Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгуби ми се кирилизацията. Проблем с Flex Type 2 K

Featured Replies

Проблема май сам си го създадох , но лошото е че не знам как да го възстановя.

Проблема ми е че със стартиране на Уиндоса нямам възможност да сменям латиница и кирилица. Разбрах как временно да оправя проблема. Отивам на start / all programs /Datecs Applikations / клик на Flex Type 2 K и ми се появява прозорчето за смяна на кирилица/латиница в таскбара .Това е временно , защото при изключване на компа и следващо включване проблема си остава. Не че не се възстановява по гореописания начин, но е неприятно ,че това не става както досега автоматично.

Въпроса ми е как мога да възстановя досегашното положение.

Не мисля да ползвам кирилизацията на Уиндоса, добра работа ми върши и Flex Type 2 K , така че си спестете съветите как да използвам кирилизацията на Уиндоса .

Благодаря предварително на отзовалите се за помощ .

Проблема май сам си го създадох , но лошото е че не знам как да го възстановя.

Проблема ми е че със стартиране на Уиндоса нямам възможност да сменям латиница и кирилица. Разбрах как временно да оправя проблема. Отивам на start / all programs /Datecs Applikations / клик на Flex Type 2 K и ми се появява прозорчето за смяна на кирилица/латиница в таскбара .Това е временно , защото при изключване на компа и следващо включване проблема си остава. Не че не се възстановява по гореописания начин, но е неприятно ,че това не става както досега автоматично.

Въпроса ми е как мога да възстановя досегашното положение.

Не мисля да ползвам кирилизацията на Уиндоса, добра работа ми върши и Flex Type 2 K , така че си спестете съветите как да използвам кирилизацията на Уиндоса .

Благодаря предварително на отзовалите се за помощ .

Защо не си преинсталираш Flex не знам си какво ?

Проблема май сам си го създадох ...

...

...

-----------------------------------------------------

/подпис на автора :) / ...Ако човек е глупак - то е за дълго....

djagi благодаря ти за помощта , много си любезен ...

...

Извинявай, по някой път съм излишно груб, но си го признавам...

Просто толкова много е писано по въпроса за Flex Type, че се изненадвам, че има хора, които още го ползват, при положение, че варианта с Windows-ката кирилица + фонетична (например тази на Инжинера, Бог да го прости!) е много по-удобен, безплатен и безпроблемен.

v2.0 ти е помогнал, тъй че се надявам да си оправил проблема.

• Автор

djadi , не се безпокой , застрахован съм от подобни моменти . Както видя , почти не се засегнах. Да , уиндоския кирилизатор вероятно е по добър , сигурен съм, много хора го казват. Знам обаче че трудно се деинсталира, веднъж опитах с унинстал,а , пуснах го след това в сеърч , но остана някъде нещо и ме затрудни. Върнах си го отново. Ами доволен съм от флекса , разбира се търся по лесния начин с него , да си го възстановя..Май трябва да намеря ехе файла в уиндоса, преди това май трябва да се поразгледам , че да не направя нещо излишно .

А бе къде отидоха хубавите емотиконки на калдата ? Що не мога да ги открия. Даже бях ги извадил във фаворитите и не ми излизат ...Показват се десетина смехории ...

Натискаш СТАРТ-а -> в РЪН пишеш "msconfig" инатискаш Ентър излиза ти еднопрозорче в раздел "Startup" виж дали ти го има Flex Type-a ,ако е там и няма отметка просто му сложи. Даваш да запази промените , след рестарта на ПС-то слагаш отметка на новопоявилият се прозорец и го затваряш. Дано се оправиш, друго не ипай!!! Ако не знаеш нещо не пипай ,а затваряй без да сейваш.

• Автор

rizariat , много благодаря за съвета. :P

Баси мистерията - няма го Flex Type-a там . А сега какво да правя ? Продължавай с уроците .

Колкото до пипането другаде, минал съм го този етап , както ми казваше един мой приятел : като не знаеш за какво става въпрос , няма да натискаш йес , сега така и правя ;)

Ха ха намерих емотиконките , аз се заблудих с това че на линка от фаворитите ми показва начална страница на калдата .

След като го няма в Startup, го сложи- иди на start / all programs /Datecs Applikations , десен бутон в-у Flex Type и го влачиш в start / all programs-стартиране и там го пускаш и му задаваш копиране.

'Ken' написа: - Защо не си преинсталираш Flex не знам си какво ?

Това е решението. Отнема 1 минута. ФТ има навик понякога да зачезва. Не го търси, а го преинсталирай.

Редактирано от Iztre6tel (преглед на промените)

преди време и аз имах проблем със стартирането на флекса. Отвори Таск manager (Ctrl+Alt+Del) виж дали го има там.Ако се вижда го затвори и го преинсталирай. доста пише тук във форума, за проблеми от този характер. На мен ми писна да повтарям тази процедура всеки месец почти. Взех радикално решение и разкарах флекса. Сложих фонетика на инженера и всичко е наред. Пробвай няма да съжаляваш!

Сложих фонетика на инженера и всичко е наред. Пробвай няма да съжаляваш!

+1

Проблема май сам си го създадох...

... и май не искаш да си го оправиш.

След като си решил да си създаваш проблеми - твоя работа, но не ми е ясно защо търсиш помощ тук след като предварително отказваш да правиш правилните неща. ;) Не питай тука за неправилни неща. :mad:
  • Автор

... и май не искаш да си го оправиш.

След като си решил да си създаваш проблеми - твоя работа, но не ми е ясно защо търсиш помощ тук след като предварително отказваш да правиш правилните неща. :blink: Не питай тука за неправилни неща. :angry:

Сори , бях имунизиран против ''специални случаи '' , но в Калдата - ДОТУК !

Смятам , че 99 процента от потребителите на Калдата са настроени доброжелателно и го доказаха с помощта си , когато поисках помощ .Казвам , потърсих помощ , а не съвет коя кирилизация да си инсталирам. Това си е мое лично мнение и в края на краищата как да постъпя , зависи единствено от мен. Това че според някои не е правилно , не им позволява да обиждат другите .Това според моето скромно мнение не говори добре за този потребител . Това че някои като потребител еди се опитва да ме настрои негативно към Калдата ,и да ме изпъди или най малкото да не търся помощ във форумите и , няма да ме принуди да го направя / защо пък да не помисля по въпроса / , просто няма да може.Няма да може , защото виждам че такива негативно настроени потребители са единици тук .Как ще постъпя занапред , пак зависи изкл#чително от мен . Ако не мога да се справя с така л#безно дадените ми указания , колкото и да ми е приятно , извинявайки се на готините потребители , дали адекватен отговор в моята тема , мисля да потърся помощ от друг форум.

Хайде момчета , бъдете здрави и многооо късмет .

:cool::blink:

цитат от еди

След като си решил да си създаваш проблеми - твоя работа, но не ми е ясно защо търсиш помощ тук след като предварително отказваш да правиш правилните неща. :whist: Не питай тука за неправилни неща. :angry:

...

Няма защо да се обиждаш, дадени са ти достатъчно адекватни отговори. Единия е да го преинсталираш този софтуер, а другия съвет - да го добавиш в Startup папката. Където и да потърсиш съвет, няма да е по-добър.

Колкото до въпросната програма за кирилизация, която ползваш, поне информативно можеш да прочетеш тук какво е писано за нея. Вярвам, че малко четене и научаване на нови неща не е навредило на никого.

Три-Фон - аз бих те посъветвал следнто.

1. Деинсталирай Флекстайп с Total Uninstall

2. Ипзолзвай деинсталатора за тази гадина на инжинера.

3. След като приключиш тази манипулация си зачисти регистрите с Power Tools Lite.

4. Направи си настройктие на Локалето по начина описан от Инжинера.

5. Дръпни си ето тези 2 Фонетики BG Classic and BG Phonetic Std и се възползвай от тази която ще ти е нужна. Инсталацията става само с 2 клика. Понеже виждам че си част от голямото семейство на Мегалан - разгледай Ето този пост от форума на Мегалан. Там ще намериш подробности относно фонетиката която съм изградил и която е 100% безплатна и може да се инсталира както на 32 така и на 64 битови ОС базирани на Windows платформа........

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

не си прав(а)!!! затова е този форум да си помагаме и съветваме!. ако зная че в една програма има вирус, какво - да си трая защото "който каквото иска,това ще си слага на компютъра!" все едно виждаш някой да посяга към отровна гъба и твърдиш "който каквото иска,това ще си слага в устата си!"! Навремето по инерция от WIN3, при който Flex Type бе полезен, много хора го слагаха и на WIN 95/98, но постепенно се разбра че е ненужен и дори вреден - пипа грубо по регистрите!

ако си сериозен обясни човешки защо предпочиташ Flex Type ?

какво предимство има пред предлаганите ти алтернативи???

щото досега никой не е показал такова!!!!!!!!!!!

или просто си инат!

за такива има виц:

в болницата водят един шоп със счупени крайници

-- как стана?

-- ами имаше пожар и трябваше да скоча от високо

-- ами нали дойдоха от пожарната, разпънаха платнище, нали ти казаха "скачай върху платнището"?

-- айде бе, он че ми казва къде да скачам!!!!

заб. И при мен на едно от РС-тата има Flex Type ама това е специален случай, аз зная защо съм го сложил и мога да се аргументирам!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.