Премини към съдържанието
go6o_kara

Какво да правим когато не стартира компютъра?

Препоръчан отговор

преди 15 часа, zlobar4e написа:

Нещо-нищо??

По принцип тази тема е просто информативна и стари потребители рядко я посещават и за това отговорите са малко. 

Трудно е така да се каже със 100% сигурност къде точно е проблема, но аз бих проверил за начало кабела на дисплея. След като не се разбирате много добре с този вид хардуер, ще е добре да посетите сервиз. За да се провери кабела ще се наложи разглобяване на всичко, а тука трябва да се пипа внимателно и си има доста тънкости.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 17.01.2017 г. в 11:23, pconline написа:

По принцип тази тема е просто информативна и стари потребители рядко я посещават и за това отговорите са малко. 

Трудно е така да се каже със 100% сигурност къде точно е проблема, но аз бих проверил за начало кабела на дисплея. След като не се разбирате много добре с този вид хардуер, ще е добре да посетите сервиз. За да се провери кабела ще се наложи разглобяване на всичко, а тука трябва да се пипа внимателно и си има доста тънкости.

Благодаря!

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 7.01.2017 г. в 16:39, zlobar4e написа:

Здравейте на всички и за  Много години!! Имам следния проблем,за който ще помпля за съвети или помощ,всичко е добре дошло. Имаме лаптоп "Toshiba Satellite L300" (малко старичък вече но добър) Intel 2.00 Ghz процесор 3.00 GB рам общо взето.Та въпроса ми следния:От известно време насам когато го включа стартира нормално,4-5 секунди след като зареди окончателно (скрийн сейвъра се покаже ) екрана става черен,бял,сив ,лилав ........... или друг цвят.При което се налага да го изключа със задържане на старт бутона му,което вече не му се отразява добре.Не го прави всеки път,един път си тръгва нормално,следващия уж тръгва нормално аз след няколко секунди екрана става черен даже се и изключва сам.Какъв му е проблема ?? Имайте предвид,че с техниката не се разбираме особено,падам си по по-хард работи (железа,заварки,дърводелство и разни други) Така,че ако може с думи прости.Благодаря!

Заминава ти видео картата вероятно заедно с чипсета, за съжаление прогнозата е негативна, няма евтин, адекватен ремонт на такъв вид дефект.

Доста е изкарал впрочем, явно е пазен и гледан. :) Не бяха особено удачна серия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 26.06.2017 г. в 23:52, dynamo написа:

Заминава ти видео картата вероятно заедно с чипсета, за съжаление прогнозата е негативна, няма евтин, адекватен ремонт на такъв вид дефект.

Доста е изкарал впрочем, явно е пазен и гледан. :) Не бяха особено удачна серия.

Ммммм Божеееее  "жива да не бях'" ,дочаках отговор,за който много благодаря на колегата!Все още крета машинката.Благодаря още веднъж!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, zlobar4e написа:

Ммммм Божеееее  "жива да не бях'" ,дочаках отговор,за който много благодаря на колегата!Все още крета машинката.Благодаря още веднъж!

Тя "крета", но има нужда от спешно почистване и поставяне на качествена термоконтактна паста и падове, но общо взето е на доизживяване. Впрочем как й е жака за захранващата букса, това им е от детските болести и от изкъртването му може и да стават такива "ефекти" като описаните от Вас.

За бързината на отговор нямам вина, от скоро пиша тук и то съвсем безвъзмездно както и повечето - помагаме си на доброволен принцип, понякога бързо, понякога по-бавно, те хубавите неща не изискват бързина, знаете. ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Премествам мнението си за тук, тъй като смятам, че е по-подходящо, от колкото в темата за Windows 10.

Здравейте! Да се регистрирам и аз с проблем като нов потребител на Windows 10 Pro 64. Снощи както играх една игра и картината и звука заби. Нямаше начин да изляза от играта с нито една комбинация от клавиатурата и се наложи да го рестартирам. След рестарта обаче започна да прави следното: включва се и веднага се изключва, включва се и веднага се изключва и така няколко пъти.... не успя да се включи. Разкачих всички включени неща към компютъра като USB и др. (с изключение на Лан кабела - не ми дойде на ум), но резултата бе същия. Реших да извадя батерията на биоса. Компютърът се включи, влезе в repair режим, но не продължих, изключих го от менюто . Възникна друг проблем - след като го изключа от старт менюто, както си е нормално, започва да се изключва и в момента, в който изгасне, секунда след това се включва отново. Успявам да го изключа само от физическото копче на компютъра със задържане. Преди време пак ми беше правил този проблем, когато бях с Windows 8.1 Pro 64, но тогава се случи от нищото. Реших да го включа един слънчев ден и направи този проблем - включва - изключва, включва - изключва.... Оставих го и след време, като включих всичко си беше наред.
В момента съм на работа, ще мога да изпълня всякакви указания чак довечера, за това ще представя само тази информация:

 

  • ОС - Windows 10 Pro 64 - 1709 (чиста инсталация от няколко дена от ISO-то на майкрософт с последни актуализации)
  • Дъно - Asrock B85 Pro4
  • Процесор - Intel i5 4440 3100Mhz
  • RAM - 8 GB (2x4GB)
  • VideoCard - Gigabyte GTX 760 2GB Windforce 3
  • Захранване - CM 500w

От много пипане (да махам и слагам батерията на дъното), компютъра до снощи отказваше изобщо да реагира на бутона за включване, все едно тока в нас е спрял. Оставих го и днес опитах с извадена батерия да стартира, не успя, сложих батерията и взе, че тръгна, но това го направих с извадена видео карта и ползвам HDMI на дъното. Не мисля, че проблема е във видео картата, защото до снощи си работеше с нея и с този проблем. Проблема обаче с невъзможното изключване остана, избирам опцията за изключване, изключва се и след секунда пак се включва.  Страх ме е да го изключа от захранването, за да сложа видео картата, защото не знам дали ще успее да се включи отново. Какво да правя, да преинсталирам ли Windows-a отново, биоса ли да ресетна (да се върне към  default), макар че нищо не съм пипал по него.

 

П.П.: Проблемът е решен с ресет на BIOS.

Редактирано от Атанас Славов
Разрешен проблем (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте! Прочетох първия пост на темата, но все още не намирам решение на проблема си. Идеята е, че старият ми компютър преди известно време съвсем сдаде багажа и тази седмица се заех с възстановяването му. Първоначално реших, че дънната платка е дала фира, тъй като е доста стара и с надути кондензатори. Купих друга, запазена, свалена от работещ компютър, но проблемът си остана, а именно, че при пускане на машината, вентилаторите въртят, но картина няма. Смених и захранването, но и от него се оказа, че не е. Процесорът също ме усъмни, свалих го с все охладителя и радиатора, почистих ги, но отново е така. Опитах и едната плочка памет да премахна, но и без нея, пак е така. Дисковете също ги разкачах, въпреки че те май нямат влияние, след като дори BIOS-ът не зарежда. Вече нямам идея от какво би могло да бъде. Някой би ли ми дал насока? Дънната платка е следната: https://www.gigabyte.com/Motherboard/8S661FXMP-RZ-rev-10#sp , а за това дали писука, няма как да отговоря със сигурност, тъй като не съм сигурен дали кабелчетата за индикаторите са свързани правилно. За speaker-а има 4 пинчета и 2 кабелчета като пишеше в ръководството, че трябва да се свържат на първото и последното и така и направих, но звук не се чува. Ще разгледам по-подробно за точна схема, ако това ще ми бъде от някаква помощ.

 

P.S. Оказа се, че съм пропуснал "заключването" на процесора с планката на цокъла. Извинявам се!

Редактирано от vELiNiO
Оправих се... (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, vELiNiO написа:

Здравейте! Прочетох първия пост на темата, но все още не намирам решение на проблема си. Идеята е, че старият ми компютър преди известно време съвсем сдаде багажа и тази седмица се заех с възстановяването му. Първоначално реших, че дънната платка е дала фира, тъй като е доста стара и с надути кондензатори. Купих друга, запазена, свалена от работещ компютър, но проблемът си остана, а именно, че при пускане на машината, вентилаторите въртят, но картина няма. Смених и захранването, но и от него се оказа, че не е. Процесорът също ме усъмни, свалих го с все охладителя и радиатора, почистих ги, но отново е така. Опитах и едната плочка памет да премахна, но и без нея, пак е така. Дисковете също ги разкачах, въпреки че те май нямат влияние, след като дори BIOS-ът не зарежда. Вече нямам идея от какво би могло да бъде. Някой би ли ми дал насока? Дънната платка е следната: https://www.gigabyte.com/Motherboard/8S661FXMP-RZ-rev-10#sp , а за това дали писука, няма как да отговоря със сигурност, тъй като не съм сигурен дали кабелчетата за индикаторите са свързани правилно. За speaker-а има 4 пинчета и 2 кабелчета като пишеше в ръководството, че трябва да се свържат на първото и последното и така и направих, но звук не се чува. Ще разгледам по-подробно за точна схема, ако това ще ми бъде от някаква помощ.

Може и процесора да е умрял, въпреки че не си струва с тази антика изобщо да се занимаваш. Намери отнякъде един процесор втора употреба, не вярвам да струва повече от 5 лв. Предполагам, че се ползва с вградено видео, след като не е дадена видеокарта? Не е изключено и  "другата" дънна платка да е умряла, освен ако не са я свалили работеща пред теб.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте. Да попитам нещо по темата. Значи ситуацията е следната: Компютърът по принцип не иска да се включва, макар всичко да работи като хардуер, но началният екран, където нали зарежда биос и т.н. просто не се появява. Така, когато обаче го спра и извадя кабела на захранването на вентилатора на процесора и отново включа pc, но без пуснат вентилатор на цпу, тръгва, но win изписва съобщение за вентилатора и пита дали се иска да продължи, ясно е че го спирам отново и включвам отново захранването на вентилатора на цпу и тогава вече си тръгва и си върви вече, но ако реша да го ресна или изключа, пак трябва да се прави същата процедура, за да зареди. Понеже няма вкъщи други вентилатори за цпу, за  да видя какво ще прави с друг вентилатор, дали може да е от вентилатора или може и други причини да има ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Освен вентилатор, може да е дъното, може да е захранването. Пробваш докато разбереш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване