Премини към съдържанието
josemity

Ние сме най-жестоките създания на тази планета!

Препоръчан отговор


Никой от нас не може да се смята за просветен, хуманен, еволюирал, търсач на истината, радетел на любовта, еколог и т.н. ако не спре да консумира животинска храна. И ако вече се заливате от смях или се питате как да го направите,ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ФИЛМ ДОКРАЙ!Това, което ще видите, става всеки ден в името на това да имаме на трапезата си пържолка, пиленце, яйца и мляко. Това е мрачната и жестока реалност на нашата ХРАНА!

Този филм ще ви разтърси до дъното на душата ви и ще ви промени завинаги! Този филм ще ви покаже кадри, които надминават и най-лошите ви кошмари! И виновни за това сме всички НИЕ! Ако спрем да консумираме съжителите на нашата планета, тази индустрия ще загине! Ако искаме да получим свободата си, трябва да я дадем и на нашите съжители!

филма е английски, но е достатъчно ако гледате само кадрите!

Докато го гледах, съм плакала на глас!!!!! Нима е възможна подобна жестокост!!!!

Част първа...

http://www.youtube.com/watch?v=6Z5_td6r ... re=related

и втората...

Моля, разпространявайте тази информация сред приятели и други форуми!!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да станем тревопасни.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да гледаме истериите на някой си тук..... Същия навярно обаче изобщо не го е еня за хората които умират от глад и нищета в света... нито за тези загиващи във войни ... Но иначе е толкова хуманно ние да се тревожим за бедните добичета.... и да не ядем месо, мляко, яйца и техните продукти.... Пфу....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да станем тревопасни.

Публикувано изображение

П.П.

Публикувано изображение


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма нищо стресиращо. Това е действителността. Стъпи Здраво на Земята.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Замисляла ли си се, колко дървета минават през комина, само за да можеш да постнеш тази твоя прочуствена тирада? Защо си мислиш, че това е по-малко касапска история? Ако не си се научила да живееш с човешкото в теб, то крайно време е да поработиш над това - иначе ще ти е трудно...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе стига с тия глупости. Видях как събират кръвта на говедото в началото на втора част - ял съм такава, убеден съм че и авторката ще я изяде без дори да подозира... Всъщност хиляди хора са яли такава кръв без да го знаят.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Гематоген

Освен това нямам нищо против да ям животните. Всичко, което се показва там си е напълно нормално. Не мисля, че кое да е диво животно на свобода ще има щастието да умре толкова бързо и леко - по National geographic гледах как едни хиени ръфаха жив бивол, но само отзад, понеже отпред боде. Изядоха го жив, а не му източиха кръвта. Ами ако оставим кокошките на свобода? Убеден съм, че много бързо ще изчезнат в природата. Аз съм човек, така че ще убия всяка гадина, която смятам да изям, която иска да ме изяде и която ми пречи.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мене само ми се доядоха повече пържоли като го гледах Публикувано изображение

Докато го гледах, съм плакала на глас!!!

Мога да ти препоръчам много добър психиатър във Варна :bedtime2:

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Линч за производителите на салам и бахур! Да живее боба и царевицата...и културата също.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Леле колко месо на едно мясно Публикувано изображение , жалко че нямам такава ферма. Ако имах ..... Щях да умра от ядене! :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а ти виждала ли си как ядат вълците или тигрите? Да не мислиш, че е много по-приятна гледка? живи същества сме - ядем. Думата "хуманно" означава "човешко", а да се яде месо е човешко.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

...

Много си е право момичето. Напълно я подкрепям. Такива филми доста съм изгледал и за мен това е повече от ужас. Месо не съм хапвал повече от година и нищо ми няма.

Плюс това в за вярващите, едната Божа заповед гласи : Не Убивай ; и не е уточнено какво да не убиваш.

Поздрави на всички и не искам да се заяждам с никого.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Заповед... Спомни си защо Каин уби Авела.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А замисляла ли си се колко дървета изсичат, за да можеш да се стоплиш зимата? А колко животни измират от разливания на петролни танкери пак, за да може да хвърлиш малко въглища в камината? А за това, че замърсяваш въздуха, щъкайки си наляво-надясно с колата? А за това, че фреоните, които се съдържат в така обичаните от теб парфюми и дезодоранти, всъщност унищожават озоновия слой? Първобитните хора да не мисиш, че не са убивали животни, за да се прехранват и да се топлят с кожите им през зимата? Или пък, че хищниците го карат на тревопасна диета? Кожените якенца и ботушки, които са така обичани от вас жените сигурно се правят от неизвестен материал... Да, кофти е, но такъв е живота. А и не мисля, че след видяното и казаното досега ще спреш да ядеш месо или пък да се обличаш хубаво...

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а ти виждала ли си как ядат вълците или тигрите? Да не мислиш, че е много по-приятна гледка? живи същества сме - ядем. Думата "хуманно" означава "човешко", а да се яде месо е човешко.

Тогава можем и човешко да ядем тъкмо ще сме по хубанни :ph34r:

Абе стига с тия глупости. Видях как събират кръвта на говедото в началото на втора част - ял съм такава, убеден съм че и авторката ще я изяде без дори да подозира... Всъщност хиляди хора са яли такава кръв без да го знаят.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Гематоген

Освен това нямам нищо против да ям животните. Всичко, което се показва там си е напълно нормално. Не мисля, че кое да е диво животно на свобода ще има щастието да умре толкова бързо и леко - по National geographic гледах как едни хиени ръфаха жив бивол, но само отзад, понеже отпред боде. Изядоха го жив, а не му източиха кръвта. Ами ако оставим кокошките на свобода? Убеден съм, че много бързо ще изчезнат в природата. Аз съм човек, така че ще убия всяка гадина, която смятам да изям, която иска да ме изяде и която ми пречи.

Добре айде да те видим срещо лъв без оръжие кой кого ще убие? А На една поляна без да има пръчки камани и всякакви помощни средства? Няма да убиеш нищо...
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре айде да те видим срещо лъв без оръжие кой кого ще убие? А На една поляна без да има пръчки камани и всякакви помощни средства? Няма да убиеш нищо...

Те балканските левове затова са изчезнали, защото не са избягвали срещи с хората. Дори и мечка да срещнеш в гората, много вероятно е мечката да се уплаши повече от теб, понеже по-голямата част от тия, дето не са се плашели от хора вече ги няма.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Никой от нас не може да се смята за просветен, хуманен, еволюирал, търсач на истината, радетел на любовта, еколог и т.н. ако не спре да консумира животинска храна. И ако вече се заливате от смях или се питате как да го направите,ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ФИЛМ ДОКРАЙ!Това, което ще видите, става всеки ден в името на това да имаме на трапезата си пържолка, пиленце, яйца и мляко. Това е мрачната и жестока реалност на нашата ХРАНА!

Този филм ще ви разтърси до дъното на душата ви и ще ви промени завинаги! Този филм ще ви покаже кадри, които надминават и най-лошите ви кошмари! И виновни за това сме всички НИЕ! Ако спрем да консумираме съжителите на нашата планета, тази индустрия ще загине! Ако искаме да получим свободата си, трябва да я дадем и на нашите съжители!

филма е английски, но е достатъчно ако гледате само кадрите!

Докато го гледах, съм плакала на глас!!!!! Нима е възможна подобна жестокост!!!!

Част първа...

http://www.youtube.com/watch?v=6Z5_td6r ... re=related

и втората...

Моля, разпространявайте тази информация сред приятели и други форуми!!!!

От край време е ясно, че хората са хищници , но не са само хората , има и други хищници на планетата ни. Защо ние да сме най-лошите?

Наистина , от тази храна , хората стават по-агресивни и по-жестоки , но храната съдържа и доста добри неща за организма на човек. Като го държи в добра физизческа форма, макар , че духа е по-важен от тялото.

Редактирано от indolain (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С прости думи ние-сме на върха на хранителната верига. Докато някой ден нещо не ни измести от там или самите ние не се погубим, едно от двете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми пука особено за животните. Но не ям месо, защото е колкото гнусно, толкова и вредно. Човек по природа е тревопасен. Храносмилателният му тракт е толкова дълъг, че задържа храната близо 24 часа, за да се смелят и усвоят пълноценно растителните съставки. Докато при хищниците червата са къси и те изхвърлят изяденото месо след 4 до 6 часа, преди да е започнало да гние в тях и да ги трови. Ако искате да добиете представа какво става, когато ядете месо, вземете една пържола, нарежете я на дребно, забъркайте я добре в 10%-на солна киселина (колкото е pH на стомашния сок) и я оставете цял ден през лятото на слънце при температура 35 градуса и вечерта - в леко затоплена фурна, на същата температура. Гарантирам ви, че на следващия ден ще ви е гнус да я доближите, за да я хвърлите, а не да я ядете :P Същото става в червата ви след всяко ядене на месо. То ви трови, а организмът изчерпва силите си, за да неутрализира цял ред токсични индоли и феноли, получаващи се при гниенето. И това бавно го съсипва и състарява. На времето така са екзекутирали престъпници в Китай, чиято вина е прекалено тежка, за да им отсекат главата - хранели са ги само и единствено с полусурово месо. Рядко някой е доживявал повече от 2-3 месеца и са умирали бавно и изключително мъчително. След това се чудят някои хора защо на 35 вече им растат бели коси, на 40-45 са с диабет, подагра и една педя шкембе, а на 55 - с байпас, артрит, високо кръвно и пият по шепа хапчета на ден. И се радват, ако доживеят 70 в леглата си. Докато един здравословно хранещ се човек, консумиращ растителни продукти, на 70 се чувства бодър и жизнен като 35-годишен месоядец и знае, че има поне още половин век живот пред себе си. Отделно - какво съдържат съвременните местни продукти? Животните се тъпчат и угояват с хормони на растежа и фураж от месокостно брашно, за да наддават по-бързо и да носят печалба на животновъдите. След като се заколят, тези хормони на растежа остават в месото, поглъщат се от крайния консуматор и започват да му действат по същия начин - карат го да трупа маса и да тлъстее. Ако не се обработи, месото започва да гние 2 часа след убиване на животното и придобива отблъскващ сиво-кафяв цвят и неприятен дъх. За да се запази търговския му вид, производителите го ръсят щедро с отрови, убиващи бактериите - нитрати и нитрити, които са доказани канцерогени. А после някои хора се чудят защо случаите на онкологични заболявания са се увеличили в пъти в последните 30-40 години, при това при все по-млади хора... Все пак аз никого не разубеждавам. Кой каквото иска да яде и кой с каквото предпочита да се трови. Животът му и здравето му са си негови. Но е добре да знаете каква е цената на месоядството и да продължавате да консумирате трупове само ако сте готови да я платите със здравето и живота си.

  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми пука особено за животните. Но не ям месо, защото е колкото гнусно, толкова и вредно. Човек по природа е тревопасен. Храносмилателният му тракт е толкова дълъг, че задържа храната близо 24 часа, за да се смелят и усвоят пълноценно растителните съставки. Докато при хищниците червата са къси и те изхвърлят изяденото месо след 4 до 6 часа, преди да е започнало да гние в тях и да ги трови.

Ако искате да добиете представа какво става, когато ядете месо, вземете една пържола, нарежете я на дребно, забъркайте я добре в 10%-на солна киселина (колкото е pH на стомашния сок) и я оставете цял ден през лятото на слънце при температура 35 градуса и вечерта - в леко затоплена фурна, на същата температура. Гарантирам ви, че на следващия ден ще ви е гнус да я доближите, за да я хвърлите, а не да я ядете Публикувано изображение Същото става в червата ви след всяко ядене на месо. То ви трови, а организмът изчерпва силите си, за да неутрализира цял ред токсични индоли и феноли, получаващи се при гниенето. И това бавно го съсипва и състарява. На времето така са екзекутирали престъпници в Китай, чиято вина е прекалено тежка, за да им отсекат главата - хранели са ги само и единствено с полусурово месо. Рядко някой е доживявал повече от 2-3 месеца и са умирали бавно и изключително мъчително.

След това се чудят някои хора защо на 35 вече им растат бели коси, на 40-45 са с диабет, подагра и една педя шкембе, а на 55 - с байпас, артрит, високо кръвно и пият по шепа хапчета на ден. И се радват, ако доживеят 70 в леглата си. Докато един здравословно хранещ се човек, консумиращ растителни продукти, на 70 се чувства бодър и жизнен като 35-годишен месоядец и знае, че има поне още половин век живот пред себе си.

Отделно - какво съдържат съвременните местни продукти? Животните се тъпчат и угояват с хормони на растежа и фураж от месокостно брашно, за да наддават по-бързо и да носят печалба на животновъдите. След като се заколят, тези хормони на растежа остават в месото, поглъщат се от крайния консуматор и започват да му действат по същия начин - карат го да трупа маса и да тлъстее. Ако не се обработи, месото започва да гние 2 часа след убиване на животното и придобива отблъскващ сиво-кафяв цвят и неприятен дъх. За да се запази търговския му вид, производителите го ръсят щедро с отрови, убиващи бактериите - нитрати и нитрити, които са доказани канцерогени. А после някои хора се чудят защо случаите на онкологични заболявания са се увеличили в пъти в последните 30-40 години, при това при все по-млади хора...

Все пак аз никого не разубеждавам. Кой каквото иска да яде и кой с каквото предпочита да се трови. Животът му и здравето му са си негови. Но е добре да знаете каква е цената на месоядството и да продължавате да консумирате трупове само ако сте готови да я платите със здравето и живота си.

Публикувано изображение Самата истина...За онези, които го мързи да прочетат толкова дълъг post, ще подскажа да се погледнат в огледалото.Зъбите ни приличат ли на някой (който и да е представител) от семейство Котки (Felidae) или семейство Кучета (Canidae) ? ! По-сигурно и по-простичко доказателство от това не съществува, поне аз не се сещам за такова.Единственото месо, което бих ял, е риба, и то, от качествената и скъпата.Здравето е най-голямата ви инвестиция.За съжаление, аз нямам такива познания и ми се гади от риба, и не зная каква да си купувам, макар добре да знам, че съдържа всичките 20 аминокиселини, които на нас, хората, нещо ни липсват.За онези, които споменаха за кожите на животните-това е чиста необходимост, мърдане няма, особено за видовете обувки.Жена с кожено палто заслужава линч, обаче.Аз кожени якета имам 3, от които двете са много висок клас, и не смятам поне още 10 години да си купувам естествена кожа, именно по природнозащитни причини.Никой не кара никого насила да се мята на супергнусната скара и мляно месо, аз се въздържам колкото мога-вчера геройски изкарах цял ден на ябълки, а днес си нося на работа ябълки за закуска, и леща-яхния за обяд.Когато ми се приядат сандвичи, които просто обожавам, предпочитам такъв с кашкавал, лозови сарми и салати, пред разни кюфтаци.Човек НЕ е единственият вид на Земята.От клас Бозайници и надклас четирикраки не са 1-2 вида.Само към 5000 са, ако не ме лъже паметта.Страшно ми хареса това за лъва и мъжа с голи ръце-никакъв шанс, дори не можеш да го удушиш.Както и мечка.Малко хора са се справяли с вълк дори.Макар аз да се чувствам корав и да имам представа как ще го бия-не съм виждал вълк на живо, и не зная как бих реагирал.Нали законът на джунглата е единственият аргумент на хейтърите, които се изказаха? Я да ги видим и тях...Малко ЧОВЕЧност нямат ли?

Последният път, на Нова година 2010, остана доста голяма порция кокали на масата.Навън се навърташе малко кученце, събрах остатъците и най-безцеремонно си излязох навън, за да дам на месоядния бозайник храна.Отнякъде излезе бездомна немска овчарка и нападна кученцето, с цел да му вземе храната.Още чувам тоя жален писък, но всичко стана прекалено бързо.А аз изсипвах щедрата порция кокали на различни страни, да има и за двете, все пак е Нова година, казах си, да ги почерпим и тях, а ми е жал да изхвърля толкова храна.Макар това нападение да е по инстинкт, аз не се съгласих - при нас, хората, уж е друго.Казах си -абе, аз давам храната и държа ножа и хляба, аз решавам как ще стане...Светнаха ми очите от злоба при тая несправедливост...незабавна смяна на опорния крак, пета, стойка на пръсти, и един изключително силен muay thai roundhouse шут накара овчарката да побегне, макар почти да не успях да я уцеля, както исках.Малкият си довърши остатъците и дребните кокали, а лакомата овчарка избяга като дявол от тамян-вече изяла лъвския пай.Гледаше кученцето злобно, а мен с обида.Е, подрастващият определено е по-нуждаещият се, поне сопред мен.Гледах с усмивка как малкият си довършва импровизираната вечеря, и чак тогава влязох отново в ресторанта, нищо, че бях само по риза.Авторката на темата иска човечност и опомняне, аз дадох един незначителен, но поучителен пример.Много ли ви е трудно, господа, да проумеете това ? !

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми пука особено за животните. Но не ям месо, защото е колкото гнусно, толкова и вредно. Човек по природа е тревопасен. Храносмилателният му тракт е толкова дълъг, че задържа храната близо 24 часа, за да се смелят и усвоят пълноценно растителните съставки. Докато при хищниците червата са къси и те изхвърлят изяденото месо след 4 до 6 часа, преди да е започнало да гние в тях и да ги трови.

Ако искате да добиете представа какво става, когато ядете месо, вземете една пържола, нарежете я на дребно, забъркайте я добре в 10%-на солна киселина (колкото е pH на стомашния сок) и я оставете цял ден през лятото на слънце при температура 35 градуса и вечерта - в леко затоплена фурна, на същата температура. Гарантирам ви, че на следващия ден ще ви е гнус да я доближите, за да я хвърлите, а не да я ядете :) Същото става в червата ви след всяко ядене на месо. То ви трови, а организмът изчерпва силите си, за да неутрализира цял ред токсични индоли и феноли, получаващи се при гниенето. И това бавно го съсипва и състарява. На времето така са екзекутирали престъпници в Китай, чиято вина е прекалено тежка, за да им отсекат главата - хранели са ги само и единствено с полусурово месо. Рядко някой е доживявал повече от 2-3 месеца и са умирали бавно и изключително мъчително.

След това се чудят някои хора защо на 35 вече им растат бели коси, на 40-45 са с диабет, подагра и една педя шкембе, а на 55 - с байпас, артрит, високо кръвно и пият по шепа хапчета на ден. И се радват, ако доживеят 70 в леглата си. Докато един здравословно хранещ се човек, консумиращ растителни продукти, на 70 се чувства бодър и жизнен като 35-годишен месоядец и знае, че има поне още половин век живот пред себе си.

Отделно - какво съдържат съвременните местни продукти? Животните се тъпчат и угояват с хормони на растежа и фураж от месокостно брашно, за да наддават по-бързо и да носят печалба на животновъдите. След като се заколят, тези хормони на растежа остават в месото, поглъщат се от крайния консуматор и започват да му действат по същия начин - карат го да трупа маса и да тлъстее. Ако не се обработи, месото започва да гние 2 часа след убиване на животното и придобива отблъскващ сиво-кафяв цвят и неприятен дъх. За да се запази търговския му вид, производителите го ръсят щедро с отрови, убиващи бактериите - нитрати и нитрити, които са доказани канцерогени. А после някои хора се чудят защо случаите на онкологични заболявания са се увеличили в пъти в последните 30-40 години, при това при все по-млади хора...

Все пак аз никого не разубеждавам. Кой каквото иска да яде и кой с каквото предпочита да се трови. Животът му и здравето му са си негови. Но е добре да знаете каква е цената на месоядството и да продължавате да консумирате трупове само ако сте готови да я платите със здравето и живота си.

да беше учил биология преди да пишеш... човек може да е бил тревопасен ама преди 100 000 години... ако си мислиш че растителната храна на пазара е по чиста много се лъжеш - 90% от царевицата на пазара е генно модифицирена. даже и в мексико... просто монсанто са осрали целия свят. в индия и сащ се произвежда само генно модифициран памук, соята навсякъде е генно модифицирана. а заедно с царевицата се използва в един куп подукти дето не си представял - дори кетчупа съдържа царевица... а колкото до теста ти с месото той доказва че то е по лесно разградимо/усвояемо от организма (затова и големите тревопасни добитъци имат двоен стомах - защото растителната храна първо че по трудно се усвоява, второ че дава много по малко енергия и хранителни вещества) освен това им 20 амино киселини които човешкия организим не може да си ги синтезира, а ги има само в месото... бананите имат един куп пръскания преди да се берат - те са безполови и всичките са с идентични копия на днк - тоест каквито са си били преди 10 000 години такива са си сега - нямат зашита среши никакви бактерии и болести появили се в тоя период... портокалите се обработват със спирт, ананасите с гасена вар...

трябва всичко да се яде умерено, човек е всеяден...

колкото до убиването на животните - има изверги на които им прави кеф... (тия извеги трябва да ги бият до синьо...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се притеснявай от убежденията си и не се опитвай да ги прикриваш, но не ни наричай жестоки убийци, само защото не ги споделяме! Ние просто сме станали хищници. Хуманно убиство няма...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.