Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за българските католици?

Featured Replies

И какво рабира едно бебе от вяра?

Тя идва с времето, с израстването. Има много хора, които са кръщавани, но не вярват, както и много хора, които вярват, но не са кръщавани и го правят като по-възрастни.

И да ти го обяснявам няма да го разбереш.

Когато се кръсти бебе, се предава в Божиите ръце да го закриля.

Толкова от мене!

Да ти кажа ли защо не ни обичат? За обикновения българин не говоря, там си е въпрос на възпитание; става въпрос за политици и попове (които са си от едно и също котило). Не ни обичат, защото винаги сме оцелявали. Не ни обичат, защото все още не са успели да разкъсат докрай родовите ни връзки - както на местно ниво, така и с ония в Северна България и Банат. Не ни обичат, защото ако трябва да обяснят откъде и как точно сме се пръкнали, ще излезнат налице беси-готските връзки и ще се преобърнат колите на всякакви преселнически теории за историята на българите. Не ни обичат, защото все още пазим спомен и предания за старата българска вяра, наричана как ли не, но по същината си първохристиянска - преди по турско да дойдат гръцките и ватиканските попове и да замътят мозъците на българите, "православни" и "католици" е имало само сред болярите и тук-там за цвят сред народа. Не ни обичат, защото докато да ни отрови католическата отрова, мирни не сме седели и сме си търсили с бой и вярата, и правото. И най-вече не ни обичат, защото кръвта вода не става и на други може и да им просветне това, което на мене е просветнало, и да надигнем главицата, дето сабя не я сече, но гъз целува.

И това католиците от Раковски ли сте?

• Отговори 93
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Травъл
    Травъл

Да си губя времето, за да обяснявам защо смятам всеки, който си кръщава детето над "Стар Завет" за сатанист, няма да стане. Не съм преглеждал обстойно тукашния форум, но съм убеден, че е имало вече по

• Уважавам всяка религия и вероизповедание - мразя дискриминацията под каквато и да е форма. Преди години имах приятел католик,разделихме се защото им било забранено да се женят за разведени.Все едно

• Изобщо не грешиш! И това не е само в България - Това е мнение на цялото Православие! Римокатолицизма няма нищо общо с Божието Слово! Как си обяснваш канона за непогрешимостта на Папата? - Къде

Публикувани изображения

Не ни обичат, защото ако трябва да обяснят откъде и как точно сме се пръкнали, ще излезнат налице беси-готските връзки и ще се преобърнат колите на всякакви преселнически теории за историята на българите. Не ни обичат, защото все още пазим спомен и предания за старата българска вяра, наричана как ли не, но по същината си първохристиянска - преди по турско да дойдат гръцките и ватиканските попове и да замътят мозъците на българите, "православни" и "католици" е имало само сред болярите и тук-там за цвят сред народа.

Това малко като македонските теории ми звучи,няма го в историята,но както дядо ми казваше "Историята е като к*****а,върти се според интереса". :ph34r:

Това малко като македонските теории ми звучи,няма го в историята,но както дядо ми казваше "Историята е като к*****а,върти се според интереса". :ph34r:

Специален подарък за тебе, майна, че да не се повлечеш по "македонските" теории. С пожелание вместо посвещение: желая ти да откриеш предците си сред жителите на Филибе по турско!

post-264941-1267998484,38_thumb.jpg

Специален подарък за тебе, майна, че да не се повлечеш по "македонските" теории. С пожелание вместо посвещение: желая ти да откриеш предците си сред жителите на Филибе по турско!

Ох,забравих,че като ви засегне човек,скачате веднага на бой.И мен турчин ли ще ме наричаш?Защото ако е така,ти трябва да си ...

Айде и от мен:

Раковски е град в Южна България. Той се намира в Област Пловдив и е в близост до град Брезово. Градът е административен център на община Раковски.

Земите на града са били населени с павликяни, преселници от югоизточните райони на Византия, изповядващи една от най-значимите ереси в Средновековието.

P.S. Не се заяждам с теб,но тези теории за преселението на българите и другите,много ми напомнят на опитите на "македонската нация" да си присвои историята ни.Колкото до вас,да единни сте,това с очите си съм го виждал.Няма значение дали един от вас е прав или не,ще го подкрепите.

Редактирано от pogrebnyak (преглед на промените)

Ох,забравих,че като ви засегне човек,скачате веднага на бой.И мен турчин ли ще ме наричаш?Защото ако е така,ти трябва да си ...

Айде и от мен:

Раковски е град в Южна България. Той се намира в Област Пловдив и е в близост до град Брезово. Градът е административен център на община Раковски.

Земите на града са били населени с павликяни, преселници от югоизточните райони на Византия, изповядващи една от най-значимите ереси в Средновековието.

P.S. Не се заяждам с теб,но тези теории за преселението на българите и другите,много ми напомнят на опитите на "македонската нация" да си присвои историята ни.Колкото до вас,да единни сте,това с очите си съм го виждал.Няма значение дали един от вас е прав или не,ще го подкрепите.

Ти имаш голи думи, аз имам факти - кой е "македонецът"? Аз мога да си защитя всяко едно твърдение с извори и логика, ти се позоваваш на "авторитети", които дават мило и драго българите да сме кацнали тук ако не от Луната, то поне от Памир или Иран - кой е "македонецът"? Аз казвам, че първохристиянската вяра и родът са най-важни, ти ме наричаш еретик, кой е "македонецът"? Аз ти казвам да се позамислиш от де си и какъв си, ти си решил, че не си бугарин, пардон, турчин, и толкова, друго не те интересува, кой е "македонецът"? Аз защитавам истината, ти ме обвиняваш, че поддържам лъжа, стига да е казана от "нас", кой е "македонецът"? Аз казвам "ние", ти казваш "вие", кой е "македонецът"? И понеже това, все пак, не е исторически, а езотеричен форум, да попитам - кой се опитва да обединява и кой - да разединява, а майна?

Ти имаш голи думи, аз имам факти - кой е "македонецът"? Аз мога да си защитя всяко едно твърдение с извори и логика, ти се позоваваш на "авторитети", които дават мило и драго българите да сме кацнали тук ако не от Луната, то поне от Памир или Иран - кой е "македонецът"? Аз казвам, че първохристиянската вяра и родът са най-важни, ти ме наричаш еретик, кой е "македонецът"? Аз ти казвам да се позамислиш от де си и какъв си, ти си решил, че не си бугарин, пардон, турчин, и толкова, друго не те интересува, кой е "македонецът"? Аз защитавам истината, ти ме обвиняваш, че поддържам лъжа, стига да е казана от "нас", кой е "македонецът"? Аз казвам "ние", ти казваш "вие", кой е "македонецът"? И понеже това, все пак, не е исторически, а езотеричен форум, да попитам - кой се опитва да обединява и кой - да разединява, а майна?

Няма смисъл да се спори с такива като вас,по-инатливи сте от магарета.И ако може кажи българите откъде са дошли,че ми е много любопитно("българите да сме кацнали тук ако не от Луната, то поне от Памир или Иран" ;) ).

И понеже това, все пак, не е исторически, а езотеричен форум, да попитам - кой се опитва да обединява и кой - да разединява, а майна?

Ами доколкото знам,няма някой от Раковски,който да е дошъл в Пловдив и да сме го посрещнали още на входа на града с пушки и ножове да го гоним.

Препоръчвам ви "Български хроники" за вечерно четиво.

Пускам тази тема,защото мисля,че в България не ни обичате много.Поправете ме ако греша!

Обичаме ?

Как например мога да обичам теб например, при положение, че не те познавам ?

И въобще как мога да "обичам" цяла група хора, пък било то католици ?

Аз си обичам жената и детето.

Нищо против нямам католиците, но не познавам нито един такъв - сигурно ги има някъде по света, но жив такъв не съм виждал.

p.s. не знам за Ракйовски, но аз лично много обичам да ям костенурки.

Пускам тази тема,защото мисля,че в България не ни обичате много.Поправете ме ако греша!

Изобщо не грешиш!

И това не е само в България - Това е мнение на цялото Православие!

Римокатолицизма няма нищо общо с Божието Слово!

Как си обяснваш канона за непогрешимостта на Папата? - Къде е записано това в Библията?

Как си обясняваш канона за индулгенцията и канона, че Папата е наместник на Христос на земята. Как си обясняваш, че един смъртен като Папата може да опрощава грехова? Къде е записано това в Библията? И дори и да можеше да опрощава, как си обясняваш, че това може да стане със заплащане? И къде е записана индулгенцията в Библията?

Как си обясняваш Кръстоносните походи и къде е описано подобно нещо в Библията? И ако е описано такова нещо, то защо е нападната и унищожена една Християнска държава като Византия и то до стешен, за я завладеят турците и да изчезне завинаги от географската карта на света.

А за Инквизицията, закво имаш да кажеш? Къде е описана инквизицията в Библията. Кой е измислил Инквизицията?

Папата не е последната инстанция на Истината. И определено не може да каже на свещенниците от Православието да се бръснат - както е разпоредил на кардиналите.

И т. нат.

Несъмнено Римокатолицизма е учение на Сатаната!

Правослявието не може да обича Сатанисти!

Православието е най-хуманната и демократична от всички религии. През цялата и история няма инкивизиция на хора, зачита се жената, дава се право на човек сам да избира пътя си, а освен това и разрешава на севщенниците да създават семейство, което зачита човешката им несъвършенна природа. Дори не можеш да служиш като свещенник, ако не си се обвързал с жена пред Бога. По този начин се предотвратява изкушението на мъжът в човешката природа и се ликвидира лицемерието пред Бога / за пример "Птиците умират сами"/.

Това за папата е точно така както е описано в горния пост.

НЯМА ЧОВЕШКИ НАМЕСТНИК НА БОГ НА ЗЕМЯТА. Има само свещенници , които са негови служители.

И когато нашите медии отреждат такова голямо незаслужено внимание на римокатолическия глава , ние какво правим по площадите да го приветстваме незнам.

ПАПАТА НА НАС НЕ НИ СЕ ПАДА НИКАКЪВ :) .

Ако православната църква в България си влезе в ролята и ние ще имаме тежест пред света. Никой не ни е виновен че сме игнорирали духовното възпитание на нацията. И това празнуване на католически празници си е жив срам за нас. Имаме Въведение богородично- празник на християнското семейство , а не Ден на благодарността и ядем риба, а не пуйки.

Имаме св.Арахангел Михаил - голяма задушница, а не Хелуин. Хелуин може да го парзнувате само като станете фенове :

:)

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

Изобщо не грешиш!

И това не е само в България - Това е мнение на цялото Православие!

Римокатолицизма няма нищо общо с Божието Слово!

Как си обяснваш канона за непогрешимостта на Папата? - Къде е записано това в Библията?

Как си обясняваш канона за индулгенцията и канона, че Папата е наместник на Христос на земята. Как си обясняваш, че един смъртен като Папата може да опрощава грехова? Къде е записано това в Библията? И дори и да можеше да опрощава, как си обясняваш, че това може да стане със заплащане? И къде е записана индулгенцията в Библията?

Как си обясняваш Кръстоносните походи и къде е описано подобно нещо в Библията? И ако е описано такова нещо, то защо е нападната и унищожена една Християнска държава като Византия и то до стешен, за я завладеят турците и да изчезне завинаги от географската карта на света.

А за Инквизицията, закво имаш да кажеш? Къде е описана инквизицията в Библията. Кой е измислил Инквизицията?

Папата не е последната инстанция на Истината. И определено не може да каже на свещенниците от Православието да се бръснат - както е разпоредил на кардиналите.

И т. нат.

Несъмнено Римокатолицизма е учение на Сатаната!

Правослявието не може да обича Сатанисти!

А случайно да правиш разлика между Хитлер и германец? Като чета какво си писал, комай не.

Православието Е сатанизъм. Справка - оная дебелата книга, в която са описани подвизите на "Бога" ви и избраниците му, и която по гойски се нарича "Стар Завет".

А случайно да правиш разлика между Хитлер и германец? Като чета какво си писал, комай не.

Православието Е сатанизъм. Справка - оная дебелата книга, в която са описани подвизите на "Бога" ви и избраниците му, и която по гойски се нарича "Стар Завет".

Даже не си наясно кой в какво вярва.. :)

Православната църква е първата истинска църква след разпъването на Иисус Христос и тя вярва,че той е Божият син дошъл на земята да ни изкупи греховете. Ние вярваме в Новия завет, който описва делата на Иисус и неговите ученици. Един вид Новият завет е "рефреш" на стария като е заложено хората да станат по-добри и да се обичат помежду си . Максимите "Око за две и зъб за чене" са трансформирани в това да прощаваме 77 пъти по 7, което естествено трудно ни се отдава.

Не сме в Израел,за да ни наричаш гои. Юдеите вярват в Страия завет и не признават Христос.

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

Не си посочил как стигна до извода за Православието? Аз ти посочих точно защо смятам, че Католицизма е дело на Сатаната.

Не чух твоите факти!

Да чуем какво точно те притеснява в Стария Завет?

Искам да знам и дали Стария Завет е валиден в Католицизма? Защото, ако е валиден, то въпроссите ти към мен са безсмислени!

Чакам първия въпрос, но и ти отговярях за един въпрос от моите?

Като начало - Да започнем с индулгенцията! Къде е описана в Библията?

Какво се дърлите, вие не разбрахте ли , че всички религии са дело на сатана и противните му козни. Единствения няма религия! Ей за такива спорове, които разделят хората, са направени факаните ралигии. Майната им. :) За да си като Хор-ата, не ти трябва никаква религия, а любов в сърцето. Хора с любов в сърцето има от всички религии и също така зверове има пак от всички религии, а на кой му е по-дълъг и дебел е друг въпрос.

Какво се дърлите, вие не разбрахте ли , че всички религии са дело на сатана и противните му козни. Единствения няма религия! Ей за такива спорове, които разделят хората, са направени факаните ралигии. Майната им. :cool: За да си като Хор-ата, не ти трябва никаква религия, а любов в сърцето. Хора с любов в сърцето има от всички религии и също така зверове има пак от всички религии, а на кой му е по-дълъг и дебел е друг въпрос.

1Йоаново, глава 4, стих 8.

8 Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов.

Добре проповядваш Божието Слово! tan.gif

1Йоаново, глава 4, стих 8.

8 Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов.

Добре проповядваш Божието Слово! tan.gif

Ако Бог е всемогъщ и Бог е любов, как си обяснявате всичко, което се случва?

Аз не съм любов, но ако бях всемогъщ, никой, никога, никъде, нямаше да страда.

Не съдете, за да не бъдете съдени.

Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери.

И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око?

Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око?

Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око. Матей 7(1:5)

Това е светая светих и докато сме в човешки облик, едва ли ще го разберем. Егото ни пречи.

Ихааааааа :cool:

и как ще го постигнеш?!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не си посочил как стигна до извода за Православието? Аз ти посочих точно защо смятам, че Католицизма е дело на Сатаната.

Не чух твоите факти!

Да чуем какво точно те притеснява в Стария Завет?

Искам да знам и дали Стария Завет е валиден в Католицизма? Защото, ако е валиден, то въпроссите ти към мен са безсмислени!

Чакам първия въпрос, но и ти отговярях за един въпрос от моите?

Като начало - Да започнем с индулгенцията! Къде е описана в Библията?

Да си губя времето, за да обяснявам защо смятам всеки, който си кръщава детето над "Стар Завет" за сатанист, няма да стане. Не съм преглеждал обстойно тукашния форум, но съм убеден, че е имало вече подобни теми и е обяснено надълго и нашироко защо IHWH не е Бог, а демон. Щом искаш да си останеш сляп, бъди си, но не искай и от останалите да си затварят очите - и католицизъм, и православие, и протестантство, и която и от "християнските" деноминации да вземеш, са си все демонични религии.

IHWH не е Бог, а демон.

Рязаните пушки, защо ли са си кръстили търсачката "Yahoo" :cool:

Да си губя времето, за да обяснявам защо смятам всеки, който си кръщава детето над "Стар Завет" за сатанист, няма да стане. Не съм преглеждал обстойно тукашния форум, но съм убеден, че е имало вече подобни теми и е обяснено надълго и нашироко защо IHWH не е Бог, а демон. Щом искаш да си останеш сляп, бъди си, но не искай и от останалите да си затварят очите - и католицизъм, и православие, и протестантство, и която и от "християнските" деноминации да вземеш, са си все демонични религии.

Нали трябваше да защитаваш католицизма? А не можеш да отговориш на въпросите ми. И не знаеш, че Стария Завет е валиден и за католиците.

...

Не можеш да ми обясниш нещо, което не ти е ясно!

Обясних ти моята позиция с няколко думи.

Да не би в твоята религия Бог да забранява да се казва истината на невярващите?

Ако е така, то мога да ти кажа, че само Сатаната мисли по подобен начин.

А твоята религия коя е и как разбра кои религии са сатанински? Какъв е критерият, за да кажеш, че една религия е сатанинска?

Обяснявам го като взаимовръзка между Божието търпение и Божията справедливост.

Божието търпение не е безкрайно, а всички сме грешни. В определен момент трябва да се прояви и Божията справедливост.

Бог обаче е показал как може да се стигне до Спасението.

Има една теория,че има безгрешни хора някъде далеко във вселената,които не знаят какво е грях.Те наблюдават развитието ни,до къде може да стигне греха в хората или дявола.Ние сме като сцена,пример за това какво не трябва да се случва и какъв е резултата накрая.

Това е само теория,която чух.

Като се замисля Бог е всемогъщ и Той знае бъдеще и минало,следователно е и могъл да предвиди какво ще се случи още в началото и е можел да спре всичко тогава.И се чудя,защо?

Някой ако знае какво казват по въпроса религиите,има ли някакъв отговор из свещенните книги?

Отговора според исляма е,че не могат да се задават такива въпроси.

Нали трябваше да защитаваш католицизма? А не можеш да отговориш на въпросите ми. И не знаеш, че Стария Завет е валиден и за католиците.

Кой си ти, че да ми казваш какво е трябвало или не е трябвало да правя аз? И защо си решил, че някой въобще е длъжен да ти отговаря на въпросите, та имаш и претенции това да става по начин, удобен за тебе? Я сведи малко нослето, че току-виж си стигнал Луната. Научи се да четеш ВНИМАТЕЛНО какво пишат другите, опитай се да го обмислиш ДОБРЕ, и чак тогава, ако имаш КОНКРЕТНИ въпроси, ги задавай наляво и надясно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.