Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1200.

Featured Replies

Здравейте, ще съм Ви благодарен ако ми препоръчате някаква конфигурация до 1200 лева.

Благодаря.

• Отговори 50
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Daredevil_666
    Daredevil_666

Дъно:Gigabyte GA-P55-USB3 (s1156, P55, DDR3) http://plesio.bg/motherboards-c-69977721/ga-p55-usb3-s1156-p55-ddr3-p-282323.html 230лв Процесор:INTEL CORE i5-750, 2.66GHz, 8MB, BOX, LGA1156 http://sky.

• За да можеш, в бъдеще да ползуваш по-бързи ДДР3 памети, за да не се налага да си купуваш дискретна платка със САТА 6Гб/с контролери и конектори и още няколко предимства, които ме мързи да спомена Е

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Виж прикачения файл.1175 кинта със записвачка,а на дънната платка по-нататък ще можеш да сложиш 6-ядрен процесор на amd

Публикувани изображения

• Автор

Да кажем, че ще играя игри само когато ми е скучно. Така, че не е предимно за игри.

Виж прикачения файл.1175 кинта със записвачка,а на дънната платка по-нататък ще можеш да сложиш 6-ядрен процесор на amd :cool:

post-241556-1271182157,13_thumb.jpg

• Автор

Доста съм доволен, благодаря. Но може ли някакво захранване най-малко 500W и без записвачка.

Няколко теми гледам подред предлагате конфигурации с 400 W, според са малко. След време един overclock като се направи, купи се още един хард и още рам, дали ще издържи компютъра?

Редактирано от Marchiano (преглед на промените)

• Автор

Извинете ме, че забравих да отбележа, но предпочитам видеото да ми е ATI 5850.

Че само то е 500лв.

Че само то е 500лв.

И какъв е проблема? За 700 лева не може ли да се предложат останалите компоненти!

За 5850 ще трябва да се направят компромиси с дънната платка и процесора.Става дума за доста по-слаб процесор и дънна платка която да не поддържа бъдещите процесори на amd включително и 6-ядрените.

post-241556-1271184103,77_thumb.jpg

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Да кажем, че ще играя игри само когато ми е скучно. Така, че не е предимно за игри.

Двете изказвания си противоречат...

Мислех да ти направя супермашинка с 5670, щото няма да е само за игри, след което скачаш на 5850, която е висок клас видеокарта...

Еми, айде ще си напиша машинкaта, щото така и не успях да вкарам 5850 с добър процесор в 1200лв...

Машинка за игри:

Gigabyte P55A-UD3

Intel Core i5 750

Kingston HyperX 2GB DDR3 1600 x2бр.

640 GB WD Blue

Sapphire HD5670 512MB

Cooler Master GX550

Cooler Master Elite 335

Общо: 1263лв.

Можеш за сега да вземеш само една памет 2ГБ, в последствие още една с цел да влезеш в бюджета...

Gigabyte 770T-USB3

Athlon II X4 630

Kingston HyperX 2GB DDR3 1600 (само 1 брой)

640WD Blue

Sapphire 5850

Cooler Master GX550

Cooler Master Elite 335

Наличието на 5850 в тоя бюджет изкривява машинката. Калпав процесор, малко рам, слабо дъно само за да вкараме 5850...

И какъв е проблема? За 700 лева не може ли да се предложат останалите компоненти!

Може разбира се,но да сложиш такова видео на орязано дъно и по слаб процесор?

• Автор

Като се замисля, наистина сте прави. Няма смисъл да вкарвам 5850 след като другото няма да е на ниво. И няма голям смисъл от такава карта, след като ще играя игри само когато ми е скучно.

Gigabyte P55A-UD3

Intel Core i5 750

640 GB WD Blue

Sapphire HD5670 512MB

Cooler Master GX550

Cooler Master Elite 335

Тази ми харесва, но си мислех за CPU да сложа AMD Phenom II X4 Quad Core 925, 2.80GHz, 8M, BOX, AM3 и дъно GIGABYTE GA-790XT-USB3.

Като се замисля, наистина сте прави. Няма смисъл да вкарвам 5850 след като другото няма да е на ниво. И няма голям смисъл от такава карта, след като ще играя игри само когато ми е скучно.

Gigabyte P55A-UD3

Intel Core i5 750

640 GB WD Blue

Sapphire HD5670 512MB

Cooler Master GX550

Cooler Master Elite 335

Тази ми харесва, но си мислех за CPU да сложа AMD Phenom II X4 Quad Core 925, 2.80GHz, 8M, BOX, AM3 и дъно GIGABYTE GA-790XT-USB3.

За дънна платка по-добре си сложи GIGABYTE 890GPA-UD3H,защото тя ще поддържа бъдещите 6-ядрени процесори на amd.

i5 750 е на нивото на phenom 965, ти искаш смяна с 925...

• Автор

Може би си прав, но аз съм твърдо против дънота, които са с вградени видеота.

i5 750 е на нивото на phenom 965, ти искаш смяна с 925...

А цената на i5 750 каква е?

Редактирано от schizophrenic (преглед на промените)

Може разбира се,но да сложиш такова видео на орязано дъно и по слаб процесор?

Е разбира се... но след като толкова много иска 5850...

Иначе конфигурациите с процесор i5 (които са предложени) според мен са по-добрия избор.

А цената на i5 750 каква е?

Добре де, ама кажи какво точно искаш? Ако искаш машинка за 1200лв ти дадох предложение със среден клас видео и супермощен процесор с добра рам, за да можеш да си вършиш работата спокойно...

Разбирам, че искаш 5850, но няма как да стане, а 630 атлон не си идва в машина за 1200лв с 5850...

Имай предвид, че ако се смени процесор и дъно ще трябва да се сменят и други неща, например харда може да дойде по-бързата Black серия, видеото може да се смени и т.н.

След всички глупости, които наприказвах я кажи за какво точно ще се ползва компютъра? До момента разбрах, че не търсиш машина за игри...

За дънна платка по-добре си сложи GIGABYTE 890GPA-UD3H,защото тя ще поддържа бъдещите 6-ядрени процесори на amd.

Вече се мярка информация, че след обновяване на биоса и платките със "старият" набор чипсети R7ХХ, ще работят с Феном ІІ Х6, разбира се изисква се и възможносста за захранване на процесори с TDP минимум 95W и до 140W(за Феном ІІ Х6 1090Т и по-старши модели - когато такива бъдат пуснати на пазара). Предимство ще е дъното да е с АМ3 слот, но заради запазената логика на контролера на паметта вграждан в процесора, вероятно ще е възможна работата на новите процесори и с ДДР2 памети(на дъна с АМ2+).

Вече се мярка информация, че след обновяване на биоса и платките със "старият" набор чипсети R7ХХ, ще работят с Феном ІІ Х6, разбира се изисква се и възможносста за захранване на процесори с TDP минимум 95W и до 140W(за Феном ІІ Х6 1090Т и по-старши модели - когато такива бъдат пуснати на пазара). Предимство ще е дъното да е с АМ3 слот, но заради запазената логика на контролера на паметта вграждан в процесора, вероятно ще е възможна работата на новите процесори и с ДДР2 памети(на дъна с АМ2+).

Е верно ли,аз за кво дадох вчера 230лв за дъно.

Дъно - 198 лв

Процесор - 347 лв

Видео карта - 216 лв

Рам - 239 лв

Захранване - 84 лв

Хард диск - 76 лв

Кутия - 95 лв

излиза 1255 лева . Обаче получаваш супер процесор , добра видео карта ( ати 5750) , една чудесна рам памет (4 гб ) . Превишава с 55 лв , но според мен е супер за тези пари :)

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

дъно : http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=15018 - 198 лв

процесор : http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14101 - 347 лв

видео карта : http://www.plesio.bg/svga-c-69977735/5750-svga-pci-express-1gb-p-281023.html - 216 лв

рам : http://www.plesio.bg/ram-c-69977727/black-edition-amd-ready-4gb-kit-ddr3-1600-2-x-2gb-pc3-12800-8-8-8-24-p-280804.html - 239 лв

захранване : http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=8876 - 84 лв

хард диск : http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=9238 - 76 лв

кутия : http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14737 - 95 лв

излиза 1255 лева . Обаче получаваш супер процесор , добра видео карта ( ати 5750) , една чудесна рам памет (4 гб ) . Превишава с 55 лв , но според мен е супер за тези пари :)

Процесора си е добър, но ако го ползва с боксовия охладител,ще трябва да сяда с антифони пред ПЦ-то.

Е верно ли,аз за кво дадох вчера 230лв за дъно.

За да можеш, в бъдеще да ползуваш по-бързи ДДР3 памети, за да не се налага да си купуваш дискретна платка със САТА 6Гб/с контролери и конектори и още няколко предимства, които ме мързи да спомена

Е, добре де, ето още едно: това, което чете по-горе за САТА се отнася и за USB 3.0.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.