Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България - пират № 1 в ЕС

Featured Replies

Агенция ще следи пиратите в интернет

В момента в България има десетина сайта, предлагащи безплатни пиратски софтуерни продукти, музика и филми.

И кои са тези сайтове ?

...Новата структура ще се бори с дребното пиратство в мрежата...

Източник: в-к "Монитор"

От начина, по който е написано следва да се съди, че има и едро пиратство в мрежата. С него кой, как и с какво ще се бори?

Агенция ще следи пиратите в интернет

Агенция, която да следи за потребители, свалящи пиратски музика и филми, предстои да бъде създадена у нас, съобщи вчера високопоставен източник от МВР. Новата структура ще се бори с дребното пиратство в мрежата и ще налага глоба на всеки, който сваля нелицензирани продукти. Когато бъде засечен такъв потребител, първо ще бъде предупреждаван да спре с тегленето. Ако това не се случи, ще има второ и последно предупреждение. При трето хващане ще последва санкция.

Подобни агенции вече има в повечето европейски страни. Там глобите са около 300 евро като се предполага, че толкова ще бъдат санкциите и у нас. В момента в България има десетина сайта, предлагащи безплатни пиратски софтуерни продукти, музика и филми.

Според антимафиоти създаването на подобна структура е необходимо, защото сегашните членове от НК 172а и 172б не са ефективни в борбата срещу пиратството. "Този закон беше приет през 1995 година и многократно беше променян - наказанията ту бяха вдигани, ту намалявани. В крайна сметка ние смятаме, че единствено със създаването на агенция може да бъде ограничено пиратството", коментираха експерти с дългогодишен опит в борбата с компютърните престъпления.

Източник: в-к "Монитор"

Каквото и да се "шуми" по тази новина, няма да доведе до реални действия...как си представяте, ако действително се наложи тази забрана, ми половината доставчици ще фалират...

Каквото и да се "шуми" по тази новина, няма да доведе до реални действия...как си представяте, ако действително се наложи тази забрана, ми половината доставчици ще фалират...

Но ще цъфнат по ъглите с кашоните с дискове :)

Но ще цъфнат по ъглите с кашоните с дискове :)

Да, даже днес в сутрешния блок на Нова ТВ, казаха че в Китай масова практика било да се продава нелегален софт на дискове, доколко е вярно, не знам.

:) Време е вече да се мине на Linux, тъй като е безплатна. За фрее програмите съм съгласен. Остават само филмите и игрите като пречка пред българина. :hush:

Те чуват ли се?! В Америка, където доходите са на светлинни години от нашите, се е появило пиратството! А какво остава за тук? Ние тук, като се чудим какво да правим, за да оцеляваме (не за да живеем!), и това ли искат да ни махнат? Вие знаете ли този интернет колко пари спестява? Вие знаете ли, че най-лесното е да се правят статистики? Писна ми да слушам отвсякъде ,,българите такива, българите онакива, българите най-големите нищожества в ЕС"! Вярно е, недостатъци си имаме доста, но тук сме репресирани, унизени, бедни хора, интернетът ни е кажи-речи единствената възможност поне за момент да се почувстваме равнопоставени! От тия символични пари какво, филми ли да си купуваме, програми ли, музика ли?! Ха-ха! Че аз ако трябваше да платя всичко, което съм изпиратствал, щях до края на живота си да лежа в затвора за дългове! Всеки има право на съпротива и на спасение от репресии и унижения! Замислете се, това е някакъв театър на абсурда - хората, които ви преследват за това, са ,,изпиратствали" десет, сто, хиляда пъти повече от нас, а никой не ги закача за нищо! Май накрая ще се окажат прави тези, които казват, че за кокошка няма прошка, ама за милиони няма закони! Няма да се дадем, ние и сега живеем в един ежедневен Сървайвър! Източна Европа е раят на компютърното пиратство, това е нормално и логично, най-лесното е само да се констатира! Неслучайно е казано - сиромах човек - жив дявол! Положението е такова, че вече никой не зачита нищо, в името на спасението нещата придобиват други стойности и измерения, като се започне от най-битовото и се свърши на по-различно равнище! Тази разправия е пак да отвлича хората от реалните им проблеми, защото като се върнат от митинг, вкъщи вече ще са им спрели тока! Най-големият торент тракер в света е шведски, там да не би доходите да са им много ниски?! За 99 % от нещата причините са икономически, сега обаче аз заявявам: не, колкото и да направите доходите, причините за пиратството не са само икономически и затова няма да го спрете така! Най-малкото защото е по-лесно да изтеглиш нещо, отколкото да отидеш и да си го купиш. А това със следенето на трафика в Интернет е направо противозаконно, това е поредната глава от реалити шоу по ,,1984"! Трябва накрая и ние да се вдигнем, както направиха всички около нас и си оправиха държавите! Ама под всички имам предвид наистина всички, а не на митингчета по някакви конкретни поводи да отиваме и да се гледаме вътре, защото сме 200 човека! Дотогава явно ни остава само да гледаме клипове от митинги във Вибокса и да слушаме изтеглени емпетройки с революционни песни. Стига абсурди, торенти ще ми забраняват, баба ми от година и половина лекарствата за кръвно не може да си плаща! Такива торенти заслужавате, че да не погледнете парламентарна трибуна след това!

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

:) Време е вече да се мине на Linux, тъй като е безплатна. За фрее програмите съм съгласен. Остават само филмите и игрите като пречка пред българина. :lol6:

Ммммм, май и Линукс да ползваш ще си пират ... КЛИК

Министър Цветанов хубаво подписва тези споразумения,а може ли да каже в държавните учреждения-областна и общинска администрация,данъчни,МВР всичкият софтуер ли е платен и лицензиран на 100%,или има само няколко бройки за пред проверка.Иначе списъка може да се продължи-училища,болници,големи вериги магазини...

Аз не мога да си представя ако трябва да се легализират всичките неща в компютрите на хората какво ще става. Глоби ли ще има ? Във всяка къща ще ровят в компютрите ли ? Какво ще направят ? Горе вече написаха че Windows е много скъп. Така е. А да не говорим че в България масово се използват ФотоШопа о други програми на Адоб, които струват по няколко хиляди долара. Е как да легализираме такива неща, за които родителите ни трябва да работят сумати време... кофти става.

Министър Цветанов хубаво подписва тези споразумения,а може ли да каже в държавните учреждения-областна и общинска администрация,данъчни,МВР всичкият софтуер ли е платен и лицензиран на 100%,или има само няколко бройки за пред проверка.Иначе списъка може да се продължи-училища,болници,големи вериги магазини...

А иначе в училищата, специялно в моето господина гледа винаги какво инсталваме и дори измисли начин за това да не инсталираме нищо. Казва не знам кои го е качил но знам кои ще го истрие :) а и каза че ще глобява по 10 кинта :Д. Както и да е смеха на страна. Много магазините със сигурност нямат легален софтуеър. Тугава какво ще направят с тях.

Те(американците)през 30те години на миналия век се опитаха да спрат и алкохола,дали сега по същия начин ще спрат и пиратството.Ако толкова много им се ловят пирати-да се захващат със Сомалийските. :giggle1:

Единствените неща, които са нелегални на компютъра ми са:

самият Windows-Не мога да си позволя 240лв лиценз за WindowsXP Professional SP3.

И на компютрите, които ми носят за преинсталация и ремонти им слагам "пиратски" Windows.

Кой ли не го прави? Преинсталацията в сервизите щеше да е 300лв ако слагаха на всеки лицензиран, оригинален Windows.

2игри, които са толкова стари, че на никого не му пука за тях, нито ги поддържа.(от 1999-2002година са)

Всичко останало ми е безплатно и по възможност Open Source.

Че сме пирати-Ами като направят зарплатите, колкото на запад, тогава ще да ни искат лицензи като на запад. На запад социалните помощи са по-високи отколкото тук зарплатите(400-500лв една средна цифра)Те за това "социално слабите" от запада идват тука...

А държавата да не се прави на ощипана госпожица и т.н, защото в институциите(училища и прочие)всичкият софтуер е пиратски и краден...

Да вземе да се глоби сама себе си...Пари има, а лицензи не плаща...

Иначе, ако имам възможността да платя лицензите на програмите, бих ги платил.

Но едва ли някога ще съм толкооо богат да си платя Фотошоп например-3000$

П.П Принципно съм Linux фен и си разработвам някои неща, но просто...не мога да подкарам някои специализирани програми, които са ми необходими и вървят само под Windows.

Единствените неща, които са нелегални на компютъра ми са:

самият Windows-Не мога да си позволя 240лв лиценз за WindowsXP Professional SP3.

И на компютрите, които ми носят за преинсталация и ремонти им слагам "пиратски" Windows.

Кой ли не го прави? Преинсталацията в сервизите щеше да е 300лв ако слагаха на всеки лицензиран, оригинален Windows.

2игри, които са толкова стари, че на никого не му пука за тях, нито ги поддържа.(от 1999-2002година са)

Всичко останало ми е безплатно и по възможност Open Source.

Че сме пирати-Ами като направят зарплатите, колкото на запад, тогава ще да ни искат лицензи като на запад. На запад социалните помощи са по-високи отколкото тук зарплатите(400-500лв една средна цифра)Те за това "социално слабите" от запада идват тука...

А държавата да не се прави на ощипана госпожица и т.н, защото в институциите(училища и прочие)всичкият софтуер е пиратски и краден...

Да вземе да се глоби сама себе си...Пари има, а лицензи не плаща...

Иначе, ако имам възможността да платя лицензите на програмите, бих ги платил.

Но едва ли някога ще съм толкооо богат да си платя Фотошоп например-3000$

П.П Принципно съм Linux фен и си разработвам някои неща, но просто...не мога да подкарам някои специализирани програми, които са ми необходими и вървят само под Windows.

jjjjjk,и със тоя Open Source,не е съвсем сигурно,виж какво пише тук,линк който е дал един колега в по-горен пост: ЛИНК

Редактирано от Гост (преглед на промените)

klaatu, чета и не вярвам на очите си...

Но искат или не, ще приемат свободният софтуер...Не могат да го унищожат никога.

Лично аз го подкрепям горещо, не толкова защото съм програмист, а защото смятам, че не може дадена компания да си налага деспотично-теократичният модел на управление и лицензиране и разпространение на софтуера.

Ако си мислят, че ще победят свободният софтуер, не са познали.Ще го победят дори по-трудно и от пиратството, защото от законова гледна точка няма никакви нарушения.

Каква наглост-В общи линии:

Компаниите реват, че тъй като някой имал свободен софтуер, те имали загуби, защото не се ползвал техният, платен.

Това си е абсурд.Всеки има правото на свободен избор и никой не може да бъде репресиран във връзка с повлияването му осносно този избор.

П.П Едновременно чета в 4 форума много подобни теми...Какво става тук??? :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не ми се вярва. Как ли ще ги затворят след като са на сървъри извън страната. Или пък ще филтрират трафика към тези сайтове. Ако го филтрират каква ще е разликата между Китай и България.

В тези сайтове има и информация която е безплатна.

Абе не ви ли прави впечатление, че пискат само музикалните компании. Се едно аз да писна , че на еди кой си тракер има нещо мое и само заради мен да затворят целия тракер, нещо гнило има в тая работа ...

"Ще затворим "Арена" и "Замунда" - сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите със SMS-и." - само не видях как Замунда и Арена

са ми взели някакви пари чрез СМС-и. Даже и смислени доводи не могат да си намерят нашите управници :whist:

klaatu, чета и не вярвам на очите си...

Но искат или не, ще приемат свободният софтуер...Не могат да го унищожат никога.

Лично аз го подкрепям горещо, не толкова защото съм програмист, а защото смятам, че не може дадена компания да си налага деспотично-теократичният модел на управление и лицензиране и разпространение на софтуера.

Ако си мислят, че ще победят свободният софтуер, не са познали.Ще го победят дори по-трудно и от пиратството, защото от законова гледна точка няма никакви нарушения.

Каква наглост-В общи линии:

Компаниите реват, че тъй като някой имал свободен софтуер, те имали загуби, защото не се ползвал техният, платен.

Това си е абсурд.Всеки има правото на свободен избор и никой не може да бъде репресиран във връзка с повлияването му осносно този избор.

П.П Едновременно чета в 4 форума много подобни теми...Какво става тук??? :speak:

+1

Свободният софтуер наистина е много хубаво нещо. От време на време пращам по някой лев, за да подкрепя добре замислените и осъществени продукти. Програмистите са хора като всички други. И те имат своите човешки нужди, затова трябва да ги поддържаме.

Няма да платя на Майкрософт и другите мастодонти нито стотинка, докато не преосмислят ценовата си политика, предоставяйки ни възможност за свободен избор.

На единият комп всичко е с лиценз, като се почне от ОС, та до всички програми, които са безплатни, де.

Иначе целта е да се направи така системата, че за всичко да се заплаща, в момента пазара се държи от Майкрософт, като 90% са с техни ОС и Епъл. Майкрософт са на принципа и нелегално да е, да е наше, ама Стив Джобс е голям изрод и е направил всичко да се заплаща. Сега и Леопард да си сложа няма да върви както си трябва, щото е пригоден за техните си компютри. Ама докато има Русия и Китай няма за какво да се притесняваме. :lol6:

Оо първи съм там :biggrin: а БТЛ... наистина ли могат да затворят най-големите ТорентТракери като Замунда и Арена ?

Толкова рядко тегля от тези два тракера , че ми стана смешно от онзи плешивец :biggrin:

Меломани и Видеомани отдавна вече не ги ползват - вече има толкова много тракери по света :brick wall:

И то специализиран тракери - МП3 , Видео , Софт и какво ли още :wors:

От Арената последно съм теглил сериали , а за филмите има кино и HBO ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.