Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да си клокна процесора селерон д 3.2

Featured Replies

Здравейте искам да си клокна процесора обаче не съм много навътре с нещатата имам охлаждане щту годе добре отворил съм кутията и съм пуслан един вентилатор да духа градусите на процесора са 39-40.Дъното ми е асрок 775 дуал 880 про.Процесора е сокет 775 лг селерон д 3.2гига херца имам 2 гб рам ддр2 667.И дали ще има смисал от клока.Благодаря предварително :cool:

• Автор

Значи по добре да не го барам ? мерси за бързия отговор

Ами аз не съм съвсем съгласен че няма да се усети разликата :) Зависи колко ще се Clock-не

аз съм с CPU Intel Celeron D 336 (2.8GHz) като го clock-нах до 4 GHz NFS Pro Street ми вървеше добре за да може да се играе (преди това вървеше на снимки от сорта на 1-2 кадъра в секунда)

и моето дъно е AsRock :)

Ами аз не съм съвсем съгласен че няма да се усети разликата ;) Зависи колко ще се Clock-не

аз съм с CPU Intel Celeron D 336 (2.8GHz) като го clock-нах до 4 GHz NFS Pro Street ми вървеше добре за да може да се играе (преди това вървеше на снимки от сорта на 1-2 кадъра в секунда)

и моето дъно е AsRock :)

Едно е да го клокнеш от 2.8 на 3.2, дтуго е до 4GHz!

Както винаги всеки говори за клок и никой за овърклок. Разбирам, че е вид жаргон, но повечето начинаещи потребители остават с впечатление, че терминът си е „клок“. А съществува и обратното - ъндърклок.

Здравейте искам да си клокна процесора обаче не съм много навътре с нещатата имам охлаждане щту годе добре отворил съм кутията и съм пуслан един вентилатор да духа градусите на процесора са 39-40.Дъното ми е асрок 775 дуал 880 про.Процесора е сокет 775 лг селерон д 3.2гига херца имам 2 гб рам ддр2 667.И дали ще има смисал от клока.Благодаря предварително ;)

всяко клокване според мен вдига темперетурата на процесора

;)Начинаещите потребители,обикновено не се занимават с клок-нито с овър,нито с ъндър.Тези,които имат желание да го правят,обикновено започват с "изкъм дъ си клокна проца,малку,към 6-7ГХз зада ми върват игрицитенз кво да напрая,кажете кво да натисна плз".След като не получат подкрепа за начинанието,започват да обясняват какви раздувки "живеят" във форума.Така че,до уточнение на терминологията обикновено не го докарваме...:)

Едно е да го клокнеш от 2.8 на 3.2, дтуго е до 4GHz!

!? Ами на автора на темата процесора е 3.2 GHz по принцип и иска да го Overclock-не а не му е бил 2.8 (примрно) и да е стигнал до 3.2 GHz ... поне аз така разбрах :cheers:

!? Ами на автора на темата процесора е 3.2 GHz по принцип и иска да го Overclock-не а не му е бил 2.8 (примрно) и да е стигнал до 3.2 GHz ... поне аз така разбрах ;)

Аз па нищо не разбрах!

Здравейте искам да си клокна процесора обаче не съм много навътре с нещатата имам охлаждане щту годе добре отворил съм кутията и съм пуслан един вентилатор да духа градусите на процесора са 39-40.Дъното ми е асрок 775 дуал 880 про.Процесора е сокет 775 лг селерон д 3.2гига херца имам 2 гб рам ддр2 667.И дали ще има смисал от клока.Благодаря предварително ;)

Не го пипай - ще го опечеш, този тип процесори имат навика да си умират - ей тъй.

п.с. към онзи тип с клокването от 2.8 на 4.0 - да trottling да си чувал. А клипа за P4 без радиатор да си гледал?

• Автор

добре няма да го барам да не ми е овърклокнат от 2.8 на 3.2 той си е 3.2 незнам на мен както каза един потребител про стреет върви с 2-3 кадъра при мене си върви с 30 :baby:.Искам да го клокна не заради игрите,защото скоро си сменявам видео картата с ати радеон хд4730 и процесора доста ще я спъва.Затова си помислих , че един клок ще бъде добре :lol6: благодаря ви за отговорите

добре няма да го барам да не ми е овърклокнат от 2.8 на 3.2 той си е 3.2 незнам на мен както каза един потребител про стреет върви с 2-3 кадъра при мене си върви с 30 :huh:.Искам да го клокна не заради игрите,защото скоро си сменявам видео картата с ати радеон хд4730 и процесора доста ще я спъва.Затова си помислих , че един клок ще бъде добре :huh: благодаря ви за отговорите

HD4730 ?!?

Едва ли може да направиш по-лош избор от тази карта, няма да ти давам акъл коя да бъде защото и без това темата се разводни достатъчно, просто преди да я купиш - поразпитай и прочети тук-там.

че защо да е лош избора.За парите си тази видеокарта никак не е зле.Пък и е по-малко процесорозависима!Ако си без добър охладител и добро захранване , по-добре не мъчи и бестуй това бавното процесорче , а помисли за смяната му!

• Автор

ми гледах тук там картата е доста добра за парите си почти добра колко 4770(която е най-добрата в средния клас),а спрямо смяна на процесора първо трябва да сменя дъното :huh: и тогава процесорче иначе съм се насочил към е5700.За по-добра видео карта и процесор нямам пари ученик съм и не работя от закуските спетявам :huh:

п.с. към онзи тип с клокването от 2.8 на 4.0 - да trottling да си чувал. А клипа за P4 без радиатор да си гледал?

И к'во за Trottling-a? и на 4.2 GHz като беше CPU-то не минаваше 55 градуса. А клипа за P4 без радиатор не съм го гледал ако дадеш линк може да го видя :rolleyes: ако искаш и на ЛС да не правим повече offtopic :)

• Автор

примерно немога ли да го сложа на 3.6гхз като нагласа един вентилатор да духа към него ? в момента работи на 44 градуса.Като сложа вентилаторче към него при игри или по тежки програми става 50 , а иначе стой на 36-37

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

не се занимавай аз съм с същия булшит, по-горе имам тема за клок иии чесно казано софтуерно тея процесори не могат повече от 3.51 със наще смотани дъна(и аз съм с асрок) и на 3,36 е стабилен напълно на 3,43 понякога прай крашове затова сега съм на 3.36, разлика никва просто щот мога да го пусна да не е на дефолт :Д.карай си аз се отказах като ми изтрещя захранването преди 2 години и фортрон си взех викам па може да е от него спирачката на клока ама уви.тъй че карай докъдето върви събери пара и всичко ново или лаптоп тва е

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.