Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Предстоящи и нови заглавия на книжния пазар


Ralna

Препоръчан отговор

Тъй като напоследък всеки месец излизат нови книги, но не всеки успява да ги следи, реших да пусна една такава тема, където да обявяваме предстоящи заглавия излизащи на пазара и такива, които са излезли наскоро.

"Горещи следи" - Джейн Ан Кренц

Вече на пазара

Корична цена 11,95лв

Трета книга от поредицата "Обществото на Аркейн"

Публикувано изображение

Бившият полицай Лутър Малоун има способността да изтрива злонамерени мисли от човешкото съзнание и по този начин да попречи на реализирането им. Грейс Ренкуист е надарена с умението да разчита аурата. Двамата са изпратени на хавайския остров Мауи от обществото „Аркейн”, за да заловят мъж със силни паранормални способности, който е заподозрян за извършване на убийство.

Скоро след пристигането си Лутър и Грейс откриват, че на Хаваите ще се проведе конгрес на „Нощните сенки” – подземна организация, чиито членове са развили свръхсензорни способности с помощта на силни опиати. Грейс знае колко опасни са тези обитатели на мрака, защото в техните аури има черни вълни, които е виждала преди.

На екзотичния остров двамата се оказват хванати в капан с някои от най-опасните хора на света. В такава ситуация те могат да разчитат единствено един на друг. Осланяйки се на свръхестествените си дарби и силната си интуиция, Лутър и Грейс трябва не само да изпълнят задачата си, но и да се спасят.

"Спасение в смъртта" - Нора Робъртс

Вече на пазара

Корична цена 11,95лв

Книга от поредицата "В смъртта"

Публикувано изображение

Отец Мигел Флорес отслужва опело, отпива от осветеното вино и пада мъртъв. Лабораторният анализ на виното показва съдържание на калиев цианид и случаят е поверен на лейтенант Далас. При огледа на църквата и разпитите на свидетелите полицията не достига до нищо съществено. Аутопсията обаче разкрива доста любопитни факти: стари белези от прободни рани, отстранена татуировка и няколко пластични операции. Ив и екипът й са убедени, че истинското име на убития не е Мигел Флорес.

Скоро е извършено друго показно убийство. Известен водач на евангелистка секта е отровен пред очите на своите последователи. Всички разпитани описват жертвата като въплъщение на човешките добродетели. Скоро прегрешенията на пастора обаче излизат наяве: злоупотреба с алкохол и прелюбодеяние.

Очевидно в Ню Йорк вилнее сериен убиец, чиито жертви са божии служители, опорочили морала на християнството. Така поне смята лейтенант Далас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 991
  • Създадено
  • Последен отговор

"Черните хълмове" - Нора Робъртс

Вече на пазара

Корична цена 11,99лв

Публикувано изображение

Единайсетгодишният Купър Съливан се наслаждава на едно идеално лято заедно със съседското момиче Лил Чанс. Общата им страст към бейзбола и към дивите животни ги увлича в едно приятелство, което ще се окаже съдбовно и за двамата.

Дванайсет години след последната им среща съдбата отново ги отвежда в Блек Хилс, където хората и нещата, които са най-важни за тях, имат отчаяна нужда от завръщането им. Докато се борят с опасностите на дивата природа в Блек Хилс и със собствените си спомени и желания, Куп и Лил трябва да се изправят срещу убиец с извратено съзнание, който ги е избрал за своя плячка...

"Цената на измамата" - Елизабет Лоуъл

Вече на пазара

Корична цена 9,95лв

Публикувано изображение

Любителка на силните усещания, Джил е водач на сал по бурните води на река Колорадо. При поредното екстремно спускане става инцидент и Джил спасява живота на сина на Джо Фароу - ръководител на консултантската компания „Сейнт Килда”. В знак на благодарност бащата й оставя визитка с думите, че може да разчита на него в трудни моменти. Джил дори не подозира колко скоро ще й се наложи да потърси помоща му.

Когато Джил разбира за трагичната смърт на пралеля си при пожар, тя заминава за семейното ранчо. В оцеляло от огъня тайно помещение младата жена открива дванадесет картини без подпис на художника. Джил изпраща снимки на платната на експерти и галерии. В отговор получава смъртна заплаха. Сега за нея има само един изход - да се обърне към „Сейнт Килда”. От компанията изпращат Зак Балфур.

Очевидно някой иска картините да бъдат унищожени, а притежателката им - убита. Кой и защо желае смъртта на Джил? Защо тези платна са толкова ценни?

Зак търси отговорите на тези въпроси, за да спаси живота на жената, в която се е влюбил...

"Честта на рицаря" - Кони Мейсън

Вече на пазара

Корична цена 8,80лв

Публикувано изображение

Англия, началото на XV век.

Той е чудо, изпратено от Бога. Така възрастният и болен съпруг на Мария нарича мистериозния рицар, проснат в безсъзнание пред вратата им. Той е мечтата на всяка девица, голото му тяло е шедьовър от бронзова плът и гъвкави мускули.

Но Мария не е девица, която да припада пред всеки красив непознат. Тя е съпруга, която скоро ще остане вдовица и макар че действията, които умиращият й съпруг я кара да предприеме, може да й дадат наследник, те ще я вкарат и в ужасно изкушение...

Когато отваря очи и вижда златокосата жена до леглото си, Фалкън я помисля за ангел. Скоро, заедно със силите му, расте и желанието му да й покаже късче от рая. Той може да не помни миналото, но усеща, че прекрасно знае как да даде наслада на една жена.

Ала не подозира, че страстта наистина ще го отведе в рая, но и ще изложи на риск рицарската му чест...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хермес пуска отново трилогията "Ключът" на Нора Робъртс:

"Ключът на светлината" - Нора Робъртс

Вече на пазара

Корична цена 9,95лв

Публикувано изображение

Първа книга от вълнуващата нова трилогия на Нора Робъртс - Ключът

Три млади жени – галеристката Малъри, библиотекарка Дейна и фризьорката Зоуи - получават покана за прием. Изумени, те откриват, че са единствените гости. Общото помежду им е възрастта, професионалният кръстопът, на който всяка една от тях се е озовала, и изумителната им прилика с трите полубогини, изобразени на картина в имението. Тайнствените им домакини разкриват, че са избрани да открият ключовете към душите на трите полубогини, които някога са били заключени от зъл магьосник. Според легендата само три простосмъртни жени са в състояние да ги освободят, но досега нито една не се е оказала достойна да изпълни задачата. Жребият определя Малъри да бъде първа. Ако се провали, ще загуби една година от живота си. В случай че успее, може да открие любовта и призванието си…

Три жени. Три ключа. И едно осеяно с опасности и изпитания търсене…

"Ключът на познанието" - Нора Робъртс

Вече на пазара

Корична цена 9,95лв

Публикувано изображение

Историята на трите млади жени, избрани да освободят душите на древните полубогини, продължава…

Този път в центъра на събитията е младата и интелигентна библиотекарка Дейна Стийл. Докато се опитва да открие пътя към своя ключ, тя се включва в начинанието на двете си приятелки да създадат комплекс, в който посетителите ще могат да се отбият в салона за красота на Зоуи, да си харесат книга от книжарницата на Дейна и да се полюбуват на картините в галерията на Малъри.

Задачата на Дейна не се улеснява ни най-малко от появата на първата й любов – писателя на трилъри Джордън Хоук, който преди години я е изоставил, за да търси слава в Ню Йорк. Дейна бавно осъзнава, че чувствата й са все така живи, а Джордън е неразривно свързан с необикновеното й търсене...

"Ключът на светлината" - Нора Робъртс

Вече на пазара

Корична цена 9,95лв

Публикувано изображение

Тази книга завършва историята, в която три приятелки са изправени пред предизвикателството да отключат омагьосаните души на три древни полубогини. Настъпва часът и на самотната майка Зоуи Маккорт. Подобно на приятелките си Малъри и Дейна тя разполага с един месец, за да открие отредения й ключ. Злият магьосник Кейн прави всичко възможно да осуети търсенето й, но Зоуи не е сигурна кое е по-трудно за нея: да преодолее препятствията по пътя към ключа или да събере смелост да потисне съмненията си и да прегърне любовта в лицето на сексапилния Брад Вейн…

"Добре пазени тайни" - Сандра Браун

Вече на пазара

Корична цена 13лв

Публикувано изображение

Те са свързани от отдавнашни страсти - и нови мечти...

Александра Гейдър е проницателна и красива адвокатка, която най-сетне има възможност да получи каквото иска - правосъдие. Преди двадесет и пет години майка й умира при неясни и скандални обстоятелства. Алекс е убедена, че един измежду трима могъщи мъже е виновен за тази гибел - един от тях е убиец. И тримата са чаровни, вълнуващи; и тримата са заподозрени.

Когато стъпка по стъпка Алекс навлиза в живота на хората, които смята за свои най-близки, тя ще рискува всичко, за да узнае техните... добре пазени тайни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко месеца се скъсах да я търся тази трилогия.От тази тема разбрах, че пускат и втория тираж и днес вече ги имам и трите. Голеееееееми благодарности :rolleyes:;):wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко месеца се скъсах да я търся тази трилогия.От тази тема разбрах, че пускат и втория тираж и днес вече ги имам и трите.

Голеееееееми благодарности :wors: :wors: :wors:

Няма защо радвам се, че помогнах, наистина книжите си заслужават Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Опасни мъже" - Даниел Стийл

Дата на издаване - 31.08.2009 г.

Корична цена 11.99 лв

Издателска къща "Бард"

Публикувано изображение

Опияняващият свят на трима очарователни свободни мъже, известни още като... заклетите ергени.

Те са трима добри приятели и заклети ергени. Чарли Харингтън е привлекателен красив филантроп, който има такива високи критерии за бъдещата си съпруга, че едва ли някоя простосмъртна жена би могла да ги удовлетвори. Адам Уайс, адвокат на знаменитости, току-що прехвърлил четирийсетте, предпочита жените, с които излиза, да са много млади, с пищни форми и необременени с много мозък. А пък Грей Хок – талантлив художник – е като магнит за трудните връзки с объркани и страдащи жени. Винаги готов да се притече на помощ като рицар на бял кон, той не може да понася единствено мисълта за семейство.

Ала докато тримата приятели прекарват ежегодната си лятна ваканция, обикаляйки из Средиземно море на борда на великолепната яхта на Чарли, се появяват първите признаци, че ергенският им живот е сериозно застрашен.

Изпълнен с хумор, заплетени интриги и неочаквани обрати, “Опасни мъже” е поредният затрогващ и проникновен роман на Даниел Стийл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нощта на изкусителя - Лидия Джойс

Вече на пазара

Издателство: "Ирис"

Корична цена: 8,80 лв

Публикувано изображение

След като четири години напразно е чакала подходяща партия, красивата, темпераментна и необикновено умна Алсиона Картър, дъщеря на богат английски търговец, прекосява цяла Европа, за да се омъжи за чужденец.

Забележително красивият влашки принц Константинеску в действителност не е избраният от нея годеник, но успява да я открадне и да се ожени за нея, преди тя да е разкрила измамата. Прави го само заради зестрата й, но скоро е възхитен от нейната изключителна интелигентност, от красотата и замайващата й чувственост.

Макар и възмутена от отвличането си, Алсиона не може да устои на страстта на своя съпруг. Ала щом узнава, че той иска да си присвои зестрата й с измама, тя избягва от средновековната крепост, в която живеят и успява да стигне до брега на Дунава.

Принцът никога не е тичал след жена, но този път преодолява гордостта и предразсъдъците, защото не може да я изгуби. Двамата попадат в плен на сръбски бандити, после в ръцете на турските власти, прекосяват цяла България и са отведени в Константинопол, в двора на султана, който ще реши съдбата им.

Приключенията нямат край!...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Джуд Деверо

ИСКАМ ТЕ

Ариел и Сара не предполагат, че идеята да си разменят местата, ще доведе до такива неочаквани последствия. Двете млади жени, приличащи си като две капки вода, години наред си разменят писма, но се запознават едва когато стават на двайсет. Южняшката красавица Ариел мечтае да спечели сърцето на мъж, който не подозира за съществуването й. Сара пък жадува да загърби досадното си ежедневие и да се потопи в живота на богатите, от който съдбата я е лишила. Само че в красивото градче в Северна Каролина ги дебнат неподозирани опасности. А най-грижливо пазените тайни и предателствата ще изплуват от дълбините на миналото.]

Публикувано изображение

Кристина Алберти, специалистка по история на изкуството, е избягала от сенките на своето минало и прикривайки истината, си е създала име като веща познавачка на бижутата в аукционната къща „Баркли”. Животът й е безоблачен, докато легендарен и безценен диамант я превръща в мишена на чаровен измамник, решен да извърши обира на века.

Джей Ти Макинтайър, агент на ФБР, си е поставил за цел да залови човека, измамил баща му и съсипал семейството му. Джей няма да позволи на никого да му попречи, дори на Кристина, в която е влюбен... защото вече не знае кой е приятел и кой – враг.

Двамата се впускат в търсене на изчезналия диамант, попадайки в свят на алчност и желание, на тайни и съблазън, докато не остава нито едно неразкрито предателство, нито една неразгадана мистерия.

Някой чел ли е нещо от тази авторка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Негодникът, когото обичам" - Джоана Линдзи

Няма определена дата на издаване

Корична цена няма

Публикувано изображение

Чаровникът Джеръми Малъри назначава за прислужница Дани – млада жена, оцеляла на улиците в Лондон, предрешена като момче – с тайното намерение да я направи своя любовница. Обаче Дани го изненадва с мечтата си да стане изискана дама и съпруга на.джентълмен. Пред очите на аристократ-негодник тя се преобразява от мърляв хлапак в елегантна красавица и той започва да се влюбва в нея... против волята си. Лондонското висше общество зажужава като кошер. Всички се питат коя е загадъчната непозната и каква е истината за миналото й.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

"Нощни шепоти" - Джудит Макнот

Вече на пазара

Корична цена 13лв.

Публикувано изображение

Понякога в живота настъпва момент, когато трябва да избираме между дълга и любовта...

Слоун е полицейска служителка в малко градче във Флорида. От малка е разделена с богатия си баща и със сестра си, с които няма никакъв контакт. Най-неочаквано той я кани да му гостува в Палм Бийч. Агент на ФБР я убеждава да приеме поканата, като й съобщава, че баща й е обвинен във финансови измами и в убийство.

Животът й още повече се обърква, след като тя се влюбва в изключително привлекателния Ноа Мейтланд, който е сред заподозрените в убийството. Слоун трябва да преодолее предубежденията си към любимия мъж и да открие какво означават ужасяващите образи, които я преследват в съня й...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това сигурно скоро ще го трийнат,но дотогава:

Йухууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!ИЗЛИЗА НОВА КНИГА НА ТЕРИ ПРАТЧЕТ!!!!!!!

Публикувано изображение

НАПЪЛНО ОТКАЧИХ ОТ КЕФ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Йейиииииииии Излиза най-новата книга от поредицата Бюканън, на Джули Гарууд

"Огън и Лед" - Джули Гаруд

Вече на пазара

Корична цена: 11.95 лв

Публикувано изображение

"Амбициозната репортерка Софи Роуз мечтае да направи успешна журналистическа кариера. За нейно съжаление, й се налага да работи в малък чикагски вестник, където отразява незначителни събития. Поредната скучна задача е да вземе интервю от арогантен спортист в навечерието на градското съзтезание К5.

На следващия ден състезателят не се явява на стартовата линия. Изненадващо е намерен убит от полярна мечка в Аляска. Когато Софи разбира от местната полиция, че в дрехите на жертвата е открита нейна визитка, това разпалва любопитството й. Предчувствайки, че тази история ще се окаже повратен момент в кариерата й, тя заминава за Аляска. Но приятелите й няма да я оставят сама, затова я придружава агентът от ФБР – Джак Макалистър. Между Софи и Джак пламва силно привличане, но скоро им предстои да се изправят пред опасен враг, готов на всичко, за да прикрие престъпните си действия. В Аляска те ще се натъкнат на чудовищния проект „Алфа”, в който учени използват животни и хора за опитите си."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

"Да си играеш с огъня" - Барбара Фрийти

Вече на пазара

Корична цена: 12лв

Публикувано изображение

"Кристина Алберти, специалистка по история на изкуството, е избягала от сенките на своето минало и прикривайки истината, си е създала име като веща познавачка на бижутата в аукционната къща „Баркли”. Животът й е безоблачен, докато легендарен и безценен диамант я превръща в мишена на чаровен измамник, решен да извърши обира на века.

Джей Ти Макинтайър, агент на ФБР, си е поставил за цел да залови човека, измамил баща му и съсипал семейството му. Джей няма да позволи на никого да му попречи, дори на Кристина, в която е влюбен... защото вече не знае кой е приятел и кой - враг.

Двамата се впускат в търсене на изчезналия диамант, попадайки в свят на алчност и желание, на тайни и съблазън, докато не остава нито едно неразкрито предателство, нито една неразгадана мистерия...

" В сенките на нощта нейните тайни не изглеждаха така важни като мъжа, който я любеше. Той можеше да е ужасно упорит, деспотичен и властен. Разбира се, беше също секси, страстен, нежен, всеотдаен любовник, който умееше да прави страхотни неща... Беше мъжкар до мозъка на костите си и бе целият неин..."

" Кристина плъзна ръце около кръста му и искрата, която тлееше помежду им, се разгоря. До този миг никога не бе изпитвала подобна страст и лудо желание да се отдаде на мъж. Сърцето й се разтуптя, слабините й потръпваха при всяка целувка, всяко докосване. Все едно се намираше на ръба на висока скала и бе обладана от безумството да скочи. Искаше да се освободи от веригите на принудата да постъпва винаги така, както е редно, да е добро момиче..." "

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

"Синеокият дявол" - Лайза Клейпас

Вече на пазара

Корична цена: 12лв

Публикувано изображение

"Синеокият дявол" е завладяващата романтична история на чаровния, избухлив и опасен Харди Кейтс, амбициран на всяка цена да продължи своята лична война с милиардерския клан Травис. Мечтата за отмъщение го тласка към безразсъдни рискове... Но както винаги се случва в живота, и най-подготвеният не подозира какво питие ще му забърка Съдбата...

Сватбено парти, шампанско, коктейли, шум и смях, размяна на горещи погледи и светски клюки - всичко това не успокоява Хейвън, непокорната дъщеря на стария Чърчил Травис. Как да поднесе на властния си баща новината, че иска да се омъжи за Ник, момче от скромно семейство? И то навръх сватбата на брат си с Либърти - красивата Пепеляшка от фургоните?

Объркана и замаяна, Хейвън бяга от шумотевицата в избата на имението и е приятно изненадана да съзре там силуета на любимия си... В случайното си усамотение двамата се разгорещяват все повече. Хейвън е пияна от желание и готова да счупи всички забрани, когато тръпка на студен ужас я разтърсва. - Ник?! - пита тя, когато я пронизва погледът на две дяволски сини очи, а един дрезгав глас произнася с усмивка: - Кой е Ник?

Харди може да е бил безскрупулен негодник, но сега се опитва да изчисти реномето си. Той търси идеалната светска съпруга, каквато Хейвън никога не би могла да бъде. Тя, на свой ред, веднъж опарена жестоко от любовта си, се зарича да стои далеч от секси непрокопсаника.

Но... само за да открие, че най-трудното нещо в живота й е да устои на съблазънта на синеокия дявол... Особено когато в надигащата се беда ще трябва - иска или не - да разчита за спасението си единствено на него...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принцът се жени - Кристина Дод

Вече на пазара

Издателство: "Ирис"

Корична цена: 8,80 лв

Публикувано изображение

Европа, след Френската революция...

Сгодени от люлката, принцеса Сорша и принц Рейнджър са предопределени да царуват заедно. Но революцията запраща Сорша в далечен шотландски манастир, а Рейнджър - в дълбока тъмница...

Надвиснала е опасност и Сорша трябва да се прибере у дома с простия рибар Арну - принц Рейнджър в дегизировка. Тъмницата го е преобразила от изнежен младеж в опасен мъж и той е решен да извоюва обратно кралството си и жената, която иска повече от самия живот...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тетрадката Автор: Никълъс Спаркс Издател: ИК "Пергамент" Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот."Тетрадката" е такава книга. Тя е възхвала на страстта, която може да бъде неостаряваща и вечна, разказ, който ни трогва до сълзи и отново, и отново ни кара да вярваме в истинската любов. Ной Калхун се е завърнал в Северна Каролина след края на Втората световна война, преследван от спомена за момичето, което е изгубил преди повече от десетилетие.Ели Нелсън, жена от висшето общество, скоро ще се омъжи за обещаващ млад адвокат, но не може да спре да мисли за момчето, което преди много време е откраднало сърцето й. Така започва историята за една любов, която е толкова упорита и дълбока, че може да превърне трагедията в триумф и дори има силата да сътвори едно чудо...

post-236674-1256051729,92_thumb.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Свещеният камък" - Нора Робъртс

Вече на пазара

Корична цена: 11,95лв

Публикувано изображение

Трета книга от новата трилогия ЗНАКЪТ НА СЕДЕМТЕ

Преди години, след ритуала за кръвно братство, Гейдж, Фокс и Кейлъб са се завърнали от гората, всеки с парче камък в ръка. Сега този камък ще стане тяхно оръжие в последната битка срещу демона.

Кошмари и видения за кръв, огън и зверско насилие започват да измъчват тримата приятели и Куин, Лейла и Сибил - жените, свързани с тях чрез съдбата. Шестимата съзнават, че злото набира сила, но сега трите части от ритуалния камък отново са събрани в едно цяло. Само трябва да открият как да го използват срещу демона.

В такъв решаващ момент хладнокръвието на комарджията Гейдж ще изиграе ключова роля в битката с тъмната сила. Той и Сибил имат еднаква дарба да предвиждат бъдещето, но това, което ги свързва, е любовта. Гейдж знае, че картите са раздадени, а изходите са два: пълна разруха или край на кошмара за Хокинс Холоу. Но той не обича да губи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Дъщерите на Пандора" - Айрис Йохансен

Вече на пазара.

Корична цена: 12лв

Публикувано изображение

Осмеляваш ли се да отключиш нейните тайни?

Откакто се помни, Мегън Блеър се опитва да заглуши гласовете, звучащи в главата й - гласове, които й казват и показват неща, за които би предпочела да не знае. Сега, като преуспяла лекарка, Мегън е оставила миналото зад себе си - докато един ден някой се опитва да я убие.

Скоро след това открива шокиращите тайни за собствения си живот и за смъртта на майка си. Животът й вече никога няма да е същият, защото може да не доживее да види пукванто на зората...

Разтърсващ нов роман на Айрис Йохансен, изпълнен с напрежение! Бестселър №1 на "Ню Йорк Таймс"!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Стефани Майър - Скитница

Цена: 23 лв.

Cкитницa e нaучнoфaнтaстичeн poмaн, филoсoфски тpилъp, чиeтo дeйствиe сe paзвивa в близкoтo бъдeщe нa плaнeтaтa Зeмя, кoятo e зaвлaдянa oт чуждoзeмци пapaзити. Te сe нaстaнявaт в тeлaтa нa xopaтa, кaтo унищoжaвaт тexнитe личнoсти. Eдин чoвeк oбaчe oкaзa съпpoтивa – тoвa e Мeлaни Cтpaйдъp, мoмичeтo, кoeтo пpoдължaвa дa живee кaтo глaс в глaвaтa, кoятo вeчe e oбщa зa нeя и зa чуждoзeмнaтa душa, нapeчeнa Cкитницa. Мeлaни успявa дa убeди Cкитницaтa дa тpъгнe пpeз пустинятa, къдeтo любимият й Джapeд и бpaт й Джeйми сe укpивaт в пoдзeмни пeщepи с дpуги oцeлeли чoвeци. Кoгaтo тялoтo гoстoпpиeмник нa Мeлaни и душaтa нa извънзeмнaтa Cкитницa сe сpeщaт с любимия нa Мeлaни, Cкитницaтa сe влюбвa в нeгo и peшaвa дa oстaнe пpи xopaтa. Oфopмя сe любoвeн тpиъгълник с двe стpaни – двe мoмичeтa в eднo тялo. Cкитницa e paзкaз зa любoвтa и избopa, нo същo и зa пoлучoвeшки същeствa. ("Aз pядкo пишa сaмo зa xopa", кaзвa Cт. Мaйъp. "Хopa мoжeш дa сpeщнeш нaвсякъдe.") Toвa e любoвeн poмaнс зa oпититe нa Cкитницa дa нaмepи мястoтo си сpeд чoвeцитe, мaкap и сaмa, paзличнa и нeoбичaнa. Фopмулaтa зa успexa нa Cтeфaни Мaйъp e, чe тя пpeнaписвa истopии нa ужaситe кaтo любoвни истopии и пo тoзи нaчин ги пpeвpъщa oтнoвo в нeщo съвсeм нoвo. Tя пишe нaучнa фaнтaстикa зa xopa, кoитo нe oбичaт дa чeтaт нaучнa фaнтaстикa. Tя нaмaлявa скopoсттa нa дeйствиeтo, дoкaтo сe нaтpупa eмoциoнaлнo нaпpeжeниe, кoeтo винaги e същeствувaлo, нo никoгa нe e билo видимo, дoкaтo нa литepaтуpнaтa сцeнa нe сe пoявявa Cтeфaни Мaйъp.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дневниците на вампира: Борбата. Кн.2

Публикувано изображение

Дата на издаване: 02.11.2009 г.

Корична цена: 9.90 лв

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях...

Деймън Салваторе, „принцът на мрака“, арогантният брат на Стефан, се опитва да изкуши Елена със съблазнителни обещания за сила и вечен живот. По ирония на съдбата, той се оказва неизменна, мрачна и ужасяваща част от нейното бъдеще. Тлеещите въглени на враждата от миналото подклаждат началото на нова битка между братята. Този път обаче залогът е сърцето и душата на Елена. Невероятната прилика на младото момиче с жената, обрекла Стефан и Деймън на вечността, я хвърля право в центъра на петвековната им война. Но за разлика от Катрин, Елена притежава борбен дух и сила, които могат да я спасят или да й костват живота. За да надвие Деймън, Стефан се нуждае от Силите. А за да се сдобие с тях, той трябва да наруши даденото пред себе си обещание и да вкуси отново човешка кръв…

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, напомня на Здрач, а защо кн.2?

Първата книга е от известно време на пазара:

Публикувано изображение

Корична цена: 9,90 лв.

Л. Дж. Смит

ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА: Пробуждането

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....

Елена Гилбърт, най-популярното момиче в гимназията, кралицата на бала, което всяко момче желае и на което всяко момиче иска да прилича. Досега никой не е успял да предизвика нейния интерес и да разпали чувствата й. Докато не среща красивия и загадъчен Стефан Салваторе – новото момче в града. Привлечена от него с непреодолима сила, Елена иска да го притежава на всяка цена. Но Стефан крие зловеща тайна. Преди векове любовта му към друго момиче е оставила ужасно наследство – проклятието да живее вечно и да бъде вампир. Заради това Стефан се бори със себе си и се опитва да устои на копнежа си към Елена.

Скоро в града започват да стават странни неща. И всичко това се случва след появата на мрачния и съблазнителен Деймън Салваторе, който иска да превърне Елена в своя Кралица на сенките...

КНИГИТЕ ОТ ПОРЕДИЦАТА

"ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА":

Пробуждането (книга първа)

Борбата (книга втора)

Яростта (книга трета)

Тъмното обединение (книга четвърта)

В сайта на издателството има откъси от първите две книги от поредицата: http://www.ibis-press.eu/index.php

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, напоследък нямам време да чета, но пък винаги си заслужава да имаш някоя нова книжка, която да те почака малко:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...