Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)


Препоръчан отговор


Значи първо да кажа с един диск съм 40 ГБ искам да го разделя на 2 части единия да е 30 ГБ другия 10 ГБ на диска с 10 ГБ искам да ми остане стария Windows (правя всичко това защото компзтъра се използва от 2 човека и недоволствам и искам да си направя диск с Windows само за мен) стария Windows е на Немски а аз искам да си инсталирам английски обаче майка ми не дава Публикувано изображение и реших да го разделя на 2 части и така да си имам един Win за мен един за майка ми :) Ако можете да ми обясните всичко подробно как се прави ще съм ви супер благодарен!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • Отговори 418
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

pataran много добре обясняваш с простички думи .Я ми кажи на мен как да си увелича ц-то за сметка на диск Д,ама пак така простичко обяснено

и вероятността всичко да се омаже много цветно и резултата да е "венецианска мозайка" е много голяма бекъп на всички важни файлове, който не могат да се възстановят от другаде, на дискове/друг HDD и ф

Публикувани изображения

Можеш да го разцепиш с PartitionMagic на Symantec- работи безпогрешно :) . При избора на опциите му кажи и двете партиции да са Primary. Като го направиш пак от PartitionMagic има опция за инсталация на още една операционна система. Внимавай също така клъстерите да са с еднаква големина. Ако направиш всичко както трябва при зареждане ще те пита коя ОС да зареди

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това за клъстерите ми хареса.А ако имаше и допълнение ,че Cluster-a съдържа определен брой сектори - 2 , 4 , 8 , 16 - в зависимост от големината на диска , а стандартният размер на сектор на твърд диск е 512B на deni щеше да му светне. deni , aрхивираш всичко , което смяташ за ценно .Филми , музика , програми . Предполага се ,че диcковете са оригинални. В тях си има дисков мениджър.Задаваш в BIOS да зарежда от сд устройство и слагаш диска с " фашиския " Windows. От писането ти разбрах , че HDD е разделена на два дяла от 10GB и 30GB.Ako ли не , чрез мениджъра спокойно можеш да го разделиш и форматираш в FAT32 или NTFS.Указваш да се инсталира в главен дял С и следваш инсталацията до финала. Вадиш немското копие и слагаш английското.Него вече можеш да инсталираш и в средата на немския Windows като укажеш дял D.След инсталацията и пръв рестарт ще те посрешне екран с въпрос кой Windows да зареди ? Успех

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси ще пробвам :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да питам само при форматиране Виндовса изтрива ли се или само другите неща на хард диска?


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това за клъстерите ми хареса.А ако имаше и допълнение ,че Cluster-a съдържа определен брой сектори - 2 , 4 , 8 , 16 - в зависимост от големината на диска , а стандартният размер на сектор на твърд диск е 512B на deni щеше да му светне.

deni , aрхивираш всичко , което смяташ за ценно .Филми , музика , програми . Предполага се ,че диcковете са оригинални. В тях си има дисков мениджър.Задаваш в BIOS да зарежда от сд устройство и слагаш диска с

" фашиския "  Windows. От писането ти разбрах , че HDD е разделена на два дяла от 10GB и 30GB.Ako ли не , чрез мениджъра спокойно можеш да го разделиш и форматираш в FAT32 или NTFS.Указваш да се инсталира в главен дял С и следваш инсталацията до финала.

Вадиш немското копие и слагаш английското.Него вече можеш да инсталираш и в средата на немския Windows като укажеш дял D.След инсталацията и пръв рестарт

ще те посрешне екран с въпрос кой Windows да зареди ?

Успех

<{POST_SNAPBACK}>

:clap Браво Profruit ти заслужаваш първа награда,за - умеещ,да отговаря

ИЗТРИВА се абсолютно всичко!!!

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Сега какво да направя? Искам новия от диска ми който е 40 ГБ да направя нов 30 ГБ и на стария да останат 10 ГБ какво къде да пиша сега? :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 1 месец по-късно...
Acronis Partition Expert 2003 Редактирано от lastcyrol (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Почти всяка марка хард дискове си има софтуерна поддръжка /tool-ве/.Отиваш на страницата на производителя и си изтегляш въпросната програмка.Тя ще създаде дискета с която да заредиш неоходимият софт, предимно под DOS.Вече всички са с графичен интерфейс и с едно две кликвания можеш да направиш необходимото за да го разделиш.Това е най-лесното което можеш да направиш. Успех :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пред вездесъщия Patition Magic 8 и аз се прекланях, но на няколко пъти предаде доверието ми и оттогава търся нещо друго със същите възможности.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 2 седмици по-късно...

Най-добре използвай програма направена за тази цел от производителя на твоя хард диска. Директно теглиш setup от сайта на производетеля, който ти прави boot-ваща дискета. Форматираш и разделяш диска на partition. С Partition Magic съществува опасност от загуба на данни. До сега не ми се е случвало, когато ползвам тази програма, но съществува такава вероятност според производителите.

За Seagate http://www.seagate.com/support/disc/utils.html

Програмата е DiscWizard

Редактирано от Int3rvisi0n (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Acronis PartitionManager (или TrueImage или MigrateEasy, все вършат работа). И гаранцията е 99.999% (ако не спре тока по време на задача :О)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моят личен съвет е да използваш старото и изпитано средство FDISK но за съжаление то работи под dos иначе под уиндоус ти препоръчвам Partition Magic лесна за работа.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 3 месеца по-късно...

Можете ли да ми препоръчате най - подходящата програма за Maxtor ? :)

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля, че производителя и модела на хард-диска не са от особено значение. Освен в случаите, когато самия производител предоставя специализиран софтуер, но това обикновено важи за програми за low-level format. За разделяне на хард-диска, пробвай продукта на Acronis, или пък общоизвестния PartitionMagic - последното съм го ползвал и на Maxtor и на Seagate, така че действай смело ;)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 7 месеца по-късно...

Някой би ли обяснил как точно се разделя харда с програмата: Partition Magic 8? Голяма ми е молбата, дано някой се навие да обясни със скрийн шотове, или да опише 1.2.3., стъпка по стъпка, как точно става това разделяне.И има ли значение дали физическият хард диск е един, или са два(примерно: моят хард диск е един-60GB, а комшията има 30, но после си купи още 30). Въпроса е дали при него оразмеряването ще е по-различно, отколкото при мен, или ще протече по същия начин.Просто никога не съм го правила, и не знам как се разпознава софтуерно от системата и партишъна? Някой били обяснил всичко това, ама като за дама, и без да се смеете! :);):P

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо няма никакво значение дали си дама или господин (поне според мен). Всичко зависи от познанията и респективно опита в тия неща. Аз лично съм полвал само веднъж предната версия на тази програма. Физически дялове ти излизат по отделно както например си отваяиш Моя компютър и виждаш всеки логически дял отделно. Това означава че върху всеки физически дял ти можеш да оперираш без да влияеш по някакъв начин на другите физически такива, а от там и дирекно на въпроса ти - няма да протече "абсолютно" по същия начин. При теб с един физически дял - ще го видиш само него, а при комшията ще види два физически дяла. Тука искам да вметна , че физически е едно, логически е друго. Всеки физически дял е разделен на логически, дори когато той е един на брой.

Редактирано от еди (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А защо точно със Partition Magic 8 ? Си решила да извършваш тази операция. Със Acronis Disk Director Ще ти бъде доста по-лесничко,а пък ако твърдо си решила да ползваш Partition Magic 8 там доста добре е описано какво да правиш. В смисал,че след абсолютно всяка стъпка имаш опция HELP кадето получаваш перфектна информация за това как направиш следващата стъпка и така до каря

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здрасти Мел! Не е сложно и не отнема време.Има две основни причини да си разделяш диска . 1.Имаш диск C: 80Gb искаш да го направиш C: 20 Gb+D:60 Gb.В C: ти е инсталиран Windows и програмите.В D: искаш да си слагаш музика,филми,документи.Ако се наака Windows,триеши преинсталираш C:,а докуметите ти си стоят в D: 2.Трябват ти два дяла C:и D: за различни операционни системи.В C:ти е инсталиранWin XP но имаш стари програми които вървят само под Win98 и искаш да си го инсталираш в D: Кажи ми само кой е твоят случай.Ако е вторият ще уточняваме какви точно са операционните системи ,дали ти трябваНТФС дял и др.по детаилни неща. Та кой е твоят случай?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здрасти Мел!

Не е сложно и не отнема време.Има две основни причини да си разделяш диска .

1.Имаш диск C: 80Gb   искаш да го направиш  C: 20 Gb+D:60 Gb.В C: ти е инсталиран Windows и програмите.В D: искаш да си слагаш музика,филми,документи.Ако се наака Windows,триеши преинсталираш C:,а докуметите ти си стоят в D:

2.Трябват ти два дяла C:и D: за различни операционни системи.В C:ти е инсталиранWin XP но имаш стари програми които вървят само под Win98 и искаш да си го инсталираш в D:

Кажи ми само кой е твоят случай.Ако е вторият ще уточняваме какви точно са операционните системи ,дали ти трябваНТФС дял и др.по детаилни неща.

Та кой е твоят случай?

<{POST_SNAPBACK}>

Nochero, страшно съм ти благодарна, момче, че реши наистина да свършиш работата както трябва и да ми помогнеш! :yanim: Ами виж сега при мен нещата стоят така: имам хард диск 60 GB, който е разделен на 2 x 30 GB(C: & D:)

На C: ми е инсталиран уиндоуса ХР, а на D: имам филмчета и музичка. Как сега да го разделя примерно на С: 10 GB(тук да ми е само уиндоуса), D: 20 GB за програмки, и E: 30 GB за филми и музика? И Ако след това, искам да преинсталирам бозата само в С: така ли ще ми изглежда диска-както го разделя примерно сега? :):):wors: Много те моля, само да ми пишеш на ЛС, Благодарско!!!

Редактирано от MELL (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване