Премини към съдържанието
maznio595959

IP SIP телефони и Gizmo

Препоръчан отговор


Ето я и специалната тема:

Значи проблема е следния - родителите ми са в чужбина, имат кабелна телевизия + интренет, но те използват само кабелната телевизия. Искам да им взема АйПи телефон или адаптер и аз да си взема и да говорим безплатно. Аз имам компютър, те нямат.

Интресува ме в този случай на мен необходим ли ми е АйПи телефон или компютъра с интернета ми е достатъчен. За тяхния АйПи адрес там нямам никаква идея какъв е? Целта е аз да им настроя телефона от България и да им го изпратя в Русия те само да го включат и готово?

Възможно ли е това и как може да стане?

Мерси предварително на всички за отговорите!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам следните питанки...

Колко бърза връзка иска ISP телефона.

Добре ли се погажда с компютъра, тоест дали си пречат ако работят едновременно и доколко?

Къде мога да намеря тези адаптори в София?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи надвишавам изискванията поне два пъти.

Чудесно ще потърся.

Стига ми само да знам че някъде ги има.

Питам не за друго, а защото ако трябва да ги поръчвам нещата ще се усложнят излишно.

Мерси много !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма проблем ще кажа.

Ако някой ги мерне преди мен също да пише.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Към адаптера съм свързала един аналогов Панасоник и ако не му кажа на някого че говори през Интернет с България с този телефон, НИКОГА, АМА НИКОГА  няма да се досети сам защото си работи също като телефоните на БТК ( тия дето са към цифровите централи де).

Разликата е само в това че е БЕЗПЛАТНО да си говориш с часове наред и с Австралия и Япония ако искаш.

Значи работата с говоренето м/у Гизмо-тата я схванах, но това - не. Някакъв адаптер през който първо минава връзката за нета, после от него има изходи за PC-то и телефон - това се предполагам е така.

Тук питам : Какъв телефон. Някакъв специален като тези на grandstream.com или обикновен ? Явно може и двете - тогава каква е разликата ? При едното се водят разговори с IP телефони (grandstream.com телефона), а при другото ... ?

И как стоят нещата с БТК ?

Надявам се да съм успял да изясня питанията си : )


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На всички мераклии за "безплатна" телефония:

VoIP телефонни апарати и VoIP телефонните адаптери

По други места цените са същите, така че не се шашкайте cool.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Тук питам : Какъв телефон. Някакъв специален като тези на grandstream.com или обикновен ? Явно може и двете - тогава каква е разликата ? При едното се водят разговори с IP телефони (grandstream.com телефона), а при другото ... ?

И как стоят нещата с БТК ?

Надявам се да съм успял да изясня питанията си : )

<{POST_SNAPBACK}>

Ако имаш адаптер телефона е обикновен.

Ако имаш SIP телфон няма нужда от адаптер.

lordjohn Да цените явно са малко солени :hush:

Освен това там не мога да видя нито каква марка е телефона,нито какво поддържа.

Интересно измислен сайт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще ти обясня по-скоро за адаптерите HandyTone 486

1. Можеш да му закачиш какъвто си искаш обикновен телефон с бутони а не с шайба и ако има копче за избор между Тон и Пулс го слагаш на Тон = тонално избиране. Пулс = старата системе на шайбите която няма да работи с адаптера. Можеш за му закачиш и безжичен телефон Сименс например и да си го носиш с теб когато си на гости при съседите. В ЦУМ на предпоследния етаж в голямия магазин за електроника виждах това лято телефони Панасоник по 19 лева с бутон за увеличаване на звука даже.

2. Ако имаш вече телефон който ти е свързан към БТК можеш да откачиш кабела на БТК линията и да го закачиш в адаптера, после и телефона и него го свързваш към адаптера. После на един и същ телефон ще те търсят и хората които набират твоя софийски номер 02-999-88-77-66 и хората които набират твоя Гизмо номер 4746000. Значи правиш икономия и се разправяш само с един апарат, особено ако е безжичен телефон. От един и същи телефон ще звъниш и към абонатите на БТК и към Гизмовците, само че като набираш номер на БТК ще си плащаш, а като се обаждаш на Гизмовците ще ти е винаги безплатно и до чужбина. Това не е ли супер готино, а ?

3. Самия адаптер пък можеш да го свържеш или директно към LAN кабел или модем ADSL/ cable . Но ако имаш домашен router / маршрутизатор можеш и към него да го свържеш. Компютъра го свързваш по избор или към адаптера или към router-а. Все си работи, както и да си го свързал.

4. Към адаптера освен телефон можеш да свържеш и телефонен секретар ако искаш или даже и факс ама за него не знам как трябва да работи.

5. Аз към моя адаптер съм свързала едно допълнително устройство което да ми показва кой в колко часа ме е търсил и от кой номер. На аналоговия ми Панасоник който ползвам ги няма тези функции.

************************

А към IP телефоните не можеш да свързваш безжичен телефон нито факс нито устройство което да ти показва кой в колко часа те е търсил. В самия IP телефон си има предвидени подобни функции ама за да работят трябва SIP сървъра да ги подава и когато си към безплатен като sipphone.com тези функции не са активирани, или поне аз не съм разбрала какво трябва да се на прави за да работят. Към IP телефоните можеш да свържеш само компютъра ако нямаш router.

**************************

И при IP телефона и при адаптера се водят разговори по Интернет безплатно, само че адаптера няма служалка и клавиши за набиране на номера та за това му се свързва обикновен телефон ( даже и китайски за 5 лева от пазара ако искаш).

Питай пак ако се сещаш за нещо друго, ще ти отговарям до като станеш отличник и изкараш с пълно 6 изпита по безплатната телефония през Интернет :-)

<{POST_SNAPBACK}>

здравей магда,

от постовете ти във форума виждам, че си доста на "ти" с този тип телефония. затова искам да ми обясниш, ако разбира се имаш възможност,какво да направа, за да мога да се чувам със сина ми, който е в uk. до сега сми използвали всчки messenger-и, google talk, pall talk, skype и т.н.,но винаги е имало проблем сас звука. какво би ме посъветвала да направя, за до подобрим връзката. достатъчен ли ще бъде един адаптор за целта?

tks

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@oto

Виж погледни ТУК

не ти са необходими допълнителни хардуерни устройства. Просто домашен телефон. Малко по-скъпо е отколкото по-другия начин, но много зависи колко време месечно ще говориш. Аз лично го използвам като бърза алтернатива на Dialpad (аз лично ползвам от 5 години този доставчик и съм доволен, но това е субективно мнение.)

Има и много други като него.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
До oto,

Щом като сина ти е в Англия, най-добре е да купи по един адаптер и за него и за теб и ще бъде супер, няма да има забавяне както когато си говорите от компютър до компютър. Колкото и да ви са лоши ( бавни ) връзките към Инетрнет и на двамата, пак ще работи особено ако изберете и в двата апарата за предпочитан кодек G.723.1 , но иначе ако не са ви лоши връзките по-добре е да изберете за предпочитан кодек G.729.

Ако само твойта връзка е бавна може да сложиш адаптер само при теб но ще си остане забавянето въпреки че качеството на звука ще се подобри. А при сина ти ще трябва да си инсталира друга програма от тези които си споменал ти. Аз препоръчвам първо да пробвате с Gizmo защото тя дава най-добро звуково качество от всички които аз съм пробвала до сега. Но за да работи с Gizmo адаптера трябва да подържа кодека iLBC значи трябва да е grandstream или друг който подържа същия кодек. Ако адаптера не подържа iLBC кодека, тогава разговора с Gizmo ще трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се проведе с кодека G.711 който обаче харчи два пъти повече байтове/трафик на секунда и ще стане още по-лошо при бавна връзка. Направо ще пракъсва и ще насича разговора като развалено радио.

Ако с Gizmo от едната страна и адаптер ( с iLBC ) от другата не става, тогава ще трябва пък адаптер който  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да подържа кодека G.723.1 като тези от марката grandstream. И тогава замествате Gizmo с програмата Pulver Communicator която я настройвате да работи на G.723.1 ( = да е най-горе в списъка) и правите същото и в адаптера. На адаптера няма нужда да му сменяте гизмовската регистрация защото може да си звъните спокойно между програми и адаптери регистрирани на двата различни SIP сървъра. Но ако искате може и адаптера да го регистрирате с данните от една втора сметка направена с Pulver Communicator т.е. на тяхния сървър ще бъде. После от адаптера пак ще можете да си се обаждате и до Gizmo ако си увеличите скороста на връзката към Интернет. Като настройте в Pulver Communicator кодека GSM да е на втора позиция, значи след G.723.1 и задържително преди G.711, тогава ще можете да се обаждате и до Gizmo и разговора ще става по кодека GSM.

Когато ползвате G.723.1 ще звучи малко като "роботче" т.е. един "студен" "металически" глас. С iLBC или G.729 кодеците няма да има този проблем.

Ако имате адаптер който подържа само G.729 и G.711, тогава се прави следната хватка:

1. Регистрирате адаптера с данните на една сметка от Gizmo и го настройвате да му е предпочитан кодек G.729

2. Сваляте си програмата x-Pro която има вграден кодека G.729 и си я регистрирате и нея с данните на друга сметка на Gizmo. В x-Pro му задавате като предпочитен кодек първо G.729 и на второ място iLBC и на трето GSM.

По този начин ще можете да си говорите между x-Pro и адаптера ползвайки кодека G.729. А пък от x-Pro ще може да се говори и с Gizmo на iLBC. Skype също работи на iLBC но е несъвместим с другите програми и адаптери и IP телефони, защото не ползва SIP сървър ами работи на една негова си затворена P2P система.

Освен  x-Pro може да се ползва и програмата Firefly на която трябва обаче да й се добави в нейната папка в "Program Files" файла g729.dll за да може да работи на него. Но  Firefly е по-капризна при настройките, иначе и тя си работи с гизмовска сметка.

Ако нещо не съм го обяснила достатъчно ясно питай пак.

:bye:

<{POST_SNAPBACK}>

до магда

много ти благодаря зя изчерпателния отгвор. какво повече бих могал да искам от това. ти така добре ги обясни нещата, че малко специалисти в тази област,едва ли ги знаят.

сега свалих gizmo, но неще да ме регистрира?????????

ще опитаме да ги направим нещата, както казваш, като се надявам всичко да е на "6".

още веднаж желая да ти благодаря............

oto

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ха - ха - ха,

"революционните цени" от по 16 ст + ДДС = 19,2 стотинки на минута до Европа и Америка, ха - ха - ха, направо нямам думи !!!

А до съседа ти в Българи е по 12 ст + ДДС = 14,4 стотинки на минута, ха - ха - ха !!!

Има многооооо по-евтино от това но не искам да правя реклама тука за платени разговори ЗАЩОТО като си купиш един път в живота адаптер и после си говориш винаги безплатно до всички братовчеди, лели, вуйчовци, гаджета, приятелки или просто познати хора.

А на тия "революционните цени" едва ще ти се обажда някой някога, особено ако знае че има и безплатно и че ти си се заинатил от скъпернически подбуди и не си си купил адаптер или не си оставяш компютъра да ти бръмчи на главата от сутрин до вечер за да могат поне на него да ти звъннат по Gizmo или ако прадпочиташ Skype.

Ама ти "lordjohn" от завист ли сега искаш да разубедиш читателите на този форум да не говорят безплатно с цял свят ? Нещо не мога да ти схвана подбудите. Писах ти вече на една друга тема аз на каква цена мога да звъня до всеки български стационарен телефон без Интернет без адаптер и без компютър. Що се правиш на интересен ? Барем нещо смислено да беше открил и да го противопоставиш на безплатните разговори, а па то "революционните цени" на български кожодер оператор ....

sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

браво магда.......

много добре казано!!!!!!!

нека той да си говори така, а пък керванът да си върви...........

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе то всичко е точно. Обяснено и т.н. Обаче, ако някой ми каже как да го обясня на родителите ми в БГ и как те ще се оправят... май няма да стане. Всичките тия кодеци и т.н. Аз не виждам майка ми на 50 г. да се справи. Докато SKYPE е много по-лесно за изпълнение.

Иначе спор няма. Това е бъдещето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Относно проблема с регистрирането-днес имат някакъв проблем-пише го във форума на Gizmo

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе аз съм чат. Въпроса е тя как да чатне, че не е сложно. Сега SKYPE го ползва и са на "ти" с него. :baby: Не е ли същото? И той е безплатен.

Ще помисля за идеята ти. Ще разгледам телефоните и т.н. Аз все пак не правя план да си прекарам живота тук. Искам да си се прибера.

Благодаря за инфото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Намерих сайт на телефони - цените са доста добри.

Ще помоля Магда да ги погледне и да си каже мнението.

Ето го и сайта:

VoIP телефони

Мерси предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До колкото разбрах цялата работа се върти около разговорите в чужбина. В крайна сметка, за да говоря с някой, той също трябва да има IP телефон. При което КПД-то в "не-чуждестранни" разговори клони към '0'. : ) ? Естествено, я има и възможността единия да е на IP тел. другия да е на Гизмо-то пред ПЦ-то. И все пак нещата се обезсмислят.

Идеята ми беше да попитам за нещо като БТК алтернатива.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Още нещо ме интересува в момента у нас съм закачен към СпНет. Имам следното устроиство и закачен към него един телефон с гр. номер:

WellGate 3502A

Имам още един свободен изход за телефон. Мога ли да закача друг телефон с номер от gizmo-то? Как ще станат настроиките, понеже аз не съм го настроивал, а го получих готово настроено устроиството?

Ако някои може да помогне ще съм безкрайно благодарен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще те помоля да си кажеш мнението за предлаганото от моя доставчик http://www.optisprint.net/forum/viewtopic.php?t=38235

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ДО МАГДА

Ама ти "lordjohn" от завист ли сега искаш да разубедиш читателите на този форум да не говорят безплатно с цял свят ? Нещо не мога да ти схвана подбудите. Писах ти вече на една друга тема аз на каква цена мога да звъня до всеки български стационарен телефон без Интернет без адаптер и без компютър. Що се правиш на интересен ? Барем нещо смислено да беше открил и да го противопоставиш на безплатните разговори, а па то "революционните цени" на български кожодер оператор ....

Писна ми от глупостите ти.

Напротив. Аз съм за разговорите със света. Но термина, който ти употребяваш - БЕЗПЛАТНО, не е съвсем точен. Ама съвсем не е. В една друга тема говорихме за това.

Който го блъскат 200 - 250 долара да си купува хардуера за IP телефон. Само моля те не ги заблуждавай , че ще говорят от там нататъка безплатно. С потребители на GIZMO да. А с баба си в Горно Нанадолнище ??? Съмнява ме. Освен ако и тя не е на такъв телефон. А ако е на БТК. Колко ще струва разговора ?

Вземи направи една точна сметка на това, което ти предлагаш и кажи колко ще струва. Без повече афиши от рода "Безплатни разговори"

Аз никъде не казвам, че това което го предлагам е по - евтино като цена на единица разговор. Но е една лесна алтернатива, която става за 5 минути.

А това което ти го предлагаш ?

В другата тема ни убеждаваше да се откажем от GSM - мите за сметка на IP хардуерните телефони. Да не ги продаваш все пак, а ?

И пак ще ти го повторя. Много пишеш , но не четеш. И не приемаш чуждо мнение.

Нека всеки един си прецени кое му е по изгодно. Аз за себе си съм си преценил. Ще се повторя за не знам си кой път. Използвам IP телефония от 6 - 7 години. По него време беше наистина безплатна. Имам предвид от PC до стационарен телефон. И ще продължавам да я използвам. Но през компютъра ми. Защото ми е по - евтино.

Със здраве.

П.П.

Много от българските кабелни оператори започнаха да предлагат и IP телефония. Но е безплатно само за потребителите на същата мрежа. Всеки друг изходящ разтовор се ЗАПЛАЩА. В Бургас например това са CableTel и RN.

CableTel е голям оператор (в рамките на България) и всеки заинтерисуван може да прочете на страницата му за какво става дума.

Моля да не се приема като реклама, но тук ме обвиняват в какво ли не :clap:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Магда бих те помолил за коментар за телефона, за които ти дадох линк?

Какво стана? Да не си ангажирана нещо в момента?

Надявам се скоро да пишеш!

Всичко най-добро от мен!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тя се беше изказала по твоя ръпрос, но май се обиди и си е изтрила постовете в темата, до колкото виждам. Поне аз не намирам нито един нейн пост.

Детска му работа...

Прати и ЛС.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

МАГДА НАПИСА:

"Стана че ми забраниха да публикувам повече мнения на форума.

Не знам дали е за винаги или е само временно, но и без това не се натискам да им пиша моите стоиностни мнения точно пък на тяхния форум, понеже не ми признават правото да си изтривам всичко което съм писал.

Аз всъщност не съм никаква Магда нито пък съм жена.

Писах от женско име за да ми обръщат повече внимание.

Май доста народ се хвана на въдицата, а ?

Ако пропиша пак някой ден на този сайт ще си бъда мъж, щото беше жива мъка да се правя на мадама и да спрягам глаголите като за жена. А па таже при регистрацията им бях дал и и-мейл адрес на който пишеше Магда."

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак някой е гледал Деймс Бонд и прилага шпионски трикове :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

off-topic

Магда и на мен писа цели три мног-го-о дълги ЛС.Та била толкова руса, че ако я видя в "реалния живот ще се упуля така, че няма да повярвам".Че си е "руса", руса е, ама сега повярвах, защо няма да повярвам.Не си падам по Спартакус.Това в темата за кабелите на звуковата карта и дето като застанела с гръб и познавала колко процента е съдържанието на медта в свързващите кабели, и че били свързани обратно ме караше да мисля,че Магда идваше в този форум минавайки арката на Doom или поне на Stargate.Дам, значи вечер като си легна, не само жена ми свети в зелено.Внимавайте, те са сред нас.

/off-topic

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дойде време и аз да си купя АТА и в тази връзка бих искал мнението на хората които ползват такива.

Прочетох доста мнения за марките и гледам че предпочитаните са линксусPAP2T и тези на грандстиим 386 или 488/това е долу горе и предпочитания от мен ценови клас/

Аз съм зад рутер,така че мога да ползвам и PAP2Т заедно с компа.

Та въпросите ми са :

1.Какъв модел да си избера? Имам предвид че трябва да използвам икономичните кодеци,да имам два независима изхода за телефон.Скороста ми е 40К и ъплоуда ми варира от 10 до 40К.Да може едновременно да говоря на двата си телефона с икономичните си кодеци.

2.Къде мога да ги закупя и на каква цена в Б-я

За PAP2T ми е извесна цената,но тези на грандсриим ,не мога да ги намеря в Б-я.

Бих бил благодарен ако ме насочите към определена марка и цена ,т.к държа да подчертая че го ползвам за мен,а не за бизнес. Използвам акаунт във Voipstunt,ползвам Gizmo и MSN.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.