Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Ето ви класически "Ислям /за любопитни/ "

Върховният мюфтия на Саудитска Арабия се казва Абдул Азиз Ал аш Шейх. Този религиозен водач разрешил на мюсюлманите в страната, да се женят за десетгодишни момиченца. Решението си обосновал с думите: "Момичета на възраст десет -дванадесет години са напълно готови за брак с мъж, а тези които мислят, че са прекалено малки - грешат и накърняват правата им!"

Решението му било огласено от официоз в Саудитска Арабия заради засилената критика в адрес на мъже, женещи се за малолетни.

Абдул Азиз Ал аш Шейх е известнен с забраната да се играе в Саудитска Арабия играта "Pokemon" и жените да ходят на обувки с висок ток.

Миналата година жена на света стана 12 годишно момиченце от Йемен, която била продадена на бъдещия си мъж и онзи решил да провери какво купил.

Какъв финес само? Да замажеш педофилията с великия аллах.

Това че не ядат свинско, никога няма да промени мнението ми за мюсюлманите, че са едни обрязани религиозни порове, в чийто глави се въртят ципи и 72 девственици.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Върховният мюфтия на Саудитска Арабия се казва Абдул Азиз Ал аш Шейх. Този религиозен водач разрешил на мюсюлманите в страната, да се женят за десетгодишни момиченца. Решението си обосновал с думите: "Момичета на възраст десет -дванадесет години са напълно готови за брак с мъж, а тези които мислят, че са прекалено малки - грешат и накърняват правата им!"

Решението му било огласено от официоз в Саудитска Арабия заради засилената критика в адрес на мъже, женещи се за малолетни.

Абдул Азиз Ал аш Шейх е известнен с забраната да се играе в Саудитска Арабия играта "Pokemon" и жените да ходят на обувки с висок ток.

Миналата година жена на света стана 12 годишно момиченце от Йемен, която била продадена на бъдещия си мъж и онзи решил да провери какво купил.

Това че не ядат свинско, никога няма да промени мнението ми за мюсюлманите, че са едни обрязани религиозни порове, в чийто глави се въртят ципи и 72 девственици.

Да! Често срещана практика в ислямския свят. А за обрязването на малките момиченца какво ще кажете? Ужааааааааааааас!!!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Многократно ни споделяш мнението си,което далеч е извън добрия тон,но разкрива твоето невежество,простотия и т.н.Далеч съм от мисълта да оправям кашата в твоето възпитание,но ако успееш да се замислиш поне за момент ще разбереш,че със злобата си нищо не постигаш.Подчертаваш единствено безсилието си.Споменаваш за някакъв мъж,който продал детето си?Предвид склоността ти да лъжеш и изкривяваш фактите не мога да взема отношение по едно изречение казано от теб.В исляма няма подобно отношение,но в глобален мащаб съществува търговията с деца.Това по никакъв начин не е свързано с дадена религия.

Според исляма един мъж за да има полов акт с жена,тя трябва да е полово съзряла.Педофилията е налице,когато липсва полово съзряване.

Много пъти сме повтаряли,че описанието на Рая е невъзможно,заради липсата на аналог тук на земята.Метода на описание е описване на непознатото,чрез познатото.В Корана никъде не се говори за 72 девственици.Споменава се за мъже и жени,които ще обслужват вярващите.Според исляма възрастните жени ще се превърнат в девствени девойки,които няма да раждат.Ако някой има собствено виждане за тези неща мен лично не ме интересува освен възможността да заблуди други заради собственото си невежество или скрити подбуди.

Според исляма един мъж за да има полов акт с жена,тя трябва да е полово съзряла.Педофилията е налице,когато липсва полово съзряване.

Много пъти сме повтаряли,че описанието на Рая е невъзможно,заради липсата на аналог тук на земята.Метода на описание е описване на непознатото,чрез познатото.В Корана никъде не се говори за 72 девственици.Споменава се за мъже и жени,които ще обслужват вярващите.Според исляма възрастните жени ще се превърнат в девствени девойки,които няма да раждат.Ако някой има собствено виждане за тези неща мен лично не ме интересува освен възможността да заблуди други заради собственото си невежество или скрити подбуди.

Предполагам и съм убеден, че този ислям за който говориш е ТВОЯ ислям, "ислямът-добро пожелание", а не- РЕАЛНИЯТ ислям?... :P

И това е трагедията на такива пропагандатори за 'добрия ислям', не само такива като тебе и Алия, но и сумълъка ефтинджоска манипулатори в youtube па и целият нет.

КУРанът се води 'синждир-марка' с ХАДИТИте. Това, ако не ти е известно нека да те открехна.

Освен това КУРан-ът е така безобразно манипулиуемо преведен(особено на БЪЛГАРСКИ! cool.gif ), че МухаМед се изкарва дори Пчела върху Мед. :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=ERsy4wfJl7E...re=channel_page

Разгледай разяснителните клипчета на БИВШ НАТУРАЛЕН МЮСЛИ.

http://www.youtube.com/user/minhbinh75

За Ком.партията ще научиш нещо не от лидерите и пропагандаторите и, а от ДИСИДЕНТИТЕ и! cool.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Многократно ни споделяш мнението си,което далеч е извън добрия тон,но разкрива твоето невежество,простотия и т.н.Далеч съм от мисълта да оправям кашата в твоето възпитание,но ако успееш да се замислиш поне за момент ще разбереш,че със злобата си нищо не постигаш.Подчертаваш единствено безсилието си.Споменаваш за някакъв мъж,който продал детето си?Предвид склоността ти да лъжеш и изкривяваш фактите не мога да взема отношение по едно изречение казано от теб.В исляма няма подобно отношение,но в глобален мащаб съществува търговията с деца.Това по никакъв начин не е свързано с дадена религия.

Ето един материал по въпроса, но е на английски. Аз знам и за една друга статия (със сигурност има много такива), подобна на тази, но няма да давам линк към нея, защото мисля, че действителността е прекалено брутална, за да си разваляме настроението с нея. Засега ето "по-мек" вариант на нещата:

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/...ars-senior.html

да не би случайно 'твоето' виждане да не е ТВОЕ 'собствено', а такова на Шейх Ибн Ибил Ебалан ?.. cool.gif

http://www.youtube.com/watch?v=NSUC-XX9kYw...re=channel_page

да не би случайно 'твоето' виждане да не е ТВОЕ 'собствено', а такова на Шейх Ибн Ибил Ебалан ?.. cool.gif

http://www.youtube.com/watch?v=NSUC-XX9kYw...re=channel_page

Смешко, стига вече с твоите смешни и фалшиви клипчета...

Прочети какво ти казва под клипа един потребител, и се засрами накрая....

Знаем че си любител познавач на ислям, но затова пък си специалист плювач по същото ..

Арсен ти го каза, в Корана не се споменава бройка за девиците...

А относно твърденията ти че Корана е манипулативно преведен на български, мисля че ти бях споменал нееднократно, че този превод е одобрен от Ал-Азхар...

П.С Задълбочи се върхо Курешкоядството си драги, за пореден път ти казвам, няма да спечелиш дивиденти от плюене, черната реклама се обръща срещу този който я прави :)

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Няма проблем, Дийн, аз знам, че архетипа ти е такъв, и не си злобен, може да пообиждаш, не ти се засягам. ;)

За архетипа Скорпион ли говориш? Отговори, че не искам да те питам по няколко пъти.

Колкото до въпроса с девойките, които очакват с разтворени...обятия мюсюлманите, ето какво казва британският вестник Гардиън по въпроса. Един активист на Хамас се опитва да убеди разни бунаци да се самоубият, извършвайки терористичен акт, като в замяна на това после ще отидат в рая и ще получат към 70 девствени хубавици и 70 съпруги. :):)

cool.gif

Ето я статията:

http://www.guardian.co.uk/books/2002/jan/1...guardianreview5

Аз не мисля, че британският вестник Guardian лъже. А вие?

Да ,темата е ислям моето момче.И всеки може да си каже свободно мнението по въпроса.Поне така трябва да е.У.ра не прави нищо по различно от всички останали в тоя форум.Казва си мнението,при това доста аргументирано.Да си запазя викаш понятията за обида...Нямаш проблем.Словесните ти полюции отдавна не ги приемам сериозно.Изобщо се радвам много като се излагаш,ама ти изобщо не можеш да го разбереш.Мислех че са ти набили канчето/Обяснили да не се излагаш така /,защото известно време кротуваше ,но явно е било случайно съвпадение. cool.gif

Просто бях доста ангажиран , за да не тънеш в догатки и излишна злобарска радост ;)

Я се запознай първо с идеята за създаване на тези теми, а после ми говори какво било и какво трябвало cool.gif

Ако не ти е известно ,целта беше да се информират и да се запознаят потребителите с религията ислям, да се премахнат предразсъдците които са поради непознаване на исляма...... а не да се появяват разни комплексари да плюят неаргументирано или да лъжат само защото така им оттърва .....

Разбираш разликата надявам се ....

А относно моята личност, бъди добър, просто не си губи времето ( защото ми е през ..... ) ако няма какво да кажеш по темата, по-добре не казвай нищо ;) ...

За архетипа Скорпион ли говориш? Отговори, че не искам да те питам по няколко пъти.

Колкото до въпроса с девойките, които очакват с разтворени...обятия мюсюлманите, ето какво казва британският вестник Гардиън по въпроса. Един активист на Хамас се опитва да убеди разни бунаци да се самоубият, извършвайки терористичен акт, като в замяна на това после ще отидат в рая и ще получат към 70 девствени хубавици и 70 съпруги. :):)

cool.gif

Ето я статията:

http://www.guardian.co.uk/books/2002/jan/1...guardianreview5

Аз не мисля, че британският вестник Guardian лъже. А вие?

Ти чете ли я ;) виждам само че препредават какво били давали по друга медия .. а това вече е друга бира, дори и да е лъжа, те просто препредават , и с това си измиват ръцете ...

А уж беше добър с английския, или се надяваш ние четящите да сме голи и боси в този език, та да ти вярваме ... cool.gif

П.С А по-надолу, като гледам дори лъжат..да ти търся ли съответните сури, или сам ще се убедиш в това ;)

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Просто бях доста ангажиран , за да не тънеш в догатки и излишна злобарска радост :)

Я се запознай първо с идеята за създаване на тези теми, а после ми говори какво било и какво трябвало cool.gif

Ако не ти е известно ,целта беше да се информират и да се запознаят потребителите с религията ислям, да се премахнат предразсъдците които са поради непознаване на исляма...... а не да се появяват разни комплексари да плюят неаргументирано или да лъжат само защото така им оттърва .....

А относно моята личност, бъди добър, просто не си губи времето ( защото ми е през ..... ) ако няма какво да кажеш по темата, по-добре не казвай нищо :) ...

Ти чете ли я ;) виждам само че препредават какво били давали по друга медия .. а това вече е друга бира, дори и да е лъжа, те просто препредават , и с това си измиват ръцете ...

А уж беше добър с английския, или се надяваш ние четящите да сме голи и боси в този език, та да ти вярваме ... cool.gif

нямам интерес към личността ти. ;)

...но не виждам какво ти пречи да ме запознаеш за това как тази '72' бройка за цепките се е пръкнала? ...наред с доктрината ....cool.gif

Не знам какво пише тук, защото не разбирам английски. :rolleyes::idea::top secret:

Цитатът е от същия линк от вестника.

Two points need to be noted. First, there is no mention anywhere in the Koran of the actual number of virgins available in paradise, and second, the dark-eyed damsels are available for all Muslims, not just martyrs. It is in the Islamic Traditions that we find the 72 virgins in heaven specified: in a Hadith (Islamic Tradition) collected by Al-Tirmidhi (died 892 CE [common era*]) in the Book of Sunan (volume IV, chapters on The Features of Paradise as described by the Messenger of Allah [Prophet Muhammad], chapter 21, About the Smallest Reward for the People of Paradise, (Hadith 2687). The same hadith is also quoted by Ibn Kathir (died 1373 CE ) in his Koranic commentary (Tafsir) of Surah Al-Rahman (55), verse 72: "The Prophet Muhammad was heard saying: 'The smallest reward for the people of paradise is an abode where there are 80,000 servants and 72 wives, over which stands a dome decorated with pearls, aquamarine, and ruby, as wide as the distance from Al-Jabiyyah [a Damascus suburb] to Sana'a [Yemen]'."

нямам интерес към личността ти. :rolleyes:

...но не виждам какво ти пречи да ме запознаеш за това как тази '72' бройка за цепките се е пръкнала? ...наред с доктрината ....cool.gif

Видя отговора, който сега го няма.. но не се учудвам че се правиш на дръж ми курешката Курешкоядецо... biggrin.gif

Просто бях доста ангажиран , за да не тънеш в догатки и излишна злобарска радост :top secret:

А относно моята личност, бъди добър, просто не си губи времето ( защото ми е през ..... ) ако няма какво да кажеш по темата, по-добре не казвай нищо :idea: ...

П.С А по-надолу, като гледам дори лъжат..да ти търся ли съответните сури, или сам ще се убедиш в това :rolleyes:

Да ,това е прекрасно.Но е добре да се запознаят потребителите с всички страни на въпросната религия,не само с баклавичката и шекерчето,а и с сенчестата и страна,която упорито отричате,като си мислите че потребителите са идиоти.Вярно е че повечето религии си имат такава "сянка",но дразнещото при вас са лъжите и наглостта с която се разпространяват.Понякога истината е дразнеща,да не кажа -винаги.И У.ра ви я казва ,затова ви е неудобен.

What of the rewards in paradise? The Islamic paradise is described in great sensual detail in the Koran and the Traditions; for instance, Koran sura 56 verses 12 -40 ; sura 55 verses 54-56 ; sura 76 verses 12-22. I shall quote the celebrated Penguin translation by NJ Dawood of sura 56 verses 12- 39: "They shall recline on jewelled couches face to face, and there shall wait on them immortal youths with bowls and ewers and a cup of purest wine (that will neither pain their heads nor take away their reason); with fruits of their own choice and flesh of fowls that they relish. And theirs shall be the dark-eyed houris, chaste as hidden pearls: a guerdon for their deeds... We created the houris and made them virgins, loving companions for those on the right hand..."

И какво пише в тези сури...

56.

СУРА СЪБИТИЕТО

(АЛ-УАКИА)

12. в Градините на блаженството ­

13. повечето са от предците ­

14. и малцина от сетните ­

15. на украсени престоли,

16. облегнати там един срещу друг.

17. Вечномлади юноши им поднасят

18. бокали и кани, и чаши [вино] от извор.

19. Не ще ги боли глава от това и не ще губят ум.

20. И плод, какъвто изберат,

21. и птиче месо, каквото обичат.

22. И ще имат хубавици с големи очи,

23. подобни на скрити бисери ­

24. Въздаяние за делата им.

25. Не ще слушат там нито празнословие, нито подбуда към грях,

26. а само словото: ”Мир! Мир!”.

27. А онези отдясно... Какво ще е за онези отдясно? ­

28. Сред лотоси без бодли

29. и натежали бананови дървета,

30. и просторна сянка,

31. и лееща се вода,

32. и обилен плод,

33. несекващ и невъзбранен,

34. и въздигнати постели.

35. Сътворихме ги Ние с [прекрасно] сътворяване

36. и отредихме да са девици

37. любещи, връстнички ­

38. за онези отдясно ­

39. група от предците ­

40. и група от сетните.

( Май вече сме обяснявали тази сура, нали Урко, но ти пак настояваш biggrin.gif )

55.

СУРА ВСЕМИЛОСТИВИЯ

(АР-РАХМАН)

54. Облегнати върху килими с подплата от брокат. И плодовете на двете градини ще са близо.

55. Та кои блага на вашия Господ взимате за лъжа?

56. Има там жени с целомъдрен поглед, недокоснати нито от човек преди тях, нито от джин.

76.

СУРА ЧОВЕКЪТ

(АЛ-ИНСАН)

12. И ще ги възнагради ­ защото бяха търпеливи ­ с Градина и с коприна,

13. облегнати там на престоли. Не ще виждат там ни зной, ни мраз.

14. Близо над тях ще са нейните сенки и ще са сведени плодовете є ниско.

15. Ще бъдат обслужвани със съдове от сребро и с кристални чаши

16. от сребърен кристал. Ще им се отмерва с мярка.

(Тълкувателите посочват, че изобразяването на райските съдове като направени от сребро и кристал е сравнение с цел донякъде да се оприличи непознатото чрез познато. Абдуллах ибн Аббас например е казал: ”Между райските и земните блага има прилика само в названията.”)

17. И ще им се дава там да пият от питие, смесено с джинджифил,

18. от извор там, наречен Салсабил,

19. и ще ги обикалят вечномлади юноши ­ когато ги видиш, ще ги помислиш за разпръснати бисери.

20. Където и да погледнеш там, ще видиш блаженство и огромно владение.

21. Ще бъдат облечени в зелени одежди от коприна и брокат, и ще носят украшения ­ гривни от сребро, и ще им дава техният Господ да пият от чиста напитка.

22. ”Това е награда за вас. Вашето старание заслужи признание.”

Но най интересното, което показва колко нагло се опитваш да лъжеш е следния цитата от статията ;)

Two points need to be noted. First, there is no mention anywhere in the Koran of the actual number of virgins available in paradise, and second, the dark-eyed damsels are available for all Muslims, not just martyrs.

И превода му е ..

Две точки трябва да се отбележи. Първо, няма споменава никъде по Коран на действителния брой девици в рая, и второ, тъмни очи damsels са достъпни за всички мюсюлмани, а не само мъченици

( Използвах набързо гугъла за превод, не ми се занимаваше да пиша.. но смисъла е ясен.. )

И какво излиза ЛЪЖЕЦО, пак насран, и пак без свян ли сме biggrin.gif

П.С Колко пъти трябвеа да изобличиш някого в лъжа, за да му лепнеш прякор ЛЪЖЕЦ според теб Курешкоядецо ;)

П.П.С Това се отнася и за така " страстно " защитаващото те другарче злобно нео123...

Да ,това е прекрасно.Но е добре да се запознаят потребителите с всички страни на въпросната религия,не само с баклавичката и шекерчето,а и с сенчестата и страна,която упорито отричате,като си мислите че потребителите са идиоти.Вярно е че повечето религии си имат такава "сянка",но дразнещото при вас са лъжите и наглостта с която се разпространяват.Понякога истината е дразнеща,да не кажа -винаги.И У.ра ви я казва ,затова ви е неудобен.

Ей злобарче, чети добре, и пак кажи че обиждам laugh.gif

И после пак се обаждай, ни в клин ни в насрав :rolleyes:

...можеш ли да дадеш линк към този сайт дето ползваш КУР ана на български?... :P

What of the rewards in paradise? The Islamic paradise is described in great sensual detail in the Koran and the Traditions; for instance, Koran sura 56 verses 12 -40 ; sura 55 verses 54-56 ; sura 76 verses 12-22. I shall quote the celebrated Penguin translation by NJ Dawood of sura 56 verses 12- 39: "They shall recline on jewelled couches face to face, and there shall wait on them immortal youths with bowls and ewers and a cup of purest wine (that will neither pain their heads nor take away their reason); with fruits of their own choice and flesh of fowls that they relish. And theirs shall be the dark-eyed houris, chaste as hidden pearls: a guerdon for their deeds... We created the houris and made them virgins, loving companions for those on the right hand..."

И какво пише в тези сури...

56.

СУРА СЪБИТИЕТО

(АЛ-УАКИА)

12. в Градините на блаженството ­

13. повечето са от предците ­

14. и малцина от сетните ­

15. на украсени престоли,

16. облегнати там един срещу друг.

30. и просторна сянка,

31. и лееща се вода,

32. и обилен плод,

37. любещи, връстнички ­

38. за онези отдясно ­

39. група от предците ­

40. и група от сетните.

( Май вече сме обяснявали тази сура, нали Урко, но ти пак настояваш biggrin.gif )

55.

СУРА ВСЕМИЛОСТИВИЯ

(АР-РАХМАН)

54. Облегнати върху килими с подплата от брокат. И плодовете на двете градини ще са близо.

56. Има там жени с целомъдрен поглед, недокоснати нито от човек преди тях, нито от джин.

76.

СУРА ЧОВЕКЪТ

(АЛ-ИНСАН)

12. И ще ги възнагради ­ защото бяха търпеливи ­ с Градина и с коприна,

13. облегнати там на престоли. Не ще виждат там ни зной, ни мраз.

14. Близо над тях ще са нейните сенки и ще са сведени плодовете є ниско.

15. Ще бъдат обслужвани със съдове от сребро и с кристални чаши

16. от сребърен кристал. Ще им се отмерва с мярка.

(Тълкувателите посочват, че изобразяването на райските съдове като направени от сребро и кристал е сравнение с цел донякъде да се оприличи непознатото чрез познато. Абдуллах ибн Аббас например е казал: ”Между райските и земните блага има прилика само в названията.”)

17. И ще им се дава там да пият от питие, смесено с джинджифил,

18. от извор там, наречен Салсабил,

19. и ще ги обикалят вечномлади юноши ­ когато ги видиш, ще ги помислиш за разпръснати бисери.

20. Където и да погледнеш там, ще видиш блаженство и огромно владение.

21. Ще бъдат облечени в зелени одежди от коприна и брокат, и ще носят украшения ­ гривни от сребро, и ще им дава техният Господ да пият от чиста напитка.

22. ”Това е награда за вас. Вашето старание заслужи признание.”

Но най интересното, което показва колко нагло се опитваш да лъжеш е следния цитата от статията ;)

Two points need to be noted. First, there is no mention anywhere in the Koran of the actual number of virgins available in paradise, and second, the dark-eyed damsels are available for all Muslims, not just martyrs.

И превода му е ..

Две точки трябва да се отбележи. Първо, няма споменава никъде по Коран на действителния брой девици в рая, и второ, тъмни очи damsels са достъпни за всички мюсюлмани, а не само мъченици

( Използвах набързо гугъла за превод, не ми се занимаваше да пиша.. но смисъла е ясен.. )

И какво излиза ЛЪЖЕЦО, пак насран, и пак без свян ли сме biggrin.gif

П.С Колко пъти трябвеа да изобличиш някого в лъжа, за да му лепнеш прякор ЛЪЖЕЦ според теб Курешкоядецо ;)

П.П.С Това се отнася и за така " страстно " защитаващото те другарче злобно нео123...

...можеш ли да дадеш линк към този сайт дето ползваш КУР ана на български?... :P

И сам можеш да го намериш нали си многознаещ и на Ти с нета , намираш разни ла**а за да ни засипваш, а не можеш да напишеш в търсачката Коран нали ...

Смешен си Лъжецо , смешен... и жалък....

30. и просторна сянка,

31. и лееща се вода,

32. и обилен плод,

37. любещи, връстнички ­

38. за онези отдясно ­

39. група от предците ­

40. и група от сетните.[/color]

Това подчертаното за какво се отнася? :P

"И ще имат хубавици с големи ... ОЧИ" ;)

А защо "Има там жени с целомъдрен поглед, недокоснати нито от човек преди тях, нито от джин.", а мъжете се отдават на разгул, докато жените са с целомъдрен поглед и недокоснати? Ами, ако и жените искат да се порадват на свежата плът на няколко десетки убави младежа? biggrin.gif

Това подчертаното за какво се отнася? :P

А защо "Има там жени с целомъдрен поглед, недокоснати нито от човек преди тях, нито от джин.", а мъжете се отдават на разгул, докато жените са с целомъдрен поглед и недокоснати? Ами, ако и жените искат да се порадват на свежата плът на няколко десетки убави младежа? biggrin.gif

Ох, следващия който пак не чете...

Същия смешник като курешкоядеца...

Погледни назад в темата, обяснявахме вече и за това какъв ще бъде рая за жените ...

Но мързела и избирателното виждане и четене са голяма работа нали тукесмие тукенесмие biggrin.gif

Откакто ислямът съществува е възникнал огромен литературен корпус за всевъзможни тълкувания на куp-ана и хадиша. Често описанията на Рая от арабските коментатори се отличават с бурна еротическа фантазия. Например, някой си математик и богослов по име ал Суюти писал в началото на XVI век, че попаднал в Рая мюсюлманин сред обятията на 72 девственици ще получи неземни сексуални способности.

Тъпото в тези интерпретации и закономерни мокри арабски мечти е, че жените попаднали в Рая няма да получат и един девственик.

Точно исляма и неговите производи - моджахидини, шахиди, мехабел метабет в името на джихада раздава на ляво и на дясно девественици, което е класическа пропаганда.

Кур-ана е нищо повече от едно изплагиатсвано копие от сирийски - арамейски (език принадлежащ наравно с иврит) на арабски. Кур-ана е писан в времена точно, когато арабите се сдобиват с писменост и до този момент се ширело устните предания и интерпретации от по-ранни литературни източници.

28u4cnt.jpg

тази мюсюлманка не държи учебник по атомна физика. Тя размахва кур-ана.

Многократно ни споделяш мнението си,което далеч е извън добрия тон,но разкрива твоето невежество,простотия и т.н.Далеч съм от мисълта да оправям кашата в твоето възпитание,но ако успееш да се замислиш поне за момент ще разбереш,че със злобата си нищо не постигаш.Подчертаваш единствено безсилието си.Споменаваш за някакъв мъж,който продал детето си?Предвид склоността ти да лъжеш и изкривяваш фактите не мога да взема отношение по едно изречение казано от теб.

<ножица>

Ти защо пак се заяждаш с "раята"?! Да се правиш на оригинален пред Profruit е ... от какво злобееш или просто това са разсъждения, които ти правиш за себе и за собствените си нужди, защото за онзи нерез - Абдул Азиз Ал аш Шейх не каза и дума?!

Едни чужденци от англоезичния форум, който навестявам от време на време доскоро коментираха една тема за ужасното отношение към жените в мюсюлманските страни. Един от тях е дал линк към този материал:

http://qa.sunnipath.com/issue_view.asp?HD=...7&CATE=1404

Ето един цитат:

"The Prophet said: "I was shown the Hell-fire and that the majority of its dwellers were women who were ungrateful." It was asked, "Do they disbelieve in Allah?" (or are they ungrateful to Allah?) He replied, "They are ungrateful to their husbands and are ungrateful for the favors and the good (charitable deeds) done to them. If you have always been good (benevolent) to one of them and then she sees something in you (not of her liking), she will say, 'I have never received any good from you." Sahih Bukhari, Volume 1, Book 2, Number 28"

Значи, излиза, че в ада има повече жени, отколкото мъже! Защо ли? Защото не харесали нещо в съпруга си и ... директо в Ада!!!

• 2 седмици по-късно...

Таслиим

Какво е таслиим?

Попитали Пророка саус:,,Кой Ислям е добрия (относно дела)?

Той отговорил:,,Да нахраниш гладните и да кажеш Салаам на познати и непознати.''

таслиим е мюсюлманският поздрав: ас-саламу' алейкум

Един мъж влезе при Мухаммад саус и каза:

,,Ас-салааму алейкум.''

Пророка саус му отвърна и когато човека седна до него,Пророка каза:

,,Десет.''Друг мъж влезе и каза:

,,Ас-салааму алейкум уа рахматулла.''

Пророка му отговори и след като и той седна,Пророка саус каза:

,,Двайсет.''После трети мъж влезе и каза:

,,Ас салааму алейкум уа рахматуллахи уа баракату.''

Пророка отвърна и след като и той седна,Мухаммад саус каза:

,,Тридесет.''

Забележете колко губи един човек,произнасяйки само част от таслиима.

За най-много хасана се казва целият поздрав.

Мюсюлманите правят таслиим много пъти на ден,не само при срещати си с хора,

също при влизане в джамия седящите трябва да се поздравят,при напускането и също и т.н.

Друго от сунната е когато се разделяш с някого пак да кажеш цялостния таслиим.

Не пропускайте възможността да вземете прекрасна награда!

Ас- саламу алейкум уа рахматуллахи уа баракату!

Таслиим

Какво е таслиим?

Попитали Пророка саус:,,Кой Ислям е добрия (относно дела)?

Той отговорил:,,Да нахраниш гладните и да кажеш Салаам на познати и непознати.''

таслиим е мюсюлманският поздрав: ас-саламу' алейкум

Един мъж влезе при Мухаммад саус и каза:

,,Ас-салааму алейкум.''

Пророка саус му отвърна и когато човека седна до него,Пророка каза:

,,Десет.''Друг мъж влезе и каза:

,,Ас-салааму алейкум уа рахматулла.''

Пророка му отговори и след като и той седна,Пророка саус каза:

,,Двайсет.''После трети мъж влезе и каза:

,,Ас салааму алейкум уа рахматуллахи уа баракату.''

Пророка отвърна и след като и той седна,Мухаммад саус каза:

,,Тридесет.''

Забележете колко губи един човек,произнасяйки само част от таслиима.

За най-много хасана се казва целият поздрав.

Мюсюлманите правят таслиим много пъти на ден,не само при срещати си с хора,

също при влизане в джамия седящите трябва да се поздравят,при напускането и също и т.н.

Друго от сунната е когато се разделяш с някого пак да кажеш цялостния таслиим.

Не пропускайте възможността да вземете прекрасна награда!

Ас- саламу алейкум уа рахматуллахи уа баракату!

Уа алейкум селям уа рахматуллахи уа баракятух.

Аллах да е доволен от теб за хадиса.

• 2 седмици по-късно...

Животните не могат да станат мюсюлмани или християни.

те са си мюсюлмани.

Впечетли ме един от коментарите от друго клипче в серията:

In every hour, christian convert to Islam. Everyday, 16,000 kaffir convert to Islam. Ever year, 6 million jews convert to Islam. These numbers are very large indeed". (English Translation | Arabic)

На всеки час един християнин приема Исляма,всеки ден 16 000 невярващи приемат Исляма.

Всяка година 6 милиона евреи приемат Ислям.Тези цифри са наистина големи.

Субхан-Алла!

, има ВИСША страст, тя е да се радаваш ТРАНСЦЕДЕНТАЛНО-без оглед на ония 8 неща, симовлизиращи дрехите на 8-те гопи, на който Кришна им взема дрехите и ги скрива.

И какво е трансцедентална страст,за да ти кажа противиречи ли на Исляма или не.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.