Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

lucylawless94

Със система ли става?

Препоръчан отговор


Здравейте! Реших да си обновявам сайта и трявба да сложа нещо подобно на това: http://www.lucylawless.info/index.html Там където е "Featured content".Та въпроса ми е със система си става или собственичката се трепе да го пише по сложния начин? И ако е второто,има ли накакъв начин да пиша новини или неща от тоя сорт,като регистрирана в сайта или нещо подобно?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей, няколко неща използва, едното е това - цък - поразгледай и сорса. Естествено, че не го прави на ръка, избери си и ти нещо подобно или поне някакъв уордпрес или джумла wink.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има доста начини чрез които можеш да добиеш изглед с табове.

Какво точно те интересува? Как се прави или как се обновява?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

kmvasilev,дали ще ми свърши работа конкретното? По едно време тръгнах да инсталирам Wordpress (даже още си киснат файловете на сървъра),обаче се замислих над факта,че все пак сайта няма да се състои само от това ,ще има и други неща и ще е по-добре да е нещо малко по-ралично от блог.

Progres,питам изобщо как става цялата тази работа,но като за начало започвам с въпроса "С какво мога да го направя?",в последствие или ще разцъкам програмата сама или ще последва въпроса "А как бачка?" :get out::bedtime2::clap:

Редактирано от lucylawless94 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А защо не си го напишеш на PHP сама свързваш го със БД-то и си пишеш нещата(без табовете)...Ето и идеята:

1.Пишеш на PHP скрипта за добавянето на нещата:

<?php


$self =   $_SERVER['PHP_SELF'];

$id =	 $_POST['id'];

$ime =	$_POST['ime'];

$familia = $_POST['familia'];

?>

<form action="<?php echo(  $self );   ?>" method="post">

  <p>Въведете име:  

    <input type="text"  name="id"  size="30"> <br>

  </p>

  <p>Текст:<br>

    <textarea name="tekst" rows="30" cols="130"></textarea>

  </p>

  <p>

    Въведете тагове:  

  <input type="text" name="tagove"  size="100">

  <input type="submit" value="Приеми">

  <input type="hidden" name="date" value="date">

  </p>

</form>


<?php


$date = $_REQUEST['date'];


if( $id and $tekst and $tagove and $date)

{  //свързване с mysql

[email protected]_connect( "localhost", "test","test" ) 

	or die ( "Грешка" );

//избиране на зададената база данни


$rs = @mysql_select_db( "bd", $conn) or

die ( "Грешка" );

//създаване на заявката

$sql = "insert into info ( id, tekst, tagove, date )

values ( $id, \"$tekst\", \"$tagove\", \"$date\" )";

//изпълнение на заявката

$rs = mysql_query( $sql, $conn );

//потвърждаване на добавените данни за записа

if ( $rs )

{	

	echo( "Добавен е следният запис: $id $tekst

$tagove"  );   

}

} 

?>

2.Добавяш петзвездова система за гласуване (има поне една във уроци.нет).

3.Караш го на index.PHP да ти изкарва тези със повече от 4 звезди.

Това е един супер прост пример!

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Основната причина е,че не знам PHP (ако трябва да съм честна и HTML не знам,но това е отделен въпрос).Пък и наистина много ми се ще да е нещо,което да инсталирам веднъж и повече да не му мисля...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дадох ти половината от нещата може да се поразровиш или за 300лв да ти го направя!

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не,сайта не е нещо кой знае колко важно и животозависещо,че да давам пари - даже и хоста не е платен.Освен това съм си казала,че ще го направя сама,пък каквото стане...

Иначе ще се поразровя,но само в случай,че не видя някакъв по-прост изход (програмка).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Последната програмка която видях паднах от смях и отвръщение преди и аз се занмавах да места картинките пред дриимлейвъра ама прозрях че това е нещо много повече от WYSIWYG едитор!Заех се и се уча уеб програмиране че е по-просто ,а за десерт нормалното програмиране!Това води до следния извод:

WYSIWIG програмите са като игрите и УИН О.С. (който съм обречен да ползвам) не стават за нищо!Пиши си нещата сама научи се и после даже ще надминеш онзи сайт който си споменала!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нормално е да се почне от местенето на картинките,защото е най-лесно.В случая аз се опитвам да направя нещата по-най-лесния начин,така ,че...пък уеб програмирането...Мъчих се да си намеря уроци из нета,обясняващи точно и ясно кое как трябва да стане и т.н. но не видях нито един пълен урок за html,та затова...след време ще мисля...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ХТМЛ е статичен език по - точно казано не се променя страницата без промяна на кода ,а със пхп емного по елементарно ето тука прочети това занимай се със малко уроци след това и поне пхп ще научиш ама трябва пона малко да знаеш от хтмл!http://faq.host.bg/article.php?id=HL112992

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да де,и аз това бях чувала,че първо трябва да се знае html.И все пак не съм почнала още да се занимавам - искам първо да опитам без абсолютно никакви знания,за да видя с какви неща ще се сблъскам :) Така,че на този етап още си търся програмка. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми окей ама със програмка едва ли ще постигнеш това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

kmvasilev,дали ще ми свърши работа конкретното? По едно време тръгнах да инсталирам Wordpress (даже още си киснат файловете на сървъра),обаче се замислих над факта,че все пак сайта няма да се състои само от това ,ще има и други неща и ще е по-добре да е нещо малко по-ралично от блог.

Вероятно си малка и не знаеш някои простички неща в живота. Как да се изразя по-тактично, например сухо дупе риба не яде, става ли така rolleyes.gif

Няма как да направиш нещо качествено и посещавано без да знаеш поне елементарни неща за една джумла или уордпрес или каквото си избереш. Дори и да са готови системи и максимално френдли казано на нашенски те си искат един минимум технически познания за html, css, логиката на работа клиент-сървър, елементарни познания по обработка на снимки и текст. Ти искаш без пари за разработка, хостинг и без усилия по научаване на този минимум да направиш нещо. Ако е така то това си е чисто нахалство и чист спам за форума. Стягай се в кръстчето и си избери вариант за решаване на проблемчетата. Или се откажи и не ни мъчи с подобни теми и въпроси. Не се сърди и на написаното от мен и ... успех wink.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля,че разбрах какво искаш да кажеш-трябва ми повече познание в тази свера, иначе няма да стане като хората...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...