Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Линк от вида form.php?=text


Препоръчан отговор


Здравейте!

Мисля, че преди доста време бях писал подобна тема, но не успях да я намеря, та затова пиша нова. ;) Възникна ми следната необходимост, за която ще ми е необходима помощ.

Имам даден файл form.php. В него имам меню с 2 линка, div, в който мисля да сложа галерия. Целта ми е в един и същи div, при натискането на двата бутона, да се инклудват 2 различни файла. При което, линкът в адрес бара приема вида form.php?=текст.

Пример:

Бутон 1: <a href="???">Бутон 1</a> При натискането му, в div-а се инклудва файлът logos.php (Т.е. се приема стойност <?php include('logos.php'); ?>). Линкът придобива вида http://mysite.com/form.php?=logos.

Бутон 2: <a href="???">Бутон 2</a> При натискането му, в div-а се инклудва файлът websites.php (Т.е. се приема стойност <?php include('websites.php'); ?>). Линкът придобива вида http://mysite.com/form.php?=websites.

Представях си го чрез масив, който да редайректва към файлове, но ще ми трябва малко помощ в случай, че някой е правил нещо такова.

Поздрави и предварително мерси на отзовалите се! :)

Редактирано от BoByS (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За презареждане на страницата ли говорим, и наистина само include-ване на файлове, или за вкарване на информация от php файловете в div-a ?

Ако е първото, кое ти създава проблеми ?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За презареждане на страницата ли говорим, и наистина само include-ване на файлове, или за вкарване на информация от php файловете в div-a ?

Ако е първото, кое ти създава проблеми ?

Пропуснах да спомена, че файловете съдържат код (пример: текст и снимка), който трябва да се вкара в div-а. Като примерна функция мога да спомена най-простата, примерно за файла logos.php:

<?php

echo'

<img src="..." alt="..." /> Картинка 1

<img src="..." alt="..." /> Картинка 2 и т.н.

';

?>

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пропуснах да спомена, че файловете съдържат код (пример: текст и снимка), който трябва да се вкара в div-а. Като примерна функция мога да спомена най-простата, примерно за файла logos.php:

<?php

echo'

<img src="..." alt="..." /> Картинка 1

<img src="..." alt="..." /> Картинка 2 и т.н.

';

?>

Ако линка е :

<a href="?inc=logoc">Бутон 1</a>

<?php

$infile=$_GET['inc'];

?>

<div>

<?php

include($incfile."php");

?>

</div>

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Златен си, Кен! :angry: Имаш една бира от мене!

Печелившият скрипт е (в случай, че на някого му потрябва):

В div-а на менюто:

<a href="?inc=logos">Бутон 1</a>

<a href="?inc=websites">Бутон 2</a>


<?php

	$incfile1=$_GET['inc'];

?>

В div-a, където трябва да се инклудне съдържанието на файла:
<?php include('filesfolder/'.$incfile1.'"php"'); ?>

Поздрави!


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване