Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

очила с диоптер

Featured Replies

Здравейте,дъщеря ми е на 5,5год.и от няколко месеца

започнаха да и сълзят очите,нормално ли е да дадат 4,5 диоптера

заради това.Като до сега но и все още няма проблеми с виждането,

дори казаха даги носи около 6-7години.Нормално ли е?моля пишете ми!

Таткото

:speak:

не виждам нищо нормално на пет годинки да й дадат такъв диоптер. във всички случаи се консултирай с втори специалист, като през това време не слагай на малката очилата, защото последствията за детето могат да са ужасни.

Иди при друг доктор и го питай, но според мен не е нормално такъв голям диоптер ohmy.gif

Както е казал колегата по-горе не и слагай очилата, че може да и се повредат очите без да и няма нищо!

Тези диоптри какви са + или - ???

Моят съвет е да отидеш с малката и при друг доктор. Астегматизма подлъгва доста често с нереални диоптри.

все още няма проблеми с виждането,

Да няма някаква грешка? Това ваша констатация ли е или на мед.лице?

Таткото

;)

Върви веднага на СПЕЦИАЛИС ,щот ми се е случвало вече да ми предпищат диоптри с астигматизам,без да имам въобще с такова нещо като астигматизъм. Добре,че веднага отидох при дру очен лекар.

Таткото

:huh:

Здравейте,наскоро се запознах с продуктите на една компания,които са уникални.Това са билко-активни хранителни добавки.От този месец тя пусна на пазара нов продукт за зрение,от които продукт вече имаме резултат,жена която за 2 седмици захварлила очилата.Понеже съм майка и разбирам тревогата ви,искам да помогна.Това е скайпа ми ако искате да се свържете с мен и да ви запозная с продуктите - martin69980.

Здравейте,наскоро се запознах с продуктите на една компания,които са уникални.Това са билко-активни хранителни добавки.От този месец тя пусна на пазара нов продукт за зрение,от които продукт вече имаме резултат,жена която за 2 седмици захварлила очилата.Понеже съм майка и разбирам тревогата ви,искам да помогна.Това е скайпа ми ако искате да се свържете с мен и да ви запозная с продуктите - martin69980.

Точно с това трябва много, ама много да се внимава още повече, че става дума за малко детенце. По-добре е да се направи нов преглед от кадърен лекар, отколкото да се гадае. А като порасне благодарение на този умен човек:

http://www.peoples.ru/medicine/ophthalmologist/fedorov/

си има решение: ЦЪК . - оригинала http://www.med-magazin.ru/products/365/2054/ не разните му там китайски боклуци

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

Здравейте!

Преди един месец "специалист" ми предписа +3.5 плюс корекция за астигматизъм при услове, че чета почти свободно вестници при добро осветление.Данните за това бяха гордо взети от компютърна програма.Естествено, парите за скъпите очила изгоряха, но беше докарана вода от девет дерета за да се докаже ПРАВИЛНОСТТА на предписаното- мозъка е виновен, ЕГН -то, оптиката ит.н.Част от лекарите нямат понятие от елементарна физика и сляпо се доверяват на елементарни таблички, вкарани в компютъра, вместо да изчислят на ръка две зависимости.Бягайте от такива.Успех

Здравейте!

Преди един месец "специалист" ми предписа +3.5 плюс корекция за астигматизъм при услове, че чета почти свободно вестници при добро осветление.Данните за това бяха гордо взети от компютърна програма.

Никога не се доверявайте на тези "компютри" :huh: При тях резултатите са трагични :eek:

Никога не се доверявайте на тези "компютри" :huh: При тях резултатите са трагични :eek:

Никой уважаващ себе си очен лекар няма да предпише очила само на база разпечатка от компютъра, след това диоптрите се диагностицират задължително пред таблото .

Ехе, тия татковци стават все по - млади.... консултацията с повече от един доктор е наложителна, имайки в предвид как завършват в смешни университети в Македония и Молдова....

• 3 месеца по-късно...

Здравейте! Днес следобяд бях на преглед при очен лекар. Аз съм ученичка и трудно виждам какво пише на дъската и трябва да се напрягам доста. И затова потърсих помощта на специалист. И понеже се предполага че като не виждам на дъската,не виждам надалеко, а очилата които ми изписа лекарката са +0.5 ... иначе прегледа ми протече съвсем нормално отидох капна ми капки и ме прегледа на компютъра, после ми капна други за да разшири зениците изчаках 20 мин и ме прегледа на компютъра. После ми сложи онези очила и започна да слага различни стъкълца докато си намерих правилните и така... това което ме притеснява може ли да е се е объркала и вместо - да е написала + , защото доколкото знам + е за хора които не виждат като четат книга например а аз си виждам много добре. Всички в моето семейство са късогледи с астегматизъм. Моля ви помогнете!

Редактирано от jeiny (преглед на промените)

Здравейте! Днес следобяд бях на преглед при очен лекар. Аз съм ученичка и трудно виждам какво пише на дъската и трябва да се напрягам доста. И затова потърсих помощта на специалист. И понеже се предполага че като не виждам на дъската,не виждам надалеко, а очилата които ми изписа лекарката са +0.5 ... иначе прегледа ми протече съвсем нормално отидох капна ми капки и ме прегледа на компютъра, после ми капна други за да разшири зениците изчаках 20 мин и ме прегледа на компютъра. После ми сложи онези очила и започна да слага различни стъкълца докато си намерих правилните и така... това което ме притеснява може ли да е се е объркала и вместо - да е написала + , защото доколкото знам + е за хора които не виждат като четат книга например а аз си виждам много добре. Всички в моето семейство са късогледи с астегматизъм. Моля ви помогнете!

Как по-точно искаш да ти помогнем ?

Нещо не мога да разбера -ходила си на преглед, изписали са ти очила, каквито са подходящи за теб - какво повече искаш ?

Нещо не мога да разбера -ходила си на преглед, изписали са ти очила, каквито са подходящи за теб - какво повече искаш ?

Ти пък чети малко, преди да пишеш. Лекарката и е предписала очила за далекогледство (+0.5 dpt), а тя е късогледа с асиметрия на роговицата. Няма значение, проблема е решен.

Поздрави, FEarBG...

На вас си помогнете най-добре...аз вече се отказвам да търся помощ тук! Щом толкова сложно съм си задала въпроса ще потърся друг начин, пък дано някой отговори на толкова сложния въпрос " Защо на човек който не вижда надалеко се се изписват очила за близо?" много е сложно...чак аз не мога да го разбера

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.