Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

go6o_kara

Какво да правим когато не стартира компютъра?

Препоръчан отговор


Кое дали си струва, захранването ли? В момента информацията която си дал е равна на "тука на едно нещо му има нещо". Видях че питаш какви пари може да му търсиш на това захранване, значи си си наумил да го сменяш. Тогава за какво е целия разговор тук? Компютри не се оправят с потупване по кутията. Правят се тестове, губи се време, трябват знания.

въпроса ми беше на кво може да се дължи, ако е захранването да го сменям, но го разкачих и го закачих наново и забелязах че буксата, която влиза в дъното беше хлабаво поставена - тази която си ми показал на снимката и се надявам да е от нея... не ми се дават пари за ново, но ако пак стане същото трябва да го сменям :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здрасти намирам се в следната ситуация, компютъра ми не работи (не се включва, не се върти вентилатора, нищо). Отворих го, огледах за надути кондензатори - няма и започнах с точка 4) от планчето, за да проверя дали работи захранването, според интрукциите излезе, че работи, но не и вентилатора. В смисал когато окъся зелената жичка с черна ми светва лампичката, но не тръгва вентилатора, НО когато вкарам "широката бяла букса", където и е мястото вентилаторът тръгва за 2 секунди и пак спира. И въпроса ми е в крайна сметка вентилатора бачка или не. Ако не, мога ли да си го оправя или да го сменям и ако трябва да го сменям, сложно ли е сама да си го сменя или да го водя на доктор :) МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО. И btw темата е мн добре написана, щом и аз я разбрах :) :)

Редактирано от chpv (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здрасти

намирам се в следната ситуация, компютъра ми не работи (не се включва, не се върти вентилатора, нищо). Отворих го, огледах за надути кондензатори - няма и започнах с точка 4) от планчето, за да проверя дали работи захранването, според интрукциите излезе, че работи, но не и вентилатора. В смисал когато окъся зелената жичка с черна ми светва лампичката, но не тръгва вентилатора, НО когато вкарам "широката бяла букса", където и е мястото вентилаторът тръгва за 2 секунди и пак спира. И въпроса ми е в крайна сметка вентилатора бачка или не. Ако не, мога ли да си го оправя или да го сменям и ако трябва да го сменям, сложно ли е сама да си го сменя или да го водя на доктор :yanim:

МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО.

И btw темата е мн добре написана, щом и аз я разбрах :lol6::P

Този случай ми прилича на нужда от смазване на вентилатора. Когато е изключено захранването, като го бутнеш с пръст да се врътне, перката завърта ли спокойно (обикновено прави няколко оборота) или се върти трудно ? Ако не се движи свободно, трябва да я смажеш. Захранването може да прегрява.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този случай ми прилича на нужда от смазване на вентилатора. Когато е изключено захранването, като го бутнеш с пръст да се врътне, перката завърта ли спокойно (обикновено прави няколко оборота) или се върти трудно ? Ако не се движи свободно, трябва да я смажеш. Захранването може да прегрява.

няма да е това :rolleyes: доста свободно си се върти

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, Преди нняколко месеца си купих нов компютър: Intel i3 540 1156, 3,06GHz, с вградена видеокарта на процесора HDD WD 2TB DVD SONY AD-5260s Gigabyte H55M-D2H (1156/H55/DDR3) Power supply Turbo-X 550W За съжаление се появи следния дефект - когато натисна бутона за включване пресветват двата светодиода на бутоназа вкл. и на този за рестарт, завъртат се вентилаторите на кутията и на процесора и след това всичко спира и компютъра не тръгва. При повторно натисане на бутона нищо не се случва. Трябва да изчакам 1-2 минути и след това при натискане на бутона отново пресветва и не тръгва. Когато го изключа от захранването и задържа бутона 30 секуни отново пресветват бутоните завъртат се вентилаторите и компютъра пак не тръгва. Изключих всички външни устройства - монитор, мишка, клавиатура и LAN, но компютъра пак не тръгва, така че проблем не би трябвало да е в някое от тези устройства. Когато изключа компютъра от захранването и постои 1-2 часа си тръгва без проблем и работи. Това се случва от време на време, а не всеки път, като в повечето пъти си тръгва нормално и не го ли изключвам няма проблем. Занесох го в сервиза стоя седмица и половина, но не откриха никакъв проблем, а и при тях не го е направило. Щом го донесох вкъщи още на другия ден пак стана същото. Измерих напрежените в контакта и е идеално - 229V AC. Обадих се пак в сервиза и ми казаха отново да го занеса, но щяло да отнеме доста време да установят каква е възможната повреда, това добре, но проблема е с жената вкъщи... Някой може ли да ми даде съвет какъв може да е проблема?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай, друго захранване( това че на твоето пише 550в не значи че е истина, при цена от 30-40лв е пълен боклук) ако не стане обнови БИОС-а с последната версия, но внимавай защото има 3 ревизии на твоето дъно.

Публикувано изображение

Редактирано от androns (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще опитам първо с биоса, версията е 1.4, а ако не стане ще го нося пак в сервизя, за съжаление нямам друго захранване. Аз също се съмнявам в захранването, възможно ли е когато пак ми направи такъв проблем да разкача всички копоненти след него - дъно... и да пробвам дали ще тръгне само захранването за да съм сигурен че е от него?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, имам същия проблем като горния на потребителя sunice. Това се случи след като свалих вентилатора да го прочистя, минах всичко с прахосмукачка вниматиелно - не го правя за първи път. Пускам...и дотам - пресветват диодите, вентилатора се завърта за секунда и дотам. Точно както го описаха горе. Някакви идеи...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще опитам първо с биоса, версията е 1.4, а ако не стане ще го нося пак в сервизя, за съжаление нямам друго захранване. Аз също се съмнявам в захранването, възможно ли е когато пак ми направи такъв проблем да разкача всички копоненти след него - дъно... и да пробвам дали ще тръгне само захранването за да съм сигурен че е от него?

Не обновявай BIOS ако имаш проблеми със захранването! Ако изключи в момента на флашването ,компютъра най-вероятно вече няма да тръгне (освен ако не е с Dual BIOS)

Грешка! Не погледнах датата. :tongue2:

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте! Проблемът ми е следния. Бях в офиса на един приятел, който искаше да взема кутията и да му преинсталирам уиндоуса. Да, обаче след като я занесох вкъщи и се пробвах да стартирам компютъра не ще да подкара. Когато натисна копчето за пускане, светват светлините по дъното, вентилаторите започват да въртят, ДВД-то и то като, започва да свети, но нещо спира дотук и не иска да продължи нито да светне монитора. Прочетох съветите. Махах видео карта, рам паметите, батерия... стартирам оставям го да писка 20 - 30 секунди, след което слагам всичко отначало. Пак неще. Има няколко плочки РАМ... махах всички, пробвах само с една, след това с друга.. нищо не става. Има ли някакво спасение или трябва сервиз. И още нещо макар, че може да прозвучи малко смешно. Като стартирам моя ПК, след като започва да бръмчи издава един звук кратък, докато на въпросния компютър дето не иска да подкара този звук го няма.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако има вградено видео , извади външното и пробвай със вграденото .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

спасението е почистване на ram и video (по точно на контактите на паметите и слотовете) следвай инструкциите тук:

http://store2.data.b...li/ne_pali.html има снимка точно каква гума да се ползва (не става каква да е - има такива дето оставят мазен слой по контактите..)

много често при транспорт нещо се размества и не пали (най често това се случва на ефтини кутии с тънки ламарини)

освен това ако паметите са с различни тайминги при неправилна конфигурация пак може да не пали... правилната конфигурация е най бавната памет (ниска честота и високи тайминги) най близо до процесора

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето още снимки на повредени кондензатори - надути, избили и т.н.

(показаните изображения в началото са малко размазани) . :)

Публикувано изображение

Подмяната не е толкова проста. Първо трябва да изключите всичко, да извадите платката и да определите кой от тях е за смяна. Важно е да знаете, че тези кондензатори филтрират висока честота и се водят като 105°. Такива кондензатори са със сребърен или златен вертикален кант. Трябва да намерите такива с капацитет равен или по-голям. Същото се отнася и да работното напрежение на кондензатора.

Мн. е важно да се спази поляритета при монтиране.

Една полезна тема с насоки: http://translate.goo...howto/index.htm

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте при мен проблема е следния.При натискане на старт ботона винтелаторите тръгват(захранване и видеокартата с нормални обороти) но на ЦПУ с ненормали обороти пц-то не показва нищо на монитора.Махах РАМ ДВД ХАРД БАТЕРИЯТА и все същата работа.След 20-30 опиата зареди Уин. но след рестарта пак същата работа.Поставих работещо захранване-не става,работещ РАМ- не става Да допълня трябва да задържа поне 15 цек. копчето за старт за да го изгаса.Оборотите на винтелатора на процесора пъжо са нормални но после стават като на прахосмукачка ЧАЙКА от миналия век :D Моля кажете какво да правя.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Аз също имам същия пробем.Няма звук,картина,а и не може да бутне през харда,и не изписва нищо на монитора .А и на село 2пъти тока спираше и компютъра се рестатирваше сам,а пък таблото им е някво старо за тока.Така им изгоря пералната

Захранване Delux

HDD-500GB Hitaci

Ram DDR2 667mgh 2GB(A-DATA 1GB AND APACER 1GB)

OS-Windows 7 Ultimate 64x

CPU-Intel Core 2 Duo 2ghz

Видео-вградено на дъното.

Имам и също видео карта nvidia 210 512 mb geforceД

Дънна платка foxconn g31mxp

Монитор на Acer AL1716AS

Мишка http://www.google.bg...=1t:429,r:7,s:0

Клавиатура http://www.google.bg...w=1920&bih=1027

Може ли някой да ми каже какво да прая?

Редактирано от mitko_hp (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Аз съо имам същия пробем.Няма звук,картина,а и не може да бутне през харда,нито и през биоса сякаш забива и толкова .А и на село 2пъти тока спираше и компютъра се рестатирваше сам,а пък таблото им е някво старо за тока.Така им изгоря пералната

Захранване Delux

HDD-500GB Hitaci

Ram DDR2 667mgh 2GB(A-DATA 1GB AND APACER 1GB)

OS-Windows 7 Ultimate 64x

CPU-Intel Core 2 Duo 2ghz

Видео-вградено на дъното.

Имам и също видео карта nvidia 210 512 mb geforce

Дънна платка foxconn g31mxp

Монитор на Acer AL1716AS

Мишка http://www.google.bg...=1t:429,r:7,s:0

Клавиатура http://www.google.bg...w=1920&bih=1027

Може ли някой да ми каже какво да прая?

Редактирано от mitko_hp (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При мен се получи следното. Настолният ми компютър не иска да зарежда никаква ОС. Зарежда се БИОС-а, но след това черен екран. С Уинодус 7 е и проблема дойде след рестарт. Пробвах да активирам Стартъп рипеър с инсталационния диск, но при него стига до логото на Уиндоус и нищо повече. Опитах и с флашка, на която има Федора 16, буутна се и стигна до момента, в който започва зареждането и отново зависна. Преди имах подобен проблем, който няй-вероятно беше свързан с процесора и всички индикации блокираха, докато сега реагира на натискането на Num Lock например.

Компютъра е със следните характеристики:

- CPU: AMD Athlon 64 processor 3500+ 2.2 GHz

- RAM 2 GB DDR2 (2 плочки са)

- Video: GIGABYTE GeForce 2010 512 MB

- Audio: Realtek ALC 662 5.1 Channel

- HDD: Seagate ST3250310AS 320 GB (Master),

Seagate ST31500341AS 1.5 TB

- OS: Windows 7 Enterprise 64 bit.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Я пробвай да откачиш харда и зареди жива ОС .

Виж тая тема , може да ти е от полза http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=191635

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ubuntu

УСУ Десктоп

Има и други "ЖивиОС". Зареждаш от флашка или CD/DVD.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Днес работеше без проблем. Сега заби. Откачих и двата харда и сложих флашката с Федора (тя също е лайв) и я зареди. Прочетох темата. Имам 4 канала и сложих дисковете на другите два, които до сега не са ползвани. Дадох и ресет на БИОС. Тръгна без проблем и си подреди файловата система. Надявам се да няма повече проблеми. Благодаря!

Редактирано от etios (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Захранването ти е достатъчно мощно. Дефинирай "не стартира от първия път". Какво точно се случва - въртят ли се вентилатори, чува ли се звук от пищялката?/имаш ли такава/ Имаш, вижда се на снимката.

Мой , проблема не е от мощността на захранването , имах същия проблем.От ATX-а беше откачен един connector и сега съм със старото.Иначе и мойто беше 400W старото е 300.Когато на компа не му стига пауър става нестабилен и или отива в "режим на готовност" или blue screen , както хиляди пъти при мен :)

страх ме е да правя такива работи ще го дам на един познат да го погледне, а възможно ли е да се получава ако не съм кварал някоя букса както трябва

Както вече отговорих , не на теб разбира се , смени захранването и тогава погледни , при мен беше същия проблема и съм 99.999999999999999 процента , че е захранвацията :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мой , проблема не е от мощността на захранването , имах същия проблем.От ATX-а беше откачен един connector и сега съм със старото.Иначе и мойто беше 400W старото е 300.Когато на компа не му стига пауър става нестабилен и или отива в "режим на готовност" или blue screen , както хиляди пъти при мен :)

Както вече отговорих , не на теб разбира се , смени захранването и тогава погледни , при мен беше същия проблема и съм 99.999999999999999 процента , че е захранвацията :)

ATX в размер, или иначе казано (съвсем условно) 20 на 10 на 15 сантиметра....

400 вата и 300 вата има много разлика. Защото Ватовете не са единственото, Има формула (мсиля, че се учи още 10-ти клас по физика) V*A=W Или иначе казано: важно е колко ампера има по 12-волтовата верига на захранването, за тези 400 или 500 вата е сбор от всички вериги на захранването. Отделно има защити и тн и тн.

Просто колко вата е , не е най-важното!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мой , проблема не е от мощността на захранването , имах същия проблем.От ATX-а беше откачен един connector и сега съм със старото.Иначе и мойто беше 400W старото е 300.Когато на компа не му стига пауър става нестабилен и или отива в "режим на готовност" или blue screen , както хиляди пъти при мен :)

Както вече отговорих , не на теб разбира се , смени захранването и тогава погледни , при мен беше същия проблема и съм 99.999999999999999 процента , че е захранвацията :)

Не знам дали видяхте от кога ми е поста.

1. Купих си Asus GTX-460 768mb и нямах никакви проблеми със захранването.

2. Научих се да го разглобявам, почиствам и сега не се притеснявам да си правя експерименти ( имам малко повече опит от преди) макар да не съм професионалист.

3. Вече съм с друго захранване.

4. Старото захранване FSP 400 PNF нямаше никакви проблеми с новата видеокарта. Изтекли кондензатори или каквито и да е било други проблеми не е имало. Предполагам, че съм имал хлабава букса или някоя не е била закачена добре. Все пак се бях застраховал с втори вентилатор на захранването, че доста позагряваше.

И за финал - колкото и на ниво да се представяше това нискобюджетно захранване го смених за да се застраховам за в бъдеще.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...