Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Азиатското кино

Featured Replies

Howls%20Moving%20Castle.jpg

Инфо

Линк

Аудио:Японски 6 CH DTS

Субтитри:Български,Английски,Френски,Японски,Мандарин,Кантонски

Имате проблем с пускането на филма!

Цък

• Автор

Steamboy.jpg

Инфо

Линк

Аудио:Японски,Английски,Френски,Португалски,Испански

Субтитри:Английски,Френски,Португалски,Испански

Имате проблем с пускането на филма!

Цък

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

stdvd.jpg

Създадена по популярната компютърна игра на SEGA ”Sakura Wars”

Дух на Воини в Машини от стомана

Япония. Годината е 1926 – 15-тата ат владичеството на император Тайшо. В столицата Токио, отвъд наглед изискания и красив живот, тлеят зловещи конфликти. Те са предизвикани от мутиралите чудовища Коума.

Водилата се продължителна война между хора и демони е с ужасяващи последици за Япония. Битката срещу тях е поверена на имперската бойна армия Тейкоку – тайна организация, създадена специално, за да се бори със силите на мрака. Това е ескадра от гигантски роботи, всеки от които се контролира от духа управляващия го воин.

Година: 2001

Режисьор: Митсуро Хонго

Сценарист: Митсуро Хонго, Хироюки Нишимура, Нобухиса Терадо, Оуджи Хирои

Музика: Коухей Танака

Автор: Оджи Хирои

Дизайнер анимация: Хиденори Матсубара, Косуке Фуджишима

Резолюция: 528x288

Кодек: XviD

Аудио: 2ch,Български,Английски

Субтитри: Български

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Забелязох, че няма почти никаква информация за азиатските филми, а има такива, които определено заслужават поне да им обърнем внимание. Предлагам тук да дискутираме, споделяме впечатления и даваме линкове за тях. Аз лично препоръчвам:

Seven Samurais на Akira Kurosawa

Лично аз съм върл фен на този тип филми. Азиатците са неподражаеми майстори на визията и бойните сцени, а в долуспоменатите филми, тези елементи присъстват в изобилие :wors:

Hero

House of Flying Daggers

Wo hu cang long - "Crouching Tiger, Hidden Dragon"

просто задължителни ...

My Sassy Girl (Korea)

Oasis (Korea)

Train Man (Japan)

Needing You (Hong Kong)

Sex is Zero (Korea)

Barking Dogs Never Bite (Korea)

Kung Fu Hustle (Hong Kong)

King of Comedy (Hong Kong)

Memories of Murder (Korea)

Public Enemy (Korea)

36th Chamber of Shaolin (Hong Kong)

Spirited Away (Japan)

My Beautiful Girl, Mari (Korea)

A Bittersweet Life (Korea)

Returner

Kagemushra

Sympathy for mr. vengeance

Survive style 5+

Batoru rowaiaru - "Battle Royale "

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Аз препоръчвам също:

"Пътят към дома", "The Road Home", със Занг Зъй (момичето от "Тигър и Дракон"). Режисьор: Занг Имоу.

"Всички мои деца", "Not One Less", Режисьор Занг Имоу.

Гарантирам, че няма да съжалявате :wors:.

Азиатското кино винаги си е имало специфичен чар и точно това ми харесва в него.

Hero и Hоuse of flying daggers са едни от най-скрасивите филми, които съм гледала, макар че в Hero имаше повече философия, докато в House of flying daggers повече романтика.

Аз препоръчвам филмите на Китано - "Dolls" & "Zatoichi" както и "2046"

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Имаше един Японски филм за детектив на име Cobra.Дали може да го намерим някъде?

Азиатското кино е много хубаво, най-вече заради разликите си с холивудското. Аз лично се изморявам от време на време от плоските сюжети на американските филми и азиатските ми действат отморяващо. Много харесвам House of flying daggers, той еедин от любимите ми:)

• 2 години по-късно...

In Love We Trust 2007 DVDRip XviD-CoWRY

inlovewetrustmovieposterwangxiaoshuai.jpg

В любовта ние вярваме е китайски филм спечелил наградата Сребърна мечка за най-добър сценарий в през 2008 г. на Берлинския международен филмов фестивал.

Разведена двойка, научава, че единственият начин да спасят малката си дъщеря, която страда от заболяване на кръвта, е да имат още едно дете. Сега двамата, вече женени за други, са принудени да тестват своята любов, ангажираност, и доверие един към друг, както и да застрашат взаимоотношенията със сегашните си партньори. История за родителството, предателството, и вярата в любовта. Драмата засяга промените в нашето модерно общество, семейния живот, както и моралните и етични дилеми поставени от съвремието ни.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Китайски черно-бял филм грабна наградата на фестивала в Сан Себастиан

26.09.2009 18:12

image-20090415-4cl3b8ky72l1a8a8ynwo_t_h480.jpg

Журито на 57-я филмов фестивал в Сан Себаситан присъди главната награда Златна раковина на китайския филм "Град на живот и смърт" ("City of life and death" ) на режисьора Лу Чуан.

Журито под председателството на френския режисьор Лоран Канте възнагради един силен филм за жестокостите на китайско-японската война през 1937 г. и по-специално за битката за Нанкин, тогава временна столица на Китай, предава АФП. След победата си японците извършват нечувани жестокости над местното население.

Търсейки максимална достоверност и безпристрастност, Лу Чуан е предпочел да снима черно-бял филм, като поставя камерата ту от страната на японците, ту на китайците. /БГНЕС

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.