Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 2500/3000 лева

Featured Replies

То напоследък много спам настана!!!Мисля ,че предложихме най-различни конфигураци , за игри , не за игри , за всичко.От тук нататък нека колегата да реши!

• Отговори 58
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Епитетите за това дали коментара е остър или тъп си ги запази за приятелчетата ти в махалата! Ако имаш да кажеш нещо умно и обосновано пиши, а не се заяждай! След като не съществува периферия и ус

• мики маус
    мики маус

Знам че нямаш! Човека ще си вземе Интел с LGA 1366 и като излезат новият модел чипсети през 2011 и процесори с LGA 1567,(които тази година е за Xeon(Nehalem), ама другата може и акъла на маркетинговит

• Абсолютно тъп коментар! Няма да коментирам повече, но ти сам каза "Защо да човек да се лишава от производителност като има възможност да си осигури такава?" А сега говориш точно обратното!!! Ето тук

offtopic2.gifhush.gif Лесно се харчат чуждите пари за глупости.След първите 4-5 поста останалото е спам.

Съгласен...

Ся с моята си глипост направих една АМД машинка за тея парички в момента...

Gigabyte MA790FXTA-UD5

Phenom II x4 965

2x 2GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz

WD 1024GB Caviar Black

2x Radeon HD5870 1GB GDDR5 Sapphire

Cooler Master SilentPro M850

Gigabyte Triton Black

Цена: 2740лв.

Кросфайър със супермощни видеокарти, дъно с два PCI-E x16 слота, най-добрия АМД десктоп процесор за момента, 4GB памет на висока честота, само кутията може да се смени, но аз тая си я харесвам...

Ако се изчакат 6-те ядра вероятно ще се смени и дъното и кросфайър няма да има...

Съгласен и с Daredevil... Много шум се вдигна...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

[иронично]

И какво ще закачи на тях? Просто ми е интересно в момента на пазара какви USB 3,0 устройства се предлагат, какви SATA 3.0 хардове има и колко е по-бърз SATA 3.0 от SATA II? Не на теория -реално колко от продаваните хардове запълват дори SATA II спецификацията? Май няма такива. :biggrin:

[/иронично]

Тъй като излязох малко след като пуснах мнението си, отговарям сега.

Цената. Дъна с новите USB и SATA 3 не са много по-скъпи от тези без. Примерно м/у 10, 20 до 60 лв. разлика, което на фона на общите пари които се дават, си е едно нищо (почти). Говоря за един модел, на един производител.

Ползата. И да не се използват в момента, след година-две ще има достатъчно устройства. Тепърва ще навлизат SSD, м/би по-бързо, отколкото си мислим. Какви скорости ще постигат, не мога да гадая. Имам един десет годишен компютър до мен в момента. Пускам го с разни Live Linux дистрибуции и изобщо си играя с него, но при всички положения му е голям плюс, че този стар компютър има USB, защото харда му за нищо не става, CD-то е развалено и всичко стартирам през USB-то. Разбираш ли какво искам да кажа... Може да е супер стар компютър, но човек може да изгледа някой филм, да влезне в Интернет и т.н., а без USB този компютър нямаше да става за нищо... Сложил съм му и PCI платка с няколко USB 2 порта, но през тях не може да се стартира операционна система и изобщо няма полза от тях (или много малка). Изобщо не е едно и също дали USB 1,2,3 или каквото и да е ти е вградено или допълнително си го включил. А и не всички имат достатъчно свободни слотове. Примерно, аз съм с два тунера и допълнително охлаждане за видеото, т.е. само видеото заема три слота.

Тъй като излязох малко след като пуснах мнението си, отговарям сега.

Цената. Дъна с новите USB и SATA 3 не са много по-скъпи от тези без. Примерно м/у 10, 20 до 60 лв. разлика, което на фона на общите пари които се дават, си е едно нищо (почти). Говоря за един модел, на един производител.

Ползата. И да не се използват в момента, след година-две ще има достатъчно устройства. Тепърва ще навлизат SSD, м/би по-бързо, отколкото си мислим. Какви скорости ще постигат, не мога да гадая. Имам един десет годишен компютър до мен в момента. Пускам го с разни Live Linux дистрибуции и изобщо си играя с него, но при всички положения му е голям плюс, че този стар компютър има USB, защото харда му за нищо не става, CD-то е развалено и всичко стартирам през USB-то. Разбираш ли какво искам да кажа... Може да е супер стар компютър, но човек може да изгледа някой филм, да влезне в Интернет и т.н., а без USB този компютър нямаше да става за нищо... Сложил съм му и PCI платка с няколко USB 2 порта, но през тях не може да се стартира операционна система и изобщо няма полза от тях (или много малка). Изобщо не е едно и също дали USB 1,2,3 или каквото и да е ти е вградено или допълнително си го включил. А и не всички имат достатъчно свободни слотове. Примерно, аз съм с два тунера и допълнително охлаждане за видеото, т.е. само видеото заема три слота.

Цената - дай модел дъно за LGA1366 с цена около 400лв. с USB 3 и SATA3.0 от класа на Rampage II Gene, че ме мързи да търся. Ако има - ок, нека вземе него.

Ползата. До година-две я камилата, я камиларя. SSD дисковете няма да навлязат чак толкова бързо колкото ни се иска, а да дава 100лв. отгоре за два порта... :speak: И сравнението с 10 годишен комп който няма нито USB, нито SATA изобщо не е удачно. И какво, сегашните дъна нямaт USB и SATA?! А след 10 години ще потрябват!?!? Че като гледам масово слагат някакви допълнителни контролери и сложили два USB 3 порта и два SATA 3.0 порта. Навремето и аз се лъжех по такива "екстри" ама като дойдеше момента да ги ползвам, обикновено по-удачно излизаше да сменя цялата машина.

Взема се това което ти върши работа в момента, а не да мислиш за бъдещето какво щяло да излиза и с какво ще ъпгрейтваш, защото бъдещето никога не е каквото си го представяме. И без това 2012г. вече нищо няма да има значение... :)

... И без това 2012г. вече нищо няма да има значение... :speak:

:nono:

Аз винаги съм разсъждавал точно така - взима се това, което в момента ти върши работа. Тоест, разсъждавам така, когато става дума за процесорна мощ и видеокарта (никога обаче не съм пестил пари за кутия, захранване, клавиатура, мишка и т.н.). Просто процесорите и видеокартите по-бързо излизат от мода, по-бързо се обезценяват и съответно по-лесно се подменят при нужда. Новите стандарти обаче тепърва ще навлизат. При 3000 лв. за компютър, такъв компютър обикновено се взима за поне 2-3 години (така поне е при мен), а ще върши добра работа много по-дълго време. Аз не бих го изхвърлил на боклука след три години, за вас не знам...

:) Примера с моя десет-годишен компютър - двехилядната изобщо не съм мислил, че чак пък толкова ще ми трябва това USB. Тогава за мен бе по-важно да има DVD и флопи. Флопито съм го използвал десетина пъти. DVD-то всъщност само четеше. Флашка си взех няколко години след това (м/би 2-3), помните колко бяха скъпи... Още бях със същия компютър.

Още едно предложение с редуцирана рам и захранване Cooler Master:

Cpu: Core I7-860 /2.8GHZ/8M/BOX/LGA1156 329$ (470,47 лв. без ддс)

Mainboard: GB P55A-UD6 /P55/LGA1156 - 284$ (406,12 лв. без ддс)

Graphic: SAPPHIRE VAPOR-X HD5870 1G G5 - 450$ (643,5 лв. без ддс)

PSU Unit: CM REAL POWER M1000 - 200$ (286 лв. без ддс)

Hdd: 1000 GB WD Caviar Green SATA2 /64MB 100$ (143 лв. без ддс)

Цена на компонентите от Most Computers 1363$ (1635,6 лв. без ддс); 1949,09 лв. без ддс (2338,908 лв. с начислен ддс)

Обща цена на конфигурацията с начислен ддс на компонентите от Most Computers: 1961,6$ (2805,088 лв.)

Обща цена на конфигурацията без начислен ддс на компонентите от Most Computers: 1689$ (2415,27лв.)

Ram: 6GB G.SKILL PC3-16000 (2000MHz / 9-9-9-24 @ 1,6V) 326$ (с начислен ддс)

Охладител за процесора Thermalright Ultra-120A от Dekada Digital - 70.61лв. с ддс

Допълнително:

Кутия: Cooler Master Haf 922 - 142,714 лв без ддс(172 лв. с ддс)

Обща цена на конфигурацията с начислен ддс на компонентите от Most Computers,

със добавена CM Haf 922 и охладител за процесора Thermalright от Dekada Digital: 2110,29$ (3017,698 лв.)

Обща цена на конфигурацията без начислен ддс на компонентите от Most Computers,

със добавена CM Haf 922 и охладител за процесора Thermalright от Dekada Digital: $1858,66$ (2657,88 лв.)

Ненужна мощност на захранването и то доставено от производител от ниския клас захранвания, не пасва на подобна машина. По-скъпи дъно и памет от добрия баланс, с тях цялата машина с клавиатурата, ДВД ще излезе доста над лимита, тв.диск от зелената серия на WD пък си е направо подиграфка за хай-енд машина. Не е предвидено и подобаващо охлаждане за подобен геймърски компютър от среден до началото на високия клас машини. Не одобрявам офертите ти, не ми се сърди, доброжелателна критика :eek:

Брей - не знаех че Модулните захранвания на Fortron са в ниския клас.

П.с: Компонентите от Most Computers е възможно да се закупят през фирма без да се начислява ддс.

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

Направо изби рибата и всички раци по плиткото с тая оферта worshippy.gif Освен че не си погледнал изискванията на питащия не си спазил принципа който гласи, че като се излагаме - да се излагаме напълно... За икономия си сложил евтина и несъвместима кутия, необходима е 12" x 13" Extended ATX. В тая мърша Айсус 661 не може да улезе по никакъв начин освен с леко подрязване с лозарска ножица от едната страна. За паметта е същата груба грешка, това говори ли ти нещо - with ECC... Имаш ли си на идея с каква цена идват тия чипчета ? Освен това има и едно дребно подусловие - 3-channel per CPU... И като капак си оставил машината с това видео на дъното с което не мога да се сетя каква работа може да се свърши, то е сложено само за контрол при сървърно изпълнение/режим на дъното, особено в рак монтаж. За нищо друго не става и не се връзва с термина "работа" освен като сървър в някой рак без монитор, клавиатура, мишка и друга периферия. Моля да бъда извинен за спама huh.gif

ECC, ще му свърши идеална работа, аз на сървъри и на работни машини само такава използвам.

Дъното е перфектно, недей да даваш некомпетентни мнения.

offtopic2.gifhush.gif Лесно се харчат чуждите пари за глупости.След първите 4-5 поста останалото е спам.

Че, аз не му харча парите бе.

Ето му и кутия, аз по принцип използвам маркови, но в онзи сайт нямаше такива, тази не е маркова, но върши работа:

http://www.jmt.bg/компютърни-кутии-cID=662/codegen-atx-server-s-101,-2-x-400w-dual-pID=1603/

Ето му и памет:

http://www.procombg.com/product_info.php?products_id=8029

от 2 до 6 такива ще свършат работа, повече от 6 такива плочки няма смисъл на тази машина.

Редактирано от d0ck (преглед на промените)

от 2 до 6 такива ще свършат работа, повече от 6 такива плочки няма смисъл на тази машина.

Какво става в тая тема ????

Вече зеха да се пишат само глупости.

Кви 2 или повече плочки. То само една му върши работа на човека. Имам чувството че пишеш само и само да не заспиш. Може и да разбираш някой работи ама тука нищо не каза. Иначе нищо лично.

Като гледам автора не е писал и сигорно вече е избрал какво ще се взема. Пак и няма какво друго да избере за момента. Най-доброто вече е посочено в коментарите

Какво става в тая тема ????

Вече зеха да се пишат само глупости.

Прав си.

Хайде разотивайте се - сеира свърши!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.