Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

go6o_kara

Какво да правим когато не стартира компютъра?

Препоръчан отговор


А като го включвате,какви пиукания и бибкания се чуват?

Отварял ли сте го? Тествал ли сте захранването на друг компютър,размествал ли сте плочките рам памет,видеокартата проверена ли е на друг компютъ?въобще,какво сте правил?

 

А погледнахте ли темата за точно тези проблеми?

И ни кажете каква е конфигурацията ви.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Когато го включа не ми прави проблеми и не се чуват никакви звуци.Огледах го няма надути кондензатори също и тествах захранването на друг комп работи си и не съм местил плочките видеокартата не е проверена на друг.Дънна платка  MSI G31M3 V2 (MS-7529) интел селерон 2 гхц 32 битова, карта ати радеон хд 3400 захранване трендсоник (или нещо подобно) 2 гб рам.Ето една снимка post-289855-0-47965800-1373107256_thumb.

Редактирано от Bat_Koki (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Причините могат да бъдат доста.

Най-елементарното е да ресетнете биоса дали с джъмпера дъли с махане на батерията все става. Това при откачено от захранващата мрежа РС. Случва се в следствие на токов удар биоса да забие и това може да реши проблема.

Ако ситуацията не се промени откачете дискове, оптични устройства, карти видео, лан, аудио и т.н, махнете паметта. Да останат само дъното процесора и захранването и естествено трябва да има спикър закачен към дъното. Ако пищи добре ако не мъртъв процесор или дъно.

Ако пищи връщате едната плочка памет /ако са повече/ пищенето трябва да изчезне и машината да тръгне. 

 

Опитай това за сега и кажи какво се случва и ако драмата продължава ще го мисли.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Значи прегледах в тубата как става това и установих че няма начин да го направя така че май е най добре да го нося на майстор...

Редактирано от Bat_Koki (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи опитах се да се направя на майстор и махнах батерията, след което си я сложих обратно.Махнах всичко освен дъното,процесора и захранването, тези неща дето са за звука и т.н. не съм ги махал защото май са запоени за дъното.Значи махнах радиатора,видеокартата,харддиска и рам паметта.След което го включих и пищеше значи добре.След като го сглобих при включване на компютъра забелязах че светва една червена лампичка и тогава издава звук и се включва.Да кажа и че копчето дето е за рестарт на компа не действа незнам дали има нещо общо.Драмата продължава и незнам какво да го правя.Май е време за сменяне на машината,но в момента не разполагам с излишни средства...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

.Значи махнах радиатора,видеокартата,харддиска и рам паметта.След което го включих и пищеше значи добре.

Кой радиатор махна , на процесора ли :shock11: това че е обяснено пробата да бъде с дъно процесор и захранване не означава гол процесор - без охладител :no-no:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не го знаех аз само за малко де включих го чу се бипкане и го изключих.Преди компа ми работеше без тоя вентилатор и явно като по чудо процесора е оцелял.Сега си работи всичко само да не спира тока че е мъка да го включа....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

.Преди компа ми работеше без тоя вентилатор и явно като по чудо процесора е оцелял.Сега си работи всичко само да не спира тока че е мъка да го включа....

Еее, това е яко :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Значи на моето захранване вентилатора е отдолу срещу процесора и като махнах радиатора процесора не загряваше.След което като махнах захранването настрани започна да загрява и си го върнах обратно.Днес имах повече време за тестване и установих че проблема ми май е рам паметта.Когато разглобих всичко пищеше след което сложих като върнах рам-а не пищеше значи това е проблема.Така разбрах.Сега ще взема нова рам и дано се оправи както и вентилатор че нещо температурите са високи...

Редактирано от Bat_Koki (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Една стара машинка отказва да запали.Като отворих захранването видях нещо приличащо ми на изгоряло.Дали това му е проблема може ли да се сменят?Как беше онзи номер с кламера за проверка на захранването ?Зелена или лилавата  се свързваше за някоя от черните жици на голямата букса?

Ето снимки от захранването delux sunny - atx-300W P4

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Една стара машинка отказва да запали.Като отворих захранването видях нещо приличащо ми на изгоряло.Дали това му е проблема може ли да се сменят?Как беше онзи номер с кламера за проверка на захранването ?Зелена или лилавата  се свързваше за някоя от черните жици на голямата букса?

Ето снимки от захранването delux sunny - atx-300W P4

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Като гледам на дали е читаво. Пробвай да направиш мост между някоя черна и зелената жичка от ATX буксата, но много внимавай какво правиш, защото може и някой бушон да ти отиде ако захранването каже бум.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като гледам на дали е читаво. Пробвай да направиш мост между някоя черна и зелената жичка от ATX буксата, но много внимавай какво правиш, защото може и някой бушон да ти отиде ако захранването каже бум.

Според мен онова нагорялото което съм заградил е проблем.Дали подлежат на проста смяна с поялник? Закачих друго захранване за проба и тръгна. Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен онова нагорялото което съм заградил е проблем.Дали подлежат на проста смяна с поялник? Закачих друго захранване за проба и тръгна.

Това ми приличат на съпротивления и не знам дали могат да се сменят, по-добре изчакай да ти отговори някой от хардуерния екип. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

имам един стар компютър които днес реших да го пусна но не иска да светхе когато натисна копчето само премигва екрана и до там продалжава да си брамчи и всички вентилатори си работят имаш ли предложения от какво може да е? благорадя предварително

Незнам пич пробвай като смениш монитора може да е от това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте.

От два дни не мога да стартирам един стар комп, който до преди това си работеше перфектно. Просто преди два дни го изключих (стандартно-след работа), и когато след няколко часа го включих, излиза следното съобщение:

 

Cmos cheksum error - default loaded.

CPU was changed or setting error. Please re-setting CPU information in CMOS setup.

 

Не съм сменял/клоквал нищо. Не съм променял никакви настройки по БИОС-а. Просто поредното включване. Над съобщението всичко е ОК. Биос-ОК, мемори тест-ОК, разпознаване на дисковете (примари и слейв)-ОК, IDE-канали-ОК...

Под съобщението пише да се натисне F1 за да продължа, или Del за влизане в БИОС. Проблема е, че клавиатурата не реагира. Пищи при натискане на който и да е бутон.

Пробвах с други клавиатури и мишки-на USB и стандартни-проблема остава. Пробвах да вляза в БИОС-настройките преди да е заредил всичко и да стигне до съобщението-неуспешно. Пробвах с разкачане/закачане на РАМ-плочките-не помогна. Пробвах с махането на cmos-батерията, и нулиране (при извадени кабели) чрез пиновете. Съобщението си остава.

BIOS - v. 6.00PG

Процесора е AMD Sempron 2400+

CPU ID 0681

Дъното е Gigabyte 7VT880-RZ

RAM-паметта е 2х256Mb DDR.

Някой да помогне?

Редактирано от veso012 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пробвах с разкачане/закачане на РАМ-плочките-не помогна. Пробвах с махането на cmos-батерията, и нулиране (при извадени кабели) чрез пиновете. Съобщението си остава.

 

Най-вероятно дъното си е заминало, погледни за подути или изтекли кондензатори

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....

А може и просто да те ти отчита усб клавиатурата. Старите дъна понякога не ги отчитат докато не стартира windows и не инсталира драйвери. Пробвайте ако имате възможност с ps/2 клавиатура.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А може и просто да те ти отчита усб клавиатурата. Старите дъна понякога не ги отчитат докато не стартира windows и не инсталира драйвери. Пробвайте ако имате възможност с ps/2 клавиатура.

Всъщност проблема излезе явно в клавиатурата. Изрових една стара IBM-ска клавиатура и тръгна, сякаш нищо не е било.

Благодаря за съвета!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички.Имам проблем с компа и моля за малко помощ.Вчера го включих за първи път от 4 месеца.Работеше си перфектно,но ми изписа че уиндоуса ми е копие и трябваше да го регистрирам.Дотук добре.След като го направих реснах компа и ми изписа цял роман че уин-а не се разпознава.Влизах в БИОС настроих да буутва всичко играх си там и пак същото.

Ако има начин да се оправи без да се преинсталира.Публикувано изображение

Редактирано от Bat_Koki (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Почиствах си компа от прах.въпреки че бях внимателен нещо се обърка.включва се но няма връзка с монитора.при опит за рестарт май нищо не се случва,няма го онова писукване.вентилатора на процесора не се върти.какво може да е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Почиствах си компа от прах.въпреки че бях внимателен нещо се обърка.включва се но няма връзка с монитора.при опит за рестарт май нищо не се случва,няма го онова писукване.вентилатора на процесора не се върти.какво може да е?

Може би не си го включил :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Zdraveite,Ot dnes komputura mi se iskluchva na 5-10 min. Doly kompcheto sveti no ne raboti.. molq za pomosht

 

С каква ОС си? Кое копче свети а не работи? Какви програми последно инсталира? 

Така някаква по-смислена информация да дадеш от "Копчето свети и на работи..." (МОМОЩ?) :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...