Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Пренасочване според регион


Препоръчан отговор


Здравейте.

Бих искал да ви задам следния въпрос :

Имам сайт, който е на два езика - български и английски. Понеже гоня предимно чуждестранни посетители, езикът по default е английски, и при влизане се запазва cookie, която пази информация за дадения език - така ако някой смени на български и излезе, при следващият вход в сайта ще му се зареди директно българският език.

Но понеже има и българи, които биха могли да се заинтересуват, но като видят, че е на английски да го напуснат веднага - може ли по някакъв начин да се направи ако IP адреса е български (е, ясно е, че няма да е 100% - но поне за по-голямата част от бг потребителите) да се зарежда директно БГ езика - ...index.php?lang=bg ?

Предварително благодаря ;)

Редактирано от mapko (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето тук ще намериш и ИП адресите на българкото интернет пространство и указания за PHP

http://www.countryipblocks.net/

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

a защо не го направите с вход Bulgarian, и друг отделен за English ?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

a защо не го направите с вход Bulgarian, и друг отделен за English ?

Тънката идея е скриптът на сайта автоматично да разпознава откъде идва заявката и да сервира на посетителя съответният език - български или английски. Или някакъв друг според зявиси. Ето една идея и реализация, необходимо е периодично обновяване - цък Има много варианти на изпълнение - с майескуел, с текстов файл с информация и т.н. Моето въпросче към чичко Гугъл беше следното - цък Успех wink.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тънката идея е скриптът на сайта автоматично да разпознава откъде идва заявката и да сервира на посетителя съответният език - български или английски. Или някакъв друг според зявиси. Ето една идея и реализация, необходимо е периодично обновяване - цък Има много варианти на изпълнение - с майескуел, с текстов файл с информация и т.н. Моето въпросче към чичко Гугъл беше следното - цък Успех wink.gif

донякъде сте прав, но какво ще кажете за българите в чужбина, които не са с бг ip, или за англо-говорящите в България, които биха искали да четат сайта на английски, а имат бг ip ?


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

донякъде сте прав, но какво ще кажете за българите в чужбина, които не са с бг ip, или за англо-говорящите в България, които биха искали да четат сайта на английски, а имат бг ip ?

Лично аз бих сложил едно българско/британско флагче горе в десния ъгъл на страницата с текст „Не говорите английски?“/„Don't speak Bulgarian?“ до него.

Знаменцето/текстът ще са линкове, посредством които потребителят сменя езика на сайта.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Алтернатива на разпознаването на езика по IP е $_SERVER["http_accept_language"] променливата. Тя взима информация за езика, който потребителя си е настроил в браузъра, което е може би по-добрия вариант.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@kmvasilev - благодаря много, сега ще разгледам линковете, които си пуснал.

@Макс - сайтът разполага с такова знаменце, но ,предполагам знаеш, че критични са първите няколко секунди, които евентуалният потребител прекарва в сайта - ако още в началото не го грабнеш, а го караш да търси знаменца - шансовете да остане за по-дълго много намаляват.. :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отговорът ми беше отправен към Линда, която питаше какво ще стане, ако потребителят е българин, но IP адресът му не е български. Мисълта ми е чрез флагчето посетителят да може и сам да си смени езика, ако не е доволен от автоматично избрания такъв.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...

@mapko - Какво ще кажеш за варианта ако индекса ти е само с флагове, съответно всеки флаг ти зарежда даден език. Според мен потребителя ще е по-заинтересован да види какво има след флаговете и също така сайта ще е на неговия език.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@mapko - Какво ще кажеш за варианта ако индекса ти е само с флагове, съответно всеки флаг ти зарежда даден език. Според мен потребителя ще е по-заинтересован да види какво има след флаговете и също така сайта ще е на неговия език.

Идеята определено е добра, даже май това е най-удачният вариант :biggrin:

Благодаря

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Идеята определено е добра, даже май това е най-удачният вариант :biggrin:

Това е най-лесната реализация но е старомодно като вариант а и бягаме по тъча от най-важното - първите няколко секунди и коректното стартиране на желаната страница от сайта. След тези 2-3-4 секунди доста хора ще го погледнат и просто няма да Улязат в сайта :down:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване