-добре някак си да я заснемеш и после да я пуснеш като видео?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@echo  ----------One2Second v.1.0.0-------------

@echo  Thanks:

@echo  all kaldata.com stuff 

@echo  all kaldata.com users

@echo  all kaldata.com friends

@echo  ----------One2Second v.1.0.0-------------

@echo off

@echo Press Any Key To Run The Presentations...

@echo After PPT is finish please close Power Point

@echo similar for EXE file

@pause >nul

".\file.ppt"

".\file.exe"

Сглобено и от двете идеи!

:bye:

Редактирано от error_404 (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 3 години по-късно...

А има ли начин с bat файл да пусна дадена програма, но от другия акаунт?

На компа имам два акаунта А и В. Искам да направя така че, като съм в акаунт "А" да мога да пусна програма(uTorrent) и да сийдва торентите на акаунт "В". Пробвах няколко начина, но се включва само торентите на съответния акаунт.

Не искам да влизам в "В" само за да включа "uTorrent".

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разгледай тук http://ss64.com/nt/forfiles.html .Показани са всички команди на ДОС Промпта за XP.FORFILES е командата която служи за стартиране на поредица файлове.Има добри примери.

А има ли начин с bat файл да пусна дадена програма, но от другия акаунт?

На компа имам два акаунта А и В. Искам да направя така че, като съм в акаунт "А" да мога да пусна програма(uTorrent) и да сийдва торентите на акаунт "В". Пробвах няколко начина, но се включва само торентите на съответния акаунт.

Не искам да влизам в "В" само за да включа "uTorrent".

По принцип uTorrent се инсталира с еднакви права за всички потребители,освен ако не му е зададено изрично друго.Ако се логнеш с единия акаунт а после и с другия,можеш да ползваш две сесии на uTorrent (просто му задай да разреши ползването на повече копия на себе си).Така той ще работи независимо от това кой акаунт ползваш докатo не излезеш (log off) от тях.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Разгледай тук http://ss64.com/nt/forfiles.html .Показани са всички команди на ДОС Промпта за XP.FORFILES е командата която служи за стартиране на поредица файлове.Има добри примери.

....Ако се логнеш с единия акаунт а после и с другия,можеш да ползваш две сесии на uTorrent (просто му задай да разреши ползването на повече копия на себе си).

Аз точно това не искам(да се логна с единия акаунт а после и с другия).

Компа го ползва и моя син.Искам да ми пусне торента, без да влиза в моя акаунт.

Има ли такъв метод?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Аз точно това не искам(да се логна с единия акаунт а после и с другия).

Компа го ползва и моя син.Искам да ми пусне торента, без да влиза в моя акаунт.

Има ли такъв метод?

Ползвайте междинен, общ акаунт, за работа с торенти.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пускане на определена програма от vbs файл.

Недостатък е, че паролата се вижда във файла.

Следния код се записва във файл с произволно име и тип vbs :

Option explicit

dim oShell

set oShell= Wscript.CreateObject("WScript.Shell")

oShell.Run "runas /user:potrebitel ""C:\Program Files\uTorrent\utorrent.exe"""

WScript.Sleep 100

oShell.Sendkeys "parola~"

Wscript.Quit

Заменете potrebitel и parola с реалните (не забравяйте символа ~ след паролата) и стартирайте файла.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пускане на определена програма от vbs файл.

Недостатък е, че паролата се вижда във файла.

Следния код се записва във файл с произволно име и тип vbs :

Option explicit

dim oShell

set oShell= Wscript.CreateObject("WScript.Shell")

oShell.Run "runas /user:potrebitel ""C:\Program Files\uTorrent\utorrent.exe"""

WScript.Sleep 100

oShell.Sendkeys "parola~"

Wscript.Quit

Заменете potrebitel и parola с реалните (не забравяйте символа ~ след паролата) и стартирайте файла.

Направил съм всичко както е описано по-горе.

Ами пак не се получава. Пак тръгват торентите на акаунта от който стартирам файла.

Само да допълня, че акаунта ОТ който се опитвам да пусна файла няма парола,докато моя, има парола. Да не би да има някакво значение?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Направил съм всичко както е описано по-горе.

Ами пак не се получава. Пак тръгват торентите на акаунта от който стартирам файла.

Само да допълня, че акаунта ОТ който се опитвам да пусна файла няма парола,докато моя, има парола. Да не би да има някакво значение?

Да не би да е спряна услугата Secondary Logon ( Start - Run - services.msc ) ?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Да не би да е спряна услугата Secondary Logon ( Start - Run - services.msc ) ?

Мисля че е добре там status"started" ,, startup tupe"automatic".

Ако не става.. здраве да е. Не е болка за умиране.

Благодаря за помощта.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване