Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Привет. Кой тип пренасочване (redirect) e най-подходящ за моя случай? Имам phpBB3 форум, инсталиран в директория

/forum на сайта. Бих искал www.primer.com да пренасочва към www.primer.com/forum, тъй като все още нямам страница в главната директория, а само форум. В момента използвам пренасочване чрез META таг, но става доста бавно. Четох, че чрез .htaccess става по-бързо, но се притеснявам да не би да промени пътя към всички файлове на форума. Надявам се някой да ми помогне.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто вмъкваш този код между двата тага <body> и </body> на index.html (index.php) в главната директория:

<script>setTimeout('javascript:window.location="http://www.primer.com/forum"',200);</SCRIPT>

Променяш адреса и милисекундите за пренасочване, ако тези ти се виждат много. Това е. Ако имаш въпроси, питай   :headphones:

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет. Кой тип пренасочване (redirect) e най-подходящ за моя случай? Имам phpBB3 форум, инсталиран в директория

/forum на сайта. Бих искал www.primer.com да пренасочва към www.primer.com/forum, тъй като все още нямам страница в главната директория, а само форум. В момента използвам пренасочване чрез META таг, но става доста бавно. Четох, че чрез .htaccess става по-бързо, но се притеснявам да не би да промени пътя към всички файлове на форума. Надявам се някой да ми помогне.

Пробвай с това (.htaccess):

RewriteEngine on

RedirectMatch ^/$ http://example.com/forum/ 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто вмъкваш този код между двата тага <body> и </body> на index.html (index.php) в главната директория:

<script>setTimeout('javascript:window.location="http://www.primer.com/forum"',200);</SCRIPT>

Променяш адреса и милисекундите за пренасочване, ако тези ти се виждат много. Това е. Ако имаш въпроси, питай   :D

 

Ами ако потребителя е забранил изпълнението на JavaScripts в браузъра си?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Има много начини за направата на redirect, но най-добрия е с .htaccess (каквото ти написа kozata-xakep). Другият що-годе приличен вариант е с PHP и с header функцията. Нещо от сорта на header('Location: /forum/index.php');. Варянтите с JS и Meta просто за безумни. При положение, че имаш сървър на който да изпълняваш скриптове, няма грам смисъл да правиш подобни неща на browser-a. Също така може да пренасочиш DNS-ите до папката с форума, но няма много-много смисъл.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за помощта. :P С .htaccess го направих пренасочването. Всичко до този момент работи нормално и скоростта, с която се зарежда сайта ми е с 2-3 секунди по-бърза. Поздрави.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване