Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

кво значи да се подвеждат мусулманите по шайтаня, бе Алия след като има статия на Кришна, статуя на Буда или Христос?

Значи арабите не са се кланяли на камъка на статуята, и тогава Кришна, Буда и Христос са 'шайтаня'.

така ли?

Кришна казва, за себе си САМ, че е ВЪРХОВНИЯТ БОГ, Христос казва, че е СИН НА БОГА(не- 'пророк'), а ти казваш, че Техни статуи трябва да се обезобразяват, тъй като "били шейтаня" ?..

така ли да го разирам?

:sobbing:

Пак те съветвам да направиш справка дали бъркаш понятието 'Бог' с понятието 'дух', не говорим думите 'Бог' и 'дух' как се превеждат на различни езици! :)

Май ти бъркаш понятията за Бог и дух....

Но от мен да мине.. Свободно, поправи се! ;)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Статуите се разрушават,за да не се подведат мюсюлманите,шейтана обещава много,всички хора проявяваме слабости

Джамиите имат роля да обединяват мюсюлманите.

Много по различно е да се молиш сам,в къщи и да се молиш в джамия,с група

и красиво рецитиращ имам.

В джамията можеш да намериш съвет(от религиозния шейх,други братя и сестри);

да почетеш Коран,да намериш книги и други материали,

уроци по Коран,обяснение на Корана и т.н.

в джамията можеш да оставиш доброволната милостиня садака,

там можеш да намериш вода и храна на Рамадана;

при раждане на дете се раздава храна от родителите.

там можеш да намериш добри приятели

В джамията е чисто,там дявола не влиза

джамията е убежище за душата

Аллах на арабски е Господ,а не бог

Ла иллаха ил Алла!-

Няма друг бог,освен Господ!

За Кааба писах вече,защо се събират мюсюлманите там.

в Исляма няма посредници,молитвите се отправят директно към Създателя

няма духове,няма деви,няма шиви-миви и полубогове или синове на бога

също няма матрици(как да не го спомена)Не е важно да се извисяваме,

важно е да служим по посочения ни начин.

Ю-рата-много ги мислиш нещата,не те ли боли глава бе човек,оплиташ се в собствените си мисли

Не е нужно човек да ходи в джамия или в християнски храм, за да общува с Бог.

Бреййййййййййй, че каква е разликата между Господ и Бог??? :sobbing::clap:;):)

Не е важно да се извисяваме? ohmy.gif Че каква ни е Висшата Духовна Цел тогава? Оооооооооо, чакай!!! Трябвало да служим по посочения ни начин, а? Кой го е посочил този начин? Кой? Тези хора, които държат властта в ръцете си (религиозната и не само)

и манипулират простия народ. Не случайно Христос едно време е казал, сега не цитирам точно: "Аз съм пастир, а вие сте моите овце" :yanim::) Вие овчиците си следвайте това, което ви се казва, не се опитвайте да мислите, ейййййййй :clap: (има кой да мисли вместо вас) и няма нужда да се стремите към духовно извисяване. О, неееееее! Само правете това, което ви се казва и считайте мястото ви в Рая за гарантирано.

Ахаха хаха хахахахаахааааааааааа

или

Мееееееееееееееееееее

Пастир със своите оФФФце:

3sheeps-500_(o)_large.jpg

Пастир = Духовен водач

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Май ти бъркаш понятията за Бог и дух....

Но от мен да мине.. Свободно, поправи се! :yanim:

Двете понятия ЕКВИВАЛЕНТНИ ли са?.. cool.gif;)

ПС: Най-добре изпълнявам командата :) "Свободни сте"!..........

:):sobbing:

Не казах,че статуите са шейтани а,че дявола може да подведе и да започнеш да им

се молиш,както се е случило с тебе г-н Ю-ра.

Може да ви звучи странно,но в един дом на мюсюлманин не е желателно да има такива картини;

снимки;статуи и изобщо всичко с очи.В тях влизат зли сили,нар.джинове-дяволчета

Мюсюлманин може да се моли и в църква и в синенгога,ролята на джамията не е само тази и вече я

обясних и то за втори път.

Мястото в Рая за един мюсюлманин хич не е гарантирано Туки:първия кръг на Ада е казано,че

ще е за специялно за нас,не ревнувай!

Исляма е напътствие в правилния път

Не казах,че статуите са шейтани а,че дявола може да подведе и да започнеш да им

се молиш,както се е случило с тебе г-н Ю-ра.

Може да ви звучи странно,но в един дом на мюсюлманин не е желателно да има такива картини;

снимки;статуи и изобщо всичко с очи.В тях влизат зли сили,нар.джинове-дяволчета

Мюсюлманин може да се моли и в църква и в синенгога,ролята на джамията не е само тази и вече я

обясних и то за втори път.

Мястото в Рая за един мюсюлманин хич не е гарантирано Туки:първия кръг на Ада е казано,че

ще е за специялно за нас,не ревнувай!

Исляма е напътствие в правилния път

Не става ясно за мене поне, от твоя отговор- "шайтаня ли ме кара да се моля на статуята на Исус Христос", примерно, след като аз ако не другото, поне 100% съм сигурен, че Исус Христос не е камъкът, от който е направен статуята?

Опитай се да изясним това, после ще продължим с другото...

И пак ти давам примерът със снимката на майката ти. Ти фото-хартията ли цениш или майка си, като я гледаш на снимката?..

Tогава защо ти е нужна статуя за да се молиш на Буда напр.?

Специялно пък в твоята секта такова внимание се обръща на статуйките на

Кришна,мришна и други полу-богчета laugh.gif шият им дрешки,кичат ги с цветя,кой

знае още какви удобства им създават laugh.gif

Те са посредници,чрез тях се кланяте на сините младежи и девойки,като си мислите,

че така достигате до тях,ще ви донесат щастие или на каквото там се надявате,греша ли?

а на шейтан работата му е да подвежда хората,отклонявайки ги от Исляма.

когато един човек започне да се моли на статуята,той вече не е мюсюлманин

това се нарича голям ширк,за ширк прошка няма,но Аллах знае зай-добре.

Tогава защо ти е нужна статуя за да се молиш на Буда напр.?

Специялно пък в твоята секта такова внимание се обръща на статуйките на

Кришна,мришна и други полу-богчета laugh.gif шият им дрешки,кичат ги с цветя,кой

знае още какви удобства им създават laugh.gif

Те са посредници,чрез тях се кланяте на сините младежи и девойки,като си мислите,

че така достигате до тях,ще ви донесат щастие или на каквото там се надявате,греша ли?

От думите ти разбирам индиректно, че шайтаня подвеждал към 'молене на Кришна и Буда' :) (ами какво да кажем за Исус Христос?.. Аз те питах за Него, щото знам, че мюслитата към Кришна и Буда се отнасят по този начин, който го правиш ти, въпреки, че това е възможно най-мекото, дето го правиш), но понеже мюслитата считат Исус за 'мюсли-пророк', тъй като е 'земляк' и едва ли не -'от тяхната кръвна група', за мюслитата е много важно да има щемпела 'Made in arabia".

...нека да видим сега КОЙ Е 'ШАЙТАНЯ' за мюслитата?...

Шайтан е модификация на евр. 'сатан'(буквално 'противник').

Т.е. 'ПРОТИВНИК НА СЕМИСТКИТЕ ДУХОВЕ ЯХАЛА, АЛЛАХ..

Имам в блога си цяла публикация за произхода на сатанизма в юдео-християнския, както и за арабския свят ОТ КЪДЕ СА ГО КОПИРАЛИ И ПРИИНАЧИЛИ ЗА СВОЯ УГОДА! ;)

Първото 'зло' дело, което арабския шайтаня прави е ДА ОТКЛОНИ ИБРАХИМ(АВРАМ)ОТ ЗАКОЛВАНЕ НА СИНА СИ. ЕДВАМ ГО СКЛОНИЛ ДА НЕ КОЛИ СИНА СИ И МУ ТУШИРАЛ ЖАЖДАТА ЗА КРЪВ СЪС ЗАКОЛВАНЕ НА ЖИВОТНО. ;)

Това е 'лошия шайтан'... cool.gif

"Dev'il est Devas inversus"- "Дяволът е обърнат Бог".

Първо се е появил Бог, дяволът после. ;) Първо е ВЕДА, после абрахамизъмът с юдаизма и ислямът!

Тука трябва да обясниш как се създал ислямът?.. От къде е копирал з адоктрината и изопачил, и как КОНКРЕТНО е наложил тази 'мярка за неотклонение'. Fактите сочат много, много негативи, да не кажа почти 100%, и то ОТ ВСЧИКИ СТРАНИ. Tа, корените опират ЧАК преди 5000 години как Вяса Дева е предрекъл появата на ислямът, като ДЕМОНИЧНА РЕЛИГИЯ на паднали дух.

По повод на "КОЙ НА КОГО СЕ МОЛИ"?....

ЕДНО Е ЯСНО, ЧЕ ИСЛЯМЪТ СЕ МОЛИ НА ДУХ. 'аллах' е дума за БОГ, но НЕ Е БОГ, а - дух.

Дух на английски се превежда - spirit и ghost. 'Дух без' Бог е ПАДНАЛ ДУХ.

Светият Дух на Бога се проявява ЧРЕЗ СИНА НА БОГА, не - с 'пророк'. "Син на Бог" е ЛОГОСЪТ на Бога. Логосът не е 'пророк', ЛОГОСЪТ ТИ КАЗВА КАК ДА ЖИВЕЕШ НА ЗЕМЯТА ЗА ДА ОТИДЕШ НА НЕБЕТО. Божието царство започва с ДУХОВНИЯ ЖИВОТ ОЩЕ НА ЗЕМЯТА. Когато мюслитата си мислят за astral RAj а живеят по адски правила на Земята къде смяташ, че ще отидат?...

Относно Кришна и Буда. И двамата са ЕКВИВАЛЕНТНИ НА БОГА. Първият е САМИЯТ БОГ, ПРОКЛАМИРАЙНИ СЕБЕ СИ, А Вторият отрича Бога с цел да се спре КЪРВАВИ ЖЕРВОПРИНУШЕНИЯ на жреческата каста са кали-йуга.

Мюслитата въобще не биха се вписали в термина "СПИРАНЕ НА ЖЕРТВОПРИНУШЕНИЯТА", както и юдаизма.

Вместо това- си измислят "СОБСТВЕНИ правила за Бога"(Подобно на "Овен-Скорпион" архетипността) и започват да безчинстват....те си знаят как..

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Не става ясно за мене поне, от твоя отговор- "шайтаня ли ме кара да се моля на статуята на Исус Христос", примерно, след като аз ако не другото, поне 100% съм сигурен, че Исус Христос не е камъкът, от който е направен статуята?

Опитай се да изясним това, после ще продължим с другото...

И пак ти давам примерът със снимката на майката ти. Ти фото-хартията ли цениш или майка си, като я гледаш на снимката?..

Синко, примерите които ни даваш, са една надлежна илюстрация за твоето крайно невежество.

Четенето не е престъпление или пък тъмен култ.

Не употребявай в речта си думички за чийто смисъл даже не си чувал.Такива като трансдентен,трансцедентален.Научи какво е разсъдък,разум и опит.Сам си отговори на въпроса:

-- Възможен ли е сетивен опит отнесен към Бог?

Всеки един твърдящ че Бог е инкарнирал, поставя Бога в рамките на сетивният опит, което е лудост(Точно по Кант, който ти явно никак не си чел, но се опитваш да цитираш ).

Ако поне малко си дадеш труд да прочетеш за тези понятия може би ще схванеш крайната нелепост на твоя въпрос.

Точно такъв е характера на спора м/у староверци и останалите православни.

Монах е задал въпроса : -- Как изобразявате Бог-отец?

И оттогава в православието и до ден днешен, се задължават иконописците, да изписват, в/у иконите изобразяващи Отца, надписа Бог - Отец.

И именно този надпис се сочи като носител на сакралната същост в тези икони, а не образа.С този догмат се цели именно отричането на същият този сетивен опит.Ненапразно начинаещите теолози изучават първо апофатичното богословие и едва на един далеч по-късен етап се допуска катафатичното.

В Исляма такива проблеми не съществуват.

Единствената религия в която Бог не е поставен в рамките на такъв опит е Исляма.И точно по тази причина и само Исляма е невъзможно да бъде опроверган с помощта на спекулативни аргументи.

Единствената, наистина, монотеистична религия.

И накрая извън темата.

В този форум има и раздел "Образование и обща култура".

Не е тук мястото за усвояване на елементарни понятия и ограмотяване.

U.Ra-зле ми стана от последния ти пост

Аллах да се смили над теб и да те напъти в правия път!Амин!

Мюсюлманите не се молят на Мухаммад саус,както и християните преди да се отклонят не са се

молели на Исус алейхи селям.

Народа на Давид ас не се е молил на него и т.н.

надявам се разбираш

само на Алла сут

А историята за Авраам е друга..

Синко, примерите които ни даваш, са една надлежна илюстрация за твоето крайно невежество.

Четенето не е престъпление или пък тъмен култ.

Не употребявай в речта си думички за чийто смисъл даже не си чувал.Такива като трансдентен,трансцедентален.Научи какво е разсъдък,разум и опит.Сам си отговори на въпроса:

-- Възможен ли е сетивен опит отнесен към Бог?

Всеки един твърдящ че Бог е инкарнирал, поставя Бога в рамките на сетивният опит, което е лудост(Точно по Кант, който ти явно никак не си чел, но се опитваш да цитираш ).

Ако поне малко си дадеш труд да прочетеш за тези понятия може би ще схванеш крайната нелепост на твоя въпрос.

Точно такъв е характера на спора м/у староверци и останалите православни.

Монах е задал въпроса : -- Как изобразявате Бог-отец?

И оттогава в православието и до ден днешен, се задължават иконописците, да изписват, в/у иконите изобразяващи Отца, надписа Бог - Отец.

И именно този надпис се сочи като носител на сакралната същост в тези икони, а не образа.С този догмат се цели именно отричането на същият този сетивен опит.Ненапразно начинаещите теолози изучават първо апофатичното богословие и едва на един далеч по-късен етап се допуска катафатичното.

В Исляма такива проблеми не съществуват.

Единствената религия в която Бог не е поставен в рамките на такъв опит е Исляма.И точно по тази причина и само Исляма е невъзможно да бъде опроверган с помощта на спекулативни аргументи.

Единствената, наистина, монотеистична религия.

И накрая извън темата.

В този форум има и раздел "Образование и обща култура".

Не е тук мястото за усвояване на елементарни понятия и ограмотяване.

....да не би да намеквате, че ислямът НЕ БИЛ СЕТИВЕН към Богът... :rolleyes:

Чиче, 5 молитви на ден, петъка(5ък), като свещен, петолъчка до Луната, пет сетива, т.нат.?.... :rolleyes: хайде да не се лъжем?... нали не ме имате за човек, който е чел само кур'ана и то по начина, който го искат и-мами-те?... cool.gif

За ислямското светоусещане Бог се чувства или със 5-те сетива, 3-те инстинкта(хранене, размножаване и самосъхранение) или просто следва 'рязане на зелка' и отива в "черната кутия", което между другото е и термин от психологията, освен, че е архитипа на Сатурн и евкивалентните нему.

Но Сатурн, не е оригиналът на себе си! ;) Преди това е бил Хронос, а някои са го наричали Озирис или Один.

"Новото" за вас и ислямистите е, че духът на "аллах" и "ях-алаах" е просто една от 11-те рудра на Шива или един от 49-те марути пак на Шива.

Не ме занасяте, че 'аллах бил най-стария бог на вселената', тъй като бил на най-новата религия в кали-йуга, нали?... Все се надявам да не ме имаш за толкова невеж?... :rolleyes:biggrin.gif

Интересно ми бе да узная от един ислямист какво значи думата 'Трансцедентален'. ohmy.gif

Предполагам, че покраяй тази думичка от ВЕДИте си препорочели и глава 17 на "Бхагавад Гита"?

Бих ли се възпозлвал от Вашето ВЕЖЕСТВО, Чиче, да ми покажете, съобразно ВАШАТА 'ТРАНСЦЕДЕНТАЛНОСТ', чичо 'аллах' в коя графа се отнася от тука?:

Chapter 17, Verse 4.

Men in the mode of goodness(SATva) worship the demigods;

those in the mode of passion(RAjas) worship the demons;

and those in the mode of ignorance(TAMas) worship ghosts and spirits.

Превеждам на български:

"Хората в гуната на доброто боготворят полу-боговете;

Тези, които са в гуната на страстта боготворят демоните

и тези, които са В ГУНАТА НА МРАКА(невежеството) боготворят духове.

БГ 17:4

======================

Закон на Ману-"Ману-смрити", третият едикт /Авадана Шастра I/, : “Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление”. За облекло чандала могат да използват само дрипите на умрелите, за съдове употребяват строшени глинени гърнета, а за накити – старо желязо. На богослуженията били длъжни да боготворят злите духове – и без почивка да странстват от място на място. Забранено им е било да пишат от ляво на дясно, както и да използват за писане дясната си ръка – тази ръка и изобщо движението “от ляво на дясно” са били добродетели, запазени за благородните…”.

ПС: пак поприпомням, че "боготворене НА ЕДИН ПАДНАЛ ДУХ" не значи МОНО-ТЕО, Моно-дио или - ЕДИН БОГ.

За Един Бог се говори във ВЕДА-този Бог СЕ КАЗВА "КРИШНА".

Има аватари. Има и раджа-риши(термин еквивалентне на 'пророк', само, че аватар на Бога Е самият Бог!

Благодаря Ви предварително за бъдещия Ви изчерпателен отговор!

Мюсюлманите не се молят на Мухаммад саус,както и християните преди да се отклонят не са се

надявам се разбираш

само на Алла сут

Aliah, мисля си, че колкото и да обясняваш на U.Ra, все е тая. Все едно да говориш на някой напълно глух човек и да очакваш да те чуе. Няма да те чуе, колкото и да се стараеш. Мислех си и аз да обяснявам на U.Ra, ама като прочетох коменатарите, направо се отказах. Няма смисъл.

Aliah, мисля си, че колкото и да обясняваш на U.Ra, все е тая. Все едно да говориш на някой напълно глух човек и да очакваш да те чуе. Няма да те чуе, колкото и да се стараеш. Мислех си и аз да обяснявам на U.Ra, ама като прочетох коменатарите, направо се отказах. Няма смисъл.

За разлика от МухаМед- Исус Христос е казал ЗА СЕМИТИТЕ, че ПЪТЯТ ДО ОТЦА МУ МИНАВА САМО ПРЕЗ НЕГО.

Това нещо колкото и да се стараят мюслитата да замажат няма да стане.

Мюслитата са СЕМИТИ!

Исус Христос НЕ Е МОЖЕ ДА СЕ РАВНЯВА на педофилския и кръвожаден МухаМед: КОРЕННО РАЗЛИЧНА ФИЛОСОФИЯ И НАЧИН НА ЖИВОТ. cool.gif

"Мир вам" при мюслитата се получава като "резнат зелник". Така може и баба ми от Кестрич... :rolleyes:

ПС: При тебе "MIRVAMI" явно не иде от "NIVRANA"?...

надявам се разбираш

само на Алла сут

Значи Кришна няма да се смилява над мене, а духът от мрака на чичо алла?...

Алия, не може да говориш за смиление и смирение, при условие, че проливаш кръв?.. несъвместими са.

Исус Христос идва да повотри това що Кришна и Будда казват преди Него. АХИМСА-НЕНАСИЛИЕ.

То включва СПИРАНЕ НА ВСЯКАКВИ ЖЕРТОПРИНУШЕНИЯ С КРЪВ.

Това, ако един разумен човек не може да осъзнае, значи е безнадежден фанатик. :rolleyes:

Синко, може да попиташ Маат относно сетивния опит,съдната способност,разсъдъка,разума според Кант.

Нищо не ти намеквам.Всеки един, който се е интересувал поне малко от философия ще потвърди думите ми.

Какво си чел не ме интересува.

Синко, може да попиташ Маат относно сетивния опит,съдната способност,разсъдъка,разума според Кант.

Нищо не ти намеквам.Всеки един, който се е интересувал поне малко от философия ще потвърди думите ми.

Какво си чел не ме интересува.

Типично за хората, изповядващи ислям. :lol6: От това последно твое изречение трябваше да тръгнеш. cool.gif

Уви, запознат съм с казармения манталитет и "САТ Урната", Светата Черна дупка със заповедите. За твое нещастие.. cool.gif

Не съм много сигурен, че наред с вежеството ти по Трансцедентализмът си е вещ по Е Манну ел Кант също, но с радио не се дискутира. :wors:

Преди да "критикуваш Чистия разум", трябва да го имаш. cool.gif

За мюслитата се казва, че не могат да бъдат брейнуошнати, тъй като нямат брейн. ....какво ще им уошват?... :)

Пак давам примерът с първолакът, който давал съвет на абсулвентът на края на последната му година, че "Бате/Синко, няма нуждаш да учиш, ще станеш като мене" ;)

Прав си MIRVAM ,Ю-рата е тежък случай laugh.gif

освен да правим дуа за него,друго не можем да направим

сектите са опасно нещо,не брейнуошват,а брейнтейкват

философиите на хинду са толкова объркани,че и теолозите не ги разбират

а Ю-ра е затънал в тях

до гуша sad.gif

Я кажи U.Ra ти на кой от всичките богове се молиш и какво ще стане с душата ти след като умреш

после аз ще ти кажа според Исляма

мери си думите и само кратки отговори,моля

а Ю-ра е затънал в тях

до гуша sad.gif

Я кажи U.Ra ти на кой от всичките богове се молиш и какво ще стане с душата ти след като умреш

после аз ще ти кажа според Исляма

мери си думите и само кратки отговори,моля

най-лесен е ислямът, че казваш 'алаху акбар' :wors:

и кълцаш зелката. ;):yanim: защото ти е 'философия', защото ти е друго?..

А МухаМед не е 'секта', той -е sex-та, многоо е обичал Айшeтo във всякакъв смисъл. laugh.gif

Колко е лесно да кажеш, че като рeзнеш зелника на някой куфар или си пръснеш черепа в рая те чакат 72 бройки девствени парчета, 28 юноши ти поднасят безалкохолно Мерло, Шардоне или Кабарне в златни посуда, пиеш вода и ядеш плод на корем.

Но тука трябва да колиш за 'аллах'. cool.gif

Нали виждаш, че последното нещо на което разчитам е неидентифицирания аллах. В математиката има един принцип на неопределеността на Айзенхауер. Повече вярвам в него отколкото на семитските духове ялла и ахве.

Според тебе, в Кришна-съзнание за кой Бог иде реч?.... :snowballfight: Я да видим поне имаш 'брейн за 1-во отделение'?... Ако имаш 1 грам те черпя шекерче и локум на пръчка.. cool.gif

а Ю-ра е затънал в тях

до гуша sad.gif

Фанатизмът е често срещан в началните степени на Бхакти-йога. Те кришнарите горе-долу са в тази група. Ще му мине, не се притеснявай.

Какво е дуа?

Фанатизмът е често срещан в началните степени на Бхакти-йога. Те кришнарите горе-долу са в тази група. Ще му мине, не се притеснявай.

Ти откъде знаеш?

Ти откъде знаеш?

;) Помисли малко. Самата същност на учението им е пълната себеотдаденост и любов към Бог, чийто проявление е Кришна. Имено изопачаването на тази отдаденост, кара подобни хора да отхвърлят всичко, което смятат за нечисто, което считат че застрашава тяхното учение, забравяйки в същото време, че всичко произлиза от същия този източник на който те самите се прекланят. Когато човек е неспособен да обича Бог истински, той започва да се бори с враговете му. Всъщност те не са врагове, но той ги смята за такива.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

;) Помисли малко. Самата същност на учението им е пълната себеотдаденост и любов към Бог, чийто проявление е Кришна. Имено изопачаването на тази отдаденост, кара подобни хора да отхвърлят всичко, което смятат за нечисто, което считат че застрашава тяхното учение, забравяйки в същото време, че всичко произлиза от същия този източник на който те самите се прекланят. Когато човек е неспособен да обича Бог истински, той започва да се бори с враговете му. Всъщност те не са врагове, но той ги смята за такива.

Вече ми мина. Сега съм новороден в духа на кръволака яллах и аху . Дай ми едно ягне да му резна зелника, че нямам протеини... :rap::)

Самата същност на учението им е пълната себеотдаденост и любов към Бог, чийто проявление е Кришна. Имено изопачаването на тази отдаденост, кара подобни хора да отхвърлят всичко, което смятат за нечисто, което считат че застрашава тяхното учение, забравяйки в същото време, че всичко произлиза от същия този източник на който те самите се прекланят. Когато човек е неспособен да обича Бог истински, той започва да се бори с враговете му. Всъщност те не са врагове, но той ги смята за такива.

Много полезен коментар.

Видя ли бе U.Ra ,по-спокойно го давай.

Никой не те кара да ставаш ,,семит,,,хрупай краставици и се учи на любов,

не си губи времето с безмислени нападки,не е добре за кармата!

не така

Приятен ден !

Много полезен коментар.

Видя ли бе U.Ra ,по-спокойно го давай.

Никой не те кара да ставаш ,,семит,,,хрупай краставици и се учи на любов,

не си губи времето с безмислени нападки,не е добре за кармата!

не така

Приятен ден !

Видях, Алия. като 'видиш дебелия край' би даден коментар 'сектите' виновни?.. :P

Да, МухаМад не е тръгнал от една шепа разбойниците за ОБЩЕСТВОТО СИ, което мигрира от Мека до Медина, грабейки търговци по пътя.

За разрастването на тази секта- 'ислямът' преди около 14 века до сегашното положение има много видими причични, не са от 'аллах' причните. :laughing5:

Обаче, не мога да разбера, толкова ли не виждаш, че плодовитостта за ислямските сектанти е много важан, защото считат по сатурниянски(марксистки), че "КОЛИЧЕСТВОТО ПРАВИЛО КАЧЕСТВОТО"?... ohmy.gif

По колко деца средно имат арабите и в Централносеверна мюсли Африка. и там "няма секти" и само една ЦЕНТРАЛНА-МАЙКА(Умма), по подобие на нашата 'майка кърмилнца'-БКП, знаеш я...? Най-голяма раждаемост е в света има в ислямска Нигерия- 9 деца. ...искам да те подпитам защо е това лицемерие да живееш в Западна държава а да не си живееш в Близкия изток или Африка или Индонезия?.... cool.gif

A TАКА ЛИ?.. :rolleyes:

http://u-ra.blogspot.com/2008/12/mecca-haj...echcha-raj.html

Видях, Алия. като 'видиш дебелия край' би даден коментар 'сектите' виновни?.. :P

Да, МухаМад не е тръгнал от една шепа разбойниците за ОБЩЕСТВОТО СИ, което мигрира от Мека до Медина, грабейки търговци по пътя.

За разрастването на тази секта- 'ислямът' преди около 14 века до сегашното положение има много видими причични, не са от 'аллах' причните. ;)

Обаче, не мога да разбера, толкова ли не виждаш, че плодовитостта за ислямските сектанти е много важан, защото считат по сатурниянски(марксистки), че "КОЛИЧЕСТВОТО ПРАВИЛО КАЧЕСТВОТО"?... ohmy.gif

По колко деца средно имат арабите и в Централносеверна мюсли Африка. и там "няма секти" и само една ЦЕНТРАЛНА-МАЙКА(Умма), по подобие на нашата 'майка кърмилнца'-БКП, знаеш я...? Най-голяма раждаемост е в света има в ислямска Нигерия- 9 деца. ...искам да те подпитам защо е това лицемерие да живееш в Западна държава а да не си живееш в Близкия изток или Африка или Индонезия?.... cool.gif

A TАКА ЛИ?.. :wors:

http://u-ra.blogspot.com/2008/12/mecca-haj...echcha-raj.html

Разбирам възмущението ти от човекоубийствата на някои ислямисти, но не мога да проумея едно - защо си го изкарваш на съвсем невинни хора, които дори не познаваш. Какво постигаш с това, освен отново ненавист. Никому не е нужно това. Не разбирам на теб защо е?

Дуа е молба отправена към Алла сут

дуа може да се прави по всяко време и на всякакви езици(но най-добре на арабски)

има дуи,останали ни от Пророка сауа,обхващащи всички аспекти на живота

В молитвите също се казват дуи по избор и задължителни такива

ето една дуа,която мюсюлманите казват,когато изпитат гняв:

,,Аузу билляхи мин-шейтан-нир-раджим!''

,,Моля Аллах да ме избави от прокудения шейтан!''

дуа може да бъде и следното:

,,Насочи Господи Ю-ра в правия път!''

:wors:

Искам да ви разкажа историята на пророка Ибрахим алейхи селям,наричан Бащата на всички пророци:

Ибрахим беше роден в семейство на идолопоклонници в древен Вавилон.

Неговия баща беше известен майстор на статуи,на които вавилонците се покланяха.

като малък Ибрахим гледаше как баща му прави статуи от камък и дърво.

Когато биваха завършвани,малкия Ибрахим си играеше с тях:яздеше ги,катереше се по гърба им

и ги риташе..

След известно време същите тези статуи биваха поставяни в храма.

Учуден,Ибрахим питаше баща си:,,Защо слагате тези играчки в храма?''

,,Тези статуи представят нашите богове,ние ги молим за щастие,правим им подаръци

и им поднасяме храна,,-каза баща му.

Умът на Ибрахим не можеше да приеме това-той чувстваше само отвръщение от тях.

Измина време и Ибрахим стана млад мъж.Той все още не можеше да приеме идолите за богове

и усмихва изгряваше на лицето му виждайки хората да влизат в храма и преглагат на статуите

най-хубавато от храната си,плачат и ги молят за опрощение.

Дори започна да се ядосва,че народа му не разбира,че идолите не могат да им донесат

нито добро,нито пък зло.Бога би трябвало да е нещо повече от тези статуи,Най-Силния,Неповторимия..

Не можеш да намериш Твореца на поставка в храма!

Една нощ Ибрахим се качи в планината,подпря се на една скала и погледна към небето.

Видя блестяща звезда,и запита своите хора:,,Възможно ли е тази звезда да е моя Бог?''

Звездата се скри след малко и той каза:,,Не обичам тези,които се крият!''Звездата беше изчезнала,

тя не би могла да е Бог-Бог е винаги тук.

После той видя,че Луната изгрява ,,Може би това е моят Бог?''..но и тя залезе.

С настъпването на зората Ибрахим видя изгряващото Слънце и попита пак:

,,Дали това е Богът,по-голям е дори?''Когато слънцето залезе,Ибрахим се обърна към народа си:

,,О народе мой,аз не съм като вас и не приемам създаването на партньори на Господа!

Обърнах лицето си към Него,Създателя на небето,земята и всичко,никога не бих поставил

някой до Него!Той,Аллах,има силата да кара звездите да изгряват и залязват!''

В този момент Ибрахим чу гласът на Аллах:

,,Ибрахим!''

,,Тук съм о,Алла!''едвам изрече Ибрахим

,,Служи ми,бъди мюсюлманин!''

Ибрахим падна на земята в поклон и плачещ каза:,,Сужа на Създателя на вселената!''

Той стоя в поклон докато ноща не настъпи отново,после се приба при семейството си

спокоен и напълно убеден,че Аллах го беше довел до Истината.

Ибрахим започна нов живот.Неговата мисия сега бе да призовава хората към Истината.

Първият човек естествено беше баща му,с когото бяха близки и Ибрахим много го обичаше.

Той каза с най-мекия и мил глас:,,О,татко!Защо се подчиняваш на тези,които не чуват,тези

които не виждат и не носят никаква полза?О,татко,аз знам неща,които ти не знаеш,последвай

ме и аз ще те поведа по правилния път!''

Баща му гневно му отвърна:,,Нима отричаш моите богове,о Ибрахим!Ако не престанеш

ще те убия с камъни!Махай се преди да съм те наказал!''

,,С мир!''казал Ибрахим ,,Ще моля Аллах за опрощението ти.''

Напуснал родния си дом и започнал да призовава народа си към Истината.

.............

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

Дуа е молба отправена към Алла сут

дуа може да се прави по всяко време и на всякакви езици(но най-добре на арабски)

има дуи,останали ни от Пророка сауа,обхващащи всички аспекти на живота

В молитвите също се казват дуи по избор и задължителни такива

ето една дуа,която мюсюлманите казват,когато изпитат гняв:

,,Аузу билляхи мин-шейтан-нир-раджим!''

,,Моля Аллах да ме избави от прокудения шейтан!''

дуа може да бъде и следното:

,,Насочи Господи Ю-ра в правия път!''

:)

Искам да ви разкажа историята на пророка Ибрахим алейхи селям,наричан Бащата на всички пророци:

Ибрахим беше роден в семейство на идолопоклонници в древен Вавилон.

Неговия баща беше известен майстор на статуи,на които вавилонците се покланяха.

като малък Ибрахим гледаше как баща му прави статуи от камък и дърво.

Когато биваха завършвани,малкия Ибрахим си играеше с тях:яздеше ги,катереше се по гърба им

и ги риташе..

След известно време същите тези статуи биваха поставяни в храма.

Учуден,Ибрахим питаше баща си:,,Защо слагате тези играчки в храма?''

,,Тези статуи представят нашите богове,ние ги молим за щастие,правим им подаръци

и им поднасяме храна,,-каза баща му.

Умът на Ибрахим не можеше да приеме това-той чувстваше само отвръщение от тях.

Измина време и Ибрахим стана млад мъж.Той все още не можеше да приеме идолите за богове

и усмихва изгряваше на лицето му виждайки хората да влизат в храма и преглагат на статуите

най-хубавато от храната си,плачат и ги молят за опрощение.

Дори започна да се ядосва,че народа му не разбира,че идолите не могат да им донесат

нито добро,нито пък зло.Бога би трябвало да е нещо повече от тези статуи,Най-Силния,Неповторимия..

Не можеш да намериш Твореца на поставка в храма!

Една нощ Ибрахим се качи в планината,подпря се на една скала и погледна към небето.

Видя блестяща звезда,и запита своите хора:,,Възможно ли е тази звезда да е моя Бог?''

Звездата се скри след малко и той каза:,,Не обичам тези,които се крият!''Звездата беше изчезнала,

тя не би могла да е Бог-Бог е винаги тук.

После той видя,че Луната изгрява ,,Може би това е моят Бог?''..но и тя залезе.

С настъпването на зората Ибрахим видя изгряващото Слънце и попита пак:

,,Дали това е Богът,по-голям е дори?''Когато слънцето залезе,Ибрахим се обърна към народа си:

,,О народе мой,аз не съм като вас и не приемам създаването на партньори на Господа!

Обърнах лицето си към Него,Създателя на небето,земята и всичко,никога не бих поставил

някой до Него!Той,Аллах,има силата да кара звездите да изгряват и залязват!''

В този момент Ибрахим чу гласът на Аллах:

,,Ибрахим!''

,,Тук съм о,Алла!''едвам изрече Ибрахим

,,Служи ми,бъди мюсюлманин!''

Ибрахим падна на земята в поклон и плачещ каза:,,Сужа на Създателя на вселената!''

Той стоя в поклон докато ноща не настъпи отново,после се приба при семейството си

спокоен и напълно убеден,че Аллах го беше довел до Истината.

Ибрахим започна нов живот.Неговата мисия сега бе да призовава хората към Истината.

Първият човек естествено беше баща му,с когото бяха близки и Ибрахим много го обичаше.

Той каза с най-мекия и мил глас:,,О,татко!Защо се подчиняваш на тези,които не чуват,тези

които не виждат и не носят никаква полза?О,татко,аз знам неща,които ти не знаеш,последвай

ме и аз ще те поведа по правилния път!''

Баща му гневно му отвърна:,,Нима отричаш моите богове,о Ибрахим!Ако не престанеш

ще те убия с камъни!Махай се преди да съм те наказал!''

,,С мир!''казал Ибрахим ,,Ще моля Аллах за опрощението ти.''

Напуснал родния си дом и започнал да призовава народа си към Истината.

.............

"Ибрахим" и "Абрахам" са, съответно произлезли от "а-брахмин" и "а-брахман", където 'а' е префикс 'отрицателна частичка', както в думата 'сексуален'- 'а-сексуален'.

както и жената на Абрахам- Сара е плагиат на жената на Брахма- Сарасвати. cool.gif

Тругва от град Ур, плагиат на звуковата вибрация УР, както в УРан, САТ Ур-н, т, много са...

Това идва да подскаже, че авторитетът на тази библейска личност е 0-в в сравнение с духовните учители на Древността.

Т.е. съвсем нормално е един невеж, но разбунтувал се да счита за 'сатан/шейтан' тези, срещу които се е разбутнувал. ;)

Това обяснява яростната злостна пропаганда на абрахамските религи СРЕЩУ ВСИЧКО НЕАБРАХАМСКО(т.е.-всичко извън това извънкаството и злостно котило на семитите) :lol6::P

Истроята ти, Али започва "Ибрахим, баща на всчки пророци"...? :eek:

Първо, за изповядващи БОЖЕСТВНЕО СЪЗНАНИЕ не "пророкът' е най-важен, a -ДУХОВНИЯ УЧИТЕЛ. "Пророк" може да бъде всеки втори мангал. Прорoкът има за задача да в ГЛЕДА МАТЕРИАЛНОТО БИТИЕ С ЦИКЛИ и да си живее КАКТО МУ СКИМНЕ- кеф ти убий, кеф ти изнасили, кеф ти педофилствай, това няма значение за 'пророка'. При всеки акт на грях в мат. си битие 'пророка' си фантазира оправдание и се измъква с презумцията, че така 'Бог му диктувал'.

Затова казваме, ние ВЕДАНТИСТИТЕ, с учение епохи преди да се пръкне чичо Абрама, че абрахамските(ибрахимските) религии са част ОТ ИЗВЪНКАСТОВИТЕ ВЕДИЧЕСКИ БОГОСЛУЖЕНИЕ НА ЗЛИ ПАДНАЛИ ДУХОВЕ. cool.gif

Предполагам, че и 1% няма да разбереш от това... ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.