Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

stanley56

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Препоръчан отговор


или може просто да цъкнете на add an exeption и да добавите кирливия глобулски сертификат.....гръцка му работа, ебати мизерната компания Vasko358: страницата при мен NoScript засече два скрипта: спортал и топ.бг - разреши ги и двата - само не разбрах кво толкова му харесвате толкова на ABP поровичкай се малко из настройките.....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересно, и аз имам същия проблем със спортал, а съм с 2-ката на лисицата. Можеш да отваряш сайта от http://sportal.bg/index.php? . Проблемът наистина е от адблок, но дори като сложа блокираните елементи в списъка с изключения пак не тръгва, доста забавно :P. Може би е от събскрипшъна - аз съм на EasyElement+EasyList.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да човек и аз с globul го имам тоя проблем.Не мога да влезна да изпратя смс :P

Изчисти старите сертификати на Глобул от браузъра си. Пише го и на сайта им.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изчисти старите сертификати на Глобул от браузъра си. Пише го и на сайта им.

все тая, почти никой браузър не им приема сертификата от първия път, дори при нова инсталация (говорим след формат на Уин-дяла)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изчисти старите сертификати на Глобул от браузъра си. Пише го и на сайта им.

как се чистят ако не е тайна.сори ама незнам :) и другият ми въпрос е някой пипал ли е по about:config за някакво оптимизиране или не?Мерси предварилтено

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

abaout:config е безсмилено да се пипа освен за настройка на зареждането на страниците (демек мрежата) - а ако не знаете какво точно пипате е по-добре да го правите с добавки най-долу в прозорчетно на глобул има линк add an exeption -->цъкни, приеми сертификата и зареди страницата отново и вече ще те вкарва без въпроси иначе се чистят от опциите->advanced-->encryption: цъкаш view и оттам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като отворя някой линк към картинка ме прехвърля в http://127.0.0.1:1025/clear.cgi?

Някой знае ли от какво може да е? Публикувано изображение

Абсулютно винаги ли или при някои ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абсулютно винаги ли или при някои ?

Само при някои

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като отворя някой линк към картинка ме прехвърля в http://127.0.0.1:1025/clear.cgi?

Някой знае ли от какво може да е? Публикувано изображение

Имаш ли плъгин на скайп? Ако да го махни

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами само тези имам и при адоните нямам скайп

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

гледай в extensions не в plugin

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

гледай в extensions не в plugin

Нямам скайп там

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

как се чистят ако не е тайна.сори ама незнам ;) и другият ми въпрос е някой пипал ли е по about:config за някакво оптимизиране или не?Мерси предварилтено

Само две неща съм променил за ФФ3:

user_pref("nglayout.enable_drag_images", false); - връща стария drag на линковете

user_pref("extensions.getAddons.showPane", false); - маха Get Addons от менюто Add-ons

Двете опции седят във файла user.js или се променят от about:config

Я си напишете в location бара - about:mozilla ;) или about:robots

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

abaout:config е безсмилено да се пипа освен за настройка на зареждането на страниците (демек мрежата) - а ако не знаете какво точно пипате е по-добре да го правите с добавки

най-долу в прозорчетно на глобул има линк add an exeption -->цъкни, приеми сертификата и зареди страницата отново и вече ще те вкарва без въпроси

иначе се чистят от опциите->advanced-->encryption: цъкаш view и оттам

Мерси човек!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При мен се получава един бъг с тази Мозила 3.0 - сърфирам си нормално в нета и по едно време хард дискът започва да зарежда адски много. Изключвам всики пуснати програми, но той си продължава(?). Пускам Task Manager и какво да видя... Firefox.exe - 100% а пък аз съм я изключил... давам End Process и всичко се оправя. Много странно как при изключен от 'X' Firefox, по някаква причина си стой в процесите и тормози процесора на 100% ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При мен се получава един бъг с тази Мозила 3.0 - сърфирам си нормално в нета и по едно време хард дискът започва да зарежда адски много. Изключвам всики пуснати програми, но той си продължава(?). Пускам Task Manager и какво да видя... Firefox.exe - 100% а пък аз съм я изключил... давам End Process и всичко се оправя. Много странно как при изключен от 'X' Firefox, по някаква причина си стой в процесите и тормози процесора на 100% ...

Просто към процеса и е зпратен сигна за спиране, но процеса е зает и не може да поеме сигнала или заради бъг не го приема (това е една от вероятните причини)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Неофициален Fasterfox за Firefox 3. Тестван от мен и работи. Изтеглен е от пиратите. За инсталация влачете файла към браузъра.

Изтегли

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи Mozilla не са подобрили едно нещо в 3-ката. Надявах се да са помислили и за това след "15000" подобрения. Но уви това лесно забележимо неприятно нещо не са го подобрили. Това се получава когато кликна на някой линк и сайта се зарежда бавно, или изобщо не се зарежда (исписва Waiting for...) точно тогава не мога да презаредя (reload, refresh) страницата за нов опит да я отвори. Единствения начин е да затворя прозореца и отново да кликна на линка. И все пак не ми е ясно защо предпочитат бутона "reload" да остава невъзможен за натискане при зареждане на страница. Това при Internet Explorer го няма, там по всяко време мога да презаредя страницата. Не смятам, че това е много умно измислено от страна на Mozilla:) П.П.: Има и друг видим бъг който ми направи вчепетление. Бутоните "Напред/Назад" разпознават клик дори стрелката на мишката да не е точно върху тях. Не знам това дали е от полза, но това също го няма в Internet Explorer, която уж била пълна с бъгове. Не се заблуждавайте, аз си оставам фен на Firefox, въпреки тези неща които не харесвам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а за какво иначе ще съществува бутона Ф5 (освен за да запълни мястото между Ф4 и Ф6) по-голям проблем от който повечето потребители се оплакват и е разрешен отдавна е невинаги активния стоп бутон - за него май-няма Ф-че, осен на мултимедиините клавиатури а колкото до ключа няма как да е иначе - от ляво все пак е до края (няма място между крайното му положение и ръба на прозореца(монитора)) а от дясно на един пиксел място е рефреша

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а за какво иначе ще съществува бутона Ф5 (освен за да запълни мястото между Ф4 и Ф6)

по-голям проблем от който повечето потребители се оплакват и е разрешен отдавна е невинаги активния стоп бутон - за него май-няма Ф-че, осен на мултимедиините клавиатури

а колкото до ключа няма как да е иначе - от ляво все пак е до края (няма място между крайното му положение и ръба на прозореца(монитора)) а от дясно на един пиксел място е рефреша

Не всички знаят да натискат F5 за да презаредят страницата (или пък CTRL + R). По-логично е бутона да си остава активен винаги, а не след като се зареди страницата.

Стрелката "напред" във Firefox засича курсора от голямо разстояние, буквално веднага след Bookmarks. Може пък да са го направили за по-голяма прецизност ( Публикувано изображение ), но нужно ли е ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

сега в момента ми е трудно да проверя че съм на работа и ползвам бъгаво ИЕ7, но като се прибера ще видя говорим за менюто букамркс отгоре или ... потърси из добавките може пък някой да е измислил нещо - тва има ли го на Лиско 2, или там си е активен?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

уауу голям проблем просто нямам думи,немога да разбера на мен защо не ми прави впечетление като сърфирам.еми поне трябва да е нещо незначително по-добър IE7 ама до там свършват.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@winamper от поста ти нищо не се разбира - ако нямаш идеи (или проблеми) по темата не се престаравай @needsleep както и да го гледам букмаркс менюто ми е твърде далече, за да ми засече стрелката напред, незнам може би има значение и темата (конкретно аз ползвам Dark Vista) ако говорим за most visited букмарковете (отдолу в лентата) тогава пак иди-дойди, ама разтоянието е много малко че чак да му отдаваме значение - поне според мен. а и може резолюцията да ти играе номера айде стига с тоя офф, че пак оспамих темата

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@winamper от поста ти нищо не се разбира - ако нямаш идеи (или проблеми) по темата не се престаравай

@needsleep както и да го гледам букмаркс менюто ми е твърде далече, за да ми засече стрелката напред, незнам може би има значение и темата (конкретно аз ползвам Dark Vista)

ако говорим за most visited букмарковете (отдолу в лентата) тогава пак иди-дойди, ама разтоянието е много малко че чак да му отдаваме значение - поне според мен. а и може резолюцията да ти играе номера

айде стига с тоя офф, че пак оспамих темата

А защо не обърнеш навигацията само с текст(без бутони)?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.