Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с Acer Aspire One

Featured Replies

Имам нетбук Acer Aspire One от няколко месеца, днес започнах да инсталирам Windows XP от bootable flash drive, и след форматирането започна да инсталира и лаптопа се изключи. От тогава не иска да се включи по никакъв начин. Някой може ли да ми помогне ?

---------------------------------

Този проблем го реших, проблема е бил в зарядното, скапало се било. За да не пускам нова тема в тази питам, след преинсталация на уиндоус нямам иконката на батерията в таскбара и издава някакви звуци и после се изключва (като се изтощи батерията) какви драйвъри трябва да му инсталирам за да си е пълен и да нямам проблеми ?

Редактирано от Martin Vurbanov (преглед на промените)

Предполагам ти е в гаранция, и ако е заредена батерията на лаптопа, и не се включва остава да си използваш гаранцията.

• Автор

Предполагам ти е в гаранция, и ако е заредена батерията на лаптопа, и не се включва остава да си използваш гаранцията.

Купих го от чужбина, а и като съм пипал по софтуера няма да ми я признаят със сигурност...

Купих го от чужбина, а и като съм пипал по софтуера няма да ми я признаят със сигурност...

Това ми е непонятно..

Софтуера няма връзка с хардуера и не може едното да доведе до повреда на другото(в 99% от случаите)

Най-вероятно е хардуерен проблем,щом въобще не се включва-Жалко че няма международна гаранция...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Това ми е непонятно..

Софтуера няма връзка с хардуера и не може едното да доведе до повреда на другото(в 99% от случаите)

Най-вероятно е хардуерен проблем,щом въобще не се включва-Жалко че няма международна гаранция...

Няма друго обяснение, освен драйвърите като ги няма вече да не иска да се зарежда и батерията да е паднала... но пък беше пълна преди да започна инсталацията... не знам, нямам идея какъв е проблема. Нищо му нямаше преди да започна да инсталирам win-a ...

Няма друго обяснение, освен драйвърите като ги няма вече да не иска да се зарежда и батерията да е паднала... но пък беше пълна преди да започна инсталацията... не знам, нямам идея какъв е проблема. Нищо му нямаше преди да започна да инсталирам win-a ...

Ако липсват драйвери?Това НЯМА връзка с включването на компютъра.

Трябва да те закара поне до началният екран на биос където да ти съощи, че няма инсталирана операцонна система.Ако не тръгва въобще-Значи проблемът е хардуерен и е доста сериозен-Като се опитваш да го включиш светва ли,бипва ли,премигва ли?Какво става?Ако го пуснеш да зарежда батерията,дава ли индикация,свети ли лампичката за батерията?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ако липсват драйвери?Това НЯМА връзка с включването на компютъра.

Трябва да те закара поне до началният екран на биос където да ти съощи, че няма инсталирана операцонна система.Ако не тръгва въобще-Значи проблемът е хардуерен и е доста сериозен-Като се опитваш да го включиш светва ли,бипва ли,премигва ли?Какво става?Ако го пуснеш да зарежда батерията,дава ли индикация,свети ли лампичката за батерията?

Преди малко го включих, като натиснах Fn и Esc, после Power бутона. Това флашвало БИОС-а и връщало всичко на default. (от гугъл го четох) чуваше се, че работи, ама 5-10 минути нищо. Черен екран, а то си върти нещо. накрая го изключих, оттогава каквото и ада пробвам не иска да се включи.

правил съм тая процедура на един дето точно така умря и определено после тръгна нормално:

Acer Aspire One BIOS Recovery

The AA1 has a built-in BIOS recovery routine, making it possible to flash the BIOS even if the system doesn't boot anymore. It's only meant for emergencies and may void your warranty, so use at your own risk.

Follow every step carefully!

First format an USB stick with FAT.

Download the latest BIOS, and put both FLASHIT.EXE and the BIOS file in the root directory of the stick. Rename the BIOS file to ZG5IA32.FD, that's important. Do not remove the USB stick.

Turn the AA1 off, make sure both battery and AC adapter are connected. Press Fn+Esc, keep it pressed and press the power button to turn the AA1 on. Release Fn+Esc after a few seconds, the power button will be blinking. Press the power button once. The AA1 will now initiate the BIOS flash, do not interrupt it under any circumstances. After a while the power button will stop blinking, and the AA1 will reboot shortly after. Wait patiently.

The BIOS has been flashed and all settings reset to default.

If for some reason you made a mistake during the procedure and it doesn't reboot by itself wait 5 minutes before turning it off, just to be safe that it isn't still flashing the BIOS.

биос се е прецакал и единствения вариант е с последния биос, тая процедура не ресетва биос, тя е за ъпдейт

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

правил съм тая процедура на един дето точно така умря и определено после тръгна нормално:

биос се е прецакал и единствения вариант е с последния биос, тая процедура не ресетва биос, тя е за ъпдейт

а как се разбира какъв ми е бил последния биос..? май няма начин

а как се разбира какъв ми е бил последния биос..? май няма начин

какво значение има отиваш на сайта и си дърпаш за твоя модел...

аз 2 пъти го разглобих оня аа1 докато намеря тая процедура (важното е да преименуваш качения биос както е описано) предполагам че вградената функция за възстановяване на биос все пак проверява дали сложения на флашката е за тоя модел...

http://tin4e.wordpress.com/2009/08/07/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%88-apire-onea-a-k-a-bios-recov%D0%B5ry/

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

какво значение има отиваш на сайта и си дърпаш за твоя модел...

аз 2 пъти го разглобих оня аа1 докато намеря тая процедура (важното е да преименуваш качения биос както е описано) предполагам че вградената функция за възстановяване на биос все пак проверява дали сложения на флашката е за тоя модел...

http://tin4e.wordpress.com/2009/08/07/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%88-apire-onea-a-k-a-bios-recov%D0%B5ry/

ами не става, пробвах всички за D150 (моя модел) обаче не иска да се включи. Даже не върти вече, въобще е отказал...

ами не става, пробвах всички за D150 (моя модел) обаче не иска да се включи. Даже не върти вече, въобще е отказал...

изкарай батерията и адаптера, може да е забил... а може наистина да е умряло дъното... адаптера мери ли го да не е сдал багажа случайно?

• Автор

изкарай батерията и адаптера, може да е забил... а може наистина да е умряло дъното... адаптера мери ли го да не е сдал багажа случайно?

Дори и да е загинал, би трябвало поне още 1 час да работи машината, имаше 100% батерия... за дъното вече не знам...

Новини: тръгна.. май ;)

Дори и да е загинал, би трябвало поне още 1 час да работи машината, имаше 100% батерия... за дъното вече не знам...

Новини: тръгна.. май :)

не ще... тръгна, въртя нещо, зарежда и угасна.

Редактирано от Martin Vurbanov (преглед на промените)

• Автор

Новини: тръгна.. май :D

не ще... тръгна, въртя нещо, зарежда и угасна.

Първия ми проблем е решен, погледнете първия пост, ч имам още един ... :)

посети сайта на ACER драйверите са там

батерията се показва от настройки на захранването 

препоръчва мако е с SSD FLASHFIRE програмата

• Автор

посети сайта на ACER драйверите са там

батерията се показва от настройки на захранването 

препоръчва мако е с SSD FLASHFIRE програмата

въобще не ми разпознава батерията, пише ми, че е включен AC дори и когато съм го изключил ...

Ако е инсталирана някаква орязана версия на операционната система нищо чудно

• Автор

Ако е инсталирана някаква орязана версия на операционната система нищо чудно

И нова ли ОС трябва да инсталирам...? инсталирах XP SP3, има ли какво да направя или трябва наново..? sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.