Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е proxy server?

Featured Replies

Извинявам се за вапроса но някои би ли ми разяснил за какво става вапрос или поне да ми даде някакъв линк с полезна информация по въпроса? :) :bye:

Редактирано от zarnaudov (преглед на промените)

• Автор
Надявам се, че разбираш английски, ако е така ето тук е отговора на въпроса ти :Proxy Server

<{POST_SNAPBACK}>

За съжаление не разбирам чак толкова sad.gif

Proxy – основни характеристики

Прокси сървъра е софтуерен и/или хардуерен пакет който прелага сигурност както и друга функционалност като кеширане на Web старници.

fig19zt.gif

Една от основните дейносто на проксито е чрез тях се изказва заявката когато един компютър зад прокси иска някой файл от Интернет. При направена такава заявка от дадено PC в някоя LAN мрежа, тя се взима от проксито и се предава към Интернет от името на публичния адрес на проксито.По този начинизглежда че заяката е направена от самото прокси, а не от компютар зад него. Той дефакто скрива стоящите зад него компютри. Прокси може да се използва и в следните ситуации:

• Ограничен брой IP са позволени за Интернет.

• Нужна е сигурност, но не може да се позволи закупуването на firewall-и или рутери

• Необходимо е да се ускори връзката за потребители в дадена мрежа

Прокси сървър може да вземе единичен IP адрес и да играе ролята на интерфейс за дадена мрежа към Интернет. Тази технология се нарича Network Address Translation (NAT). Съществува още една подобна технология наречена Network Port Address Translation (NPAT). Разликата е че при използването на NAT, всеки IP адрес в Интернет има съответстващ адрес в LAN мрежата. Докато при NPAT имаме един адрес за Интернет, който представлява няколко IP адреса от LAN-а.

fig20nb.gif

Ако някой извън мрежата се опита да прати блуждаещ пакет за да получи достъп то той ще отхвърлен. Именно чрез филтриране на пакетите може да се блокират специфичен тип трафик които ти самия определяш. Другото преимущство на проксито е кеширането на страници. Това ще ускори разглеждането на по – често посещаваните Web сайтове защото те ще се зареждат от локалния компютър. Това обаче има един недостатък и той е свързан със страниците който се обновяват доста често и за да може да се види новото им съдървание трябва периодично да се изчиства локалния кеш.

Извадката е от курсова работа по мрежова сигурност,на студента Мартин Михайлов.

А защо няма БГ проксита>!?< От доста време се питам, но до днес отговор не съм намерил. Имал съм прокси от Ватикана, Зимбабве и Ирак (или поне така ги засичаше че са от там). От БГ съм виждал само 1 и то на някво министерство, което прокси умря за 2 часа :)

С прости думи казано на ламерски - Prxoy Server e сървър с които можиш да си смениш IP`то на mIRC и на браузера

Аз бих казал по точно прокси саръра е програма с която мовеш да дадеш от МБ за които плащаш на други потребители по аипи адрес :)

• 2 седмици по-късно...

В момента съм в чужбина и на няколко пъти се опитах да вляза в датата чрез прокси, но не се получи. Ползвах уж работещи бг проксита. Някой може ли да ми даде идея. Мерси.

В момента съм в чужбина и на няколко пъти се опитах да вляза в датата чрез прокси, но не се получи. Ползвах уж работещи бг проксита. Някой може ли да ми даде идея. Мерси.

<{POST_SNAPBACK}>

Tрябвати работещо бг-прокси и 100% ще влезне в датата

Знаеш ли колко "работещи" пробвах. с нито едно не успях да вляза :nono:

Добре де значи има голяма полза. Примерно избирам си едно прокси и го активирам. После ще ми зарежда страниците по-бързо нали?? А как да трия кеша?? Явно това е динственият недостатък. Аз съм на ограбичен достъп, така че това ще ми се отрази ли по някакъв начин??

• 1 година по-късно...

Имам голямо ама голямо желание понеже съм извън страната да си сложа прокси сервер и да мога га влизам и в някой бг канали в който не мога от тук.

Качил съм програми за IP-ta и самия аз не знам как работат.Обръщам се към всички който разбират и могат да помогнат с нещо или поне с една от ТЕЗИ ПРОГРАМИ да ми помогне само една да ми обесни как работи.

Благодаря предварително

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.