Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии относно романа

Featured Replies

Здравейте и от мен, напълно съм съгласна с критиките до сега- не искам да обидя никого, но трява да сме още по-критични - все пак това е нашия роман и всички искаме да стане страхотен- относно стила, вярно е, че всяка от нас има свои соствен, но не заравяйте, че по онова време се спазва строг етикет- обръщенията, начина на изразяване, особено в поведението- какво беще пък това с целувката на Девлин и Катрин пред цялото семейство- ужас- хайде побоищата ги допускам-изухливост и т н., но все пак героите ни са дженталмени преди всичко, някак не усещам никакви проблеми между Катрин и Девлин! Другото което не ми харесва, поспрете се малко- преследвания, дуели.. оставете Мондбар, появиха се и много сюжетни линни- освен двете двойки, та Ники и новата, Доминик и Дерек, дайте да намерим мъж и на храненицата на Евъртън и ще стане една..- ако романа ще се казва Брак по неволя, мисля, че самия брак трябва да бъде завръзката, не кулминацията, нещо много забавяме брака- 4 месеца- според мен час по-скоро трява да ги оженим и да започне съществената част- брака по неволя... сблъсъците между съпрузите-да се усетят различията в характерите, полигамността на братята, свободолюбивостта на сестрите- всяка със своите странности, скандалите и любовта, която ги променя - на преден план тяхните отношения пък после да дойдат недоброжелателите, завистници, любовници..какво мислите???

Не съм съгласна с теб.Ако ги оженим и започнем да пишем за семейните проблеми и осъзнаването на любовта ще копираме.Чела съм поне за двама автори който са иползвали такъв сюжет.Мисля че трябва го направим както на нас ни харесва.Иначе няма смисал.Поне за ман.

• Отговори 461
  • Прегледи 44k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• lost_prophets
    lost_prophets

Не знаех, че има вероятност от кулинарски атаки тук За по-сигурно ще изровя отнякъде една каска, че от тефлоновите тигани и тенджери разправяли "Как болиии" За самия роман- даже смятам

• lost_prophets
    lost_prophets

Бледата лунна светлина призрачно се прокрадваше през големите прозорци на спалнята, любопитно изучавайки луксозната обстановка на помещението с настоятелен поглед. Пълноликият, месест лунен кръг сякаш

• Мен ме навести малко вдъхновение, и реших да го уплътня със старите ни познайници. Пускам сцената си тук, за да може да се коментира: "Скоро младата двойка напусна покоите си, за да потърси подходящ

аз също не сам съгласна,нали това се опиваме да избегнем скуката,ако само благопристойно си държът ръцете и се изчервяват цялата страст отива по дяволите,все пак не пишем Гордост и предрасъдъци,където всеки си мери приказките и се държи прилично,трябва да има огън,спречквания,дуели и "безсрамни целувки",поне така аз си го представям,разбира се в граници,действието трябва да е динамично и непредсказуемо за да не му доскучае на евентуалния читател,и да не захвърли творението ни,заради прекалено приличие,

ПП според мен целувката си беше много на място,а и май се Публикувано изображение казваше че в коридора няма никого,дано не съм засегнала някого с мнението си Публикувано изображение

дааа, целувката в коридора си беше на място - нямаше никого и Девлин я издебна :) , имах предвид тази сцена Девлин и не успя да реагира, когато той внезапно я притегли към себе си и я целуна страстно, заглушавайки думите й.

Кабинетът потъна в тишина, но това не направи впечатление на двамата млади. Краката на Катрин се подкосиха, главата й се замая, по тялото й пропълзяха горещи тръпки. С мъка се върна към реалността, когато Девлин се откъсна от нея така внезапно, както беше започнал целувката. Пресвета Дево! Когато отново се владееше, стрелна с присвит поглед мъжа до себе си.

– Какво беше това, по дяволите!?

Девлин се ухили като чаровен хлапак.

– Просто малка целувка, котенце. Все пак сме сгодени, какво е една целувка между годеници. – Беше му прекалено забавно, за да се замисли над думите си.

Кристофър се прокашля, привличайки вниманието им. Изгледа предупредително сина си, като по този начин накара Девлин да пусне девойката от прегръдките си, а Катрин за пореден път тази вечер почервеня до корените на косата си. Не можеше да повярва, че цялото й семейство видя падението й.

но вече няма значение, просто изразих мнение Публикувано изображение

"..- ако романа ще се казва Брак по неволя, мисля, че самия брак трябва да бъде завръзката, не кулминацията, нещо много забавяме брака- 4 месеца- според мен час по-скоро трява да ги оженим и да започне съществената част- брака по неволя... сблъсъците между съпрузите-да се усетят различията в характерите, полигамността на братята, свободолюбивостта на сестрите- всяка със своите странности, скандалите и любовта, която ги променя - на преден план тяхните отношения пък после да дойдат недоброжелателите, завистници, любовници..какво мислите ???" Не си спомням да сме решили, че романа ще се казва "Брак по неволя" - останах с впечатление, че заглавието ще се измисли накрая. Нито пък сме обсъждали, че бракът трябва да е завръзката. Какво пречи героите да се опознават и изглаждат различията на характерите си преди брака. А двамата женкари могат да си станат полигамни и преди да са казали "Да". Това е моето мнение. На мен досега ми харесва, пълно е с обрати и драматични моменти.Може би липсват малко комични ситуации... Единственото с което съм съгласна е че трябва да сме критични но мисля че сме точно такива.

Май стигнахме до неизбежния момент на противоречия. Да не забравяме, че всяка от нас има различна визия за това какво е интересно и как би искала да се развие действието. Винаги ще има компромици от нечия страна, няма как просто. Аз лично не мисля, че трябва да описваме всичките 4 месеца, защото каква ще е тази книга Брак по неволя ако докато ги оженим сме изписали 300 страници (грубо казано). Примерно може да се драснат още няколко сцени, да речем и годежния бал, за който беше станало дума преди време и да ги оженим... или нещо подобно, нахвърлям идеи само. Наистина, трябва да се опишат героите и когато вече са женени. Всъщност, ако трябва да бъда честна, очаквах повече коментари и предложения по романа. Факт е, че само 4-5 човека обсъждат действието. Така че е логично то да се отклони в посока, която може да не се хареса на всички. Нещата трябва да се говорям на момента. Може би тук е мястото да дам някои пояснения, които си мислех, че са ясни. По принцип до сега писахме така: Алекс и Елизабет са огнената двойка, която има повече сблъсъци, защото и са централната за романа, а Делин и Катрин са с по-умерена връзка, ако мога да кажа по този начин. Така че е нормално да не виждаме много "екшън" при втората ни двойка. Нарочно при редакцията се опитах да вмъкна малко интрига с това, че Девлин не се доверява на жените, заради минала връзка, а също така по едно време си мислех да се появи от някъде някой снажен французин, който да твърди, че Кат му е обещала ръката си... Но това са проекти, които не се знае дали ще се развият, все пак сме много автори, не зависи от един човек. Щом ви се струва, че второстепенната ни двойка е пренебрегната откъм наситеност на проблеми, давайте предложения, просто се надявам да не стане дублиране с централните герои, все пак искаме да има разлика между двете, нали така. Относно целувката на Катрин и Девлин, не съм сигурна, че уцелвам за коя точно става дума, но ако е за тази в кабинета по време на бала на Брентън, тя е моя идея. Дойде ми импулсивно, по време на редакцията и аз лично си я харесвам, но съм предубедена. Рабира се, винаги може да се коригира, ако повечето от вас смятат, че не й е мястото там.

Момичета всичко до момента и преди редакцията и вече след редакцията е страхоно.Мисля че точно това че сме различни автори дава динамиката на романа.Има редактори ТЕ трябва активно да приемат или отхвърлят всички идеи преди някой да пише.Един роман не се пише за една седмица. Мисля че целувката е съвсем на място,малко динамиката между Алекс и Бет се загуби за това се осеща че втората двойка е по на преден план. Хайде редакторите пишете и вашето мнение помагаите с промените в сцените..от вас зависи синхрона по между ни. Надявам се никой да не се засегне :)

Момичета всичко до момента и преди редакцията и вече след редакцията е страхоно.Мисля че точно това че сме различни автори дава динамиката на романа.Има редактори ТЕ трябва активно да приемат или отхвърлят всички идеи преди някой да пише.Един роман не се пише за една седмица.

Мисля че целувката е съвсем на място,малко динамиката между Алекс и Бет се загуби за това се осеща че втората двойка е по на преден план.

Хайде редакторите пишете и вашето мнение помагаите с промените в сцените..от вас зависи синхрона по между ни.

Надявам се никой да не се засегне :)

Аз пък не мисля така и с риск да се засегне някой ще ви кажа, че работите страхотно но не и заедно. Казвате че ТЕ редакторите трябва да уеднаквят нещатата, но не им помагате въобще защото ги държите на тъмно и като цяло е много екзотична идеята да не се знае какво ще се случи утре, но е също толкова опасно. Нали правите роман,една мисъл, един стил завършен продукт. Не казвам че трябва да има само един думата, но за мен тези, които пишете трябва да седнете станете легнете както там... и сериозно да обсъдите какво правите за да избегнете хаоса и да не звучи като някакъв лаически опит да се направи нещо. Виж ако е само за купона справяте се чудесно, но тогава пък хвърляте прекалено много нерви в начинанието. Усилията няма да коментирам.

Така... Тихи ти си виновна дето взех да пиша по двайсе реда пост ама: Решете купон ли ще си правите или нещо дето да искате после да се издаде. И постъпете според случая. Няма да се извинявам защото това е мнението ми. Който мисли друго яче свободно да ме обори.

Реших, че е крайно време да се включа в дискусията която се вихри през деня и мисля да се обърна към всеки поотделно. Теди обръщам се първо към теб. Мога само да съжелявам, че разнообразието от персонажи не ти допада, но при наличието на няколко активно пишещи е повече от нормално, всеки иска да изпъкне със свой персонаж,със своя сюжетна линия, казваш много странични, освен двете двойки, ако не бяха страничните, двойките изобщо нямаше да са две, ако помниш обсъждането преди началото на темата - говорихме единствено за Бет и Алекс, а какво - стана Дев и Кат се превърнаха в не по-малки любимци, защо не дадеш шанс и на другите герои, както стана и с втората ни двойка. Относно 4-месечния срок, никой не е казал, че ще обсъждаме всеки час от този 120 дневен период, в един момент просто ще напишем как са минали 2 или 3 месеца, но ние тепърва навлизаме в действието и трябва да опознаем всеки един от героите по всевъзможни начини. И мисля че и като годеници, няма липсват скандалите, сблъсъците, и всичко което си изброила за след сватбата. И още нещо - липсват ти проблемите между Катрин и Девлин, е извинявай, ама никоя от нас не е в главата на другата, така че ако ти се чете такова нещо си го пишеш, на мен ми се чете за бой-пиша си бойна сцена, чете ми се за интериор - пиша си за обзавеждане...И не мога да не се съглася с теб - трябва да сме по-критични, затова и пиша сега. Милена, ти пишеш че редакторките трябва да решават коя идея е подходяща и коя не, еми защо питам аз никоя от вас досега не изказа мнение как си представя развитието на сюжета. Друго, което ми прави впечатление, когато пишете, като че ли не смеете да се впуснете в по-действена сцена, в смисъл такъв, продължавате предишното написано, но когато се стига до същината, там спирате и подхвърляте топката на някой друг, абсолютен пример са последните две сцени - и Кристи и Милена, не поеха инициативата, при срещата с Монтбар, в момента аз пиша продължение, и изобщо не е нещо за отвличане и побоища, и Кристи съжелявам, видях че ти се иска нещо такова, но трябваше ти да си го довършиш. За пореден път ви призовавам - четете това което пишете, не подценявайте правописните грешки и повторенията, изцяло съсипват впечатлението от прочетеното. Колко пъти наблегнахме на това! Съобразявайте се с написаното до сега и уважавайте мнението на останалите от екипа. Сега ще се обърна към Маги, мила всички ти направихме една и съща забележака за "бъди силен Ники,заради мен", но ти въпреки всичко го остави, как трябва да го тълкуваме? За пръв път си отпускам душата, след драмата която стана преди редакцията, но е факт, че нещата пак тръгнаха надолу. Както каза Съни, ако беше за купона - е начасахме си крастата. Или се стягаме и ще работим, както му е реда, или да приключваме. И ако ще продължаваме, силно се надявам да не се налага отново да изпадаме в подобни ситуации, в които да се чудим как да се оправим.

Относно критиката съм съгласна.За да станат нещата перфектни,трябва да ги обсъждаме обстойно,да обменяме идеи и мнения и същевременно да не се чувстваме обидени,когато някой не хареса сцената ни.Всички тук сме аматьори,случва се да сгрешим,да объркаме нещо и никой не може да ни обвинява за това.Но най-важното е да бъдем старателни и когато пишем да вложим всичко от себе си.Талантът тук не играе много голяма роля,но старанието е от първостепенно значение.Много пъти съм обръщала внимание на това,да се проверява написаното,да се премахват граматическите и фактическите грешки и да се запазват логическите връзки в текста.Не е нито трудно,нито сложно,просто трябва да сме внимателни!

Ето например Милена,сама си казваш,че не си добре с правописа…ами и аз не съм перфектна,но се опитвам да си отстраня грешките,доколкото мога.Сигурна съм,че ако си погледнеш текста един-два пъти поне 70% от тях вече няма да ги има.Самата посока,в която си насочила действието ми харесва,може би малко трябва да пипнеш диалога с Бет и Андре…Но виж например този абзац с колко повторения е пълен…

„Както се очакваше в долнопрообен квартал като този нямаше много хотели.Хотел,, Орхидея" не се откроявеше по нищо повече от един дървен надпис ,, Хотел Орхидея''.Това определено не беше хотел от висока класа.Със своят опит и двамата мъже знаеха че леките жени ползват услугите на хотела, когато клиентите йм плащаха или просто искаха да се скрият от студа през зимата.И двамата бяха ползвали услугите на на такива,, дами''. Когато Александър и Девлин влязоха в хотела не бяха изненадани.”

Виждаш ли колко пъти се повтаря думата „хотел”?Мисля,че би могла да го оправиш.Обърни внимание на това изречение,например : „Хотел,, Орхидея" не се откроявеше по нищо повече от един дървен надпис ,, Хотел Орхидея''.”Няма ли да е по-правилно да кажеш „Хотел,, Орхидея" не се откроявеше с нищо повече от един дървен надпис,на който беше изписано името му” – съвсем просто и лишено от всякакви описания,но поне го няма това натрапчиво повторение.Или пък вземи : “Едната двоика бяха застанали до рецепцията”..звучи ми точно като „Две боза и едно баници”.Харесва ми накрая намесата на Алекс,но финалното изречение според мен е недовършено : „Това момиче имаше дарба да се забърква само в неприятности.Беше същински магнит.” , ако го напишеш,например така „Беше същински магнит за тях” ще е по-смислено.Съжалявам,че съм толкова критична,но съм убедена,че ако се вгледаш в текста по-внимателно,ще ги отсраниш тези грешки.

Друго,което ми направи впечатление е,че в сцената на Кристи беше описана дегизировката на Бет,обръщам внимание най-вече на голямата шапка,която почти изцяло скрива лицето й.Не мога да си обясня как тогава само 5 реда по-надолу,където се описва сблъсъкът й с Андре ,той веднага я познава,още от далече…Също и в следващата сцена на Милена – Алекс я вижда и то дори само с периферията на окото си,но веднага я познава,въпреки ,че лицето й не се вижда.Надявам се да не съм засегнала никой,казвам всички тези неща,заради нас самите,защото вярвам,че всички искаме крайният резултат да ни удовлетворява.

Пете станала е грешка,това за Ники го оправих,май е станало недуразомение,Май Тихи беше пуснала едно изречение за заместител е аз го копнах защото ми хареса така че не го тълкувайте никак сега ще го оправя :lol6:

"Друго,което ми направи впечатление е,че в сцената на Кристи беше описана дегизировката на Бет,обръщам внимание най-вече на голямата шапка,която почти изцяло скрива лицето й.Не мога да си обясня как тогава само 5 реда по-надолу,където се описва сблъсъкът й с Андре ,той веднага я познава,още от далече…Също и в следващата сцена на Милена – Алекс я вижда и то дори само с периферията на окото си,но веднага я познава,въпреки ,че лицето й не се вижда.Надявам се да не съм засегнала никой,казвам всички тези неща,заради нас самите,защото вярвам,че всички искаме крайният резултат да ни удовлетворява."

Съгласна съм с теб Миа и за да няма противоречие ще добавя следното изречение :

"Оскуба се цялата докато успее да я прибере на стегнат кок под шапката си. Не искаше да се вижда и един рус кичур. За нещастие периферията и не бе достатъчно широка за да скрие добре лицето и но поне не биеше толкова на очи."

"и Кристи и Милена, не поеха инициативата, при срещата с Монтбар, в момента аз пиша продължение, и изобщо не е нещо за отвличане и побоища, и Кристи съжелявам, видях че ти се иска нещо такова, но трябваше ти да си го довършиш."

Съжалявам, че съм те затруднила Пете, но останах с впечатление че нямаше недоволни от отворения край на сцената. Напротив изказа се мнение, че може да се продължи по много и различни начини. С удоволствие бих го довършила и сама но мислех, че вече някой се е заел да пише. Освен това написах най отгоре, че ако не ви се нрави сюжетната линия веднага бих го изтрила. Що се отнася до "екшън" сцените се пошегувах, но личното ми мнение е че без тях до тук романа щеше да е доста монотонен и по еднообразен.

п.п. Започвам да се чувствам малко гадно. Имам чувството, че не допринасям с нищо за романа а само вредя. Честно казано по скоро бих се отказала да пиша отколкото да ви създавам затруднения и неприятни емоции.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

"Друго,което ми направи впечатление е,че в сцената на Кристи беше описана дегизировката на Бет,обръщам внимание най-вече на голямата шапка,която почти изцяло скрива лицето й.Не мога да си обясня как тогава само 5 реда по-надолу,където се описва сблъсъкът й с Андре ,той веднага я познава,още от далече…Също и в следващата сцена на Милена – Алекс я вижда и то дори само с периферията на окото си,но веднага я познава,въпреки ,че лицето й не се вижда.Надявам се да не съм засегнала никой,казвам всички тези неща,заради нас самите,защото вярвам,че всички искаме крайният резултат да ни удовлетворява."

Съгласна съм с теб Миа и за да няма противоречие ще добавя следното изречение :

"Оскуба се цялата докато успее да я прибере на стегнат кок под шапката си. Не искаше да се вижда и един рус кичур. За нещастие периферията и не бе достатъчно широка за да скрие добре лицето и но поне не биеше толкова на очи."

"и Кристи и Милена, не поеха инициативата, при срещата с Монтбар, в момента аз пиша продължение, и изобщо не е нещо за отвличане и побоища, и Кристи съжелявам, видях че ти се иска нещо такова, но трябваше ти да си го довършиш."

Съжалявам, че съм те затруднила Пете, но останах с впечатление че нямаше недоволни от отворения край на сцената. Напротив изказа се мнение, че може да се продължи по много и различни начини. С удоволствие бих го довършила и сама но мислех, че вече някой се е заел да пише. Освен това написах най отгоре, че ако не ви се нрави сюжетната линия веднага бих го изтрила. Що се отнася до "екшън" сцените се пошегувах, но личното ми мнение е че без тях до тук романа щеше да е доста монотонен и по еднообразен.

п.п. Започвам да се чувствам малко гадно. Имам чувството, че не допринасям с нищо за романа а само вредя. Честно казано по скоро бих се отказала да пиша отколкото да ви създавам затруднения и неприятни емоции.

Не съм искала да те обидя и да те накарам да се почувстваш зле.Всяка една от нас допринася за романа - не мисли,че не е така.Просто искам да отстраним несъответствията,които се получават при писане,да се постараем и да сме доволни накрая.Нека критиката не се възприема по този начин,не желая никой да се обижда,нека се сработим и да се учим една от друга,за да достигнем до желания резултат.

Кристи нямах това предвид за края на сцената, изобщо не си ме затруднила, става въпрос за друго, може и да греша разбира се, но имам чувството че се притеснявате да вкарате нова интрига или завръзка, и затова посочих последните две сцени като пример, и го казвам не защото ми пречи по някакъв начин, а заради вас, един вид да ви насърча да сте по-смели в разгърването на идеите си. Просто ми стана чудно, защото ти сама каза, че имаш едно виждане за завършване на сцената и в нейната кулминация, прекъсна, пак казвам не ми пречи,

За екшъна, имаш подкрепата ми, трябва да създадем баланс между динамика и романтика, един вид да редуваме.

Сега ще съм абсолютно искренна към тебе за писането ти, според мен имаш страхотни попадения и потенциал. Но има моменти, които те затрудняват или не ти се отдават, не знам как да го определя, и когато критикуваме въпросните моменти, последната ни цел е да обиждаме когото и да било. Съжелявам, но всеки заел се с такава дейност, при това публично, трябва да понася критиката и да е адски дебелокож. Ти го каза, чувстваш се гадно, а как мислиш се чувстваме аз, Тихи или Миа, и трите сме по-остри в забележките си, но и трите все се притесняваме, как ще приемете написаното.

Ти си сравнително отскоро във форума, и не знам доколко си изчела предишни дискусии, затова ще ти кажа, аз се боря за всяко едно мнение във форума, Тихи също и другите момичета, които не се занимават с романа, непрекъснато се стараем да измъдрим нещо ново, с което да приковаваме вниманието и да предизвикаме коментари, влагаме цялото си свободно време в развитието на форума, и последното ни желание е да откажем някой друг член от дейността му в него.

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Въпреки че не съм от редовните участнички в този раздел, надявам се да нямате нищо против и аз да се включа. Напълно съм наясно,че всички хвърляте много време и усилие, за да направите нещо заедно и не съм аз човекът, който да ви критикува, но може би не е зле да чуете едно странично мнение. И след като днес си свалих всичките текстове от вашите постове и ги съединих да ги прочета останах със следните впечатления: 1. Героите ви си приличат прекалено много. На моменти не можех да различа Бет от Кат или пък Дев от Алекс. Докато запомня кой с коя е, зор видях. Уж, Кат била по-кротка, ама аз такова нещо не видях. Образите на 4-мата прекалено много преливат. Ако изключим външността им те като че ли не се различават особено. При единия брат вкарана някаква влюбена братовчедка, при другия някаква Жаклин...и така се стига до 2. 2. Не развивате образите, които създавате. Да, Девлин неиска да се жени заради въпросната жена, ама защо,ама как, ама кога, ама каква е нейната история...пълно мълчание. Още повече, че се споменава само два пъти, колкото да се отбие номера. За втория брат въпросната влюбена братовчедка също не я виждам да плете интриги и да се появява по-често. И нейната роля минава и заминава в рамките на 2 стр., в които му се присмяла. На всичкото отгоре се появява и някаква любовница на Девлин, която минава и заминава и тя за една сцена и толкоз. И докато продължавате да трупате разни мимолетни случки се появи и още дама. 3. Нямате разработено действие. Всичко се случва набързо. Имате 1 нападение над разбойници, 1 бал (който междудругото беше описан страхотно), 1 ходене на чай,още едно нападение(това на Ники), тюхкане около болния, където всичики припадат и явно пак нападение... Сигурно след това ще пият чай. Сега и братът бил влюбен, някой няма ли да срещне и Тристан с неговата половинка? И така ако не съм ви станала вече супер несимпатична ще ви дам няколко съвета: задълбайте, не подхвърляйте само това и онова. Поставили сте основата, а сега започнете да градите нагоре. Направете един съюз между графа и братовчедката, които да отвлекат Бет да кажем и Алекс да се впусне да я гони. Ама нека сцената да не е две страници...Друг вариант е братовчедката да прелъсти Алекс и Кат да ги завари на калъп.Трети вариант е графа сам да отвлече Бет, а братчедката да започне да си "играе" с Ники. Разкажете за Жаклин (коята не би трябвало да е непремено някаква кучка, може пък той да е бил лудо влюбен в нея, тя да е починала и той да не желае повече да изпита подобна болка). Хареса ми, това че двете сестри избират различни начини да реагират на браковете си. Нека Кат стане по търпелива и кротка, а не и тя само да се зъби, нали ролята на тигрицата вече е заета? Направете действията им противоположни, а не сходни, защото от написаното до тук едната двойка е съвсем излишна. П.П Забравих само да кажа, че въобще не съм гледала кой, коя част е писал, така че никой да не се чувства лично засегнат. Споделям мнението си като прост (хах наблягам на думичката прост)читател.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Пете и Тихи, много сте мили. Изобщо не съм се засегнала от критиките ви, напротив смятам че сте напълно прави и както се убедихте редахтирах всичко което не беше както трябва. За момент се почувствах объркана и несигурна защото никъде не сме обсъждали конкретни насоки за развитието на романа и той се променя в движение. Повечето сцени са изненадващи и може би за това се харесва толкова. Аз мисля, че недоразуменията се получават защото всеки пише без да обясни предварително каква му е идеята. Може би преди да се напише дадена сцена трябва да се обсъди в дискусиите. Вярно че ще стане по тромаво, но пък може да се избегнат недоразуменията. В началото като условие бе написано постовете да не са по кратки от 10-15 реда което навежда на мисълта, че не е задължителното започнатата сцена да бъде довършена от един и същи човек. Ако след това се е обсъждало нещо друго, извинявам се но явно съм го пропуснала. До сега винаги съм се старала спирайки да пиша да оставям вратички за най-малко 2 сюжетни линии. Що се отнася до писането ми, напълно си права Пете поне за частта с отдаването :baby: . Но мисля че тук всички сме аматьори, някои с повече други с по малки възможности и е нормално да допускаме грешки. Надявам се с общи усилия да задобреем.

Не искам никой да се обижда.Верно бях груба.Пете ако погледнеш по добре поста ми ще видиш че сцената е с отворен край.В смисал ако ви харесва идеята да донапиша сцената й да я пусна( пак с ваше одобрение). Петя , Тихи и Мия вие имате талант и вроден усет да пишете за това се доверявам на вашата преценка и да кажете дали си заслужаве донаписването на сцената.Да кажете Да това става, или Не това има нужда от редакция.Ако сте забелязали Мен все ме осенява посреднощ.И винаги съм имала проблем с правописа. :) Относно повторението мога да го корегирам.

Редактирано от laska (преглед на промените)

Не искам никой да се обижда.Верно бях груба.Пете ако погледнеш по добре поста ми ще видиш че сцената е с отворен край.В смисал ако ви харесва идеята да донапиша сцената й да я пусна( пак с ваше одобрение).

Петя , Тихи и Мия вие имате талант и вроден усет да пишете за това се доверявам на вашата преценка и да кажете дали си заслужаве донаписването на сцената.Да кажете Да това става, или Не това има нужда от редакция.Ако сте забелязали Мен все ме осенява посреднощ.И винаги съм имала проблем с правописа. :)

Относно повторението мога да го корегирам.

Надявам се,че не си се обидила.Сама виждаш,че единственото ни желание е този проект да се получи.Относно сцената ти ,в предишните постове беше коментирано какво е необходимо да се оправи,за да придобие вид :).Недей да дописваш нищо ,само редактирай това,което вече си написала,защото Петето се е заела със продължение,но изчаква ти да оправиш своя текст за да го пусне.Сигурна съм,че ще се постараеш,ние с Петето ти посочихме основните пропуски и остава само да ги коригираш.Ако имаш проблем с правописа,бихме могли заедно да се справим с него и някоя от нас да помогне :) Погледни си сцената няколко пъти,за да си сигурна,че всичко е наред и няма слабо място :) Желая ти успех ;)

Мерси.Не съм се обидила по никакъв начин.Просто времето с което разполагам е малко и обикновено в много шантави часаве.Сега ще погледна сцената пак ще вида какво мога да направя за да я оправя.Ще пойскам пак оценка и ако ви харесва ще я пусна.ОК :speak: П.С 20 минути по-късно. Направих малки промени вижте как е станало.

Редактирано от laska (преглед на промените)

Дами, мисля, че объркахме длъжностите. Откакто сме редакторки с Петето се чувстваме все едно сте вперили доверчиви и чакащи погледи в нас и очаквате, че ще оправим всичко с магическа пръчка. Честно, вече се усещам като надзирател на затвор, който трябва да определя кое е правилното поведение (в случая кое е правилно да се напише) и кое не. Така че е по-добре да няма подобни длъжности, не ми се струва редно, при все, че идеята беше да се включва който иска и с каквото иска в начинанието. Аз лично вече не се броя за редактор, подавам оставка така да се каже. След дълъг размисъл, реших че прекалявам с взискателността си и единственото, което правя е да критикувам, а къде е удоволствието в това. Започвам да мисля, че не съм права и вместо да търся проблема във вас, реших да го направя за себе си. Мисля, че забравихме каква беше целта на този роман, а именно да ни радва, ако го поставим в строги рамки, ще развалим магията.

Мисля, че ще е голяма грешка да си подадеш оставката Тихи. Според мен си блестящ редактор и дори и да се налага да критикуваш / което е неизбежно/ го правиш много тактично и внимателно. Не знам дали изобщо някой би ти се обидил. Може би ви нагърбихме с прекалена отговорност теб, Петето и Мия защото инстинктивно усещаме, че имате талант, усет и обективна преценка. Търсейки съветите ви и обръщайки се към вас го правим най - вече защото е видно, че при вас се получава някак отведнъж и почти няма забележки. Без да осъзнаваме явно, че сте вложили много труд и часове пред компютъра и преди да го побликувате най-малкото сте прочели какво сте написали и сте си го дооформили. Което аз а и предполагам други кандидат "писателки" често забравяме в стремежа си да го споделим по-бързо. Според мен нещата ще се изгладят ако нахвърляме поне някакъв груб план за развитието на романа. Може би насоката на развитие и по-важните сцени а по-несигурните могат да се включват м/у тях или да ги доразвиват. Но това е мое мнение и не знам другите какво мислят. Дано и другите момичета ме подкрепят, но не си подавай оставката защото ще е голяма загуба за романа.

Съгласна съм с Тихи. Чувствам се като "лошият" герой във филма, само негативизъм струи от коментарите ми, което не е нормално. Явно се взех прекалено насериозно и забравих целият смисъл на идеята. Тъй като с Тихи, също сме аматьори, нямаме право да поставяме каквито и да било изисквания пред вас. Проекта е общ, не личен, нещо което май забравих. От днес няма редакторски екип, не сте длъжни да се съобразявате с нашето мнение, разгърнете потенциала си и се забавлявайте с общия роман. П.С.Милена, сега видях че си имала желание да довършиш сцената си. Съжелявам, че съм го пропуснала и те подведох, че ще пиша продължение, до което така и не стигнах. Мисля, че е редно ти да си я завършиш.

Напълно подкрепям Кристи и съм на същото мнение- Тихи и Петя какви са тия приказки за оставка?! Не мили, не си го и помисляйте дори! Нали ние ви избрахме за редактори, а това не беше случайно а със съзнанието за таланта ви и вярата в искренността ви при критикуване. А критиката е нужна за да се създаде нещо много хубаво и радващо! Вярно е че започнахме този роман за удоволствие но с течение на времето така ни увлече че с аматьорския си дух пожелахме да е нещо по професионално и ето за това сме вперили доверчиви и чакащи погледи в вас и очакваме, че ще оправите всичко с магическа пръчка - вие я имате тази магическа пръчка; то е таланта ви, то е искренността и взискателността ви! Добре, прави сте че отговорнността предизвикана от вечно вперените в вас и чакащи очи е много голяма и малко изнервяща - аз лично съжалявам за това но ако няма редактори и всеки пише спонтанно и посвоему както го планирахме в началото е сигурно че ще има мимолетно и персонално удоволствие но няма да се създаде нещо свястно и няма да го има удоволствието от добре изпипаното, закалено с критиките още в зародиша си роман. Ние за съжаление все още не сме екип а сме много различни хора с различни мнения и с различни вкусове за това се нуждаем от посредници, критици, бригадири а вие редакторите в случая сте именно това а не надзиратели в затвор! За това лично ви моля да изтриете това и от поста и от главите си освен това: ние ви наехме и само ние можем да ви уволним - за оставка и дума да не става - това е право номер 1 на начинаещия писател :)

Редактирано от svetla11 (преглед на промените)

олее,какви са тези оставки,момичета сигурно се шегувате,как ще се справим без вас,аз не се смятам за талант,е имам една две идеи ,но без вас за къде сме,вие виждате нещата отстрани и така по лесно грешките могат да се оправят,не си го и помисляте :hush: ,сега ако работата не ви радва,а напротив носи ви отрицателни емоции разбирам,но аз си мисля че не така,трябва според мен да направим план както някой каза така май ще е по лесно

Пете,Тихи не съм искала да се чуствате така.В никакъв случай не трябва да се отказвате.В реалния живот така ли правите постояно отстъпвате назат когато нещо не ви хареса? Не ми харесва това.Вие колкото и да не ви се вярва страшно много ни помагате.Помните ли кашата която в началото беше? Относно сцената редакцията хареса ли ти и трябва ли още да се преработва? Пусни своята сцена нали не пишем цели глави след теб пак ще се включа.Няма проблем.Не искам труда ти да отиде на вятъра. И ДА имам нужда някой да ми провери правописа.Не искам никой да се отказва. :wors::wors::hush:

В реалния живот така ли правите постояно отстъпвате назат когато нещо не ви хареса?

Не, не отстъпваме назад в реалния живот когато нещо не ни хареса, в реалния живот всичко правим сами и носим отговорност за собствените си действия.

Не става въпрос за едно нещо. Когато ви критикуваме с по-меки изрази, не се впечатлявате по никакъв начин, а когато станем по-настоятелни се обиждате и недейте да ми казвате, че не не е така, защото ще излъжете безсрамно.

Когато се стигне до пълна редакция от наша страна, част от момичетата спират да пишат - визирам Марияна, Теди и ann8, след редакцията Маги остана разочарована, че сцената й е променена из основи - как мислите сме се почувствахме с Тихи, след като се получи това

И какво - да направим нова редакция и да си останем сами с Тихи да си го пишем този роман.

Не бягаме от отговорност, правим го заради вас, в един момент без да се усетим можем да зесегнем някой ,а не искаме да си развалям отношенията с когото и да било, заради такова нещо.

Маги ти си абсолютно сигурна, че работата ни доставя удоволствие, лъжеш се, за мен лично се превърна в мъчение. Не мога повече така...

Нека просто пишем, кой каквото му душа иска, кой както го вижда, както го усеща, единствено и само за удоволствие...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.