Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добра фентъзи книга

Featured Replies

Май "ЛЕКО" е невъзможно да кажем коя е най-добрата,а?Предивд колко е богат този жанр-две книги нямат нищо общо една с друга... :):shake_puter:

• Отговори 112
  • Прегледи 44,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ехаааа,кога ли ще изчета всички книги,които са предложени тук....Полезна тема.

Ти сигурно отдавна си си направил/а подаръка, ама айде и аз да се включа, ако приятеля ти е яко запален по фентъзито, вземи му Малазанска книга на мъртвите - четири тома са до момента в България и наистина си струва за почитателите на жанра

Ти сигурно отдавна си си направил/а подаръка, ама айде и аз да се включа, ако приятеля ти е яко запален по фентъзито, вземи му Малазанска книга на мъртвите - четири тома са до момента в България и наистина си струва за почитателите на жанра

<{POST_SNAPBACK}>

То въобще каква е разликата между фентъзи и фантастика?

Кирилл Еськов "Последний кольценосец"

Только не знаю, есть ли она на болгарском...

<{POST_SNAPBACK}>

Браво на човека-това все пак е форум! :P

• 1 месец по-късно...

Някой друг да е чувал за Изкоплението на Алтал???Чудесна книшка специално за почитателите на Едингс (автора на Белгариадата) ohmy.gif:):)

ми за начинаещи в този жанр "Белгариад" би било наи-добре, а иначе "Колелото на времето" и като завършек най- добрата според мен, която съм чел до момента "Малазанска книга на мъртвите"

• 3 седмици по-късно...

Моите любими книги са:

Франк Хърбърт - "Дюн"

Дъглас Адамс - "Пътеводител на галактическия стопаджия"

• 4 седмици по-късно...

Съгласна съм само с половината от книгите като Зелазни - Храниките на Амбър или пък Колелото на времето, Тери Прачет, но кажи какъв по - точно е твоя приятел.

Тук дават само идеи, но ти го познаваш най - добре и само ти ще улучиш правилната книга.

Абе хора тука става дума ФЕНТЪЗИ, а не за ФАНТАСТИКА!!! Има много голяма разлика. Фентъзито е жанр в който има хора, елфи, джуджета, орки, тъмни елфи, немъртви и всякакви други НЕМЕХАНИЗИРАНИ раси, докато във фантастиката е пълно с космически кораби, бластери, лазери, светлинни двигатели и други подобни неща. И което е най-важното, във фентъзито има МАГИЯ!

Фен съм на фентъзито, но никак не обичам фантастика! С повечето фенове на фентъзито е така.

Надявам се че съм бил ясен.

Една от най-добрите фентъзи книги "Властелинът на пръстените" от Дж.Р.Толкин Също така един от любимите ми фентъзи автори е Ричард Кнаак(май така му е името на български :))Ако ви поапдне някоя негова книга я прочетете и няма да съжалявате.

За подарък....който предполагам отдавна е подарен,но все пак съветите ни може да послужат и на други.......,е най-подходяща кнга в единичен том,поне според мен.На мен преди години ми подариха "Лъвовете на АлРасан"....перфектен избор.Аз харесвам "Хобит","Силмарилион",...но ако просто става дума за любимо фентъзи изобщо не се колебая да препоръчам "Песен за огън и лед" и "Придворния убиец".Даже се учудвам как никой досега дори не го спомена.

• 2 седмици по-късно...

Айде и аз да се включа-струва ми се ,че забравихме цикъла"Шанара"-не отстъпва на "Властелина..."

• 4 месеца по-късно...
За подарък....който предполагам отдавна е подарен,но все пак съветите ни може да послужат и на други.......,е най-подходяща кнга в единичен том,поне според мен.

Нека и аз се включа, а :) ? Става дума за неголеми и много увличащи книги.

Зелазни - "Една нощ през самотния октомври" - страхотен черен хумор! Пълно е с бисери!

Също "Донеси ми главата на принца" в съавторство с Шекли!

Друга любима, но точно в другата посока - свеж и весел хумор, е "Резерватът на талъсъмите" на Саймък.

Също "Мостът на птиците" от Бари Хюгарт - китайски приказни истории - има от всичко, дори и любов, романтика - красиво е.

П.П. Разтърсих се из нета и намерих Зелазни тук.

Редактирано от Itchy (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

бихте ли ми казали колко са книгите от Властелинът на пръстена и техните имена .На едни места пи6е 4е са 3 на други 6 нз .Бихте ли ми помогнали :):ph34r::lol6:

бихте ли ми казали колко са книгите от Властелинът на пръстена и техните имена .На едни места пи6е 4е са 3 на други 6 нз .Бихте ли ми помогнали :):ph34r::lol6:

Кничите са 3: Задругата на пръстена,Двете Кули и Завръщането на Краля. Съществува и четвърата книга обвързана с Властелинът на пръстените-Хобит,Билбо Бегинс или дотам и обратно ( май така се превеждаше;) ). Книгата е написана близо 20 години преди трилогията и разказва как Билбо се е сдобил с пръстена. В момента се филмира.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.