Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Някой може ли да ми помогне.. Локалхоста ми не показва стоиноста на променливите защо така???

направих 1 файл Show.php исках да ми изкара това

echo "<p>Здравейте, $ime, вие сте на $godini години! ";

Но след като заредя всичко на локалхоста ми изкарва само

Здравейте, $ime, вие сте на $godini години! без на мястото на променливите да е излязла стоиноста която аз съм задал.. Защо става така?

Гледах в php.ini но незнам какво да оправя там.

Благодаря предварително

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми помогне.. Локалхоста ми не показва стоиноста на променливите защо така???

направих 1 файл Show.php исках да ми изкара това

echo "<p>Здравейте, $ime, вие сте на $godini години! ";

Но след като заредя всичко на локалхоста ми изкарва само

Здравейте, $ime, вие сте на $godini години! без на мястото на променливите да е излязла стоиноста която аз съм задал.. Защо става така?

Гледах в php.ini но незнам какво да оправя там.

Благодаря предварително

Пробвай така:

echo "<p>Здравейте, ".$ime.", вие сте на ".$godini." години!</p>";

Редактирано от servi (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Емм започнах да чета PHP защото познанията ми не са много големи таа исках малко да се Ъпгрейдна ;D

Значи зададох му проста команда

<!-- index.html -->

<p>Здравейте! Моля попълнете следната информация : <br>

<form action="show.php" method="post">

Вашето име : <input type="text" name="ime"><br>

Възраст : <input type="text" name="godini"><br>

<input type="submit" value="Изпрати!">

</form></p>

Eто и изходния код
<?

//show.php

echo "<p>Здравейте, $ime, вие сте на $godini години! ";

?>

Но нищо не стана пробвах ".$ime." не става.. :X


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Емм започнах да чета PHP защото познанията ми не са много големи таа исках малко да се Ъпгрейдна ;D

Значи зададох му проста команда

<!-- index.html -->

<p>Здравейте! Моля попълнете следната информация : <br>

<form action="show.php" method="post">

Вашето име : <input type="text" name="ime"><br>

Възраст : <input type="text" name="godini"><br>

<input type="submit" value="Изпрати!">

</form></p>

Eто и изходния код
<?

//show.php

echo "<p>Здравейте, $ime, вие сте на $godini години! ";

?>
Но нищо не стана пробвах ".$ime." не става.. :X
А става ли това?
<?phpinfo()?>

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето така трябва да е:

<?

//show.php

echo "<p>Здравейте,".$_POST['ime'].", вие сте на ".$_POST['godini']." години!";

?>

Е така стана вече.. добре де ама що неможе направо с $ime и да ми извежда данните щот не е в тоя файл ли к'во

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В index.php си направил формата да предава към show.php данните чрез метода POST. Това значи че в show.php ги получаваш от масив (в случая $_POST[]). Може да погледнеш в литературата която четеш, предполагам че там са го обяснили хората далеч по-добре <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_smile.gif' alt=':)'> Ако искаш на мястото на $_POST['ime] и $_POST['godini'] да ползваш твоите променливи просто отгоре сложи $ime = $_POST['ime']; и $godini = $_POST['godini'];

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване