Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой хард е най-подходящ

Featured Replies

Здравейте,

Може ли да ми препоръчате ХДД, който да е достатърно бърз , надежден и голям и на добра цена за дата сторидж за стреаминг на медиа ?

искам бързина и обем

http://iskampc.com/500gb-seagate-barracuda-7200-12-16mb-s-ata-ii.html тоя е по бърз даже от черната серия а western digital ама големите модели нещо липсват на пазара... кеша е последното нещо от което зависи бързината на диска - значение има само при малки файлчета, дали ще е 16 или 32 мб целия се запълва от едно клипче дето е 50 мб...

http://iskampc.com/1tb-seagate-barracuda-7200-12-32mb-cache-sataii.html имало и по голям от същата серия

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

а тези отази серия ама 1 ТРБ пак ли са толкова бързи , защото имам един PCI-X RAID SATA 2 контролер за 4 хдд-та и искам да имам повече място и препочитам 1 ТРБ ,бих зел и 2ТРБ хдд но сигурно няма да са толкова бързи за моя случай. Май най-добре 4x1TRB BARACUDA.

Може ли да ми препоръчате ХДД, който да е достатърно бърз , надежден и голям и на добра цена за дата сторидж за стреаминг на медиа ?

За тези нужди минимума като техническо решение е този - цък а според бюджета и обема данни може да се вземе и това - цък Задължителен хардуерен РАИД както е по дебелите книги. За сериозни натоварвания - скъзи вариант но за предполагаемия обем и капацитет трябва да приготвиш над 3500 лефчета :yanim:

а тези отази серия ама 1 ТРБ пак ли са толкова бързи , защото имам един PCI-X RAID SATA 2 контролер за 4 хдд-та и искам да имам повече място и препочитам 1 ТРБ ,бих зел и 2ТРБ хдд но сигурно няма да са толкова бързи за моя случай. Май най-добре 4x1TRB BARACUDA.

1тб сийгейт е по бърз от 500гб, не мисля че ползата е заради кеша, щото той не важи при линейно четене (явно са оптимизирали фирмуера или са пипали AAM)

ако ще ги ползаш за сървър по добре търси сървърната версия на seagate - ES (Enterprise Storage) те са разчетени за работа 24/7 (24 часа 7 дни седмично) , докато десктоп сериите са за 8-10/7 (всички производители смятат гаранцията за работа по 8-10 часа на ден за десктоп сериите си)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

И аз би искал да попитам най-вече @kokomil относно избор между 1ТВ (1.5ТВ) Seagate 7200.12 и 1ТВ (1.5ТВ) Samsung Spinpoint F3. Кое е за препочитане.

Трябва ми бърз и тих, единствен за системата ми диск. Ще се дели на три части едната, от който системния дял. На другите ще има торенти, мултимедия и т.н. често ползвани файлове.

Интересува ме надеждност, топлоотделяне, тишина и бързина.

Благодаря много за всякакви градивни съвети по въпроса! ;)

Редактирано от universum (преглед на промените)

Ако производителността е толкова критична, дали не трябва да потърсиш нещо наистина бързо, като това например http://jarcomputers...../?m=7&i=535344? За съжаление високооборотните и предвидените за тежки натоварвания дискове са доста по-скъпи от стандартните 7200 rpm.

Ако производителността е толкова критична, дали не трябва да потърсиш нещо наистина бързо, като това например http://jarcomputers...../?m=7&i=535344? За съжаление високооборотните и предвидените за тежки натоварвания дискове са доста по-скъпи от стандартните 7200 rpm.

Човека освен скорост иска и обем. Не е ли по-добре тогава да си изгради един Райд масив, 2 х 640 WD http://iskampc.com/2-x-640-gb-western-digital-wd-caviar-black-for-raid-0.html

• Автор

да искам да направя райд масив от 4 диска и искам да избера диска и понеже искам максимално обем но да не е и много бавно и не за много пари , като гледам трябва да се спра на баракуда 1 трб и как да разбера кой диск е сървърен и кой не , защото ми трябва точно сървърен ?

ST31000340NS - този е сървърен

ST31000333AS - този е десктоп

можеш да се ориентираш по партидния номер ;) NS -сървърен AS - десктоп

Разбира се това е само за Seagate, защото виждам, че на тях си се спрял

Редактирано от mvaxx (преглед на промените)

Човека освен скорост иска и обем. Не е ли по-добре тогава да си изгради един Райд масив, 2 х 640 WD http://iskampc.com/2...for-raid-0.html

Естествено райд масивът е правилното решение. Понеже наблягаше и на скоростта, реших, че е добре да има пред вид и наистина бързите дискове. Обем и с тях се докарва, но с повече бройки и доста повече пари...

• Автор

да искам да направя райд масив от 4 диска и искам да избера диска и понеже искам максимално обем но да не е и много бавно и не за много пари , като гледам трябва да се спра на баракуда 1 трб и как да разбера кой диск е сървърен и кой не , защото ми трябва точно сървърен ?

мерси , а за другите хдд как се разбира кой е сървърен и кой не ? трябва специално да гледам дадения произдовител как си го е означил ли ? няма ли няква унифицирана форма?

няма ли няква унифицирана форма?

Всяка фирма си има свои означения. Ето как е при близката им конкуренция - WD RE2 И така, чичко гугъл ще си каже всичко :)

• Автор

а и някой може ли да ми каже къде от София мога да си купя на добра цена и т.н. такъв хдд баракуда , но от сървърната серия , щото не ми се иска да отида по магазините които знам и да каже ,че искам от сървърната серия и ония да ме гледа като полезно изкопаемо. Предполагам има разлика в цената ама каква е .. ?

Редактирано от shtraker (преглед на промените)

Hitachi

Deskstar - десктоп

Ultrastar - сървърен

Фирми бол, предполагам ако ги нямат, могат да ги доставят бързо. Разлика в цената има разбира се, но не е чак толкова.

Два диска в RAID 0 далеч превъзхождат един Velociraptor като скорост, какво остава за цената. При Сийгейт не може да се регулира ААМ, предполагам затова са пуснали по две серии с еднакъв обем на пазара - с "8", или с "0" преди "AS"-то, като 8 е по-бързо и по-шумно, съответно 0 е обратното. Като толкова ти трябва обем, взимай 4 диска ST31000528AS (143 лева при 1,35 долар), прави си RAID 5 за скорост и надеждност и си свиркай. Разбира се, ако вадиш повечко пари от цялата работа, се ориентирай към "NS", които са малко повече от два пъти по-скъпи ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.