Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Отдалечен достъп до компютри в частна фирмена мрежа. Как става?


Препоръчан отговор

Здравейте приятели. Наскоро в работата си срещнах един проблем, за които не успях да намеря решение в Чичко Гугъл и се обръщам към Вас за съвет. Ще се опитам накратко да представя случая. Ние сме малък офис. Ползваме едновременно Интерент и IP телефония и първоначално сигнала минава през рутер Linksys SPA2102, които има два изхода за VOIP и един за Интернет. След него следва безжичен рутер D-Link – DI – 524. Два от компютрите в офиса са свързани директно с него. Останалите с един Суич които е свързан с Рутера D-Link – DI – 524. Компютрите във офиса съответно са в частна мрежа. IPтата им съответно започват с 192.168.0… Реалният IP адрес е известен. Интересува ме дали има начин за отдалечен достъп към всеки един компютър в мрежата. Няма VPN. Дали мога да използвам Radmin или Windows Remote desktop? Искам да съм в състояние да ги достъпвам от дома или друго място където има Интернет. Моля посъветвайте ме какво мога да направя в този случай! Благодаря Ви предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте приятели. Наскоро в работата си срещнах един проблем, за които не успях да намеря решение в Чичко Гугъл и се обръщам към Вас за съвет. Ще се опитам накратко да представя случая. Ние сме малък офис. Ползваме едновременно Интерент и IP телефония и първоначално сигнала минава през рутер Linksys SPA2102, които има два изхода за VOIP и един за Интернет. След него следва безжичен рутер D-Link – DI – 524. Два от компютрите в офиса са свързани директно с него. Останалите с един Суич които е свързан с Рутера D-Link – DI – 524.

Компютрите във офиса съответно са в частна мрежа. IPтата им съответно започват с 192.168.0… Реалният IP адрес е известен. Интересува ме дали има начин за отдалечен достъп към всеки един компютър в мрежата. Няма VPN. Дали мога да използвам Radmin или Windows Remote desktop? Искам да съм в състояние да ги достъпвам от дома или друго място където има Интернет.

Моля посъветвайте ме какво мога да направя в този случай!

Благодаря Ви предварително!

С logmein трябва да стане :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С Remote desktop няма да стане! Може да пробваш с Radmin, но за целта ще трябва да направиш така, че на всяка машина съответния RAdmin сървър да слуша на различен порт от 3899 (мисля, че този беше default-ния). После в рутера ще трябва да направиш пренасочване на съответния порт към съответната машина. Примерно, ако на компютър с адрес 192.168.1.2 имаш инсталиран RAdmin ще трябва да му промениш порта на който да работи, примерно - 4899 или подобен. После в рутера правиш пренасочване на порт 4899 към 192.168.1.2 и накрая когато влизаш от домашния комп, на viewer-а трябва когато въвеждаш реалния ти адрес да посочиш и порта, съответно ако искаш да се свържеш с 192.168.1.2 ще посочиш 4899. Незнам обаче първия ти рутер дали няма да спре нещата и да трябва и в него да пренасочваш портове. Най-лесно ще стане, ако сложиш по едно Hamachi на всичките машини, да ги свържеш в една мрежа и така хем ще имаш достъп до споделените им ресурси, хем с Radmin пак или подобна (UltraVNC - free) ще можеш по лесно да се логваш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 1 месец по-късно...

@ icemans Благодаря ти за съдействието Icemans! Опитах да направя това което ме посъветва, но нещо няма резултат. Опитах с един от потребителските компютри. Принципно порта по подразбиране на Radmin е 4899. Аз го промених на 5000, като отворих tcp и udp. Тествах го от моя комп с Radmin Viewer и проникнах успешно в него. От външна мрежа обаче ударих на камък. На Radmin Viewer направих това което ми каза, написах реалното IP и сложих отворения порт 5000. Виж снимка 1. В рутера мисля, че ги пренасочих. Написах и частния и публичния порт 5000. Май е правилно. Виж снимка 2. Не съм променял на статично IP, защото всеки ден 5те компа зад него си взимат едни и същи адреси. Първия рутер до колкото разбрах няма отношение към Интернета, защото той е само за Ип телефонията. Дали нещо не съм направил както трябва с пренасочването та не се е получило. Ако искам да се влиза по отделно във всеки един комп от мрежата, трябва ли, да настроя различен порт за слушане на Radmin на всеки по отделно? Благодаря Ви за Вниманието!

post-254847-1264159978,16_thumb.jpg

Редактирано от Shepov (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм, тази първата снимка която си дал нещо не ми харесва. Аз по принцип ползвах версия 2.2 и там след отваряне на Viewer-a имаше поле където да се пише публичния адрес и до него да се посочи порта - дали е deafult-ния или друг. Това което ми показваш мисля, че е както трябва, но не съм сигурен. Може би е от по-новите версии на програмата! Спри си и Firewall-а на двете машини докато тръгне, а пък после ако трябва само ще му добавши порта като изключение

Ако искам да се влиза по отделно във всеки един комп от мрежата, трябва ли, да настроя различен порт за слушане на Radmin на всеки по отделно?

ДА! Редактирано от icemans (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Опитах да направя това което ме посъветва, но нещо няма резултат.

Забрави за РАдмин-а и останалите, времената им отминаха, сега на мода е тиймвювър-а - цък :)

Може и с РАдмин да стане но иска много писане и време за което нямам възможност, успех :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди всичко Ви благодаря за бързата реакция по моя проблем! Като начало се чудя дали първия Рутер Linksysa, които е за IP телефония и нямал общо с Интернет, не бърка нещо нещата и дали не трябва и при него да пренасоча портове или да се настрои нещо друго? За момента не е възможно да го достигна, защото е в другата стая, а там има важно заседание. @ Icemans Използвам Версия 3.2 защото компа които се очаква да прониква е този на шефката и той е с оригинална Виста. RAdmin 2.2 не върви на Виста, вече съм го опитвал. RAdmin 3.2 е по същия начин както ти казваш, поле за адрес поле за порт. Коато съм в частната мрежа, въвеждам private адреса 192.168.0.177 и отворения порт 5000 и си влизам от рас. Като съм отвън обаче въвеждам реалния адрес, порта 5000 и удрям на камък. И на двете машини съм добавил като изключения дефолтския порт на RADMIN 4899 и новия избран 5000. След малко ще опитам да спра и файруола, но не съм сигурен дали ще има ефект. @kmvasilev Благодаря ти за съвета приятелю! Вчера тествах какво става с teamviewer-a и смятам да го използвам като краен вариант. Първия недостатък е, че връзката прекъсва през определено време. Втория, че ползвателя на компютъра е нужно да стартира TeamViewerQS след което да каже парола на прониквателя. Става доста сложно. Конкретната нужда е шефа като си е у тех, да може да наблюдава какво правиме с опцията View Only и да си взима нужни файлове от работните машини, без да пита служителя, посредством опцията file transfer. Това идеално го позволява Radmin, доколкото при teamviewer-a се получава по тегаво. Ако намериш време, да кажеш как да го направя с Radmin, е ти бъда безкрайно признателен. Ще се радвам на нови и свежи идей. Благодаря Ви за Вниманието!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен най-лесно и без особено много проблеми ще стане както ти посочиха малко по нагоре-Hamachi + някаква програма за отдалечен достъп.Аз лично на старата работа по същия начин бях изградил отдалечен достъп и нямах никакъв проблем(ползвах Hamachi и VNC).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами, ако някой от компютрите към които ще се свързваш е към този Linksys, ще трябва и в него да направиш необходимите пренасочвания!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Shepov, както Styx спомена по-горе, LogMeIn е отговора на твоето питане. Add-ваш всеки комп към акаунта си и не се занимаваш с никакви настройки на портове. Влизаш чрез браузера отвсякъде, най-добре става с Internet Explorer. Първият месец даже ползваш безплатно LogMeIn Pro със всичките му благинки. Ако те притеснява иконата в трея - и за това има решение :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще се радвам на нови и свежи идей.

С Hamachi може да създадеш виртуална частна мрежа.

Стартира се като услуга на Windows, и не е необходимо никакво действие от страна на потребителя. Имаш достъп и преди да се е логнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С Hamachi може да създадеш виртуална частна мрежа.

Стартира се като услуга на Windows, и не е необходимо никакво действие от страна на потребителя. Имаш достъп и преди да се е логнал.

Може и с TimeViewer. Пускаш си сървърната част резидентно с потребител и парола и се включваш от където си искаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...и дали не трябва и при него да пренасоча портове или да се настрои нещо друго...

...Първия недостатък е, че връзката прекъсва през определено време. Втория, че ползвателя на компютъра е нужно да стартира TeamViewerQS след което да каже парола на прониквателя...

Разбира се, че трябва да почнеш пренасочването от първия рутер. Всъщност вторият (D-Link) изобщо играе ли ролята на рутер, или го използвате като суич? Защото не виждам особен смисъл от два рутера за малка мрежа.

TeamViewer ти върши чудесна работа, стига да не засече "комерсиална употреба". Както писаха колегите, можеш да инсталираш сървърната част на програмата, като зададеш фиксирана парола, Id-то винаги е едно и също на един кош.

С LogmeIn не съм сигурен как стои въпросът с файловия трансфер, иначе също върши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами, ако някой от компютрите към които ще се свързваш е към този Linksys, ще трябва и в него да направиш необходимите пренасочвания!

Ами към него няма вързан компютър. Всъщност той е за ИП телефонията, Интернета минава през него и след това отива в D-Link-a, а от D-Link-a отива в отделен суич. За съжаление и днес няма да ми е удобно да вържа нещо към Linksys-a, защото, по този начин трябва да лиша целия офис от Интернет.

Днес мисля да пробвам Hamachi. Знаете ли дали работи на сходен принцип с Teamviewer и дали го бърка това, че машините се в частна мрежа?

Благодаря Ви за отговорите. После ще пиша какво е станало.

Редактирано от Shepov (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти кажа как се оправям аз, имам 7 компютъра, 4 във фирмата и 3 в къщи, на всички е инсталиран Тим Вюър, на всички са зададени постоянни пароли и да се стартира с Уиндоус, направил съм си акаунт във сайта им, на Тим-а имам в предвид, като отвориш програмата и пуснеш партнер листа се логваш с името и паролата и всички грейват като слънце, които работят де, от там имаш бърз достъп, чукаш два пъти върху компютър-а който търсиш за връзка, въвеждаш паролата и си вътре,няма нужда от каквото и да е пренасочване, лошото е че при него трансфера е бавен, затова ползвам и RemotelyAnywhere, трансфера при него е значително по-бърз, лошото е че е платена, но се намира решение, интересното при него е , че се инсталира само на клиентските машини и достъпа става през браузър, по мои наблюдение работи най-добре с Интернет експлорър, тук обаче на всяка машина трябва да зададеш парола на администратора, за да се логваш и трябва да пренасочиш отделен порт на рутъра за всяка машина,но трансфера е много по-бърз, за сравнение ще кажа, че в локалната мрежа Тим-а обменя фаилове с около 1мб., то RemotelyAnywhere-то с около 4мб, така че си заслужава играчката да го настроиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С LogmeIn не съм сигурен как стои въпросът с файловия трансфер, иначе също върши работа.

Този LogmeIn има един сериозен недостатък, скоро не съм го споменавали и той е, че подменя системните драйвери на видеото, на мрежовата карта, на принтер спула и някои други. При определени чисети и драйвери това води до един як батак. Последният път когато го използвах преди около три години някъде едвам спасих машината, доколкото си спомням беше с нвидиа видео и колко го псувах, просто не е истина http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Комбинацията хамачи + радмин не е лоша но иска доста играчка по настройки и пренасочване на портове. при евентуален проблем или смяна на настройки и мрежи се иска някаква по-комптентна намеса, нека да не ми се сърдите. Искам да кажа, че не е за простосмъртни потребители. Още веднъж, не искам никого да засегна. А ако ситуацията изисква постоянна намеса и контрол на мрежата закупуването на тиймвювър е оправдана. Комерсиалната им версия е най-доброто решение към момента или поне според мен. Лека и успешна седмица на всички ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм забелязъл, че "ЛМИ" не винаги се понася с Нвидия, затова спрях да го ползвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...подменя системните драйвери на видеото, на мрежовата карта, на принтер спула и някои други.

...Комерсиалната им версия е най-доброто решение към момента или поне според мен....

Хммм това не го знаех за Logmein. В къщи го използвам, но засега не съм забелязъл проблеми с видеодрайверите. С nVidia съм, нямам фреймдроп в игрите...

Иначе TeamViewer е много удобна програма, но доста са се изхвърлили с цената. Но така е, като нямат конкуренция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

като цяло цялото решение от към хардуер е грешно  и след него следва главоболия махни тоя д-линк 524 и сложи едно нормално АР без рутер иначе ще си имаш подобни разправии и порт редиректове постоянно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С logmein трябва да стане ;)

още 1 глас от мен...правиш си акаунт и си добавяш компютрите към него (безплатно е, а като пращаш линк към софтуера (като си се логнал), при инсталацията компютрите автоматично се добавят без да се налага та ти знаят мейла и паролата)... за файлов трансфер или платената версия или логмеин + скайп...

п.с. никога не съм имал проблем с видеокарти на nvidia, и logmein не подменя драйверите, а си инсталира негови си... даже много пъти съм преинсталирал драйвери през него... (има и такива дето не стават - при интел/nvidia на чипсета щото по време на инсталацията се откриват на ново pci устройствата... и ланкартата не работи през това време...).бих казал че логмеин нямат конкуренция - всичко друго е смешно и с никакви възможности, даже спрямо безплатната версия..

и най важното е, че се влиза през web - кефти опера, кеф ти firefox, кеф ти друго. линукс/windows няма значение - влизаш през всичко което има browser...

Редактирано от the professor (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Удобство си е логването през браузър, но пък е недостатък, че програмата първо трябва да се инсталира. Разбира се, за повечето потребители това не е проблем, но примерно моите клиенти са абсолютно компютърно неграмотни. Затова ми е по-лесно да им изпратя Quick Support-а на Team Viewer-a, да им обясня как да си го свалят от пощата и директно да действам :eek: Така че е трудно да се каже кое е по-добре. Всичко е според условията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Удобство си е логването през браузър, но пък е недостатък, че програмата първо трябва да се инсталира. Разбира се, за повечето потребители това не е проблем, но примерно моите клиенти са абсолютно компютърно неграмотни. Затова ми е по-лесно да им изпратя Quick Support-а на Team Viewer-a, да им обясня как да си го свалят от пощата и директно да действам :eek: Така че е трудно да се каже кое е по-добре. Всичко е според условията.

next...agree...парола, повтаряне на паролата... next...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

next...agree...парола, повтаряне на паролата... next...

Да бе, но аз обучавам хора с никакво техническо и логическо мислене. Ама наистина никакво. Примерно ми държат мишката във въздуха и се чудят защо не се движи :ph34r:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, но аз обучавам хора с никакво техническо и логическо мислене. Ама наистина никакво. Примерно ми държат мишката във въздуха и се чудят защо не се движи :biggrin:

че тогава каква работа имат на компютъра? май са си объркали професията...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване