vinsbg

Смятане на проценти. Как ?

    13 мнения в тази тема


    Как се задава формулата за смятане на проценти ?С++

    и имам примерно условие r=a/b как да задам след операцията деление да показва резултата и цифрите ако има след запетая.. ?

    пример сега ако имам 213/95 ми дава = 2..а искам да ми извади целия резултат или поне до някъде 2,2412...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Как се задава формулата за смятане на проценти ?С++

    и имам примерно условие r=a/b как да задам след операцията деление да показва резултата и цифрите ако има след запетая.. ?

    пример сега ако имам 213/95 ми дава = 2..а искам да ми извади целия резултат или поне до някъде 2,2412...

    float

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    cout<<setprecision(БРОЯ_СЛЕД_ЗАПЕТАЯТА)<<......;

    или

    cout.precision(БРОЯ_СЛЕД_ЗАПЕТАЯТА);

    cout<<.....;

    Трябва да е тип double/float.

    Пропуснах да отбележа, трябва ти: <iomanip.h>

    За да имаш процента на някаква част:

    делиш тази част на целия сбор (примерно 95/(213+95)*100 ):)

    Редактирано от Phonomania (преглед на промените)
    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    float

    Това го оправих, а процента как се представяше ?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това го оправих, а процента как се представяше ?

    n/m*100 дава процентите на n от m


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    r=(a*b)/100 така мисля, че ми смята правилно...

    1 човек харесва това

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    продължавай да си мислиш.....

    http://math.about.com/library/weekly/aa061502a.htm

    формулата по която го смятам изкарва същото както и в линка, който ми показа..

    Редактирано от vinsbg (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    формулата по която го смятам изкарва същото както и в линка, който ми показа..

    НЕ Е a*b/100, a/b*100 е правилното

    3*10/100=0.3

    3/10*10=30 (което е правилния отговор т.е. 3 е 30% от 10)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    НЕ Е a*b/100, a/b*100 е правилното

    3*10/100=0.3

    3/10*10=30 (което е правилния отговор т.е. 3 е 30% от 10)

    Много съм се заблудил.

    Извинявам се, че така упорито спорех..

    П.п/

    Как да го направя всичкото това да ти даде възможност да си избереш друго.В смисъл избираш събиране..смяташ си и ти затваря програмата..Искам да не я затваря докато потребителя не реши.Предполагам ще ми трябва още едно меню примерно "3.Izhod" и това да се сложи в while(choice!=3); ама не ми се получава нещо..

    
    #include <iostream>
    
    using namespace std;
    
    
    int main()
    
    {
    
    int a,b,c,r,izbor;
    
        cout <<"\n                     =SIMPLE CALCULATOR=\n";
    
        cout <<"\n                      Izberete operaciq: \n";
    
        cout <<"\n                   =========Menu 1=======";
    
        cout <<"\n                   ==    1.Sybirane    ==";                  
    
        cout <<"\n                   ==    2.Izvajdane   ==";
    
        cout <<"\n                   ======================";
    
        cout <<"\n                           Izbor: "; cin >> c;
    
    switch(c)
    
    {
    
             case 1:
    
                  cout <<"\nSybirane: ";
    
                  cout <<"\n=====================";
    
                  cout <<"\nVyvedete pyrvoto chislo: "; cin >> a;
    
                  cout <<"\nVyvedete vtoroto chislo: "; cin >> b;
    
                  r=a+b;
    
                  cout << r <<endl; break;
    
             case 2:
    
                  cout <<"\nIzvajdane: ";
    
                  cout <<"\n=====================";
    
                  cout <<"\nVyvedete pyrvoto chislo: "; cin >> a;
    
                  cout <<"\nVyvedete vtoroto chislo: "; cin >> b;
    
                  r=a-b;
    
                  cout << r << endl; break;
    
    }
    
    system("pause");
    
    return 0;
    
    }
    
    

    Редактирано от vinsbg (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    НЕ Е a*b/100, a/b*100 е правилното

    3*10/100=0.3

    3/10*10=30 (което е правилния отговор т.е. 3 е 30% от 10)

    Разбира се трябва да е така:

    3/10*100=30 :cool:

    while (true)
    
    {
    
    switch(c)
    
    {
    
     case 1:
    
     cout <<"\nSybirane: ";
    
     cout <<"\n=====================";
    
     cout <<"\nVyvedete pyrvoto chislo: "; cin >> a;
    
     cout <<"\nVyvedete vtoroto chislo: "; cin >> b;
    
     r=a+b;
    
     cout << r <<endl; break;
    
     case 2:
    
     cout <<"\nIzvajdane: ";
    
     cout <<"\n=====================";
    
     cout <<"\nVyvedete pyrvoto chislo: "; cin >> a;
    
     cout <<"\nVyvedete vtoroto chislo: "; cin >> b;
    
     r=a-b;
    
     cout << r << endl; break;
    
     case 3:
    
     exit;
    
    
    
    }
    
    }
    
    

    нещо такова

    Редактирано от capnemo (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Разбира се трябва да е така:

    3/10*100=30 :cool:

    while (true)
    
    {
    
    switch(c)
    
    {
    
     case 1:
    
     cout <<"\nSybirane: ";
    
     cout <<"\n=====================";
    
     cout <<"\nVyvedete pyrvoto chislo: "; cin >> a;
    
     cout <<"\nVyvedete vtoroto chislo: "; cin >> b;
    
     r=a+b;
    
     cout << r <<endl; break;
    
     case 2:
    
     cout <<"\nIzvajdane: ";
    
     cout <<"\n=====================";
    
     cout <<"\nVyvedete pyrvoto chislo: "; cin >> a;
    
     cout <<"\nVyvedete vtoroto chislo: "; cin >> b;
    
     r=a-b;
    
     cout << r << endl; break;
    
     case 3:
    
     exit;
    
    
    
    }
    
    }
    
    

    нещо такова

    така ми повтаря първия избор.Ако съм избрал 1 само него ми повтаря..Идеята е пак да може да се избере 1 или 2

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    така ми повтаря първия избор.Ако съм избрал 1 само него ми повтаря..Идеята е пак да може да се избере 1 или 2

    сложи четенето в while

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.


    Вход

    • Известия

      • Калин Карабойчев

        Бъди специален, вземи своя VIP Абонамент   14.06.2016

        Със своя VIP Абонамент получаваш:  Форум без никакви реклами.  5 пъти повече точки репутация, с които да гласуваш.  Табелка Специален потребител под аватара си.  Възможност да съхраняваш до 1000 лични съобщения в пощата си.  Специален различен цвят на ника ти, който те отличава от останалите.  До 50 мегабайта пространство за прикачване на файлове.  Използваш търсачката без да чакаш между честите търсения.  Възможност да отваряш и затваряш своите теми.  2 снимки, 3 линка и 5 реда в подписа ти.  Възможност да създаваш теми с Анкети в тях.  Възможност да прикачваш файлове към личните си съобщения.  Не чакаш между честите изпращания на лични съобщения.  Достъп до специален VIP форум, в който можеш да се включиш в дискусии с администрацията на форума относно нововъведения и нови услуги касаещи целия сайт и форум. Не чакай, бъди специален Поръчай сега!
                             VIP - 3 месеца                         VIP - 1 година        5.00 EUR с ДДС                      10.00 EUR с ДДС
    • Разглеждащи в момента   0 потребители

      Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

    • Дарение