Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за българските католици?

Featured Replies

няма бог или той не е е тоя за който го мислите (тоест той е зъл)... доказателства колкото щете - в библията е пълно: бог изпитва различна обич към Авел и Каин (лошия родител обича децата си различно, добрия безкрайно) и така кара Каин да завиди да убие Авел (и от къде е знаел как се убива след като е бил земеделец, гледам е как Авел убива животни?). А от къде се е появила завист у Каин? Явно от бог, чието подобие е бил... кръвосмещение - първото е на Адам и Ева, второто на техните деца, щото жената на Авел е била сестра му Еве... пък колко кръв се е проляла заради бог - и от мюсюлманите и от хриситияните, че и от други религии... за мен вярата в идеалите, любовта, доброто е хубаво, а вярата в бог е фанатизъм... нищо лично, просто моя мироглед е такъв, и аз съм кръстен ама се определям като атеист... има неща които още не разбираме, но това не е причина да ги приписваме на бог. бог може и да има но не е този за който го мислите. същото е като програмистът дето измислил програма - той е бог за програмата, без да я измисли нямаше да я има - ако е лош програмист - програмата е лоша. хората по природа са лоши (с някои изключения - случва се лошите програмисти случаино да измисляте нещо добро, но и обратното се случва - добри програмисти да направят лоша програма, но най често лошите програмисти правят лоши програми и после им теглят една...). замислете се колко неща правите ей така и колко заради изгода, дали лъжете или не, аз правя един куп неща без да мисля за изгода или да искам услуга в замяна, главно на съседи и приятели, въпреки това нещата, които не правя или правя ме карат да се чувствам зле...(виждам коте смазано на улицата, но все още мяука и иска да живее, но какво можех да направя)? ама по някога мога - да помогна на човек, който се е спънал и е паднал (бас държа че всеки е виждал човек да падне - колко човека от вас се притичват на помощ? аз си признавам че рядко го правя...(и съм сигурен че почти всички се правят, че не са видели). веднъж ми се случи да намеря пиян на улицата вечерта през зимата - вали сняг и температурите са около 0, а той лежи на тротоара и хората го гледат и си отминават, никой не се помисля, че човека може да е нечий роднина, може да се е напил от мъка (аз бях с приятели да разхождам кучето и не направих нищо), а като се прибрах се чувствах гузен и се върнах да помогна, човекът още си лежеше в калта. питах го добре ли е, но беше неадекватен, извиках полиция и стоях там половин час докато дойдат, през това минаха сумати хора и въобще не му обърнаха внимание... много вероятно е нашия бог да е лош... (както във филма stargate)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Отговори 93
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Травъл
    Травъл

Да си губя времето, за да обяснявам защо смятам всеки, който си кръщава детето над "Стар Завет" за сатанист, няма да стане. Не съм преглеждал обстойно тукашния форум, но съм убеден, че е имало вече по

• Уважавам всяка религия и вероизповедание - мразя дискриминацията под каквато и да е форма. Преди години имах приятел католик,разделихме се защото им било забранено да се женят за разведени.Все едно

• Изобщо не грешиш! И това не е само в България - Това е мнение на цялото Православие! Римокатолицизма няма нищо общо с Божието Слово! Как си обяснваш канона за непогрешимостта на Папата? - Къде

Публикувани изображения

Хм, майка ми и баща ми като атеисти не са ме подложили на кръщене.

Това май значи, че не съм по произход християнин, а?

Ако е така, явно съм я от Индия, я с дръпнати очички, я от Замунда :)

И защото нямаш "своя", не ти се налага да приемаш "неговата" религия и да си "фурнаджийска лопата", драги. Ама то бива да се мисли, преди да се пише. Карай, такива като тебе - мноооого, човек и да иска, не може да обясни на всички ви онуй, което все не ви е ясно (пък и е множко). Айде, със здраве на всички ви, този форум май е пълен повече с мъртви, отколкото с живи.

Мда,абсолютно си прав-

много умрели има

sad.gif

И защото нямаш "своя", не ти се налага да приемаш "неговата" религия и да си "фурнаджийска лопата", драги. Ама то бива да се мисли, преди да се пише. Карай, такива като тебе - мноооого, човек и да иска, не може да обясни на всички ви онуй, което все не ви е ясно (пък и е множко). Айде, със здраве на всички ви, този форум май е пълен повече с мъртви, отколкото с живи.

Покорно благодаря, ще си взема поука /пък дано тогава да се съживя:cool:/

Хм, майка ми и баща ми като атеисти не са ме подложили на кръщене.

Това май значи, че не съм по произход християнин, а?

Ако е така, явно съм я от Индия, я с дръпнати очички, я от Замунда :rolleyes:

Вал, ако не си кръстен с вода, това действително означава, че не си християнин!

Но мога да ти кажа и една добра вест - Ако се кръстиш - до момента на потапянето във водата ще ти се опростят абсолютно всички грехове - от рождението, до този момент!

Между другото - Христос се е кръстил на 30 години и то по-скоро, за да даде пример на своите последователи!

Вал, ако не си кръстен с вода, това действително означава, че не си християнин!

Но мога да ти кажа и една добра вест - Ако се кръстиш - до момента на потапянето във водата ще ти се опростят абсолютно всички грехове - от рождението, до този момент!

Между другото - Христос се е кръстил на 30 години и то по-скоро, за да даде пример на своите последователи!

О, Логос, благодаря за съблазнителната оферта - наистина е супер!!!

С едно кръщене - и хоп, готов направо за Рая.

Ма имам проблем.

От коя църква, деноминация или секта да приема кръщенето?!

Най-моъща и богата е католическата църква - недвижими имоти, пари и доходоносни предпирятия притежава за трилиони долари...

Православната също си е богата, но в сравнение с католическата си е просто бедняк, върти някакви си милиарди.

А западните деноминации и секти така са оплетени с други организации, вкл. и финансови, че нищо не може да се каже със сигурност за капитала им.

Апропо,

защо говоря за пари ли?

Защото би трябвало това да е обективен критерий - която църква е най-истинска би трябвало най-много членове да има и от там - да е най -богата. Тък и Бог най-много на нея би помагал да е добре и с паричките, щото - "имаш ли парички, обичат те всички" ;)

Или греша?

По друг критерий ли да избирам?

Какво ще ме посъветвате, приятели?

...

Апропо,

защо говоря за пари ли?

Защото би трябвало това да е обективен критерий - която църква е най-истинска би трябвало най-много членове да има и от там - да е най -богата. Тък и Бог най-много на нея би помагал да е добре и с паричките, щото - "имаш ли парички, обичат те всички" ;)

Или греша?

По друг критерий ли да избирам?

Какво ще ме посъветвате, приятели?

:) Ти си готов протестант с тия разсъждения , бре :lol6:

Едно време, по време на реформацията , и след това ( дори и днес) в САЩ хората така си възпитават децата : " Ако работиш добре и умножиш капитала си - означава, че Бог те обича, защото Бог дарява на любимците си добър живот, а той зависи само и единствено от парите".

Това е основата на протестантската етика : либералност, консумализъм, спестовност, отсрочено възнаграждение.

Само във въздържанието ;) има още какво да се желае при теб....

Док, това съм го чувала и от православни. Ами приемат хората Библейската притча за талантите буквално.

Кой да се сети, че не става въпрос за материално богатство.

Пък е добре дошло за религията. Богати енориаши, богат клир.

Пък и грехове опрощават като ти измият крачетата с водица. Нали и Иисус така бил направил.

Логос, няма ли друга символика в кръщенето с ВОДА?

:lol6: Ти си готов протестант с тия разсъждения , бре ;)

Само,че и за някои протестанти има задължение за кръщение с вода!

Редактирано от fringe (преглед на промените)

Само,че и за някои протестанти има задължение за кръщение с вода!

Не говорех за кръщение с вода, а за етика и Мамон :cool:

Лоши религии няма.

Не съм сигурен дали е добра религия или учение, което кара последователите си да смятат, че са по-добри от другите или че самото учение е най-добро а всички други са погрешни. Това създава предпоставки за нетолерантност и много страдание за много хора.

Не говорех за кръщение с вода, а за етика и Мамон :cool:

Ок!

Къде ще се видят етиката или морала и мамона едновременно-както в парламента могат да се открият престъпници,така и в църквата има грешници.Може би само старанието,стремежа към по-добро ни различава.

Ок!

Къде ще се видят етиката или морала и мамона едновременно-както в парламента могат да се открият престъпници,така и в църквата има грешници.Може би само старанието,стремежа към по-добро ни различава.

Мястото на грешниците си е точно в църквата, защото точно тя е призвана да ги отклони от греха и да ги спаси, нали ?

Не съм сигурен дали е добра религия или учение, което кара последователите си да смятат, че са по-добри от другите или че самото учение е най-добро а всички други са погрешни. Това създава предпоставки за нетолерантност и много страдание за много хора.

Вало,извинявай поставих ти минус по погрешка! sad.gif

Харесва ми мнението ти,както и преди беше постнал нещо за смъртта на Исус Христос!Защо ли си мисля,че ако една религия не се покаже по-вярна от другите,тя ще се разедини?

Мястото на грешниците си е точно в църквата, защото точно тя е призвана да ги отклони от греха и да ги спаси, нали ?

Да,така е.Или по-точно съветите,примерите и подкрепата на църквата би трявбало да насочи вярващия по правия път.

Както казват,църквата е като болница. :cool:

Вало,извинявай поставих ти минус по погрешка! sad.gif

Харесва ми мнението ти,както и преди беше постнал нещо за смъртта на Исус Христос!Защо ли си мисля,че ако една религия не се покаже по-вярна от другите,тя ще се разедини?

Хората са различни. За различните хора са подходящи различни учения. Според мен е по-добре да се търсят приликите, това което ни обединява и ни прави хора, а не разликите. Всяко учение и религия, които правят хората по-добри, според мен е добро учение или религия.

Независимо с какво се занимаваме в живота си и какво правим - всеки се стреми към щастие и иска да избегне болката и проблемите. Аз не виждам защо това да не става ползвайки различни обяснения за света. И не виждам защо да нямаме различни гледни точки.

Ако сме толерантни и склонни да приемаме и другите разбирания - светът ще е по-добро място за живеене.

От друга страна не е необходимо да сме толерантни към нетолерантността.

fringe - няма проблеми с плюсовете и минусите - те са равни в същността си.

Пък и грехове опрощават като ти измият крачетата с водица. Нали и Иисус така бил направил.

Логос, няма ли друга символика в кръщенето с ВОДА?

Това за измиването на крачетата с вода е малко артистично действие и не е според канона на християнството!

Необходимо е пълно потапяне! Пълното потапяне символизира пълното очистване от греховете!

Кръщенето символизира сключването на Вечен Завет с Бог и представлява това, което представлява обрязването на юдеина!

В тази връзка Кръщенето се възприема и като обрязване на сърцето!

Ако е интересно, да взема да пусна една малка темичка за водното Кръщене / Новорождението / с по основните неща?

... Или направо да напиша нещо тук?

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Това за измиването на крачетата с вода е малко артистично действие и не е според канона на християнството!

Необходимо е пълно потапяне! Пълното потапяне символизира пълното очистване от греховете!

Кръщенето символизира сключването на Вечен Завет с Бог и представлява това, което представлява обрязването на юдеина!

В тази връзка Кръщенето се възприема и като обрязване на сърцето!

Ако е интересно, да взема да пусна една малка темичка за водното Кръщене / Новорождението / с по основните неща?

... Или направо да напиша нещо тук?

По - добе пусни нова тема за кръщенето

Във всяка религия или учение има и лоши хора.

Редактирано от обсидиан (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.