Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любов по време на война

Featured Replies

146894175416630953931258140638ZF74vSca2bYnTX7GdKg3.JPG

Дами, продължаваме с отделянето на различните сюжети на любовните романи в самостоятелни теми. Тук ще дискутираме и оценяваме, книгите, чиито сюжет се развива успоредно с някой от най-тежките войни, преживени от хората. Най-популярни за жанра са освободителната война на американските колонии от Британско владичество, Гражданската война в САЩ, както и Наполеоновите войни из цяла Европа. Мисля, че на всички ще е интересно, ако сред дискусиите изкочи и книга, в която е засегнат друг кървав сблъсък.

С чисто сърце заявявам, че това е една от любимите ми исторически теми. Винаги можеш да научиш нещо полезно (може би ще ти послужи, когато участваш в Стани богат, или пък за по-младите читателки - да ви изкара доста прилична оценка по история, последното го казвам от опит :cool: ), освен това книгите с такъв сюжет са наситени с изключителни емиции. Срещаме с невероятно силни героини, изгубили семейството си, или борещи се за да оцелеят сред хаоса на войната, или станали милосърдни сестри, знаейки че само така могат да са полезни. Какво да кажа за главните герой - военни, от обикновени войници, до генерали. Свидетели на смъртта на бойни другари, на ужаса оставен след оттеглящите се войски, те се чувстват унищожени духовно и неспособни на обич. Тогава съдбата се намесва и среща две изтерзани души, които в любовта си намират спасение от грозната реалност.

Стана много драматично, но този тип романи, могат да бъдат не по-малко забавни. Да не забравяме, най-дръзката комбинация от герои - ТЯ И ТОЙ, които вярват в различни идеали и стоят от различните страни на барикадата, но събрани от непредвидени обстоятелства, те се оказват със свързани съдби. Сблъсъците на два силни характера, са достатъчно добра предпоставка за получаването на страхотно четиво :(

Очаквам с нетърпение да разбера мнението ви за този поджанр. Коментирайте и оценявайте по десетобалната система, подходящите романи, а аз ще се погрижа, в първия пост от тази тема да откриете кориците им, съпроводени с резюме и средноаритметичните оценки, поставени от вас.

"Бегълката" - Хедър Греъм

9627881932767108991258392297MbwfiSxeRWk4KPZMYJtJ.JPG

Тара Брент започва живота си, обвинена в престъпление, което не е извършила. Бягайки от преследвачите си, тя среща в Ню Орлиънс един особен човек - Джарет Маккензи. Той има голяма плантация във Флорида и Тара скланя да го последва в дивата пустош далече от цивилизацията.

Тя мисли, че в тази нова страна, пълна с опасности и приключения, най-после ще се избави от страховете си. Но миналото внезапно напомня за себе си...

Оценка: 10 (1 глас)

"Бунтарката" - Хедър Греъм

1831749885971576751258392308DqjptjZbGPDG7uIVGSmv.JPG

Поразена от греховна страст, Алена Маклиън пада в обятията на смуглия майор Иън Макензи. Честта и е поставена на карта, и Алена трябва да избира: скандал или брак с мъж, който скоро ще се превърне в опасен враг. През Гражданската война, обърнала брат срещу брата, Иън получава заповед да залови най-прочутия шпионин на Запада - легендарния "Мокасин". Тя е красива и смъртоносна. И е негова съпруга. Дългът му повелява да я обеси, но сърцето му говори друго... то разказва за една голяма и бунтовна любов, която може да ги погуби, но и да ги спаси...

Оценка: 10 (2 гласа)

"Заложницата" - Хедър Греъм

1614905684826816011258392317RIwVqNQZpdhMx30xIARt.JPG

Тийла Уорън, южняшка красавица, се влюбва в земите на Флорида - и в Джеймс Маккензи - наполовина индианец и най-привлекателния мъж, когото е срещала. Но поради конфликтите между индианците и правителството, техния романс предвещава само опасности. Ще издържи ли тяхната любов?

"Защото вярваш в любовта" - Мери Джо Пътни

14096183258761323351258317336A2VEvkB2lSLpqgN3Axu4.JPG

Когато Кетрин Мелбърн узнава, че има дядо, който я е направил своя наследница, тя се оказва в необичайна ситуация. Може да получи богатството само заедно с мъжа си Колин. Него обаче го убиват. Затова Кетрин моли лорд Майкъл Кениън да се представи за неин съпруг. Той й е задължен, тъй като някога е спасила живота му. При това тайно е влюбен в нея. Въпреки че също го обича, Кетрин не му казва, че е вдовица. Да разкрие тайната обаче се погрижва лорд Халдоран - обезнаследеният й братовчед. Така започва една безскрупулна война за власт, богатство и любов...

Оценка: 9,6 (5 гласа)

"Игра на любов" - Нан Райън

16698217957188632881258194428MPbVaqCpLDdjd2rXTamH.JPG

ОТ ЛЮБОВ КЪМ ОМРАЗА

Тя има синя кръв. В неговите вени тече бедняшка червена кръв. Това е без значение за тях. Но не и за онези, чийто дяволски капан унищожава младата им любов.

ОТ НЕВИННОСТТА КЪМ ЕКСТАЗА

Докато бушува Гражданската война, в имението на Мери Елън Пребл край Мисисипи се разгря друг вид война. Капитан Клей Найт се е завърнал. Той превръща дома й в щаб на съюзническите войски, обсебва тялото й с недокосната от времето страст. Колко дълго ще успее да се съпротивлява тя на този мъж със сърце от камък, но с гореща кръв, който иска да я върне в леглото... но не и в сърцето си?

Оценка: 9 (2 гласа)

"Като пепел във вихъра" - Катлийн Удиуиз

18186214894251293181258148540FQ7vQicd0qNwPT3QhMn1.JPG

Ню Орлиънс в последните дни на американската гражданска война. Една млада, хубава жена от Юга - горда и самоуверена. Един млад мъж - офицер и лекар- янки от Севера. Двамата са свързани с неразрушима, страстна любов, по-силна от всички удари на съдбата, които тяхното размирно време им носи …

Оценка: 9,20 (10 гласа)

"Люби ме тази нощ" - Нан Райън

152511200518632639141258393423mk2LXoxOuQG3KtA2eOOx.JPG

НЕЙНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСВО

По време на войната Хелън Бърк Кортни загубва и състоянието и съпруга си. Останала й е само малката крайбрежна ферма в Алабама, грохналият впрегатен кон и котката. И гордостта. Но тя твърдо е решила да ги запази и заради тях е готова да се бори дори срещу съдбата. Може би капитан Кърт Нордуей е отговорът на нейните молитви... Или най-краткият път към ада. Той пристига с малкия си син и търси работа. За да засее нивите, Хелън има нужда от мъжка ръка, но не знае дали е готова да приеме помощта на един проклет красив янки.

НЕЙНИЯТ ЛЮБИМ

Разочарование в миналото ги превръща във врагове. Кърт иска да отгледа сина си сам и не желае да се възползва от услугите на жена, нито пък търси възмездие за дълбоката рана в душата си.Хелън го приема, макар че целият град се обръща против нея. Той я уважава, не смее да я докосне, но между тях пламва огнена страст, която или ще ги унищожи, или ще ги издигне във висините, ако дръзнат да свържат съдбите си.

"Не предавай любовта" - Хедър Греъм

115987211219418605401258491452vUsheJngWANL9V9MGG72.JPG

а трети път се срещаме с фамилията Камерън, позната ни от "Дивата котка" и "Любовницата на корсаря". Ерик Камерън е лорд, но въпреки това се включва в борбата за независимостта на Америка. А красивата лейди Аманда - напротив е вярна на краля. Тя е принудена от злия си баща да отдаде на бунтовника душата, сърцето и ръката си, за да може да следи отблизо размирните му планове. Но тя не си дава сметка за любовта, която скоро я завладява. Дивата страст на непокорния й съпруг я покорява и в скоро време тя се оказва истинска заложница на чувствата си. А предателството вече е извършено...

Оценка: 10 (7 гласа)

"Предателката" - Хедър Греъм

46436394613060964881258392324mrRIqaN0F0TArGu3tRCP.JPG

Опасността и интригите на войната са непознати за красавицата от Севера Риса Магий, докато една нощ не се впуска в безразсъдно морско пътешествие, за да предупреди приятелка в беда отвъд Конфедералните линии. Но най-неочаквано става пленница на един мъж с бронзова кожа, чувствени устни и влудяващи целувки... Дългите години борба не са подготвили бунтовническия капитан Джером Макензи за страстта, пламнала между него и тази очарователно безразсъдна жена, която нахлува безцеремонно в родната му Флорида... И в живота му...

Оценка: 10 (3 гласа)

"Табу" - Сюзън Джонсън

76495337312808058721258145763w8H4NWaSjeHjwWnCJAjN.JPG

Омъжена против волята си за жесток руски генерал, който е завладял народа й, графиня Тео Корсакова никога не е разбрала какво означава да желаеш един мъж... досега. Попаднала зад вражеските линии, в плен на най-омразния враг на съпруга си, тя би трябвало да се страхува за живота си. Но всичко, което Тео изпитва, когато се намира в компанията на генерал Андре Дюра е секваща дъха страст. Извоювалият най-много победи за Франция командир знае, че е редно да постъпи според повелите на честта; съзнава, че в навечерието на битката не е редно да си позволи подобно изкушаващо разсейване. Ала нещо в Тео го тласка да извърши немислимото: да съблазни съпругата на врага си и да се остави да обича жена, която никога не може да бъде негова.

Оценка: 9,83 (3 гласа)

"Триумф" - Хедър Греъм

178118334021078133961258146360cxm2sNRtSnkhKBS2AjfL.JPG

ЕДНА УДИВИТЕЛНА САГА ЗА ЮГА

Тия Маккензи е ангел спасител за ранените войници от армията на Юга. Помага им да избягат от пленническия лагер, където са ги тикнали янките. Нейното дело не остава незабелязано Войникът от армията на Севера Тейлър Дъглас я следи внимателно и е поразен както от нейната дързост, така и от красотата й. Макар че Тия категорично не желае да се омъжи за един янки, страстната й натура и покоряващият чар на Тейлър я изправят пред труден избор. Единственият изход е компромисът. Но едва след сватбата си Тейлър разбира, че не Тия, а самият той е попаднал в капан. Защото се разкъсва между патриотизма си като войник от армията на Севера и любовта си към южняшката красавица, която е завладяла сърцето му...

Оценка: 9,33 (3 гласа)

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

E, Пете, майстор си, такива встъпителни думи няма как да не ме примамят да изкоментирам някоя книжка. А първата, която ми идва на ум е "Табу" на Сюзън Джонсън. Главният герой - Андре Дюра е френски генерал, а действието се развива през 1799 година, Франция воюва с Наполеон, а и не само. При генерала водят съпругата на противников руски генерал и то точно, когато планира нова битка. Въпросната дама се казва Тео и бракът й е нещастен. Беше доста интересна среща, той й предостави квартирата си и се изнесе от там. И двамата гледаха да стоят далеч един от друг, защото бяха привлечени, но имаше доста основания да не се забъркват един с друг. Само дето ангелите им не издържаха дълго и се взеха. Много романтична книга, Тео веднага се влюби в Андре и се молеше да има дете от него, а той се опитваше да я предпазва от битките, не й даваше да тръгва с него, макар тя да настояваше и бяха направо болезнено нежни един към друг, защото и двамата осъзнаваха, че не се знае дали той ще оцелее при всеки следващ сблъсък. Само че нейния съпруг, а и неговата развратна жена бяха голям проблем. И докато се съберат накрая... но пък имаха син - Паша (от "Грехопадение").

Мноого яка книга - 9,5 от мен (леко се издразних, че бяха разделени почти година, преди да се съберат, а и знаем си Сюзън Джонсън и афинитета й към любовните сцени)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Аз не съм чела "Табу", затова ще коментирам нещо друго и това е "Триумф" на Хедър Греъм. Попринцип, май трябва да с епочне с четерите книги преди нея, но какво да направя, аз тая я обожавам. В нея се разбира какво се е случило с двойките от предишните книги, както и има няколко двойки намиращи любовта си в тази. Война, предателство, смърт и изгаряща страст. Една книга която завладява. :clap: Самата книга започва как главната героиня отива в лагера на войниците които са от противниците на главния. И отиде там с намерението да се отдаде на командира им. А после действието се завърта месеци преди това. Когато главната се запознава с главния, и тогава любов, омраза, докато накрая не се стига пак до тази началната сцена. Разбира се, че главната отива при лошия, защото е заповядал да унищожат дома й. Но тогава идва главния и я спасява. Много яка книга. :wors: 10,10,10 от мене

Докато четях всъплението,което е наистина невероятно :clap: първото,което ми изникна в главата е" Като пепел във вихъра" на Катлийн Удиуиз ,това една от най-разкошните и забавни книги,които съм чела.Действието се развива в Ню Орлиънс по време на Гражданската воина.Главната героиня се казва Алена,но се предрешава като момче,защото заради недорузумение за главата и е обявена награда.Когато се опитва да достигне до роднините си,тя се сблъсква с главния,който е лекар и без да подозира,че е момиче,я взема на работа при него в лазарета.Следват много комични ситуации в които нашата прави всичко възможно да си опази тайната,но не за дълго успява.Една вечер някои удря нашия по главата и го замъква до реката за да се удави,но нашата го спасява и завежда при родните си,но нещата стават така,че двамата спат заедно и той подарява един медальон.след това нашата уплашва от това което е сторила и се прибира в стаятаси.Братовчедката и чува шум и става провери какво става и вижда нашия в леглото и кръвта на нащата и се вълсползва ситуацията като ляга до него.На сутринта,той нищо не си спомня освен,че е дал медальона някого,но два.Двамата се женят,но не спат заедно,иначе,щях да спра да чета.По случайност открива,че медальона в нея и разбира,че момчето,което е наел и жената са едно също лицеОттам нататък все по-заплетени и забавни ситуацииБратвчедка и умира.По едно време те се женят.Както казах много забвна история давам идесятка!

Еее,Табу ми е любимка нямя как Пълна 10 :P:) и намен мибеше мъчно,но не толкова че бяха разделени,а че Андре спеше с някви циганки и разни там въртиопашки,ама какво да се прави Сюзън сие такава в някой книги

За "като пепел във вихъра" аз съм 9, и то само защото нашия се върза с тъпата брачедка на наща.

Друг любим роман ми е "Игра на любов" на Нан Райън.Много прочуствена история за двама души,които доказват,че любовта побеждава,въпреки всичко.Главните се познават от малки,той е син на шивачка,а тя дете на богати родители.Двамата израстват заедно,стават най-добри приятели и после се влюбват.Отначало родилите на нашата приемат връзката им за шега,но когато разбират че,става дума за нещо серозно,те ги разделят чрез измама.На нашия казват,че нащата просто си е играла с него,а на нея,че той я използвал да влезе Морска Академия(тук може и да бъркам).Той заминава за да учи ,а нея правят така,че да се омъжи.Съпругът и знае за измамата.След години те се срещат в разгара на Гражданската войната,той като капитан на страната на Севера,а тя е разведена и живее в имението на родителите си,които са починали.Той се настанява в именито и и го ползва като щаб-квартира.

Той отново пожелава наща,но но този път иска само в леглото,но не и в сърцето си.Започва да я преледва за да я прелъсти.Нашата упорито се дърпа,но накрая се предава и те стават любовници.Нашият се усеща,че отново започва да се влюбва и за дане рискува сърцето си отново прекратява връзката.Обаче бившия съпруг на нашата признава му признава за измамата.Сцената след това е много прочуствена

Капитан Найт напусна на минутата пубпичния дом.

Обтатният път към Лонгууд измина дори по- бързо,отколкото на отиване към Мемфис.Смееше се сам,измокрен до кости,а сърцето му думкаще щастливо и развълнувано,докота препускаше към Мери.

Щом се озова в имението изкачи стълбите на един дъх и се отправи право към вратата на младата жена.Повдигна длан,за да почука,но в последния момент се отказа.

Колкото и да се изкушаваше да влезе,знаеше,че трябва да почака.Ако я помолеше да го пусне в спалнята си,тя щеше да предположи,че не жалае друго,освен да я има в леглото си.Постоя отвън в продължение на безкраен,изпълнен с агония,миг.След това се обърна и си отиде

Мери бе чула приближаването му.Бе усетила,че стои пред вратата и.Питаше се,какво го спира да почука,молеше се,да го направи,радваше се,че в крайна сметка си отиде.Бе се отпуснала на колене до вратата и бе прилепила буза в нея.

Клей,влезе в господарския апартамент и затвори тихо вратата след себе си.Изхлузи мократа курутка от себе си запали пура.След това дълго пуши и обикаля напред-назад из тъмната дневнаПостепенно съмненията и тревоги започнаха да изместват приповдигнато му настроение.

Току-що наученото,колкото и да бе хубавоне променяще почти нищо.Бе минало прекалено много време.Прекалено много неща се бяха променили.

Кой бе той,че да очаква все още Мери да го обича?Тя не го обичаше.Беше му го повтаряла многократно.Откакто се бе върнал в Мемфис,с държанието си несъмнено бе успял да убие и малкото любов,която евентлуално бе останала в сърцето и

Затвори очи от болка,като си припомняше как се бе отнасял с Мери от деня,в който бе окупирал Лонгууд.Бе жесток и подъл и не и бе засвиделставал никакво уважение.Беше я прелъстил най--хладнокръвно,а след това я бе използвал,сякаш бе една от простутките на мадам Лейланд.

Засрамен,покрусен,младият мъж достигна до извода,че няма смисъл да казва на Мери какво се бе случило по времето,когато бяха почти деца и бяха влюбени.

Беше много късно за това.

Пркалено късно.

Но съдбата си знае работа и се намесва чрез бившия съпруг,който отива и при нея подозирайки,че нашиия нищо няма да и каже и разказва за измамта и затова,че Клей вече знае истината.Тогава тя изтичва при него и двата се събира и женят.ражда им се син.Оцеката ми е10 :)

Като пепел във вихъра е един от първите любовни романи които съм прочела и е една от най-любимите ми. Оценявам я с 10. Страхотен сюжет, увлекателно написана и се чете на един дъх. Досега съм я чела няколко пъти, но пак бих я прочела. Мисля, че никога няма да ми омръзне. :cool:

Ира на любов на същата авторка май има и съвременен роман,но този съм го чела и ми допада давам 8 обаче заради гадното държание на главния

Като пепел във вихара и на мен ми е една от първите прочетени и сам я чела няколко пъти

много добра аз я оценявам на 9 :baby:

Като пепел във вихъра,честно казано много не ми хареса,главния не само се върза на братовчедката ами после се държеше зле с главната,затова давам 8

• Автор

Време е да се разпиша и в собствената си тема. За съжаление не съм чела досега дискутираните книги, но старателно си ги отбелязах в предългия списък за четене!

Една от любимите ми книги на тази тематика, а и изобщо е "Защото вярваш в любовта" на Мери Джо Пътни. Сюжета засяга Наполеоновите войни. Главният Майкъл след жестока лична драма, свързана е един от най-добрите му приятели, търси спасение на фронта. Записва се войник и книгата започва с това как лежи смъртно ранен в лазарета. И до него за един умиращ се грижи глваната Катрин, чиито съпруг също е военен и тя и дъщеря й го следват по време на военните действия. Майкъл е силно впечатлен от грижите на Катрин за умиращия и възхитен от нея. Така и не се запознават през онази нощ, Майкъл оздравява и отпътува за вкъщи, а Катрин продължава живота си, който представлява един фарс, бракът й е само игра за пред хората, и тя е нещастна, но всичкия ужас който преживява я е отказал от мечтите за по-добър живот.

След години, когато Наполеон бяга от остров Света Елена и се подготвя за нова битка, половин Англия се изсипва в Брюксел и района. Катрин и мъжа й държат малка къщичка и подслоняват войници, единият от които е и Майкъл. Така дефакто се запознават двамата, живеят в една къща, прекарват много време заедно, помагат си. Всеки един се възхищаваше на другия за силния характер, за добротата му, за красотата му...и се влюбиха, по най-чистия възможен начин. И двамата мечтаеха да бъдат заедно, но никой не подозираше за чувствата на другия и никой не предприе нищо, не само заради това, но и защото между тях беше съпругът на Катрин и войната и т.н. Последва битката при Ватерло, при която Майкъл беше много тежко ранен и благодарение на Катрин бе намерен и отведен вкъщи. Катрин се грижи дни за него, даде му от кръвта си и той оцеля, само и единствено благодарение на нея. След като се въстанови Майкъл се върна в Англия, а Катрин замина с мъжа си за Париж за предстоящата мирна конференция, като на раздяла Майкъл й заяви, че ако някога има нужда от нещо винаги може да го потърси.

Мина още време, през което съпругът на Катрин бе убит, а тя научи че е наследница на голям остров и е повикана от дядо си, който за да й даде наследството иска да се запознае със съпругът й, а тя вече нямаше такъв. Тогава й хрумна да отиде при Майкъл и да го помоли да се представи за загиналия й мъж, и понеже се опасяваше че от съжаление Майкъл може да поиска да се ожени за нея, не му каза че мъжът й е убит.Майкъл естествено прие и заминаха за острова, където вече беше развръзката на романа. Появи се злодея, а поради факта че бяха постоянно заедно главните признаха любовта си (цялата сцена беше супер романтична). Последваха малко гадории около злодеят, но всичко свърши добре, накрая се ожениха и им се роди детенце. Бяха толкова сладки, най-накрая щастливи, след целия ужас, който бяха преживели.

От целият роман най-ме впечатли отношението на Майкъл към Катрин, винаги, абсолютно винаги тя бе на първо място - нейните чувства, нейното щастие и благополучие. А той е герой, за който може да ти се пръсне сърцето, Катрин също - толкова добра, неегоистична, жертвоготовна... Книгата е много емоционална, но не в неприятния смисъл, чете се на един дъх и я препоръчвам горещо на всеки, който на моменти иска да си припомни какво значи истинската любов! Оценката ми е 10.

Еха, Пете, то за мене не остана какво да коментирам по книгата ("Защото вярваш в любовта"). Чела съм я преди доста време (то май напоследък често го казвам това) и ествествено, абсолютно очарована съм! Имам да попълвам пропуски от поредицата на Пътни, но за момента тази книга и "Розата и херцогът" са ми любимите.

И двамата герои бяха страхотни, аз Майкъл упорито си го харесвам и мисля, че това няма да се промени дори след като прочета първата книга от поредицата, в която разбрах, че не се е държал много добре (имал си е причина човека). Супер герой, а двамата с Катрин бяха точната двойка. Трябва да призная, че докато четях книгата не очаквах толкова вълнуващо действие, което последва по време на малкия театър, който играеха двамата пред дядото. Имаше си страхотната романтика, "екшън", обрати, определено наситен с динамика край, малко в разрез с почти кроткото начало.

И на фона на хубавата история имаше и сцени, които илюстрираха поредицата, а аз обожавам подобни препратки към други книги и герои. Нямаше как да не ми хареса сдобряването на Майкъл с брат му Стивън, а по-късно и свежия хумор, който вкара по-големия брат с ненадейната си поява на острова, точно по време на развръзката на цялата интрига със злодея. А епилога, в който бяха събрани всички от "падналите ангели" със съпругите и децата си, беше супер очарователен!

Отплеснах се, но в заключение трябва да кажа, че книгата е смесица от страхотна любовна история, пълноправен член на поредица и много добро четиво! Голямо 10 от мен! :rolleyes:

И на мен "Като пепел от вихъра" ми беше един от първите историчски любовни романи които прочетох и много, много ми хареса. Оценка : 10

O, "Защо вярваш в любовта" има и от мен едно 10 :ph34r:

Аз пък сега се сетих за "Предателката" Хедър Греъм. Много яка книжка. Главната иска да предупреди бившия си годеник, че жена му е шпионка (бившия и жена му са главните в "Бунтарката) затова отива да го търси на бойното поле, в едни шубраци във вражеската територия. Там обаче е пленена от нашия, който е братовчед на бившия й. След много караници, бягства, препирни и т.н. стават любовници. Но после наща си се прибра у дома. Баща й беше важна клечка и затова си позволи да я вземе със себе си на фронта. Там двамата пак се срещнаха няколко пъти. Главния нещеше и да я види, но нещо все го теглеше към нея и той се излагаше на какви ли не опасности, влизаше в противниковия лагер, промъкваше се в палатката й за да са задно. И тя взе че забременя. Тогава главния я отвлече за да се оженят. Но някой беше разбрал за това и беше издал главния, който тъкмо се промъкваше при главната и влязоха сумати войници и го арестуваха, а той реши, че тя го е предала. Много яка книга и грамадно 10 от мен :(

O, "Защо вярваш в любовта" има и от мен едно 10 :ph34r:

Аз пък сега се сетих за "Предателката" Хедър Греъм. Много яка книжка. Главната иска да предупреди бившия си годеник, че жена му е шпионка (бившия и жена му са главните в "Бунтарката) затова отива да го търси на бойното поле, в едни шубраци във вражеската територия. Там обаче е пленена от нашия, който е братовчед на бившия й. След много караници, бягства, препирни и т.н. стават любовници. Но после наща си се прибра у дома. Баща й беше важна клечка и затова си позволи да я вземе със себе си на фронта. Там двамата пак се срещнаха няколко пъти. Главния нещеше и да я види, но нещо все го теглеше към нея и той се излагаше на какви ли не опасности, влизаше в противниковия лагер, промъкваше се в палатката й за да са задно. И тя взе че забременя. Тогава главния я отвлече за да се оженят. Но някой беше разбрал за това и беше издал главния, който тъкмо се промъкваше при главната и влязоха сумати войници и го арестуваха, а той реши, че тя го е предала. Много яка книга и грамадно 10 от мен :(

хехе ине радвам се че пак сме на един акъл и за да не повтарям едно и също след теб просто давам десятка на цялата поредица флорида на хедърчето

Защото вярваш в любовта това е една от най - прекрасните и трогателни книги, които съм чела!!!Майкъл е мъж номер 1!Незнам, с какви думи да ви го опиша - толкова внимателен, успяваше да се държи на ниво и да не показва чувствата си, въпреки че бяха толкова силни!Изключителен войник, просто в каквато и ситуация да попаднеше успяваше да се справи независимо от условията....Беше много сладък, когато казваше, че в него има толкова много любов,но все я дава на грешния човек! А Катрин - олицетворение на добродетелта и съчувствието - не напразно я наричаха Света Катерина - помагаше на всички и въпреки, че беше лудо влюбена в Майкъл и рискува живота си за да го спаси, не прекрачи брачните си клетви.Много беше хубаво когато се събраха! Мога още много да говоря, защото това е една изключителна книга, толкова емоционална....Моята оценка е 10!!!

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

Момичета, искам да дам 10 на една книга, която съм чела преди време, ама не мога да се сетя за името и.

Става въпрос за следното : Действието се развива веднага след войната между Севера и Юга. Главната, беше вдовица и се мъчеше сама да обработва земята и да се грижи за семейната ферма. Книгата започва, как един северняк с малкия си син отива да търси работа при нея и тя принудена от обстоятелствата ( май коня и умря) се принуди да го наеме. Тя е много враждебна към него, както и целия град, но постепенно когато го опознава се влюбва в него. Той е много ненатрапчив и постоянно и помага. Имаше и един възрастен съсед, който помогна на малкото момченце на главния да преодолее шока от войната и загубата на майка си (то отказваше да говори). Имаше конни надбягвания, един лош, който се опитваше да купи фермата, една силна буря или торнадо беше...

Изобщо много хубава книга и се надявам да ми помогнете за името и автора. Много ми се иска да я препрочета.

Момичета, искам да дам 10 на една книга, която съм чела преди време, ама не мога да се сетя за името и.

Става въпрос за следното : Действието се развива веднага след войната между Севера и Юга. Главната, беше вдовица и се мъчеше сама да обработва земята и да се грижи за семейната ферма. Книгата започва, как един северняк с малкия си син отива да търси работа при нея и тя принудена от обстоятелствата ( май коня и умря) се принуди да го наеме. Тя е много враждебна към него, както и целия град, но постепенно когато го опознава се влюбва в него. Той е много ненатрапчив и постоянно и помага. Имаше и един възрастен съсед, който помогна на малкото момченце на главния да преодолее шока от войната и загубата на майка си (то отказваше да говори). Имаше конни надбягвания, един лош, който се опитваше да купи фермата, една силна буря или торнадо беше...

Изобщо много хубава книга и се надявам да ми помогнете за името и автора. Много ми се иска да я препрочета.

Аз не съм я чела, но по това което описваш, и по резюмето на една книга съм 99% сигурна, че говориш за "Люби ме тази нощ" на Нан Райън :mad:

Ето го резюмето на книгата:

НЕЙНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСВО

По време на войната Хелън Бърк Кортни загубва и състоянието и съпруга си. Останала й е само малката крайбрежна ферма в Алабама, грохналият впрегатен кон и котката. И гордостта. Но тя твърдо е решила да ги запази и заради тях е готова да се бори дори срещу съдбата. Може би капитан Кърт Нордуей е отговорът на нейните молитви... Или най-краткият път към ада. Той пристига с малкия си син и търси работа. За да засее нивите, Хелън има нужда от мъжка ръка, но не знае дали е готова да приеме помощта на един проклет красив янки.

НЕЙНИЯТ ЛЮБИМ

Разочарование в миналото ги превръща във врагове. Кърт иска да отгледа сина си сам и не желае да се възползва от услугите на жена, нито пък търси възмездие за дълбоката рана в душата си.Хелън го приема, макар че целият град се обръща против нея. Той я уважава, не смее да я докосне, но между тях пламва огнена страст, която или ще ги унищожи, или ще ги издигне във висините, ако дръзнат да свържат съдбите си.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Инче, мерси за бързият отговор. Книгата е много хубава и горещо ти я препоръчвам. Стила е приятен и се чете леко.

Та ако тук и е мястото, защото действието не е по време на войната, а веднага след нея - Оценка 10

"Люби ме тази нощ" на Нан Райън е един невероятно силен роман: как от враждата между главните - тя южнячка, а той - северняк, една благородна и разтърсваща любов може да породи здрави, неотслабващи връзки между душите им.kiss.gifСилно и мощно 10!!! Но ми се струва, че книгата е за някоя от темите за Америка.

Не можах да се стърпя и ще се произнеса и за "Защото вярваш в любовта" - романът е наистина великолепен, главната героиня е неимоверно силна, борбена, смела и красива душевно жена.:( Обаче не можах да простя на Майкъл, жестокото предателство към един от най-добрите му приятели Никчоkiss.gif Това не само да спиш със съпругата на най-добрия си приятел, но дори да ти е любовница и то дълго време, е непростима лъжа. Вярно, че първата съпруга на Никчо е била страшна вещица, но един морално-извисен и умен мъж, не би се поддал на такива отвратителни провокации. Докато четех "Защото вярваш в любовта" бях предубедена за качествата на Майкъл и все очаквах да изскочи още някое и друго предателство. Може би и заради това не можах да се насладя на невероятната любовна история. Оценка от мен - 8

Книжката на Катрин "Като пепел във вихъра" - 8 , и за "Табу" голямо 10 - няма книга на Сюзън Джонсън, която да не ми е харесала. За съжаление другите книжки не съм ги чела и вече мн съжалявам за "Защото вярваш в любовта" има много добри отзиви- веднага я добавям в списъка за четене!

"Заложницата"-твърдо 10.

"Предателката"-10,но бих дала и 15,ако може.Личен фаворит и книга за многократно прочитане.

"Триумф"-хубава е,но твърде много работи имаше,а двамата сякаш непрекъснато се разминават ,сякаш не са на една вълна.

Давам -8.Хубава поредица.Трябва и другите да прочета.

"Като пепел във вихъра"-8.Не е моя вкус,а онзи лошия сякаш е всесилен.Към това добавяме лоши роднини и призрачно имение със странни слуги-брр.

"Като пепел във вихъра" - това е 1-вия любовен роман, който прочетох и още си ми е любим - оценка 10.

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

• Автор

Една от най-любимите ми книги изобщо спада към този поджанр - "Не предавай любовта" на Хедър Греъм. Определено можем да кажем, че на авторката са й слабост тези сюжети и й се отдават за писане.

Сюжета засяга освободителната война на Американските колонии от британско владичество. Главната Аманда е сгодена за Робърт Тейритиън и си въобразява, че е влюбена, а баща й Стърлинг е един надут английски лорд, голям гадняр - когато и да го пребиеш все си закъснял.

Та бяха си на един бал, и там се появи главния Ерик - който си е родом от колониите, но е с благороден произход - Лорд Камерън. Ерик си я хареса Аманда много, още от пръв поглед, ама главаната изобщо никакво внимание...Да, ама годежа й се развали, Робърт я заряза, за да се ожени за друга, като междувременно се опита да я насили. И това беше един вид намеса на съдбата, защото бащата на Аманда й нареди да се умилква на Ерик, за да изкопчи от него информация (подозираха го че е бунтовник), а самата Аманда я принуди чрез изнудване - заплаши че свие сърмите на братовчед й Дамиен (тя много си го обичкаше, пък и той бунтовник). И уж само умилкване, доста бързо Ерик и Аманда бяха венчани, беше си чисто нежелание от страна на Аманда, ама баща й я принуди. Така започна брака им - с измама, на няколко пъти Аманда предаваше каквото научеше на баща си, но толкова й тежеше, така се измъчваше, защото Ерик се държеше невероятно с нея, просто я обичаше, а тя се побъркваше от угризения че е такава предателка, беше ми адски жал за нея. А Ерик - уффф отново любим персонаж, много силен герой, усещаше че крие нещо, но никога не я притисна да му каже.

Започна войната, а Ерик вече не се криеше на чия страна е, биеше и често го нямаше у дома, а Аманда вече осъзнала любовта си (пък и Дамиен беше духнал) престана да снася информация на баща си. Но им погодиха ужасен номер, нея я натопиха че е предателка, помня че станаха ужасни работи, нея за малко да я завлекат нанякъде, но Ерик се появи навреме, спаси я...ама милия беше съсипан, когато разбра, че е предателка. Сцената беше толкова тъжна, тя му се обясни в любов, молеше го за прошка, а той я отблъсна и не й повярва, такъв рев му дръпнах навремето...

Ерик изпрати Аманда във Франция, за да е в безопасност от баща си, а самият той се впусна в битките. Един ден получи писмо, в което му съобщиха че Аманда е бременна, и той помоли за отпуск, метна се на първия кораб и газ за Париж, и стигна точно за раждането и добре че дойде, защото бебета бяха двенки и ако Ерик не й беше оказал подкрепа, Аманда можеше и да не се справи (отново страхотна сцена). Така цялото семейство се завърна в Америка, главните бяха създали примирие по между си, но въпреки него, отношенията им не бяха като преди.

Мина време, Ерик беше постоянно на фронта и когато наближи зимата, Аманда отиде в лагера му и там беше развръзката с лошите герои и кулминацията в отношенията им.

От цялата книга струят невероятни емоции, динамиката също е на ниво, а любовта на героите е толкова силна - може да те накара да се разтопиш. Препоръчвам горещо книгата на всички! Оценката ми е 10.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.