Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изверг отсякъл с брадва четирите крака на куче

Featured Replies

Куче от Дряново бере душа, след като садист е отрязал и четирите му крака. Пряка опасност за живота на 5-годишната Мима няма, защото навреме е заведена на ветеринар, но животното не може да се изправи. Принудено е да лежи само по гръб. Чуканчетата, останали от пъргавите крака на животното, вече са позараснали, но то още скимти мъчително и гледа ужасено.

За кучето, обикновена улична превъзходна, се грижел бащата на Добромир Дончев от Дряново. Взел го да му пази вилата извън града. Преди време видял, че единият крак на вярната и игрива Мима липсва и помислил, че животното е пострадало, докато обикаля из горите наоколо. Но преди две седмици, когато отишъл да нагледа имота си, стопанинът се натъква на ужасяваща гледка: останалите три крака на кучето били отсечени - вероятно с брадва. Окървавеното животно било в шок, прехапало езика си от болка и ужас.

“Баща ми е толкова потресен, че не иска да говори за случилото се. Но каза, че знае кой го е направил. С този човек имаме стара вражда, но не можем да го докажем, затова ще спестя името му”, казва Добромир, който не може да си представи какво кара хора да проявяват такъв садизъм.

Сигналът до “Труд” за нечовешката постъпка подаде Пенчо Рашков, областен координатор на Национална координационна мрежа “Справедливост за животните”.

“Събираме подписка в Дряново против жестокото отношение към животните и конкретно за този случай. Ще организираме и електронна подписка в интернет, която ще изпратим до премиера, а чрез мрежата и до ресорния еврокомисар”, казва Рашков. Той обясни, че управляващите трябва да променят закона за защита на животните. И хора, причинили страдания или смърт на животно, да влизат в затвора. На Запад при такива деяния се намесва полиция, прокуратурата, съд. А тук на този изверг най-много да му наложат глоба, ако се установи самоличността му, недоволства Рашков.Чрез кампанията той се надява фондации за животни да се заинтересуват от случая.

Източник

Днес е куче, а утре...може и дете

• Отговори 240
  • Прегледи 24,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама това куче вилата ли е пазело вътре в двора или е обикаляло пред двора??? Явно баща му не е можел да се грижи за кучето,затова то е обикаляло и е вършело пакости и вероятно е ухапало някого и той п

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Хаиде да расъждаваме логично . Ако едно куче напада минувачи на улицата едни садист едва ли ще се осмели да практикува болните си фантазии по скоро би го отровил . Защо защитавам кучетата ли ? Проста

• Направо се погнусявам от човешкия вид като чуя някоя такава история.Животно не бих убила дори ,за да спася себе си..директно си тегля куршума и това е. Не виждамз ащо ние трябва да решаваме съдбата

Нямам думи,това изчадие трябва да го затворят някъде -

утре и на човек ще посегне

sad.gif

Кога ще се вземат адекватни мерки?

Този закон трябва да се изготви наново, да се приемат по - строги санкции, съответните органи да съблюдават за спазването на закона. Но ме съмнява да стане в близките години... :cool:

Не мога да си представя, как бих реагирала ако видя такова нещо...

На тоя трябва да му строшат чеенето да сърба больони през сламка.

Кога ще се вземат адекватни мерки?

Не мога да си представя, как бих реагирала ако видя такова нещо...

Чакаи ти да се вземат адекватни мерки . Ако това се случи на мое куче а именно на женкия ми ротваилер защото е много кротка за разлика от мъжкия ще реагирам първосигнално и ще взема краини мерки и няма да чакам компетентни органи да си свършат работата. Привързан съм към кучетата си все едно че са ми деца .

Много ми е жално за кучето.... колко жестоки хора могат да съществуват.. просто нямам думи...

Ама това куче вилата ли е пазело вътре в двора или е обикаляло пред двора??? Явно баща му не е можел да се грижи за кучето,затова то е обикаляло и е вършело пакости и вероятно е ухапало някого и той при първа възможност е предотвратил бъдещи проблеми с това куче.

Едно е кучето да си стои зад оградата(тогава се приема,че пази къщата) и съвсем друго да излиза извън оградата и да напада минувачи!

Защо защитавате кучето!??

Ама това куче вилата ли е пазело вътре в двора или е обикаляло пред двора??? Явно баща му не е можел да се грижи за кучето,затова то е обикаляло и е вършело пакости и вероятно е ухапало някого и той при първа възможност е предотвратил бъдещи проблеми с това куче.

Едно е кучето да си стои зад оградата(тогава се приема,че пази къщата) и съвсем друго да излиза извън оградата и да напада минувачи!

Ти село нямаш ли ?

Дори и да нямаш - никога ли не си ходил на гости в някоя вила или селска къща ?

Всеки стопанин си взема някое куче да седи на двора - хем да варди, хем да го весели когато е там....

И някой изрод да хване животинката да и отсече краката!

Баси - това истина ли е ? :rolleyes:

Как можеш да кажеш , че кучето е виновно ?

Хаиде да расъждаваме логично . Ако едно куче напада минувачи на улицата едни садист едва ли ще се осмели да практикува болните си фантазии по скоро би го отровил .

Защо защитавам кучетата ли ? Проста логика , за разлика от хората кучетата не са жалки двуличници . Или ти е приятел или ти е враг. Кучето никога не хапе ръката която го храни.

Маноле , що за глупости си написал ... абе не знам какъв изрод трябва да си за да му одсечеш краката и да го оставиш да се мъчи !

тоя изрод заслужава само едно -- да му се отрежат на него ръцете и краката :blink::):ph34r::beat:

ако някой посегне на моето куче, съм способна да го убия !

а бе ти нормален ли си бе :rolleyes:

Много ми е жално за кучето.... колко жестоки хора могат да съществуват.. просто нямам думи...

На мен също! Невинна душичка!

п.п. Да не ви казвам как кастрират тук на село котките...Дори и малките деца го правят! Кошмарна гледка...sad.gif

На мен също! Невинна душичка!

п.п. Да не ви казвам как кастрират тук на село котките...Дори и малките деца го правят! Кошмарна гледка...sad.gif

Кастрирате малки деца ?! :rolleyes:

Кастрирате малки деца ?! :rolleyes:

...котки... в едни ръждясали варели...

Редактирано от beli99 (преглед на промените)

• Автор

Разбира се, че кучето е виновно, що да не е? Взело, че се е родила в една тъпа страна пълна с невежи. Голям грях е това.

Разбира се, че кучето е виновно, що да не е? Взело, че се е родила в една тъпа страна пълна с невежи. Голям грях е това.

Стига де - не е виновна страната ....знаеш, че луди има навсякъде, нали ?

Виждаш сама - един човек ( собственикът на кучето) си го е осиновил и си го е гледал.Нищо, че е било "улича превъзходна", нали ?

Той също е част от тази страна, в която се е родило кучето.

Виж този, извършителят на деянието - просто не знам какво ще го рпавя, ако ми попадне в ръцете. :)

• Автор

Трихо, казах във връзка с това, че масова в БГ нямат правилно отношение към животните.

А, такива като вездесъщия потребител горе не могат да разберат, че подобна проява на агресия е дело на болен мозък, който утре може да нареже теб или мен.

Този закон за който казвате изобщо не е на дневен ред.Всекидневието ми ме сблъсква с кучета които обитават околоблокови пространства и недобре оградени къщи,и кучетата там ги хранят неизвестни за мен(и за съседите си даже) хора,разговарял съм със съеди и се оказа,че те също са хапани от такива кучета.

Надявам се да бъде приет някакъв Закон задължаващ стопаните на кучета да имат изправни огради на къщите си.Отделен проблем са тези кучета живеещи пред входове на блокове,за които никой не се наема да каже защо са там и кой ги храни( в друга тема съм споменавал,че лично съм хапан от куче разхождащо се пред къща,включително и пред очите на стопанина си).

Трихо, казах във връзка с това, че масова в БГ нямат правилно отношение към животните.

Имаме си твърде добро отношение ние, ами просто нямаме достатъчно пари и организации, които да се грижат за бездомните.....

.... че подобна проява на агресия е дело на болен мозък, който утре може да нареже теб или мен.

Говори за себе си, скъпа - обикновено не мен, ами аз режа такива като него :)

(това в кръга на шегата, разбира се)

В момента ми се иска колкото се може по-бързо да се разбере кой е направил това със животното и да си получи заслуженото.

Всъщност -да видим реакцията на съда.....От нея зависи дали dindi ням да се окаже права за държавата :P

а аз се чудя какво може да се направи за кучето.....

а аз се чудя какво може да се направи за кучето.....

нищо....

В този случай евтаназията е най-добрия вариант.

Представяш ли си какъв живот е сега - без крака, да не можеш да се изправиш, да не можеш да се изходиш, да се изпишкаш.... sad.gif

Маноле ... и аз съм хапан от улични псета ... ама не съм хванал сатъра да им режа краката !

Представете си, че точно такива улични превъзходни нападат и хора по улиците. Ако това псе е нахапало някой пак ли ще го жалите... Милите животинки викате вие... А като се появи новина, че поредното дете или човек е нахапан от куче казвате как може така да обикалят глутници кучета на свобода... От къде знаете какво е направило тъпото псе от вилата, на човека който му е сторил това, а? Малките деца не могат да си играят от помиярите, първо защото ги е страх когато тъпанари си оставят кучето не наглеждано(уж не хапело) на детски площадки и сер*т там където децата си играя. Защитавате кучето все едно знаете какво е... Първо трябва да се махнат уличните кучета, да се въведат по строги мерки за отглеждането на им в домове, вили и т.н. и разхождането им и след това да се мислят закони за нападателите на животни.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.