Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

Компютърът е на 1 месец, дъно Intel ip55, видео HD5850, процесор Intel i5, захранването е 550W, работи с Win 7.

Проблема е,че отскоро само по време на играене на игра се случва,че компютърът забива, екрана става на жълто-бели линии и се чува нещо като пищене от компютъра? Вече 3-4 го прави през няколко дни.

След първия случай, температурите се следят и са в норма, тоест може би не е прегряване...

На някой да му се е случвало? Или да има идея?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Захранването каква марка е?

Само на една определена игра ли забива или независимо от играта забива, някаква грешка дава ли, това забиване какво ще рече че направо гасне компютъра или само играта забива?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Захранването каква марка е?

Само на една определена игра ли забива или независимо от играта забива, някаква грешка дава ли, това забиване какво ще рече че направо гасне компютъра или само играта забива?

На няколко игри става, не е на една определена. Захранването е HuntKey. Не дава никаква грешка, просто екрана става на линии и стои така, като не работи клавиатура и мишка. Не гасне компютъра.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точен модел БИОС, Дъно, производител, процесор... Абсолютно същото ми го правеше когато сложих процесора и се оказа, че ми трябва ъпдейт на Биос...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точен модел БИОС, Дъно, производител, процесор... Абсолютно същото ми го правеше когато сложих процесора и се оказа, че ми трябва ъпдейт на Биос...

BIOS KGIBX10J.86A.3206.2009.0805.1855

дъно INTEL DP55WG

процесор Intel i5 750


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи не е от БИОС-а... Остава захранването. При натоварване захранването не успява да даде достатъчно ток и компа спича...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а възможно ли е да е от монитора или от буксата

може и видеото да "спича" ако си пробвал да го клокваш

Редактирано от sme6nik (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В този ред на мисли, възможно е проблемът да е в драйверите на видеокартата. По принцип появата на такива разни черти по екрана, съпроводени със замръзване ..... рано или късно ще те водят до сервиза:cool:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи не е от БИОС-а... Остава захранването. При натоварване захранването не успява да даде достатъчно ток и компа спича...

И аз така мисля при разка промяна на напрежението на някои компонент, тои забива.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

хубаво говорите за видео карти та се вмъквам в темата ----> видео картата ми е 9400 ГТ на Galaxy и вече двапъти се преебва, последно ми я смениха миналата седмица и сега пак се прецака, под прецака се имам впредвид че започна с артефакти на игрите и забивания. Та от къде може да идва тоя проблем...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

хубаво говорите за видео карти та се вмъквам в темата ----> видео картата ми е 9400 ГТ на Galaxy и вече двапъти се преебва, последно ми я смениха миналата седмица и сега пак се прецака, под прецака се имам впредвид че започна с артефакти на игрите и забивания. Та от къде може да идва тоя проблем...

Даи повече информация и защо не направи отделна тема

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Конфигурация , захранване , температури?Имаме повече въпроси от теб за теб ;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Даи повече информация и защо не направи отделна тема

защо не направих отделна тема и аз не знам -->>

а иначе процесора ми е интел 5200;дъно ASRock G31M-S;рамта е неква и аз не знам каква захранването ми е CODEGEN 400w но мисля че не е от него проблема

Редактирано от blackarcher (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

защо не направих отделна тема и аз не знам -->>

а иначе процесора ми е интел 5200;дъно ASRock G31M-S;рамта е неква и аз не знам каква захранването ми е CODEGEN 400w но мисля че не е от него проблема

Теглиш си еверест и там ти показва подробна информация на компа и даже и рамта ;):yanim: :yanim:

И си провери температурите както каза даредевил ;)

Редактирано от MUSTI_1 (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

температурите са напулно нормални; 40 градуса,а при яко натоварване наи много 51-52 градуса при 20процента на вентилатора....

температурите са напулно нормални; 40 градуса,а при яко натоварване наи много 51-52 градуса при 20процента на вентилатора....

това е рамта

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

слагай най-най-последните драйвери, нея клокваи повече, дори си я върни на стандартните клокове, провери си и дали захранването нети дава ниски напрежения (случвало ми се е)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

слагай най-най-последните драйвери, нея клокваи повече, дори си я върни на стандартните клокове, провери си и дали захранването нети дава ниски напрежения (случвало ми се е)

първо не е клоквана, второ с последните драйвери сам и трето проверих захранването с мултицет супер си е...

не знам кво да я правя ...///???

post-259258-1264193664,04_thumb.jpg

Редактирано от blackarcher (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

провери си картата за вентилатор, ако няма си купи, монтирай го и го вържи да взема ток от някъде - пасивните видеокарти са най големите боклуци...

http://www.google.com/search?hl=en&q=nvidia+bad+chips

Редактирано от the professor (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

провери си картата за вентилатор, ако няма си купи, монтирай го и го вържи да взема ток от някъде - пасивните видеокарти са най големите боклуци...

http://www.google.com/search?hl=en&q=nvidia+bad+chips

това видео не е с пасвно охлаждане.....проблема не е от температурата.........а и картата е на 1 седмица,на втория ден почна с проблемите

Редактирано от blackarcher (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://enter-pc.com/images/Galaxy%209400GT.gif

Това ли е твоята видео карта :)

малко по различна е....

http://www.ardes.bg/video-cards/components/GALAXY+9400GT+512M+128BIT+PCIE-14728

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

значи казваш,че това не е първата 9400гт която ти спича така

ако я взимаш от един и същ магазин не се учудвай

3-та карта зарежи,не знам кво да права браво,че поне не ми прават проблем за гаранцията,ама вече се дразним нз кво да права

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване