Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sapphire Ati HD5750 или Inno3D GTX 260 ?

Featured Replies

4870 = 228лв ...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Отговори 70
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-добре си замълчи

• Към Hibernate Пфахахаха Смешен си ми недей се прави на разбиращ по темата като не си Фактите говорят че: Аз играя с 512 мб видео карта предствяща се перфектно при повечето нови игри на рез.

• Това какъв съм ти на тебе,можеше и да си го спестиш,както и да предполагаш какво разбирам и какво не.Битовете не се компенсират от вида на паметта,защото: 1.Лично съм пробвал на една конфигурация 577

Абе я дайте да го видим това 4870 за 230 лева. Предполагам е референтно, но дайте линк.

Според спецификациите видеото трябва да е това, т.е. от Мултиизмама са объркали картинките. Плюс това, ако си спомням правилно, Спаркле бяха с по 3 години гаранция, а не 2, колкото дават от Мултиизмама. И като цяло не бих си купил нищо точно от тях. На едно ниво са ми с Буркан. Иначе цената е доста добра, още повече за фабрично клокната карта с добър охладител, а Спаркле са много силен производител.

За кое не ти стига 8800GT? Не е ли по-удачно да изчакаш лятото, отколкото да взимаш остаряла карта?

Референтното охлаждане на 4870 се справя прилично с охлаждането на графичния процесор при по-високи обороти на перката. За съжаление не може да се каже същото за волтрегулаторите, които обикновено са в прегряващо състояние. Предполагам няма да имат много дълъг живот :hush:

Както и да е. Търся карта поне 4 пъти по-производителна от 8800GT за 400 лева. Когато се появи, пратете ми едно ЛС, да се обновя. Следващите 3 години чакам предложения.

То според твоите писания, 4870 е пълен провал. Чудя се, дали така мислят от ATI. Всъщност, фен съм на NVIDIA и едва ли някога ще си взема карта на ATI. Ето, ти потвърждаваш тезите и теориите ми. Затова ти дадох и плюсче :nono:

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Явно автора на темата е рещил да даде над 300 лева за видео.

Нвзнам защо толкова много се спори като е ясно че 4890 бие gtx 260 от всякаде.

Единствено в моментите когато се използва physx gtx 260 бие, но може да се играе и без physx.

Но както беше казано защо да дава над 300 като може и да мине под 250 лева.

http://www.plesio.bg/svga-c-69977735/4870-svga-pci-express-1gb-p-280924.html

Вярно 4870 е на кантар с gtx 260 но е доста по евтина(около 100 лева),ако се има в предвит gtx 260 core 216, а обикновената gtx 260 е по слаба и от 4870 и от 5770.

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

Честно казано не мога да разбера уж интелигентни хора, с компютри се занимават и пак се връзват на изтърканите рекламни трикове от типа "кисело мляко за 5-9 стотинки". Ето ви тема за въпросния Connect 3D в Плешо. Прочетете първата страница и половина и тогава мятайте мнения, че 4870 се намирала за 230 лева, които всъщност били 250, ако се пазарува на място. GTX260 с 192 стрийма е по-добра от 4870 512МБ, с 216 стрийма е по-добра от 4870 1ГБ. Клоква се елементарно, много и разликата с 4890 се стопява. Като добавим и кефа на Физикс и добрата оптимизация на консумацията в 2Д, остава единствената покупка, освен ако не си закоравял фен на АТИ. 4870 е много гореща карта. Освен ако 100+ градуса не са нормални за вас. Защо малко по-разбиращите хора освен 4870 в последствие си взимат и допълнително охлаждане (като гледам положението е същото с GTX480 :))? Което си е още 40-50 лева и пак излиза, че е по-добре да вземеш GTX260 и да не се занимаваш с глупости.

Поне според мен ако ще се дават 300+лв за видеокарта трябва да се вземе най-доброто за тея пари, което поне според мен е 4890. Ако след това се и клоква - еми нека се клоква... GTX260 с клок ще се изравни с 4890 без клок, а 4890 с клок каде отива? За 350лв - 4890 според мен е избора... А никой не отрича, че 260 е добро видео, ама не и на тая цена...

Честно казано не мога да разбера уж интелигентни хора, с компютри се занимават и пак се връзват на изтърканите рекламни трикове от типа "кисело мляко за 5-9 стотинки". Ето ви тема за въпросния Connect 3D в Плешо. Прочетете първата страница и половина и тогава мятайте мнения, че 4870 се намирала за 230 лева, които всъщност били 250, ако се пазарува на място. GTX260 с 192 стрийма е по-добра от 4870 512МБ, с 216 стрийма е по-добра от 4870 1ГБ. Клоква се елементарно, много и разликата с 4890 се стопява. Като добавим и кефа на Физикс и добрата оптимизация на консумацията в 2Д, остава единствената покупка, освен ако не си закоравял фен на АТИ. 4870 е много гореща карта. Освен ако 100+ градуса не са нормални за вас. Защо малко по-разбиращите хора освен 4870 в последствие си взимат и допълнително охлаждане (като гледам положението е същото с GTX480 :ph34r:)? Което си е още 40-50 лева и пак излиза, че е по-добре да вземеш GTX260 и да не се занимаваш с глупости.

Може и да си прав, но 4870 е около 240 лева с доставката. Ако си поръчам друга карта, пак трябва да платя и доставката. Не съм от София. Къде ми е далаверата? Като ми каза за тия температури, ако са истина, се отказвам :ph34r: Все пак ще проверя по-подробно. Моята 8800GT работи до 75-78 градуса с волтмода и референтното охлаждане. Все пак ми трябва клокърска карта, че съм нещо фен на високите честоти :wors: Освен това, тая карта ще загрява и проца, а от там ще трябва да намалявам и честотите му. Чудя се, каквео ли ще става и с RAM паметта, която едва съм я закрепил ( уж клокърска беше според някои хора от тоя форум, а и според производителя - SuperTalent CL4) Обаче от дългогодишния си опит с покупката на компоненти за PC знам едно. Гледайки една ценова листа, винаги има някой компонент, който е най-изгоден. Има и такива, които държат цена, само защото не са били продадени от търговеца. Те обикновено се и препоръчват на нищо неподозиращите купувачи. Има и компоненти, които са на високи цени, защото са нови. Трудно е да се открие подходящият компонент на подходящата цена, затова се гледат тестове и мнения в интернет. Аз бих препоръчал на пусналия темата да прати по едно ЛС на хора, които притежават инетресуващите го видеокарти. Сигурен съм, че ще научи интересни неща. Обаче въпреки всичко, ще кажа още нещо. От видеокарта до видеокарта има огромна разлика, що се отнася до нейната производителност. Преди 2 години и половина, когато взех моята 8800GT, много съфорумници си бяха взели подобна на моята карта, но от друг производител. Аз успях да постигна стабилни 2200 MHz на паметта при стандартни 1800, докато колегите едва успяха да стигнат или минат 1900. Това бе добре дошло за Crysis, защото там се искаше много бърза памет, а не бързо ядро. Ядрото ми едва се клокна до 650 MHz при стандартни 600, докато колегите минаха 700 без проблем. Ядрото бе нужно за NFSPS. След волтмод успях да вдигна честотите до 680-690 MHz и всичко това с референтното охлаждане. Едно е 750 ядро и 1900 памет и друго е 690 и 2200, нали? Никой не ми вярваше, че съм успял да постигна 2200 MHz. Сигурно и сега не ми вярват, но аз продължавам стандартно да играя на 680/2100 MHz при всички игри вече две години и половина. Между другото, тая пущина - 8800GT съм я забравял и на 120 градуса в началото. Още не се е изпекла.

Поне според мен ако ще се дават 300+лв за видеокарта трябва да се вземе най-доброто за тея пари, което поне според мен е 4890. Ако след това се и клоква - еми нека се клоква... GTX260 с клок ще се изравни с 4890 без клок, а 4890 с клок каде отива? За 350лв - 4890 според мен е избора... А никой не отрича, че 260 е добро видео, ама не и на тая цена...

Колега, темата бе за избор между 5750 и GTX 260 за около 280 лева. В последствие май се оказа, че може и над 300. Ние тук хубави препоръки даваме, само дето не знаем, колко ще се клкоква тая видеокарта. Дадох пример по-горе, където бях предоволен от избора си на марка. В моя случай бе Inno3D

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

къде го видя атито 100 градуса + атито дига 76-80 градуса натоварена, а нвидията вдига 73- 77 айде да не спорим сега . И двете са супер видео карти, но просто атито е по - ефтино и по - бързо. Сега ако той е фен и робува на марки негов проблем, но като гледам момчето не е от тези. Ати 4870 512мб е съетветна на гтх260 192стреам, а 4870 1 гб бие гтх216 стреамчета къде видяхте, че е по - добра. Чел съм хиляди теми, защото мислех да вземам една от двете карти (не стана реших да почна курсовете за книжка) и почти във всички теми, клипове, магазини ми казваха, че атито е по - добра от нвидията особено на по - високи резолюции. Също така атито се клоква по - добре от нвидията, но не ми се спори сега. Както каза Психо гтх260 е добра видео карта, но не за цената си . Ако му е проблем толкова температурите, да и вземе ново охлаждане пак ще е по - ефтино от нвидията . По принцип бях неутрален, но когато нвидия казаха на едно интервю : "нека не забравяме, че ние сме фирма за софтуер" ми паднаха в краката.

Може и да си прав, но 4870 е около 240 лева с доставката. Ако си поръчам друга карта, пак трябва да платя и доставката. Не съм от София. Къде ми е далаверата? Като ми каза за тия температури, ако са истина, се отказвам :ph34r: Все пак ще проверя по-подробно. Моята 8800GT работи до 75-78 градуса с волтмода и референтното охлаждане. Все пак ми трябва клокърска карта, че съм нещо фен на високите честоти :ph34r: Освен това, тая карта ще загрява и проца, а от там ще трябва да намалявам и честотите му. Чудя се, каквео ли ще става и с RAM паметта, която едва съм я закрепил ( уж клокърска беше според някои хора от тоя форум, а и според производителя - SuperTalent CL4) Обаче от дългогодишния си опит с покупката на компоненти за PC знам едно. Гледайки една ценова листа, винаги има някой компонент, който е най-изгоден. Има и такива, които държат цена, само защото не са били продадени от търговеца. Те обикновено се и препоръчват на нищо неподозиращите купувачи. Има и компоненти, които са на високи цени, защото са нови. Трудно е да се открие подходящият компонент на подходящата цена, затова се гледат тестове и мнения в интернет. Аз бих препоръчал на пусналия темата да прати по едно ЛС на хора, които притежават инетресуващите го видеокарти. Сигурен съм, че ще научи интересни неща. Обаче въпреки всичко, ще кажа още нещо. От видеокарта до видеокарта има огромна разлика, що се отнася до нейната производителност. Преди 2 години и половина, когато взех моята 8800GT, много съфорумници си бяха взели подобна на моята карта, но от друг производител. Аз успях да постигна стабилни 2200 MHz на паметта при стандартни 1800, докато колегите едва успяха да стигнат или минат 1900. Това бе добре дошло за Crysis, защото там се искаше много бърза памет, а не бързо ядро. Ядрото ми едва се клокна до 650 MHz при стандартни 600, докато колегите минаха 700 без проблем. Ядрото бе нужно за NFSPS. След волтмод успях да вдигна честотите до 680-690 MHz и всичко това с референтното охлаждане. Едно е 750 ядро и 1900 памет и друго е 690 и 2200, нали? Никой не ми вярваше, че съм успял да постигна 2200 MHz. Сигурно и сега не ми вярват, но аз продължавам стандартно да играя на 680/2100 MHz при всички игри вече две години и половина. Между другото, тая пущина - 8800GT съм я забравял и на 120 градуса в началото. Още не се е изпекла.

Само не разбрах,какво общо има твоята 8800гт,със съвременните видео карти.

Като ми каза за тия температури, ако са истина, се отказвам

Това с температурите е относително в малка тясна кутия без въздушен поток, всичко ще грее.

:offtopic_s:

Преди няколко години си взех HD3850 тогава всички ревяха че била гореща карта.Аз взех модела на Sapphire с не референтен охладител (подобна е на тази)на много добра цена и картата се оказа перфекна.До скоро си ми вършеше идеална работа сега прашасва в шкафа.Картата работи н около 35-40градуса в голяма кутия с 4бр. 120мм вентилатора.

Ами общото е, че 8800 GT бе първата от поредицата видеокарти на NVIDIA до миналия месец! Две години и половина тая архитектура се държа и все още се държи в лицето на 9800GT и сие! Аз нямам абсолютно никакъв проблем при максимални детайли с АА при всички игри и моя CRT монитор. Все пак се опитах да подскажа на незнаещите, че една карта с референтен дизайн не означава автоматично, че е равна на друга карта с референтен дизайн. Всяка фирма използва различни доставчици на компоненти. Точно затова споменах, че моята памет се клокна с 250-300 MHz над тия на колегите! За сметка на това ядрото бе по-слабото звено! Разбра ли сега или пак трябва да си губя времето в повторения? Абе вие нямате ли завършен осми клас?

Това с температурите е относително в малка тясна кутия без въздушен поток, всичко ще грее.

:offtopic_s:

Преди няколко години си взех HD3850 тогава всички ревяха че била гореща карта.Аз взех модела на Sapphire с не референтен охладител (подобна е на тази)на много добра цена и картата се оказа перфекна.До скоро си ми вършеше идеална работа сега прашасва в шкафа.Картата работи н около 35-40градуса в голяма кутия с 4бр. 120мм вентилатора.

Имам 3 вента и места за още 4-5. Не е проблем да ги запълня. Не съм чак такъв идиот, да искам максимума от кутия за 20 лева!

Айде стига преди 1 година АТИ 4850/4770 биеха по цена-пройзводителност 9800.Другото пусни една тема във форума 'Кой използва CRT монитор?' за да видиш резултатите.

Чета и не вярвам колко е изпростял народа в тоя форум.

Едни обиждат, други сочат примери отпреди ДВЕ години, трети обвиняват 15 годишни сайтове в пристрастие. И всичко в името на вечното дерби Левски-ЦСКА. Но никой не си прави труда да му обясни на човека.

Къде сте тръгнали с тези архаични ревюта? С всяка нова версия на драйверите се променя по нещо. Производителността на тези карти в старите и новите игри се променя редовно. Вместо да му предлагате риба, просто му обяснете на автора за какво иде реч, а именно:

• Обема на видео паметта на картите предимно е от значение, при високи резолюции, високо качество (размер) на текстурите и използването на FSAA. Когато тя не достига, се използва системната памет (и от там падат и броят кадри). Да, може да се подкара на 512 мб карта 2048х2048 резолюция, но с големи компромиси или загуба на кадри. От друга страна, и двете видеокарти са среден клас и дори да имат достатъчно памет, няма да може да изкарат достатъчно кадри.
  • Когато се сравнява GDDR3 със GDDR5 за по-лесно се гледа скоростта на трансфер в GB/s, т.к. това е крайният резултат като се комбинира шина с мегахерци и т.н. Обикновено я пише навсякъде по сайтовете.
  • Основното предимство на серията R5xxx на ATi (освен енергопотреблението когато не е под натоварване) е че е нова. Т.е. ще има поне още 1-2 години, през които драйверите ще се оптимизират за нея. А и DX11 не е за изпускане.
  • Докато хардуера на ATi обикновено е по-добър/изгоден - драйверите на Nvidia са по-напред. И последните работят много по-тясно с производителите на игри, в резултат на което обикновено не е необходимо да се чака нов драйвер за да вървят по-добре новите игри.

И накрая - изборът на видеокарта се прави на базата на това, с колко пари разполага човека, каква му е конфигурацията и кои игри ще играе. В случая с GTA IV - играта зависи много и от процесора, затова има вероятност да изкара еднакво малко кадри (ако е слаб) дори с карта за 400 лв...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор

Ами процесора ми е двуядрен АМД Аthlon 64 x2 4450e клокнат на 2,6GHz.

Kъм нова година обмислям и закупуването на друг процесор. Гледам просто поетапно да взимам частите. :)

къде го видя атито 100 градуса...

При волтрегулаторите.

...атито е по - ефтино и по - бързо... Чел съм хиляди теми...атито е по - добра от нвидията особено на по - високи резолюции...Също така атито се клоква по - добре от нвидията...когато нвидия казаха на едно интервю : "нека не забравяме, че ние сме фирма за софтуер" ми паднаха в краката.

4870 1ГБ изпреварва ГТХ260 216сп единствено при резолюции над 1900х1200 (където се вижда ползата от повече памет) и то с малко. Не го чета по ревюта, ами правя директно сравнение. Също и ГТХ-а се клоква повече. И не е до бройка, защото сме правили сравнение на няколко 4870-ки на различни производители - Гигабайт, АСУС и Сапфир (т'ва имаха в моста :wors:). А нВидиа очевидно се справят перфектно с разработването на софтуер. Представяш ли си, ако тръгнат и хардуер да правят? Всъщност интересно е измислянето на самата карта. Физическото производство се дава на подизпълнители. Затова и се забавиха толкова време с пускането на новата серия, защото производителят на чиповете сериозно пострада от нек'во от земетресенията и така АТИ имаха чудесния шанс най-сетне да пуснат свестен драйвер (от 10.1 мисля).

8800ГТ е една перфектна карта. Дори и сега можеш да подкараш всичко с нея на прилични детайли. Според мен, това е най-продаваната карта на нВидиа, или и поне е в топ 5.

...трети обвиняват 15 годишни сайтове в пристрастие. ...

Това и аз ще го направя. Но не бих казал точно "пристрастие", ами по-скоро купуване на ревюта. Правят го и двата производителя. Затова понякога се виждат и фрапантни глупости и очевидни неточности.

В случая с GTA IV - играта зависи много и от процесора, затова има вероятност да изкара еднакво малко кадри (ако е слаб) дори с карта за 400 лв...

Затова и му казах на човечеца, че ще му трябва здрав процесор :giggle1:

Ами процесора ми е двуядрен АМД Аthlon 64 x2 4450e клокнат на 2,6GHz.

Kъм нова година обмислям и закупуването на друг процесор. Гледам просто поетапно да взимам частите. :hush:

В такъв случай или взимай 4890, или изчакай, защото сега е най-неподходящият момент за закупуването на видео.

п.п. GTX260 доста зависи от честотата на процесора. Като при 4+ гигахерца има много голям прираст в производителността.

Дам нвидията са по - процесоро зависими и незнам колко добре се клоква нвидията (само една съм клоквал до сега беше ужас 5 % някъде), но атито на един приятел го клокнахме (мисля че беше diamond марката на видеото)стигна до 910/1100 без никакви артефакти и температурата беше 70 - 75 натоварена (има 2 вентилатора в кутията). Незнам за нвидията може просто бройката да се е оказала такава или драйверите

Народеее........не разбрахте ли,че такова нещо,като процесоро зависима карта няма.....:mad:

Народеее........не разбрахте ли,че такова нещо,като процесоро зависима карта няма.....:mad:

И един мармот подвива карти за белот :mad:

ce98e705842d.jpg

e8400@2000(333x6) 4 gb1066 9800gtx+ 1280x1024@default9840

86800c36b440.jpg

e8400@3000 4 gb1066 9800gtx+ 1280x1024@default13279

Ще трябва да ми се довериш за мандахерците тъй като 3Д мрака не благоволи да отчете намаления множител и продължи да вижда проца на 3гхз. Но точките си говорят сами. И това не е единствената процесорозависима карта. Преди време бях правил тези тестове за лични цели, та не се сетих да отворя cpu-z за шотовете.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

И един мармот подвива карти за белот :)

ce98e705842d.jpg

e8400@2000(333x6) 4 gb1066 9800gtx+ 1280x1024@default9840

86800c36b440.jpg

e8400@3000 4 gb1066 9800gtx+ 1280x1024@default13279

Ще трябва да ми се довериш за мандахерците тъй като 3Д мрака не благоволи да отчете намаления множител и продължи да вижда проца на 3гхз. Но точките си говорят сами. И това не е единствената процесорозависима карта. Преди време бях правил тези тестове за лични цели, та не се сетих да отворя cpu-z за шотовете.

Това е нормален резултат при 3D Mark. В реалността нещата са различни. Само да попитам. Бутал ли си честотите на видеокартата? С моята 8800GT получавам около 15 % повече точки при 30 % клок на процесора. Подобни резултати съм имал и със Celeron 2.7 Northwood + GF6600, 7600GT.

Да кажа нещо и за реалността. При повечето игри процесорът не играе НИКАКВА роля, ако е в баланс с видеокартата. Това са NFSPS, GRID, FarCry, Crysis от тия които съм тествал лично. Миналата седмица направих няколко бързи теста и на Battlefield Bad Company 2. Получих доста странни резултати. Играта реагираше единствено на увеличението честотата на процесора E6750 от 2.66 на 3.52 GHz. При опита ми с клок на видеокартата 8800GT, нямаше увеличение в производителността. Играх първо ниво до едно и също място няколко пъти. От цялата тая работа си правя заключението, че всячески големите хардуерни и софтуерни компании ни карат да си обновяваме хардуера. Досега като че ли на мода бе ъпгрейда на видеото, но с някои нови игри се оказа, че процесорът е не по-малко важна част за тях. Тук се говори за GTA4. не съм я играл и незнам как се държи, но от горните коментари си правя заключението, че е нещо подобно на Batllefield Bad Company 2. При това положение на дневен ред ще бъде и процесорът. Дори си мисля, че той трябва да е преди видеокартата. Така и така цените на видеокартите са много високи в момента.

когато картата е слаба и стигне максимума си - резултата е един и същ - примерно мойта старата беше x1300 agp - на атлон хр 1700+ ( вадеше 910 точки на 3дмарк, на келешрон@2.4ghz вадеше 930 а на Е2180 пак около 930 точки)

Бе ти нормален ли си,какви неща говориш без нищо да знаеш?! Ай каквото имаш да го казваш го казвай на ЛС,няма смисъл да флууйдим из на човека темата...

айде ми кажи - кое е по бързо трабантче с 300 литра резервоар или такова с 30 - щото на практика второто ще е по бързо - заради теглото на резервоара и горивото... така че на слаб видео процесор 512мб са достатъчни. аз пък например съм с nvidia 8600gt s 256мб ддр3 рам и е доста по бърза от 9400гт 1гб ддр2

http://www.techpowerup.com/reviews/Point_Of_View/GeForce_9400_GT_1_GB/9.html виж разликите

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Чета и не вярвам колко е изпростял народа в тоя форум.

Едни обиждат, други сочат примери отпреди ДВЕ години, трети обвиняват 15 годишни сайтове в пристрастие. И всичко в името на вечното дерби Левски-ЦСКА. Но никой не си прави труда да му обясни на човека.

Къде сте тръгнали с тези архаични ревюта? С всяка нова версия на драйверите се променя по нещо. Производителността на тези карти в старите и новите игри се променя редовно. Вместо да му предлагате риба, просто му обяснете на автора за какво иде реч, а именно:

• Обема на видео паметта на картите предимно е от значение, при високи резолюции, високо качество (размер) на текстурите и използването на FSAA. Когато тя не достига, се използва системната памет (и от там падат и броят кадри). Да, може да се подкара на 512 мб карта 2048х2048 резолюция, но с големи компромиси или загуба на кадри. От друга страна, и двете видеокарти са среден клас и дори да имат достатъчно памет, няма да може да изкарат достатъчно кадри.
  • Когато се сравнява GDDR3 със GDDR5 за по-лесно се гледа скоростта на трансфер в GB/s, т.к. това е крайният резултат като се комбинира шина с мегахерци и т.н. Обикновено я пише навсякъде по сайтовете.
  • Основното предимство на серията R5xxx на ATi (освен енергопотреблението когато не е под натоварване) е че е нова. Т.е. ще има поне още 1-2 години, през които драйверите ще се оптимизират за нея. А и DX11 не е за изпускане.
  • Докато хардуера на ATi обикновено е по-добър/изгоден - драйверите на Nvidia са по-напред. И последните работят много по-тясно с производителите на игри, в резултат на което обикновено не е необходимо да се чака нов драйвер за да вървят по-добре новите игри.

И накрая - изборът на видеокарта се прави на базата на това, с колко пари разполага човека, каква му е конфигурацията и кои игри ще играе. В случая с GTA IV - играта зависи много и от процесора, затова има вероятност да изкара еднакво малко кадри (ако е слаб) дори с карта за 400 лв...

Case closed!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.