Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

"50 класици: Архитектурата на XX век" - Кристина Хаберлик.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Приключих "Берлин 1961: Кенеди, Хрушчов и най-опасното място на Земята" на Ф. Кемп и започнах "Огледалото на света" на Джулиан Бел.

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

6a95508b-eb24-401a-95f6-5a509b91d946.thumb.jpg.ab2d1132df3859c328afaa8a11e5f674.jpg

Много насилие и еротика, писана е като пародия на Американска литература и повечето не могат да я дишат тази книга... но мен ме кефи, иди разбери човешката душа..

• 3 седмици по-късно...

Може да бъде изображение с книга и текстово съобщение

Авторът е доктор по психология, клиничен психолог и лектор, а книгата е интересна и полезна.

• 2 години по-късно...

Приключих това, след като доста време, не знаех за съществуването ѝ.

Сега още не съм сигурна в каква посока да се метна, но определено жанра остава същия.

gibelna-buria-viktoria-aiviard-ciela_1.jpg

• 1 година по-късно...
на 27.02.2024 г. в 12:09, Буря написа:

Приключих това, след като доста време, не знаех за съществуването ѝ.

Сега още не съм сигурна в каква посока да се метна, но определено жанра остава същия.

gibelna-buria-viktoria-aiviard-ciela_1.jpg

А, какъв е жанра?

Здравейте ... хора, които макар и малко на брой, четете. Четенето е хубаво нещо, и не знам защо тази тема не е по...пълна/активна и по някакъв начин дори дискусионна.

Все пак е в такъв раздел, където би могло да не се постват само кориците или заглавията на книгите в коментар, а някакви впечатления, дори да са първоначални, критични или не толкова удовлетворителни от това, че сте се набутали с някоя книга, а друга приятно ви е изненадала.

Имам впечатления от една група във ФейсБук, където има хора, които доста интересни "ревюта" пишат, и често са ме убеждавали да си взема някоя книга. Друг път е било заради автор и популярността му, трети път съм минавала просто покрай книжарница и корицата ме привличала ... и т.н. Накратко, имам доста книги за четене. Някои започнати, други не съвсем. Най-различни жанрове.

Точно в момента довършвам "Времеубежище" на Георги Господинов. Интересното е, че си я купих преди да спечели наградата, а просто бях чула, че е последната му най-нова книга към онзи момент. Доволна съм, защото в момента цената ѝ  е маалко по-висока, но мисля че като наградена и във времето може да се вдигне още ;) (малко меркантилно прозвуча това, но обещавам да даря парите за благотворителност, ако един ден моят екземпляр бъде продаден на търг)

Много леко и приятно се чете. Историята и сюжета, както и Идеята преди тях, са интересни. Стилът му е приятен, разказвателен, ерудиран и информативен едновременно. Има леки нюанси на ирония и шеговитост, но не прекалено префърцунени или гротескни моменти.
В един момент изключително досадно се получи с една надпревара, един през друг всички да отбележат, че и аз ,и аз, и аз я прочетох ... все едно дават някакъв бонус, или влизаш в клуба на интелигенцията като си прочел точно тази книга- или пък ти е от списъка и може ти се падне на класно или матура, ииии "Как знам, как съм учил, как потискам другите, които не знаят!" (по "Улицата" от Теди Москов) - и тогава нещо ми стана и спрях да я чета!

Но днес съм решила да я довърша, и въпреки че сега няма да е окончателно, все пак е контекстът на впечатленията ми, и определено мога да кажа, че тази книга ме замисли по много теми от миналото ми/ни/. Препоръчвам я и съм сигурна, че който я прочете, ще я запомни.

big_vremeubejishtebooker2023_1.jpg

haresvate-go-po-mrachno-tvardi-koritsi-30.jpg

на 18.05.2025 г. в 14:47, Maleficient написа:

А, какъв е жанра?

Фентъзи.

А вие изпратихте ли Гаустин или още сте някъде между епохите ? 🙄

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
на 22.05.2025 г. в 12:39, Буря написа:

Фентъзи.

А вие изпратихте ли Гаустин или още сте някъде между епохите ? 🙄

Гаустин ... се оказа не толкова интригуващ персонаж, колкото даваше надежди в началото. И всъщност краят на книгата не е нещо особено. Дори самият автор признава безсилието си, да измисли нещо като интересен Край. Но да кажем, че заради идеята и интересните вметки (които на моменти са по-скоро като хвалби на видял и обиколил различни места човек) може книгата да е средно-интригуваща. Но като История разказана завладяващо, така че да покаже живото въображение и талант на автора, не мисля, че се е получило, за да се сравнява с романи и книги, писани за повече време на пишеща машина или на ръка, съТворени от отдадени автори имащи какво да ни разкажат.

Към настоящият момент ще опитам да продължа една книга на автор, който пише ... много "красиво", но малко претециозно. Автор е на пиеси за български постановки, и се надявам, че ще се потопя в една различна атмосфера ....

Александър Секулов и "Гравьор на сънища"

гравьор.jpg

• 4 месеца по-късно...

Арканум: Необуздан. Колекцията за Космера - Брандън Сандерсън
Първите 200 страници ги изядох ей така за отрицателно време докато уж само за малко щях да чета. Доста добре започва.

spacer.png

• 1 месец по-късно...

Започнах "Страх" от Боб Удуърд. Книгата се занимава с Донълд Тръмп и политиката, по времето на първия му президентски мандат и съпътстващата го предизборна кампания. Изглежда интересно четиво и донякъде дава представа за нагласите на Тръмп. Още съм в началото и нямам мнение, като цяло за книгата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.