Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Анинфид

Грешка при писане на кирилица в phpBB

Препоръчан отговор


Значи проблема е следния направих си форум със пхпбб3.И сега когато си пиша каквото и да е на форума резултата е този:

Главна грешка

SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xD0\x91\xD1\x8A\xD0\xBB...' for column 'lang_local_name' at row 1 [1366]

SQL

UPDATE phpbb_lang SET lang_english_name = 'Bulgarian', lang_local_name = 'Бългърски', lang_author = 'IoanFilipov' WHERE lang_id = 22

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php

LINE: 174

CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/acp/acp_language.php

LINE: 174

CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/functions_module.php

LINE: 507

CALL: acp_language->main()

FILE: adm/index.php

LINE: 74

CALL: p_master->load_active()

Тъй като не съм запознат на тази тема моля обяснете ми поне какво е.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи проблема е следния направих си форум със пхпбб3.И сега когато си пиша каквото и да е на форума резултата е този:

Главна грешка

SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xD0\x91\xD1\x8A\xD0\xBB...' for column 'lang_local_name' at row 1 [1366]

SQL

UPDATE phpbb_lang SET lang_english_name = 'Bulgarian', lang_local_name = 'Бългърски', lang_author = 'IoanFilipov' WHERE lang_id = 22

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php

LINE: 174

CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/acp/acp_language.php

LINE: 174

CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/functions_module.php

LINE: 507

CALL: acp_language->main()

FILE: adm/index.php

LINE: 74

CALL: p_master->load_active()

Тъй като не съм запознат на тази тема моля обяснете ми поне какво е.

Бих проверил кодировката ан страницата.

Това, което е в кавичките след charset=

И, как можа да напишеш : БългЪрски ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е защото ми беше просто още един пробен опит.А как да провера кодировката (не говоря за тази на браузърът)?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е защото ми беше просто още един пробен опит.А как да провера кодировката (не говоря за тази на браузърът)?

Отвори проблемния файл в редактора, и виж какво пише за charset.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На кой файл по точно?Те са няколко...

отворих ги всичките и ето го резултата:

if (($this->query_result = @mysql_query($query, $this->db_connect_id)) === false)

{

$this->sql_error($query);

това беше първото средния ред е грешен(174)

$db->sql_query('UPDATE ' . LANG_TABLE . '

второто пак 174-ти ред

}

// Assign the module path for re-usage

$this->module->module_path = $module_path . '/';

третото на линия 507(средното) има ерор

$module->load_active();

а това беше последното със ерор на 74 линия.

Току що се появи и още една грешка като се опитах да създам права за форум:

Главна грешка

SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xD0\x93\xD0\xBE\xD1\x81...' for column 'log_data' at row 1 [1366]

SQL

INSERT INTO phpbb_log (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type) VALUES ('2', '93.108.189.221', 1256760792, 'LOG_ACL_ADD_FORUM_LOCAL_F_', 'a:2:{i:0;s:2:\"os\";i:1;s:267:\"<span class=\"sep\">Гости</span>, <span class=\"sep\">Регистрирани потребители</span>, <span class=\"sep\">Глобални модератори</span>, <span class=\"sep\">Администратори</span>, <span class=\"sep\">Ботове</span>\";}', 0)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php

LINE: 174

CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions.php

LINE: 2919

CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/acp/acp_permissions.php

LINE: 885

CALL: add_log()

FILE: includes/acp/acp_permissions.php

LINE: 763

CALL: acp_permissions->log_action()

FILE: includes/acp/acp_permissions.php

LINE: 283

CALL: acp_permissions->set_all_permissions()

FILE: includes/functions_module.php

LINE: 507

CALL: acp_permissions->main()

FILE: adm/index.php

LINE: 74

CALL: p_master->load_active()


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирай форума както е описано : http://www.phpbb.com/community/docs/INSTALL.html

След това смени езика - от администраторски панел предполагам, че става.

Не би трябвало да е токова сложно, ако правиш нещата както са описани в указанията.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може би е защото използвах ауто инсталера сега нормално ми е подобре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...