Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът създава безсмъртни същества

Featured Replies

Американска агенция DARPA, която е част от структурата на Пентагона, възнамерява да се заеме със създаването на изкуствени живи същества, пише сп. Wired, цитирано от HiComm.

6_15ef25.jpg

The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) ще получи от бюджета на американското Министерство на отбраната за фискалната 2011 г., според сп. Wired, около 6 млн. щ. долара по този проект. А, описанието на проекта е дадено на 265-та страница от проектобюджета на DARPA за тази година.

Идеята на агенцията, която е известна като създател на глобалната мрежа интернет, е да бъдат разработени организми, способни да живеят вечно, освен ако не бъде взето решено, че трябва да умрат. Новият проект ще се нарича BioDesign. За целта, учените ще разчитат на последните достижения на биотехнологиите. Те вярват, че могат да бъдат създадени живи и способни да дишат същества с определени биологични характеристики. Не се уточнява точно какви изкуствените организми ще разработят, но пише, че клетките на новите същества ще могат да се съпротивляват на процесите на стареене и смърт. Интересно е, че подобно свойства имат например раковите клетки.

Освен това, DARPA планира да използва маркери в ДНК-то на изкуствените организми, което ще им позволи да ги идентифицират еднозначно. Те ще имат и механизъм за изкуствено предизвикване на смъртта им, без обаче да става ясно по какъв начин може да бъде реализирано това. Сред останалите ключови пера в бюджета на DARPA тази година ще са развитието на синтетичната биология, за което ще бъдат отделени 20 млн. щ. долара и изследването на измененията в човешкия геном, в което ще бъдат инвестирани други 7.5 млн. щ. долара.

news.dir.bg

Пентагонът започва да разработва андроиди

Мадонка, в оригиналната статия не се споменава нищо за андроиди, а само за синтетични микроорганизми.

То не били компютри, а било компоти...

An android is a robot or synthetic organism designed to look and act like a human.
  • Автор

Мадонка, в оригиналната статия не се споменава нищо за андроиди, а само за синтетични микроорганизми.

То не били компютри, а било компоти...

Мадонка не превежда на хонорар статиите за дир.бг...нито пък е репортер там..

Мадонка отразява новините каквито са написани, не ги доизкусурява :eek:цък

Попринцип съм ЗА развитието натехнологиите,но това вече като чели е малко прекалено.Представяте ли си да започнат да се разхождат по улицата някакви "безсмъртни" същества.Незнам на мен ми се вижда опасничко,тя земята и сега е пренаселена та,ако се увеличи прираста....ще станем като в Китай.

Едит:Ако не е за анроиди е друга ситуация. :):eek:

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

В такъв случай помисли за някакви малко по-достоверни БГ източници като "Капитал" или поне "Вести", че да пействаш от Dir.BG е все едно да пействаш от "новините" на Data.BG

• Автор

В такъв случай помисли за някакви малко по-достоверни БГ източници като "Капитал" или поне "Вести", че да пействаш от Dir.BG е все едно да пействаш от "новините" на Data.BG

Добре, ще го имам предвид!

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

6 млн. долара ще отдели в бюджета си 2011 г. Пентагонът за реализация на проект по създаването на изкуствени живи същества, съобщава Wired. Става дума за организми, които практически биха могли да живеят вечно - или поне дотогава, докато създателите им не решат да ги умъртвят.

В обвития с мистерия проект с название BioDesign ще бъдат използвани последните достижения на биотехнологиите, отбелязва БГНЕС. Съществата, които предстоят да бъдат създадени, ще са „дишащи и с други биологически характеристики". В ДНК-то им ще бъдат въведени маркери, позволяващи идентифицирането им на принципа на папиларните линии, което ще направи всеки един индивид с уникална самоличност.

Пентагонът ще вложи и допълнителни 20 млн. долара в развитието на синтетичната биология плюс още 7,5 млн. долара за изследвания върху анализа и изменението на човешкия геном.

източник: Дарик

След някоя друга година може да се окаже, че любовта на живота ни е... робокоп или робоуоман - примерно :)

Нормално,имайки предвид дългогодишно им сътрудничество със сивите!

След някоя друга година може да се окаже, че любовта на живота ни е... робокоп или робоуоман - примерно :clap:

Ако гаджето ти поиска за закуска филийка с масло "Castrol", да знайш, че си ударил на камък......или болт

Редактирано от npn (преглед на промените)

Нещо ми подсказва че няма да са милиони, а милиарди, но карай...

След десет години ще ходим на годишен технически преглед заедно с автомобилите си thumbsupsmileyanim.gif

Само не съм много убеден че искам да знам процедурата по спиране от движение...

А защо ще правят това?

защото са тъпи копелета! затова;)

Само да не стане като в някой филм - да ги изпуснат от контрол и те да вземат да избиват хората :blink:

Е после ще се оправдаят че са били "тъпи копелета" и ...да се оправяме както можем. Ама аз съвсем сериозно се замислих защо го правят....

защото са тъпи копелета! затова:)

Май не са толкова тъпи....

Много ми е любопитно кога тия от пентагона са споделили плановете си с дарик или с други подобни медии ?

Истината(ако има такава) е някъде там....както винаги:blink:

Само да не стане като в някой филм - да ги изпуснат от контрол и те да вземат да избиват хората :blink:

А защо мислиш че трябва да ги изпуснат от контрол за да вземат да избиват хора?

А защо мислиш че трябва да ги изпуснат от контрол за да вземат да избиват хора?

Не беше насочена в тази посока мисълта ми. Няма да е изненада, ако се използват за да избиват хора. Мисълта ми беше, като по филмите - изпускат ги от контрол, те нападат тия, които ги контролират, избиват ги и след това не могат да бъдат умъртвени. Настава един хаос и докато се измисли нов начин за унищожаването им, вече има милиони мъртви хора. Гледам много филми :blink:

Не беше насочена в тази посока мисълта ми. Няма да е изненада, ако се използват за да избиват хора. Мисълта ми беше, като по филмите - изпускат ги от контрол, те нападат тия, които ги контролират, избиват ги и след това не могат да бъдат умъртвени. Настава един хаос и докато се измисли нов начин за унищожаването им, вече има милиони мъртви хора. Гледам много филми :blink:

Абе да не се филмираме чак толкова де....:)

нищо не е сигурно :blink: Аз даже съм против.. сега като разбрах.

Нищо лошо не виждам в Дир.бг и новините там. Това първо. При положение че няколко ТВ (барабар с БТВ) си взимат новините от там, не виждам какво му е на източника.

Второ, даваш пример с Капитал, който е адски неуместен, защото това не е ежедневник и не е за новини, а за коментари и анализи на същите новини от изминалата седмица.

Трето да ти кажа, че всяка уважаваща себе си медия (без значение дали е ТВ, вестник, интернет портал или новинарски сайт) е абонирана за новините на БТА. Друг е въпроса за начина на списване и на поднасяне на информацията. Явно на теб повече ти допада стила на Вести.бг, в което няма нищо лошо, разбира се.

Просто не правете забележка на който и да е за новините, които ви поднася. И е без значение сайта, на който се позовава. Когато видите дадена новина, вие сте информирани (каквато е идеята в същината си). От там нататък можете да си търсите в интернет подробности и да четете където искате и каквото искате.

Благодаря за вниманието!

Интересно, но не виждам какъв смисъл има създаването на такива огранизми.

Предполагам, няма да бъдат разумни като хората, а кръстоска с хората би била равно на това което правят извънземните, кръстиски между хора и техния вид, в което няма логика. Хората, могат да бъдат добри и да не унищожът планетата си. Бас ловя, че има изънземни, които също целят унищожение също, като някой хора.

Редактирано от d0ck (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.