Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 2500/3000 лева

Featured Replies

Разликата е примерно около 180 лева за АМД система и процентно и толкова е разликата и в производителността на процесорчетата. Дори Интел системата ако се клокне културно ще излезе по-изгодно откъм производителност-цена, а дори и без клок пропорциите са равни, авторът на темата си решава сам:

Около 180лв. разлика за процесора и горе-долу толкова, най-малко за дъното, защото наистина сериозните като марка и възможности дъна базирани на Х58 са почти два пъти по-скъпи от тези с 790FX, а предполагам и подобна разлика с новите, които са с 890GX/FX чипсети. Впрочем, да не забравяме, ако ще се чака 6-ядрен процесор, че ще има и (много)сериозна ценова разлика между варианта на АМД и този на Интел!

• Отговори 58
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Епитетите за това дали коментара е остър или тъп си ги запази за приятелчетата ти в махалата! Ако имаш да кажеш нещо умно и обосновано пиши, а не се заяждай! След като не съществува периферия и ус

• мики маус
    мики маус

Знам че нямаш! Човека ще си вземе Интел с LGA 1366 и като излезат новият модел чипсети през 2011 и процесори с LGA 1567,(които тази година е за Xeon(Nehalem), ама другата може и акъла на маркетинговит

• Абсолютно тъп коментар! Няма да коментирам повече, но ти сам каза "Защо да човек да се лишава от производителност като има възможност да си осигури такава?" А сега говориш точно обратното!!! Ето тук

Колеги, при 3к лв. бюджет всичко под Core i7 920 ми се струва абсолютно безсмислено. Защо да човек да се лишава от производителност като има възможност да си осигури такава?

Asus Rampage II Gene

i7 920

Prolimatech Megahalems Rev.2 CPU Cooler+Noiseblocker 120mm NB-BlackSilentFan XL2 Rev3.0+Slics 1500rpm

Geil Ultra 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3 12800, 7-7-7)

HD5870

1TB WD Caviar Black

Creative X-FI Titanium Sound Card

CoolerMaster HAF 922

Cooler Master Silent Pro M850

DVDRW някакво.

Цена между 2750 и 2900лв. в зависимост от коя фирма се купуват нещата, а за такава конфигурация може да поискаш и 1-2% отстъпка. Най-добре иди в магазина на HWBG и виж какво ще ти предложат.

За тези пари не е ли по-добре да се вземе дъно, което поддържа USB 3.0 и SATA 3.0?

За тези пари не е ли по-добре да се вземе дъно, което поддържа USB 3.0 и SATA 3.0?

Абсолютно съгласен... Само да уточня, имах предвид 6-ядрени АМД процесори, а не 4ядрените... Което означава и 890FX дъно, или в най-лошия вариант 890GX. Разликата в производителността дори на GX дъно със 790Х чипсета е сериозна... Предложих изчакване за 6ядрени АМД за да се сравни с цената и производителността на i7 LGA1366...

За това и казах, ако ще се взема сега АМД е безсмислена покупка... За 3000лв единственият избор е Core i7, а ако ще се изчака (по мое мнение по-добрият вариант) може да се окаже, че 6-ядрените АМД са по-изгодни. Ако не са - i7 няма да ходи никаде и пак ще е вариант.

[иронично]

И какво ще закачи на тях? Просто ми е интересно в момента на пазара какви USB 3,0 устройства се предлагат, какви SATA 3.0 хардове има и колко е по-бърз SATA 3.0 от SATA II? Не на теория -реално колко от продаваните хардове запълват дори SATA II спецификацията? Май няма такива. :whist:

[/иронично]

[иронично]

И какво ще закачи на тях? Просто ми е интересно в момента на пазара какви USB 3,0 устройства се предлагат, какви SATA 3.0 хардове има и колко е по-бърз SATA 3.0 от SATA II? Не на теория -реално колко от продаваните хардове запълват дори SATA II спецификацията? Май няма такива. :whist:

[/иронично]

Абсолютно тъп коментар! Няма да коментирам повече, но ти сам каза "Защо да човек да се лишава от производителност като има възможност да си осигури такава?" А сега говориш точно обратното!!!

Ето тук вече има ирония :)

Редактирано от radislav (преглед на промените)

Абсолютно тъп коментар! Няма да коментирам повече, но ти сам каза "Защо да човек да се лишава от производителност като има възможност да си осигури такава?" А сега говориш точно обратното!!!

Ето тук вече има ирония :eek:

Епитетите за това дали коментара е остър или тъп си ги запази за приятелчетата ти в махалата! :) Ако имаш да кажеш нещо умно и обосновано пиши, а не се заяждай!

След като не съществува периферия и устройства които да се възползват от новия стандарт, покупката на дъно съобразено с това, но лишено от редица други предимства или смяна на платформата, и купуване на по-бавен процесор, или видеокарта, памет и т.н. зардаи едното USB\/SATA е тъпо и безсмислено. Помислете малко преди да се нахвърляте с глупави и заядливи коментари! Дай да мине на AMD, че дъното има екста която няма да ползва никога, или да купи безумно скъпо дъно за сметка на процесора или видеокартата щото SATA II ще му бави нищо, че харда не може да запълни и скоростта на трансфер на SATA 1.

Ето тук вече има ирония :eek:

И според теб,как точно SATA II ще ограничи трансфера на съвременен диск след като същите с с трансфер максимум 100-150МБ/с,а SATA II има пропускателна способност 300MB/с.Освен АКо не са бързи SSD-та или високо прозиводителни дискове на 10000оборота(Raptor WD) в РАЙД не виждам как ще стане :)

А и какво ще го спре да си сложи допълнителен контролер,ако реши по-късно,че непременно иска USB3 и SATA III?Защо да отклонява сега пари от нещо по-важно,в полза на нещо,безполезно в момента?

А и какво ще го спре да си сложи допълнителен контролер,ако реши по-късно,че непременно иска USB3 и SATA III?Защо да отклонява сега пари от нещо по-важно,в полза на нещо,безполезно в момента?

Защото отклонението ще му спести пари, говорихме по-рано в темата че високият клас дъна с Интелски чипсети(особено тези които наистина си струват) са доста по-скъпи от дъната с АМД платформа, при процесорите е горе-долу същото. А "ненужните" в момента външни и вътрешни портове (контролирани от чипсета или от запоени на платката контролери) от новите версии, ще станат нужни - едва ли ще се развалят от няколко месеца или максимум година бездействие. Със спестените от процесор и дъно пари човека освен хубава видеокарта може да си позволи примерно повече оперативна памет - примерно 8ГБ, дали ще са 4 пръчки по 2 гиги или две пръчки по 4 гиги, ами каквото намери м/у Великден и Гергьовден, ако така реши!

Предлагаш за три бона да си купи AMD?Ясно,нямам повече въпроси...- лесно е да даваш съвети за харчене на чужди пари...[мод Sliderum]

Знам че нямаш! Човека ще си вземе Интел с LGA 1366 и като излезат новият модел чипсети през 2011 и процесори с LGA 1567,(който тази година е за Xeon(Nehalem), ама другата може и акъла на маркетинговите специалисти да се смени и да го видим и на десктопа от сл. поколение, особено ако АМД "избие рибата" с Тубан и през 2011 заръмжи с мощният двигател на Булдозера), да видим как ще ъпгрейдне със съвременен процесор.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Това "ако АМД избие рибата " го чакаме от доста време насам ......... обаче рибата още си плува:blink:

Сезонно е забранена за ловуване...Та наистина нека не прибързваме, само след няколко седмици положението ще се изясни напълно и при CPU-тата, и при GPU-тата, че и при мешаната скара и чевермето.

Знам че нямаш! Човека ще си вземе Интел с LGA 1366 и като излезат новият модел чипсети през 2011 и процесори с LGA 1567,(които тази година е за Xeon(Nehalem), ама другата може и акъла на маркетинговите специалисти да се смени и да го видим и на десктопа от сл. поколение, особено ако АМД "избие рибата" с Тубан и през 2011 заръмжи с мощният двигател на Булдозера), да видим как ще ъпгрейдне със съвременен процесор.

:blink:Различни шрифтове,допълване на поста ми...Възбуден ми се виждаш нещо...Дали да не намалиш кафето?Ти какво мислиш,че става в подобни теми,някой дава съвети към автора как да си увеличава парите ли,или как да ги похарчи?Повечето съвети,които давам в подобни теми,обикновено съм ги правил лично,често за себе си.При теб как стоят нещата?Чул,прочел и напред с устата?Ограничи се в белетристиката към въпроса на автора,мен ме остави на мира-аз съвет не съм искал.А и няма какво да ми предложиш.

Не си казал, дали ти трябва за работа или за игри, ако е за работа взимай смело:

1424625d.png

Знам че нямаш! Човека ще си вземе Интел с LGA 1366 и като излезат новият модел чипсети през 2011 и процесори с LGA 1567,(които тази година е за Xeon(Nehalem), ама другата може и акъла на маркетинговите специалисти да се смени и да го видим и на десктопа от сл. поколение, особено ако АМД "избие рибата" с Тубан и през 2011 заръмжи с мощният двигател на Булдозера), да видим как ще ъпгрейдне със съвременен процесор.

:yanim:Различни шрифтове,допълване на поста ми...Възбуден ми се виждаш нещо...Дали да не намалиш кафето?Ти какво мислиш,че става в подобни теми,някой дава съвети към автора как да си увеличава парите ли,или как да ги похарчи?Повечето съвети,които давам в подобни теми,обикновено съм ги правил лично,често за себе си.При теб как стоят нещата?Чул,прочел и напред с устата?Ограничи се в белетристиката към въпроса на автора,мен ме остави на мира-аз съвет не съм искал.А и няма какво да ми предложиш.

Xeon Nahalem са на 1366.

Не си казал, дали ти трябва за работа или за игри, ако е за работа взимай смело:

1424625d.png

Xeon Nahalem са на 1366.

Човек спри се комп да 3бона и ще е с DDR 2 рам ......

Човек спри се комп да 3бона и ще е с DDR 2 рам ......

Човек, човека може да си вземе и DDR3, просто цената ще е малко по-скъпа а разлика няма да има, тъй като това не е геймърска машина.

А нали се сещаш, че дъното не подържа ддр2? Или поне така пише на картинката...

ПП: Не четеш, човека е казал игри и филми... :cool:

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

А нали се сещаш, че дъното не подържа ддр2? Или поне така пише на картинката...

Да, дъното не поддържа DDR2.

Ще трябва да вземе DDR3.

1424625d.png

Xeon Nahalem са на 1366.

Имам предвид този 8-ядрен(Nenalem-C) вариант който ще излезе съвсем скоро.

Beckton MP Server 8 (16 HT) LGA-1567 130/105/90 W 4x QPI 4x [DDR3 with SMB motherboard] n/a 24 MB Q1 2010[22]

By wikipedia

Имам предвид този 8-ядрен(Nenalem-C) вариант който ще излезе съвсем скоро.

Beckton MP Server 8 (16 HT) LGA-1567 130/105/90 W 4x QPI 4x [DDR3 with SMB motherboard] n/a 24 MB Q1 2010[22]

By wikipedia

MP Server с 8 ядра, ще бъде няколко бона отгоре. В момента, човека може да си има 8 ядра с Xeon e5520.

MP Server с 8 ядра, ще бъде няколко бона отгоре. В момента, човека може да си има 8 ядра с Xeon e5520.

Мдам, 4 физически и толкова логически, за приложения нуждаещи се от инструкции липсващи в I7.Имам предвид единствено че на Интел може да им хрумне да сменят слота при десктоп чипсети и процесорите от високият клас през 2011г.! Тази година (2010) със сигурност, може би дори в самото начало на следващата(последното не е сигурно и зависи от конкуренцията), ще продължи с комбинацията Х58 рев.2 и рев.1(вероятно с обновен биос) + I7 980Х, а може би и 990Х към края на тази година или по-късно, но през 2011г. очаквам сериозна промяна, (която трябваше още през тази година да се случи, но кризата не прощава).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Направо изби рибата и всички раци по плиткото с тая оферта worshippy.gif Освен че не си погледнал изискванията на питащия не си спазил принципа който гласи, че като се излагаме - да се излагаме напълно... За икономия си сложил евтина и несъвместима кутия, необходима е 12" x 13" Extended ATX. В тая мърша Айсус 661 не може да улезе по никакъв начин освен с леко подрязване с лозарска ножица от едната страна. За паметта е същата груба грешка, това говори ли ти нещо - with ECC... Имаш ли си на идея с каква цена идват тия чипчета ? Освен това има и едно дребно подусловие - 3-channel per CPU... И като капак си оставил машината с това видео на дъното с което не мога да се сетя каква работа може да се свърши, то е сложено само за контрол при сървърно изпълнение/режим на дъното, особено в рак монтаж. За нищо друго не става и не се връзва с термина "работа" освен като сървър в някой рак без монитор, клавиатура, мишка и друга периферия. Моля да бъда извинен за спама huh.gif

offtopic2.gif

hush.gif Лесно се харчат чуждите пари за глупости.След първите 4-5 поста останалото е спам.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.