Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кутия до 100лв

Featured Replies

препоръчайте ми кутия до 100лв,която да има поне 4 вентилатора............

препоръчайте ми кутия до 100лв,която да има поне 4 вентилатора............

http://www.enicomp.com/shopping/product.php?p=43065

Два вента монтирани, добавяш още 2 и си готов.

Айде едно по-различно предложение от мен. Минава бюджета с 14лв...

Gigabyte Triton. По-семпла визия, 120мм вент на гърба, 12мм вент и отпред, всички екстри, идващи с кутия за над 100лв.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

така като гледам.....Gladiator e най доброто за тези пари......благодаря,че ми помогнахте с избора

htywapdk_detail2.jpg

Найстина е най-доброто до 100лв, захранването е долу и духа към видео картата.Изобщо кутията си е доста стабилна.Незнам само с колко вентилатора ще пристигне но до седмица две мисля да я поръчам и аз.

За малко над сто лева COOLERMASTER Centurion 590 също е много добър вариант.

open_550.jpg

трябва да идва с два вентилатора........и на мен много ми харесва това,че захранването е долу("захранването е долу и духа към видео картата") не мисля,че духа към видеото,а назад извън кутията......

Имах предвид че взима топлия въздух от видео картата и го изкарва навън.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

htywapdk_detail2.jpg

Найстина е най-доброто до 100лв, захранването е долу и духа към видео картата.Изобщо кутията си е доста стабилна.Незнам само с колко вентилатора ще пристигне но до седмица две мисля да я поръчам и аз.

За малко над сто лева COOLERMASTER Centurion 590 също е много добър вариант.

open_550.jpg

трябва да идва с два вентилатора........и на мен много ми харесва това,че захранването е долу("захранването е долу и духа към видео картата") не мисля,че духа към видеото,а назад извън кутията......

Редактирано от blackarcher (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

За да не отварям нова тема:

Кутия със захранване до 80 лв. Харесал съм си:

http://sky.bg/Details.aspx?ID=10293

http://sky.bg/Details.aspx?ID=2690

Трябва да събира (PSU да "храни"):

DualCore AMD Athlon 64 X2 5200+

ASRock ALiveNF6G-VSTA

Freezer 7 Pro rev.2

NVIDIA GeForce 9500 GT

HDD 1: Seagate ST380013 AS SCSI Disk Device (80 GB, 7200 RPM, SATA)

HDD 2: Western Digital WDC WD32 00AAKS-75VYA SCSI Disk Device (298 GB)

Optical: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L ATA Device

Optical: SONY CD-RW CRX230E ATA Device (52x/32x/52x CD-RW)

А съвсем скоро и:

HDD 3: Western Digital 640 GB SATA Black

Текущата кутия е JNC http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=867

Изобщо не съм доволен от потока на въздух в нея. До преди година ми вършеше работа (смяна CPU, допълнителен HDD и вече не). Няма допълнителни вентилатори, нито предвидени отвори за монтаж на такива. Захранването е JNC 460W (кондензаторите са по 560uF, това 460W май е далечко от истината...), 120 мм вентилатор отдолу; новичко (няма година...май...), но скоро чух вентилатора му и го смазвах, така че е пътник. Затова и търся кутия с придружаващо захранване в цената й.

Благодаря предварително!

Аз бих взел тази FOXCONN 3GTS002, 400W PFC с фортрон захранване 400 вата , което е напълно достатъчно или тази COOLER MASTER ELITE330 BLACK/420W PFC http://sky.bg/Details.aspx?ID=12619 .Има и един друг вариант http://plesio.bg/pc-cases-c-69977695/elite-335-black-case-p-236244.html + http://sky.bg/Details.aspx?ID=2121 , който ми харесва най-много.

Вземи си отделно кутия и захранване да нямаш главоболия после. Тия Codegen, JNC и подобни боклуци трябва да се забранят със закон. Ето ти захранване, а за останалите пари си избери някаква ASUS или Foxconn кутия без захранване и няма да имаш проблем.

Cooler Master-a съм си го харесал аз, а и Foxconn-ът е добър вариант. Обаче някак си Plesio+Sky... Доставка от две места...

Daredevil, добри са ти предложенията, но минаваме бюджета. Алтернатива - кретам и чакам доларът да поевтинее :-)

@Lyudmil: Че то и сега нямам проблеми, но супер ме дразни кутията ми и липсата на адекватна циркулация на въздух в нея. До скоро я държах отворена, но много мизерия се трупа така. Окачил съм де що можах вентилатори, но стигнах до 2: един отзад под захранването (място, "загатнато" за вентилатор) и 35 мм на радиатора на южния мост. Толкоз! А, и Фризера :-)

Благодаря и на двама ви за съветите и предложенията!

Ами... Да се похваля :-)

Честно казано, трудно бих определил: "Това е кутията!" , но с пъти е по-добре от щайгата, с която бях. Последната се и поогъна като я вдигнах да я махам към кашона й, при все че бях демонтирал всичко от нея...

Определено много добър въздушен поток. Кутията идва с един 120 мм вентилатор отзад. Допълнително предвидено място за още един отпред, непосредствено пред HDD. Хубавото е, че слагаш каквото имаш - в моя случай един 80 мм. Предвидени са отвори за 3 размера вентилатори.

Очаквах по-масивна ламарина... (но е по-добра от старата!).

Приспособленията за "безинструментен" монтаж оставиха двуяки емоции. Единствено не помръдва оптичното устройство. HDD-тата похлопват, не е като да ги хванеш с болчета. Същото важи и за видео адаптера. Е, то повече от два пъти у месеца компютърът не се мърда (колкото да се бръкне с прахосмукачката зад него...), ма все пак... Хубавото е, че винаги можеш да завиеш, има предвидени отвори, но не и отзад за допълнителни карти. Просто предвидената покриваща ламаринка няма как да се заключи при наличие на болчета.

Изключително непрактично копче на Reset-а! Практически неизползваемо!

Загатнато за IEEE 1394 интерфейс, но липса на кабел от панела... Не погледнах дали изобщо е възможно да се приспособи...

Температурата на процесора (спокойно може да се твърди и южния мост) падна с 4-6 градуса в idle режим. В момента е 42. HDD: 28-29 градуса.

Най-големият плюс: Много елегантен преден панел! Лесно се и демонтира, така че монтажът на допълнителен вентилатор отпред беше песен!

Абе.. Доволен съм! За 63 лв. получих добре вентилирана кутия на "производител с име", придружена от тих 120 мм вентилатор на около 1200 rpm.

Остана да си харесам захранване... На следваща заплата :-)

@Daredavil_666: HAF 922 - впечатления?

post-258088-047657200 1273775920_thumb.j

Редактирано от binio (преглед на промените)

@Daredavil_666: HAF 922 - впечатления?

Впечатленията ми са само хубави.Една отлична кутия за цена около 160лв (аз е взех за 150 , гледам , че в различни магазини е с различна цена.Тя е и по-висок клас от твоята все пак.Захранването и е разположено в долния и край , по-просторна е , уникален въздушен поток , който може да бъде осъществен от 3х200мм вентилатори , 1х120мм и 1х140мм.Дебела ламарина и отлична възможност за подреждане на кабелите.Спокойно мога да кажа-доволен съм от тази покупка!

• 3 седмици по-късно...

И аз съм се спрял на HAF 922 или 932,но като гледам тая http://www.ncixus.com/products/41132/PC-7FWB/LIAN-LI/ направо ми се къса сърцето :) някакви впечатления за нея.В декада е 204лв.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

И аз съм се спрял на HAF 922 или 932,но като гледам тая http://www.ncixus.com/products/41132/PC-7FWB/LIAN-LI/ направо ми се къса сърцето :) някакви впечатления за нея.В декада е 204лв.

Аз съм с тази кутия, но без плексигласовия капак (малко по-евтин и за мен по-добър вариант). Ами какво да кажа... Това ми е втората LIAN LI кутия и определено и третата и четвъртата и т.н. ще са от тази марка... С което искам да кажа, че са ме спечелили като фен. Изключително удоволствие е да си сглобяваш компютъра в тази кутия.

Предстои ми покупка на захранване и кутия.Захранването е ясно за кутията се чудя HAF 922 е най-доброто за цената си,но пък тая като дизайн много ми харесва sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.