Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда"

Featured Replies

....

Абе драги, ти подставено лице ли си или Явор Колев под прикритие?

Добре, да се попитам аз едно въпросче-ОТ КЪДЕ ПАРИ БЕ!!!!!?????

Я ми кажи как на запад цените на филмите, игрите и т.н са по-евтини.

Как там WindowsXP Pro for Refurbished PC-s е 17ЕВРО, А ТУК 70ЛВ!!!!!

Не ме занимава друго, питам те аз от къде да намеря пари, а?

Работя компютърен техник на повикване, е парите да си купя нов Windows или PhotoShop ми стигат, ама ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.

Значи един системен администратор тук взима 1000лв МАКСИМУМ, а на запад за 500евро не можеш да наемеш и некадърник!!!

А иначе филмите, горивата, програмите, игрите и т.н са на нашите цени.

АЗ НЕ МОГА ДА СИ КУПЯ софтуера, това значи ли, че искам да тъна в невежество?

Престанете да напомняте на хората колко са бедни, защото точно това правите!

Питам, Изд.ТРУД има ли права за Българските класици? Имало резервирани авторски права, КУПЕНИ ОТ КЪДЕ?

От Иван Вазов, който е починал или от убитият Никола Вапцаров? ОТ КОГО БЕ!!!!!!!

Ама иначе претенции големи имат, и Народната библиотека заплашват със съд, за това, че техните произведения ги има в електронен вид там.

Значи, играта Старкрафт идва в луксозна кутия в европа, с бонусчета, а тук ти пристига в мизерна хартиена опаковка.

Та нас ни мамят и лъжат, взимат ни за втора ръка хора.

Кажи ми, с 400лв заплата ти ще ядеш ли, ще живееш ли, сметки ли ще плащаш?

Ще имаш ли за програмата, за Windows-са? Какво ти сериозно отношение, има хора, които пари нямат да ядат, ти ми говориш за сериозно отношение!!!

Та авторите на книгата, сценариста на филма и т.н, знаеш ли колко получават?

МИЗЕРНИ ПАРИ. И те са недоволни като народа, защото парите, които получават за техните усилия са мизерни, а някоя корпорация/компания лапа големият пай.

Ако можеш да ми обясниш, аз като компютърен техник на повикване, от къде аджеба да намеря пари за програмите, Windows, да отивам на заведение всеки месец, на кино, да си купя музикално CD и т.н ми се обади.

А на запад хората можеха да си го позволят преди "кризата". А тук кризата е ВЕЧНА.

До тогава спри да приказваш неща, които нямат връзка с реалният живот. И аз се занимавам с компютри!

Аз искам да си купя CD-то, ако си струва, искам да си купя програмата-ако си струва, дори да я подпомогна, ако е безплатна, искам да ходя на заведение всяка седмица, искам това, искам онова АМА ПАРИ НЯМА.

И докато на запад на лай*ото му вземат плейстейшън, защото реве, че съседчето имало-и то искало, то тука родителите се чудят с какво да нахранят и облекат децата си.

И ако правилно съм разбрал и си програмист към някоя фирма, далеч не можеш да се оплачеш от заплащането.

Предлагам да дойдеш на моето място и тогава да ми раздаваш морал!

п.п съжалявам за всички останали участници в темата, които трябваше да прочетат това грубо словоизлияние.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 183
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• kaldataforumuser
    kaldataforumuser

Вярвам, че ъплоудърите са достатъчно защитени от хищните лапи на тези гладни за слава и мръсни пари политици.. А колкото до мен като потребител: 1. Аз виждам филм в торрент тракер.. Нищо не разбирам о

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Брее,тези мръсни гадни и долни свине скоро ще се наложат. А тази долна мижетурка Явор Колев,да не се прави на големие пе***аст,че като гледам и преди 3 години е правил опит за некви мизерщини,ама б

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

.

Могат да забранът достапа до даден торент но не и да го спрът!!! В момента съм в Испания и тука "Замунда" е забранена просто неможеш да влезнеш но "Арена" не е защото руснака който държи торента е направил линк който не е забранен към другите държави... Колкото и да спорат и да се пункат да спират торент сайтовете няма да успеят

Q-tech прав е jjjjjk ! Не може едно нещо у нас да струва едни пари, а на запад други ! Аз ще ти дам пример с книги , един от най - новите романи на Стивън Кинг " Blockade Billy" цена в амазон Цена 7.49 US долара ... при нас в book.store.bg Цена: 56.68 лв. Ха сега ми кажи по какъв курс е сметнат долар/ лев ? И да не кажете че съм голословен ето ти линковете

http://www.amazon.co...g/dp/1451608217

и

http://import.book.s...ing&s=0&sin=101

Нещо по въпроса :cool: ! И отделно цитат от твоя пост

в Западна Европа лекарите, които взимат по 2000 евро (въпреки че ми се виджат малко за лекарска заплата) ще плащат и средно по 500 евро наем, 200 евро сметки и 500 евро данък/осигуровки.

у нас взимаш 400 - 500 лв , енергото ти взима 80-100 , БТК/GSM , сметки 40-50 че и повече лв. , кабелна + интебнет 20-30 лв. ... и какво остана за храна ! Ако се оправи стандарта ... всичко че е легално !

А и знаеш ли я българската пословица " Беден човек - жив дявол " , начини все ще намери ... DC+ , free servery и други ... или и тях ще забранят доставчиците ?!? Ами да връщат комунизма , да слагат петолъчките и при Кастро !

А и не виждам кой ще остане при пози доставчик ...

П.П. Да ти кажа , по Skype че се пращат работи пак ще го има ... виж пословицата ! Ха със здраве !

Кажете на един канадец, че получавате 400-500лв и имате интернет,GSM, стационарен телефон, топлите се на ток, гледате кабелна телевизия, и вижте реакцията му.

г-н Колев , това трябва да затваряте , а не арена и замунда !

ГДБОП задържа педофил, блудствал с деца в Интернет

http-~~-//www.vbox7.com/play:d809b0fc

http-~~-//www.vbox7.com/play:d815ecf9

:)

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

jjjjk, никой за нищо не ми плаща - просто го виждам с очите си.

И престани да бъркаш мизерията в България с отношението (манталитета) на българите към индустрията! Дори хардуера е по-скъп у нас - но не съм видял българина да се е юрнал да го краде масово!

Сега остава да обясниш, как със 1000 лв заплата - не можеш да си позволиш еднократно да дадеш въпросните 70 лв за Windows, след като познавам хора които на 500 лв заплата са ги дали?

Или да обосновеш - защо например българина може да си вземе РС за 1000 лв, но не може да даде 100 лв (образно) за Windows?

И за какво точно ти е Photoshop, като си компютърна поддръжка? Занимаваш се с дизайн ли? И няма значително по-евтини програми, които да го заместят ли?

Айде стига краставици моля!

Забавно е, как се аргументираш с мизерията и как не можем да не крадем. Да, жевеем в мизерия. Да, не можеме да си позволиме най-скъпото и най-хубавото. Но точно затова съществуват АЛТЕРНАТИВИ. Точно затова има промоции и отстъпки за по-стари продукти. Точно затова има он-лайн радиа, РРV канали, игри със 75% отстъпки, Open Source продукти и т.н. Да, по-трудни са, по-слаби са или по-стари, но вършат ли работа - вършат! Аз не карам Порше, защото заплатата не ми го позволява, но никой не ме спира да се кача в градския транспорт или да си купя Опел. Защо тогава си затваряме очите за подобни алтернативи за компютрите? Защото сме твърде алчни за да си позволоим да не крадем и защото е по-лесно да нарушаваме правилата отколкото да ги спазваме. Там ни е проблема и точно това дразни европейците. С какво сме по-специални от тях, та всичко да ни е на аванта? Печелиме по-малко, но имаме алтернативи и избора да не крадем, нали?

Могат да забранът достапа до даден торент но не и да го спрът!!! В момента съм в Испания и тука "Замунда" е забранена просто неможеш да влезнеш но "Арена" не е защото руснака който държи торента е направил линк който не е забранен към другите държави... Колкото и да спорат и да се пункат да спират торент сайтовете няма да успеят

Прочети мненията ми от миналата година в темата. ИМА начин да се пресече/засече торент протокола. Като ти го спрат - ако ще тракера да е в Китай, пакетите няма да минават и ти ще можеш само да го разглеждаш, като един луксозен каталог на продукти.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Не знам. Питах за възможни причини за пробив, във форума на специалистите по компютърна сигурност, но те мълчат. Или не знаят, или не считат за нужно да ни обяснят.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Аз в момента си тегля концерта на Деси Слава от МАД Сикрет концерт, защото после може и да го няма. Така и не бях изгледала концерта. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Най ме е яд че махнаха записа на концерт - промоцията на Гери "Сладката страна на нещата". Намерих я в друг тракер, но е с лошо качество и не е цялата. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Махат нещата с добро качество и искат от нас да си съсипваме очите и здравето. Телевизии се взимат твърде насериозно и забраняват да се записват техни програми. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Сега никога няма да имам четвъртата част на "Приказна нощ" (коледна музикална програма на "Планета" от 2007). :) :) :)

Пропуснах да гледам много неща, а сега някакво си бледо подобие на Гьобелс ще ми затваря торентите и ще ми казва как да живея! Да бе!

Телевизии се взимат твърде насериозно и забраняват да се записват техни програми.

Кой е казал, че не може да записваш програма от телевизията ?

Освен това, предаванията обикновено се повтарят по няколко пъти.

Хубаво е, че си записваш концертите на поп-фолк "звездите" .След не много дълъг период от време, никой няма да си ги спомня.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Сега никога няма да имам четвъртата част на "Приказна нощ" (коледна музикална програма на "Планета" от 2007). :):sobbing: :sobbing:

Не плачкай,това че я няма качена-не значи че не съществува записана,нали?

Просто се свържи с Пайнер и предполагам ще ти откликнат на молбата.

Друг е въпроса че нали се сещаш-няма да е без пари

:cool:

Кой е казал, че не може да записваш програма от телевизията ?

Освен това, предаванията обикновено се повтарят по няколко пъти.

Хубаво е, че си записваш концертите на поп-фолк "звездите" .След не много дълъг период от време, никой няма да си ги спомня.

Не ги записвам аз, но едно момче ми се оплака че му е забранен достъпа на запис на "Планета" от "Нетера". http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Сега няма да може да си запише и валентинските програми, които ще започнат да повтарят идния месец, а много ги иска. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А мен още ме е яд за концерта на Гери и четвъртата част на "Приказна нощ". :):sobbing: :sobbing:

Не плачкай,това че я няма качена-не значи че не съществува записана,нали?

Просто се свържи с Пайнер и предполагам ще ти откликнат на молбата.

Друг е въпроса че нали се сещаш-няма да е без пари

:cool:

Точно парите са ми проблема! :cool:;) ;)

Не ги записвам аз, но едно момче ми се оплака че му е забранен достъпа на запис на "Планета" от "Нетера".

Планета се излъчва и по кабелните телевизии.

Ехаа едно хубаво нещо ще произлезе от цялата тази работа със спиране на торентите, ще се ограничи разпространението на ЧАЛГА. Чак ми стана хубаво :) Ха ха сега не можете да ми цъкнете минус :sobbing:

И кой ти каза че не можеш да влезеш в замунда от Испания ? Излъгал те е ! Я прочети внимателно как става тук

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=106967&view=findpost&p=1836177

и другите начини в темата !

Успехи !

Голям парадокс само - хем искаме да се оправим като страна, хем мрънкаме, че са ни спрели авантата(не е готино да се краде,нали?).... Вярно, в момента това не ни е големият проблем .. Почвам да си мисля, че правят експеримент - как това ще се отрази на психиката ни(дали сме готови за промени) ... И резултата плюем, плюем .... :) Според мен са почнали с грешния експеримент. Трябваше да се опитат да спрат мафията и корупцията, тогаз да продължат с глупостите за интелектуалното ограбване ... Ама това е моя теза ... Повече съм склонна да вярвам, че пак сме хванали от трите най-голямото и с това управление на ББ ... :sobbing:

Q-tech прав е jjjjjk ! Не може едно нещо у нас да струва едни пари, а на запад други ! Аз ще ти дам пример с книги , един от най - новите романи на Стивън Кинг " Blockade Billy" цена в амазон Цена 7.49 US долара ... при нас в book.store.bg Цена: 56.68 лв. Ха сега ми кажи по какъв курс е сметнат долар/ лев ? И да не кажете че съм голословен ето ти линковете

http://www.amazon.co...g/dp/1451608217

и

http://import.book.s...ing&s=0&sin=101

Нещо по въпроса :rolleyes: ! И отделно цитат от твоя пост

у нас взимаш 400 - 500 лв , енергото ти взима 80-100 , БТК/GSM , сметки 40-50 че и повече лв. , кабелна + интебнет 20-30 лв. ... и какво остана за храна ! Ако се оправи стандарта ... всичко че е легално !

А и знаеш ли я българската пословица " Беден човек - жив дявол " , начини все ще намери ... DC+ , free servery и други ... или и тях ще забранят доставчиците ?!? Ами да връщат комунизма , да слагат петолъчките и при Кастро !

А и не виждам кой ще остане при пози доставчик ...

П.П. Да ти кажа , по Skype че се пращат работи пак ще го има ... виж пословицата ! Ха със здраве !

Относно книгата - ми по курса на превода от англ. на български и лиценза. И от факта, че българина не купува книги и това ги прави неизгодни за търговците и съответно цените са високи. Което важи и с пълна сила за софтуера. Можеш обаче да си купиш оригинала от Amazon в ел. формат. Или да си я вземеш от библиотеката.

У нас хората масово с по 500 лв заплати, живеят в палати и не могат да си покрият сметките. Ми дай го под наем апартамента, спри да говориш нон-стоп по GSM-а (м/у другото аз плащам по 10 лв/м) - има си Skype за чатовете, и можеш да спреш кабелната. Да, мерките са драстични, но защо се опитвате да живеете по стандарт, който очевидно не ви е по джоба? Не ти/ви стигат парите? Ами ходете да протестирате, оплачете се на работодателя, търсете си друга или допълнителна работа, пишете по форумите за това! Какво общо има мизерията в която живеем със софтуера не мога да разбера? С какво сме виновни компютърните специалисти, че на бизнесмена не му се дават пари за заплати? Или че сме бананова република (без банани)?

Защо, като смятате че храната и сметките са прекалено скъпи не крадете от магазините/НЕК/ВиК или не карате адвокатите и лекарите да работят про-боно, но е ОК да не си плащате за нашия труд (и този на артистите)? Да, копията са електронни, обаче знаете ли колко пари отиват за производството на една игра? Или заснемането на филм? Защо мислите останаха малко големи фирми и студия, които да правят хубави/читави продукти/продукции? Защото им е евтино и лесно ли???

Знаеш ли, колко е лесно да се реши универсално въпроса с нелегалното теглене? С трафик! 3 гб квота за месеца, който да не отчита стрийминг-а и игралните сървъри и си дотам. А, и Skype също може да се пресече да не праща файлове. Искаш да пращаш големи файлове по е-мейл? Веднага ти пускам SMTP/IMAP прокси, което да допуска само документи и картинки без да ти начислява трафик. Ако щеш ползвай торенти, ако щеш Мулета и DC++... Както казах - стига да поиска доставчика веднага ще ти резне авантата...

Не знам. Питах за възможни причини за пробив, във форума на специалистите по компютърна сигурност, но те мълчат. Или не знаят, или не считат за нужно да ни обяснят.

:rolleyes:

Извинявай,това в другата тема според теб въпросително изречение ли е и ако,да,към кого е насочено?

Как да отговориш на някой,който и идея си няма как се задава правилно въпроси?!

Q-tech , приятелю , прати половин България в пещерите ! Радостен съм че работя и имам доходи . Ама имаше потребител във форума , който ни напусна защото нямаше 20 лв. да си плати интернета ! И аз съм да си плащаме софтуера ... ама да започнем от високо ниво , колко мислиш е лицензионният софтуер по общини и училища ? Ще бъда доволен от една журналистическа проверка ... и говоря за малки общини в каквото съм аз !

Обясни ми защо в моят град няма кино , и за да отида до близкият окръжен град за да гледам един филм ми е минимум 50 лв. ... или нас в малките градове кучета ни яли ! Не забравяй че монетата винаги има две страни ?

Упссс ... щях да забравя за книгите ! Знаеш ли какво се купува в нашата градска библиотека ? Любовни романчета и класическа литература . Задавал съм въпроса " Защо? " и отговора е бил " Как да дадем за една книга на Кинг 50 лв. като ще я прочетеш ти и никой друг , а любовните романчета ще се прочетат от още потребители . " Знаеш ли колко го е** г-н Кинг за пустият му лиценз от моя град . Не се захващай за думата , един съм от малкото в града който още дава пари за художествена литература ! Просто си тегля романа от " Читанката " и ако ме грабне си го взимам в хартиен вариант !

Я да те питам и друго , защото виждам че развираш от техника ! Ти не би ли си купил едно CD с MP3 или FLAC формат , или едно CD с 14 песни от който ще харесаш 3 , а другите са плява( пълнеж ) на албума ! Не е ли по добре да си го изтеглиш , да го чуеш и ако си толкова върл фен на групата/изпълнителя да си го купиш !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

И от факта, че българина не купува книги и това ги прави неизгодни за търговците и съответно цените са високи. ли???

Някои те е излъгал българина купуваше книги, купуваше много книги.

Говоря за времето преди масово навлизане на интернет 93-98г. Като ученик с продажба на книги си докарвах по една много добра месечна заплата.

Книгите бяха по 2-3 хиляди лева и се продаваха като топъл хляб. (За по малките който не помнят това са 2-3 днешни лева ама не съвсем, тогава 3000лв (3лв) си бяха пари а сега и за кафе нестигат)

Зареждаха ме два пъти в седмицата вторник и петък и в тези дни продавах по стотина книги, и в другите дни продавах но в тези двата беше лудница.

Имах си редовни клиенти и поръчвах винаги по 3-4 броики в повече и понякога пак не стигаха.

В любовните романи имаше талон за безплатна книга купуваш примерно 5 и шестата е безплатна.

Но на това се сложи край, постепенно след всяко увеличение продажбите намаляха и накрая даже и някои от по-малките книжни борси фалираха.

И така, представете си 2018 г. Обикновено българско жилище.

- Тате, може ли да смъкна от сметката ни 99 долара? Трябва да купя една книга.

- Така ли? Коя книга?

- Ами, на тоя… Вазов. “Под игото”.

- Че защо ще я купуваш? Имаме я.

- Супер! В кой файл е?

- Какъв файл? Ей я на рафта, третата отляво.

- Пфу! Та тя е на хартия!

- И какво от това? На твоята възраст четох от нея.

- На твоята възраст, значи. Че тук няма търсене! Как да си намеря нужните ми цитати, а? И аудио-съпровод няма. Нито анимирани картинки. Тъп текст, не може даже шрифта му да смениш. Луд ли си? На училище ще ме скъсат от подигравки. Чети си я ти!

- Добре де, ето ти я тук на DVD. Преди петнайсетина години го купих…

- Какво?! DVD?! И с какво ще я разчета тая антика, според теб? Че тя е за музея на технологиите. Още малко и на перфолента ще ми го предложиш тоя Вазов!

- Като си толкова умен, защо не потърсиш в мрежата и не си я смъкнеш безплатно?

- Да смъкна безплатно книга?!

- Естествено. На Вазов авторските права са изтекли отдавна. Все ще да се търкаля някъде.

- Тате, абе ти…? Като ти си бил малък, в началото на века, може и да е можело да смъкнеш всичко безплатно. Не си ли чул, че вече от пет години авторските права върху книгите са продадени за вечни времена на Американската асоциация на книгоиздателите? Или искаш и мен да напъхат в затвора доживотно като ония от сектата за свобода на информацията?

- Че Вазов е българин! Какво общо имат тук американските издатели?

- На кой му пука? Ти случайно да не си антиглобалист, а?

- А, не, не, разбира се!… Виж, сине, грехота е почти сто долара да дадем за някакъв файл. Защо не помолиш някой съученик да ти го даде, да го прочетеш? Все някой ще го има. После пък ти ще му дадеш някой твой.

- Да, бе! И като ми дадат техния Вазов, къде ще го чета?

- Как къде? Те тяхното си копие у тях си, ти тук, на компютъра…

- Абе ти си съвсем изостанал. Книга може да се чете само на този компютър, от който е купена. Пък и поляризацията ще е различна… Накратко, тате, давай парите. Ще си купя нормална книга.

- Добре де, ето ти еднократна парола за теглене на 99 долара от сметката ни. По наше време това бяха бая пари…

- Платих я. Thanks.

- Дай и аз да я видя тая книга… Какви са тия картинки? В оригинала нещо май ги нямаше.

- Реклами, как какви. Без тях книжката струва 699 долара.

Екранът пъстрееше от мигащи обяви: “Дърводелски услуги – Марко и син”. “Истинските юнаци ползват нашите хранителни добавки!”. “Рекламна служба `Метоха` – моментална известност навсякъде!”. “Кредити изгодно, ниски лихви”. “RADA-LESSONS.COM – всичко, на което може да ви научи разкрепостена млада учителка!”…

- А текста защо го няма? Трябва да се изчака да изчезнат рекламите ли?

- Ти от Луната ли си паднал? Има да си чааааакаш… Текстът трябва да се чете през поляризационни очила. Без тях се виждат само рекламите.

- Това пък от кой зор?!

- Как от кой? За да не може книгата да се чете незаконно, естествено. Купил съм си аз примерно книгата, платил съм си, а пък някой стои зад мен и я чете над рамото ми, без да си плаща – как я виждаш тая…

- Пълни глупости. Ако и аз си сложа очила?

- Голям смешник си. Текстът се вижда само през моите очила. Твоите ще имат друг код на поляризацията.

- Добре де, дай ми твоите, да я видя тая книга…

- Как ще я видиш? Нали очилата няма да ти разпознаят ретината. Ще видиш само съобщение, че си сложил чужди очила… Тате, стига си ми пречил с твоите глупости! Трябва бързо да чета, докато не е изтекъл лицензът на книгата. Иначе, ако не искам да се самоунищожи, трябва да доплащам за свръхвреме. Не ми пречи, чета…

… След 2 часа:

- Уфф. Привърших я най-сетне.

- Какво? За два часа си изчел “Под игото”?

- Естествено. И за един щях да го прочета, ако не бяха рекламните паузи.

- Тая не я вярвам. Я ми кажи, кой е Краличът [редактирано името в авторовия вариант - Заманов]?

- Кой?!

- Яснооо. Кой е тогава Боримечката?… Кириак Стефчов?… Чорбаджи Марко поне?!…

- Откъде да знам бе, тате! Четох Home Edition. Там е само това, дето Огнянов и Рада се харесаха, и после башибозуците ги убиха. За останалото трябва да се купува Professional, или може би даже Enterprise Edition. Всичките ни пари няма да стигнат…

- Уфф… Ум не ми побира накъде е тръгнал тоя свят!

- Тръгнал ли?! Стигнал е вече! Тръгнал е бил по твое време, тогава е можело да го спрете…

Хубава пародия, нали? На който я разкажете, ще се смее. И ще ви обяви за параноици. А ако е някой голям издател, и ще ви скъса от подигравки…

Идете сега мислено при дядо си, преди трийсет години. Кажете му, че през 2006 г. това да си препишеш книгата на другарчето си ще е престъпление, което може да бъде наказано със затвор. Кажете му, че ще има хора, арестувани за това. Какво ще ви отговори?

Посочете му новия му магнетофон, и му кажете, че през 2006 г. това да си презапишеш “Бийтълс” или Елвис Пресли ще е престъпление, и затова ще арестуват. Не, не политическо! Че ще е същото престъпление да презапишеш и речите на другаря Тодор Живков, и ще има съдени хора, задето са го направили.

Разкажете му как стоят нещата с авторските права днес, без да преувеличавате нищо. Поне колкото изтърпи, преди да почне да ви се смее и да не ви слуша. И след това се върнете днес и тук, за да разкажете какво ви е казал дядо ви, и за какви ви е обявил.

Не, не на мен. На себе си го разкажете, за да го чуете… А на мен ми кажете – това, дето той ви го е казал за днешната реалност, прилича ли ви на това, което ви казват днес за… нещо?

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Първо - Звезди има само на небето, това не са поп-фолк изпълнителите, нито който и да било друг.

ДесиСлава не е една от моите любимки, но твоята простотия и некомпетентно мнение по въпроса минава всякакви граници. Може и да има хора, които мислят като теб, но не са голяма част.

Второ - Кен, къде ти е Барби да охлади страстите ти? Май ти липсва нещо? ;)

Погледни си само "изнежения" ник, после пиши глупостите, които твърдиш. В момента поп-фолка е най-коментирана, комерсиално и слушана музика. Не се изказвай неподготвен, че някъде можеш да си получиш неочаквания фистинг.

Първо - Звезди има само на небето, това не са поп-фолк изпълнителите, нито който и да било друг.

ДесиСлава не е една от моите любимки, но твоята простотия и некомпетентно мнение по въпроса минава всякакви граници. Може и да има хора, които мислят като теб, но не са голяма част.

Второ - Кен, къде ти е Барби да охлади страстите ти? Май ти липсва нещо? ;)

Погледни си само "изнежения" ник, после пиши глупостите, които твърдиш. В момента поп-фолка е най-коментирана, комерсиално и слушана музика. Не се изказвай неподготвен, че някъде можеш да си получиш неочаквания фистинг.

Аз няма да коментирам, кой има нужда от охлаждане на страстите.

Това се вижда ясно.

Кажете на един канадец, че получавате 400-500лв и имате интернет,GSM, стационарен телефон, топлите се на ток, гледате кабелна телевизия, и вижте реакцията му.

Кажете му колко пъти ходите на кино,театър,концерт,пицария,китайски,на море ,на планина.Пълен ли ви е хладилника като техните.По-високи са от моя ръст и фраш догоре.

Приятелю много обичаш да разсъждаваш.Искат тяхните правила,принципи,закони.Всичко без стандарта.Ако ще живеем в един европейски дом нека и бюджета и парламента да е един.Да се унифицираме тотално.Минимална заплата 1000 евро глобално за европейския съюз.
  • Автор

Упссс ... щях да забравя за книгите ! Знаеш ли какво се купува в нашата градска библиотека ? Любовни романчета и класическа литература . Задавал съм въпроса " Защо? " и отговора е бил " Как да дадем за една книга на Кинг 50 лв. като ще я прочетеш ти и никой друг , а любовните романчета ще се прочетат от още потребители . " Знаеш ли колко го е** г-н Кинг за пустият му лиценз от моя град . Не се захващай за думата , един съм от малкото в града който още дава пари за художествена литература ! Просто си тегля романа от " Читанката " и ако ме грабне си го взимам в хартиен вариант !

Имаше хубави времена за книгите,но вече не.

Аз лично отдавна не мога да си позволя този лукс.

Фенка съм на Стивън Кинг,и когато започнаха да му издават книгите,ги купувах всичките.

Сега не става.

Тегля от нета каквото ме интересува и го има сканирано-и благодаря на всички,които споделят страниците и с нас.

;)

Знаеш ли, колко е лесно да се реши универсално въпроса с нелегалното теглене? С трафик! 3 гб квота за месеца, който да не отчита стрийминг-а и игралните сървъри и си дотам. А, и Skype също може да се пресече да не праща файлове. Искаш да пращаш големи файлове по е-мейл? Веднага ти пускам SMTP/IMAP прокси, което да допуска само документи и картинки без да ти начислява трафик. Ако щеш ползвай торенти, ако щеш Мулета и DC++... Както казах - стига да поиска доставчика веднага ще ти резне авантата...

Лесно е да, ама защо само се говори, а нищо не се прави? Интересно, ако бях Колев и разбирах толкова много в тази сфера, досега да съм го направил 100 пъти ... Не мислиш ли? Кого заалъгват, че ще направят нещо? Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш! На думи сме .... абе Богове!

И кой интернет доставчик ще се съгласи на това, като знае, че по този начин губи .. сигурно над 50% от потребителите си? Щото после едва ли Дянков ще тръгне да ги компенсира за загубите си, няма пари, те пари за здраве нямат! В момента не му е времето за това, просто тръгват от "конеца" ... Парите, които се опитват да съберат от спирането на "авантата" няма да са толкова много, да не кажа незначително, щото по-голямата част хора няма да тръгнат да си купуват глупави неща за много пари! А погледни в "една мафия" колко пари играят.... там са парите! Просто не се мисли трезво или искат а отчетат някава дейност и да си правят мръсните сделки ... !

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Аз няма да коментирам, кой има нужда от охлаждане на страстите.

Това се вижда ясно.

Запознат ли си с доктрината на тези тримата които са ти аватар?

Е имаше един лозунг,ще го перифразирам.

Всеки изтеглен торрент - камък по империализма.

Държава,която си напечата 600 милиарда долара и се поддържа изкуствено много-добър стандарт за сметка на света не е за жалене.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.