Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От къде да взема готов форум?

Featured Replies

Хора помогнете. Знам ,че имаше някъде готови форуми в нета... Едно приятелче иска да му направя форум,но не ми е много ясно от къде да дръпна нещо готово и дали мога да го кача в hit.bg или на някакви подобни фри сървъри...? Там май имаше проблеми с php-то ...

• Отговори 96
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

в хит.бг няма пхп и нищо не може да се направи. Някой да каже сайта за безплатен IPB хостинг-там можеш да си създадеш форум и после линкваш от хит.бг към него. Не помня името.

• Автор

благодаря! с още малко помощ ще свършим добра работа ....

• Администратор

Да ме извинява Dark Light че копирам от неговия форум, но все пак:

Ако сте решили да си правите форум, следните линкове ще са ви полезни:

Invision Power Board

Официален сайт

Официален руски сайт. Модове, скинове.

Модове, скинове и други

Модове, скинове и други

Немски сайт

Download на Invision + BG превод от Spiredm@n

phpBB

Официален сайт

- Руски сайт

vBulletin

Официален сайт

Руски сайт за vBulletin

ExBB

Този форум няма нужда от сървър за бази данни (MySQL или др.) - работи само с файлове

Официален сайт

punBB

Официален сайт

Perl форуми:

E-Blah

Официален сайт

YaBB

Официален сайт

Безплатен форум хостинг

На тези сайтове можете да получите готов (предварително инсталиран форум) който да администрирате

На основата на Invision или phpBB - http://fhhost.com/

На основата на Invision или phpBB - http://ruhelp.com/

На основата на phpBB - http://15ru.net/

Много благодаря на poisk за полезната информация. Регистрирах се в http://ruhelp.com/ но всичко в форума е на руски и искам да го променя на български ако е възможно.

Много благодаря на poisk за полезната информация. Регистрирах се в  http://ruhelp.com/ но всичко в форума е на руски и искам да го променя на български ако е възможно.

<{POST_SNAPBACK}>

Еми свали си отнякъде превод на български и го инпортни във форума(ако е позволено)

Ми направо се регнах в http://www.hostmybb.com/phpbb/new_forum.php , но като напиша някаква нова тема и заглавието и е на български, то става със некви числа и странни символи.И от къде мога да дръпна някакъв превод на български? Някои ще може ли да ми помогне?

Редактирано от diavolo_vam (преглед на промените)

Много благодаря на poisk за полезната информация. Регистрирах се в  http://ruhelp.com/ но всичко в форума е на руски и искам да го променя на български ако е възможно.

<{POST_SNAPBACK}>

Намери си файловете за превод в зависимост форума коя версия ти е :cheers: и ги импортни: Admin Panel->Languages->Import a Language(поне така е за версия на IPB-то 1.3-предполагам че и в този сайт за безплатни форуми са само такива.

Ми направо се регнах в http://www.hostmybb.com/phpbb/new_forum.php , но като напиша някаква нова тема и заглавието и е на български, то става със некви числа и странни символи.И от къде мога да дръпна някакъв превод на български? Някои ще може ли да ми помогне?

<{POST_SNAPBACK}>

От дата.бг примерно пишеш ipb обаче виж коя ти е версията :eek:

Редактирано от Bebo (преглед на промените)

Изтеглих от дата.бг пхпББ бутони на българси, но немога да разбера как да го преведа на българси. То май при мене не е ipb(Invision Power Board) a phpBB2.0.18 . Извинявай за невежеството ми но съм напълно начинаещ.

Изтеглих от дата.бг пхпББ бутони на българси, но немога да разбера как да го преведа на българси. То май при мене не е ipb(Invision Power Board) a phpBB2.0.18 . Извинявай за невежеството ми но съм напълно начинаещ.

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм работил с инсталирането и администрирането на phpbb и не мога да ти помогна,но щом са бутони май не можеш да ги сложиш на готовия форум,трябва да имаш достъп до ftp-то на което е форума(поне аз си правех бутоните на photoshop на бг за ipb-то и замествах оригиналните от папката)

Аз си свалих subSilver bulgarien и lang bulgarien т.е. всичко необходимо, но проблема ма ми е сега какво да ги правя.Пък и FTP нямам Ако може някой да помогне ще съм му безкрайно благодарен.

Значи това, което го мислите не е за предпочитане. Най-добре е да се изтегли самия форум дали ще е phpBB или някакъв друг няма значение. Правиш си профил в някой сайт, който предлага хостинг обаче задължително е той да съдържа PHP и MYSQL. За пример мога да ви дам 100WEBSPACE.COM. На всичкото и отгоре е безплатен. Та там си качваш форумчето, инсталираш го и после си го донастройваш и администрираш. Чиста сметка, а не да търсиш разни сайтове, който ти го предлагат почти готово. Недостатъка е, че от такива сайтове няма български език иначе намям нищо против и по този начин де си правите форум. За още въпроси питайте, поне тука ги знам нещата как стоят. Успех!!! :bye: :bye: :bye:

Аз се регистрирах в proboards и да ви кажа честно съм много доволен. За сега няма никакви проблеми. Преди и в invsion powerboard се бях регистрирал, но ми се стори доста трудно ;)

alex89_m ще те послушам като започна да си правя саит... но ето все пак ако някой иска да види какво съм направил да цъкне ТуК . Има доста скрити теми и за да ги видите, ще трябва да се регнете.

Най-добре е да си направиш сайт и да си сложиш вътре форума, защото ако се регнеш някъде неможеш да си упгрейдваш форума. Аз имам един въпрос... някой ще може ли да ми обясни какво е Database Server Hostname ? И от къде да го изнамеря? Това ми се получава преди да инсталирам phpBB.

Ето още едно форумче от мен -> Линк - форума е готов - направен - само трябва да се промени малко от администраторския панел.

Най-добре е да си направиш сайт и да си сложиш вътре форума, защото ако се регнеш някъде неможеш да си упгрейдваш форума. Аз имам един въпрос... някой ще може ли да ми обясни какво е Database Server Hostname ? И от къде да го изнамеря? Това ми се получава преди да инсталирам phpBB.

Database Server Host Name това означава ИМЕ НА ХОСТИНГ СЪРВЪРА НА БАЗАТА ДАННИ. Когато се регистрираш в някакъв сайт би трябвало от този сайт да ти изпратят Database Server Host Name-а по И-мейл-а.

Дам... и аз така си помислих същото... Направих си перфектно FTP-то без никви проблеми, но при инсталирането на форума имам големи затруднения. Ето вижте как върви инсталацията ето Тук а ето и настройките които ми ги пратиха на емайла:

Login: diavolovam

Password: MT26kLOm9L

Hosting server: s2.ho.com.uа

Server Name: diavolovam.no-invite.com

Server Alias: www.diavolovam.no-invite.com

Quota: 32

Искам да кажа, че др .php документи ги разпознава перфектно. Искам да попитам да ми кажете според вас как трябва да се попълни инсталацията на форума?

Дам... и аз така си помислих същото... Направих си перфектно FTP-то без никви проблеми, но при инсталирането на форума имам големи затруднения. Ето вижте как върви инсталацията ето Тук а ето и настройките които ми ги пратиха на емайла:

Login: diavolovam

Password: MT26kLOm9L

Hosting server: s2.ho.com.uа

Server Name: diavolovam.no-invite.com

Server Alias: www.diavolovam.no-invite.com

Quota: 32

Искам да кажа, че др .php документи ги разпознава перфектно. Искам да попитам да ми кажете според вас как трябва да се попълни инсталацията на форума?

DSN:s2.ho.com.uа

Database Name: diavolovam (aко не са ти пратили името и)

Database Password: MT26kLOm9L

Domain Name: www.diavolovam.no-invite.com

Administrator username i password си пишеш каквито искаш да са.

И това е.

УСПЕХ!!!

Ако искаш остави на мен аз да ти го инсталирам?!?

Аз вече пробвах обаче трябва да ми кажеш името на базата данни!!!

Редактирано от alex89_m (преглед на промените)

Е аз успях да го инсталирам в 100space но след инсталирането ми пишеше май че няма папки, а като сложих българският език вижте какво ми изписва форум . И ми е много чудно какво да направя?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.