Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях ужас в банята и от загуба на кръв щях да си остана там

Featured Replies

...и чувствах, че направо се задушавам в тази метална кутийка...

Сефте чувам за херметичен асансьор.

• Отговори 95
  • Прегледи 36,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Еи големия ужас !!! Ти да не си категория муха ? Каква е била тая врата да не е била блиндирана . Аве ще и играя два шута и ще мина като цар през нея . Ама преди това 100% щях да я отворя . Еи голе

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Ха ха ха това било ужас ! Още един шанс да използвате реитинг системата . Аз пък ви казвам няма да пиша в този форум ако тази история е вярна . Първо каква трябва да е тази аркада че да ти изтече кр

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Сега в момента съм малко зает , по късно ще ви анализирам цялата история на автора които освен програмист е и доказал се маистор на късия разказ . Тази история ако не е лъжа то е силно драматизирана и

Тая тема трябва да влезе в хумур и забава :angry: какви истории се разказват, какво чудо :)

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

абе стой и ти в един малък асансьор 20-тина минути без изглед да излезеш, пък да видим колко забавно ще ти бъде.

пък и аз си имам фобия от малки пространства от години.

п.п: връщам си думите назад - има хора, на които им пожелавам така да се заклещят някъде. я в асансьор, я в баня - някаква такава историйка, да видите какъв е купон. едно спокойствие те обхваща, че никой не знае къде си и нямаш връзка с никого...:)

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

аз имам фобия от насекоми, преди две вечери, гледам от тавана един паяк се клати ту нагоре-ту надолу над главата ми, събудих моя рицар на бял кон (беше около два сутринта), за да го убие. В такава истерия изпаднах, че не е истина, а той умря от смях. Та така, всеки си има мерило за ужасни ситуации, аз дори и да се заключа в банята, съседката ми ще ме чуе, още повече, че си имаме и прозорец.

Ама е много гадно лятото от прозореца като влезе някоя насекомо, тичам със свалени гащи из апартамента. :biggrin:

пък и аз си имам фобия от малки пространства от години.

Точно това ти е помогнало да се спасиш :biggrin: . Да чукнем на дърво... добре сте. :speak: и повече да не ви се случва.

Ха ха ха това било ужас ! Още един шанс да използвате реитинг системата .

Аз пък ви казвам няма да пиша в този форум ако тази история е вярна . Първо каква трябва да е тази аркада че да ти изтече кръвта и да почнеш да губиш съзание !!! Хаиде стига толкова драматизъм и сърцераздерателни истории . Или маи говорим за някоя артерия .Това е първото което мирише в тази история . Те идиоти самоубиици вени си режат и не могат да се отърват от себе си че се налага да далдисват във вани че да не им се съсирва кръвта . Тука говорим за някаква вежда , дето има обилно кръвотечение за около 1-2 минути и толкова . Лично изпробвано за това не го вярвам . Второто което буди съмнение в тази история е вратата . Врата на баня в 90% от случаите се отваря на вън и се държи на един глупав език . Това не е врата да те пази от крадци а е декоративна . До сега да сте чували врата да се разбива с юмруци !!!???? Аз лично чух за първи път . Имаше навремето едни глупави врати за бани от мукава които ние като деца играещи на фуниики по новите строежи по тошково време се пробвахме с юмруци дали ще ти мине от първия път от другата страна . Но това не е било за преминаване през врата . За преминаване се използват крака .

Та чакаме снимки от тази история иначе го смятам за добър опит да се търси състрадателност . На мен ако ми се случи подобно нещо ще ме е срам да го разкажа .

Прочетох от тук от там изторията и на мен ми звучи малко глупаво, още не съм срещал врата (с изключение на блиндираните) дето ще ми се опрe.Даже няма да се наложи да се засилвам, почти 190 съм :ph34r:

Иначе за кръвта да ти кажа, братовчет ми като види капка кръв прибелва очи и се срива като чувал с картофи.

п.п: връщам си думите назад - има хора, на които им пожелавам така да се заклещят някъде. я в асансьор, я в баня - някаква такава историйка

Много благодаря за пожеланията

За това - вземете си един ето такъв кози крак и си го поставете на максимално убодно място в банята. Ако ви се случи вратата да не иска да се отвори без паника. Ако не поддаде на шутовете директно с козия крак. А може и с 2те. Смятм, че няма на света алуминиева или дървена врата която да устои на този прекрасен инструмент.

350701.jpg

И не на последно място вратите от PBC или алмумиий за баня не се изработват изцяло от метал, метална е само рамката. Пълнежа на самата врата се състои от облицована с пластмаса фибранова плоскост - така че и в този случай място за паника няма. Един стабилен ритник и вратата ше падне. Ако не стане с 1 на 2рия и третия такъв със сигурност последната няма да е на пантите си.

...пък и аз си имам фобия от малки пространства от години....

Това е проблемът, а не нулевата вероятност да умреш от задушаване в асансьор. Същото и с гледката на кръв - има хора, които не я понасят и психясват. Но това са фобии и са отделни случаи. В определени ситуации предизвикват паника. Ако психически здрав индивид попадне в някоя от гореописаните ситуации, далече няма да я преживее толкова драматично. Вече ако наистина изпадналият в затруднение има някаква фобия е напълно нормално да изгуби самообладание.

п.п. но въпреки всичко ми е много трудно да разбера на тоя тип дето жена му се е затворила в банята, тя защо е продължила да вика, след като той е пристигнал.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Не се смятам за супермен, но мисля че историята е пресилена, особено ако бъде изречена от мъж.

Пластмасовите и Алуминиеви врати се разбиват толкова лесно, че буквално ме е страх ако блъсна някоя по-силно дали няма да й стане нещо.

Фазерните врати поддават страшно лесно също.

Трябва 1-2 стабилни ритника и вратата пада.

Шперплатовите искат доста повече бой, но и те се чупят.

Правил съм го, направо извадих касата наполовина от стената, не само вратата.

Единствено масивните и тежки дървени врати и металните устояват на бой дълго...

Всичко това ми изглежда пресилено до абсурд, особено имайки предвид, че останах с впечатлението, че авторът е бил в армията и ако е така, то е много по-силен от мен физически.

Искам да се извиня, и моля да не бъда плют, корен и нападан за мнението си, но просто...

Относно бравите-Обикновените ги отварям само с парче тел...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако сложиш няколко снимки на бравата и на разбитата врата, може и да ти повярвам... :ph34r:

То туи да беше само . С две ръце хванал пинсетите ...!!! и се подхлъзнал и ръцете му пред него ама тои си сцепил веждата , колко е голям тоя праг ? да не е бурдюр ! че и остър . Ръбовете вече са с декоративни лаисни .Ако едното болче е отвито декоративната лаисна с дръжката отлепва поне три сантиметра и вече може да я хчупиш без зор и да си бъркаш из бравата как искаш. Аве измислена му работа но масовката се вързва яко !

А аз съм от село и вадя картофите с бомби .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

@jjjjjk с рамо или бос крак едва ли ще ти е толкова лестно Блиндираната врата не съм разбивал но съм виждал метала колко е чувствителен на остри предмети

@izabel1неразбрах за каква лайстна говориш за фаянс и теракота или дръжки на брава което не е декорация. От поста на автора си личи че банята ми не е както трябва иначе и на мен ми се строи преувеличено за мъж на 33 г Отделно и такъв пропуск да не му сложат инжекция за тетанус

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

неразбрах за каква лайстна говориш за фаянс и теракота или дръжки на брава което не е декорация. От поста на автора си личи че банята ми не е както трябва иначе и на мен ми се строи преувеличено за мъж на 33 г Отделно и такъв пропуск да не му сложат инжекция за тетанус

Да два пъти съм употребил лаисна . Първия път ставаше въпрос за лаисна която се слага на ръбовете да изглеждат заоблени за теракоти и фаянс , а втория път баш за дръжката ставаше дума ама тя нали е в една продълговата джажа и не и знам името че пак употребих лаисна която е с две болчета горе и долу.

Вратата на 100% се отваря навън щом има праг от вътре .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

На мен ми се наложи да разбивам една врата преди месец. Един-два леки удара се оказаха повече, отколкото можеше да понесе вратата. А аз исках да строша само езика. Ако бях бутнал по-силно щях да я отнеса с пантите.

Хах .Та като прочетох всичко до тук стана ясно едно. ТЕМАТА Е ЗА ПАНИКАТА.

На пича наистина му се е случила случка /не толкова драматична според мен / ама ако на страха очите са големи то на паниката са направо огромни.Страха да не умре е била основната му мисъл,даже излизането от банята е било на второстепенно място.А кръвта направо го е зашеметила.Цепил съм си зверски веждата.Дори и сега след 15 години все още белега не е изчезнал.Така че имам представа какво е.А кръвта спира сама след като мястото отече.Там няма голяма артерия.А разбиването на талашитена врата с голи юмруци си е направо приключение.Голям късмет че освен сцепена вежда е нямало и изкълчени пръсти,натъртени стави или спукани кости.

Според мен още като е видял че вратата не се отваря е трябвало да седне и да помисли как да излезе,а не че няма хора наоколо и може там да си умре.

И сега към автора: Благодаря ти приятелю че сподели това с всички.Поне 10 човека прочели това са променили по нещо в банята си за да не им се случва подобно нещо.Така че направо си им помогнал.Скорошно оздравявяне.

За всички които изпадат в паника едно антипаник решение . Гарантиран резултат ! Ще се разминете само с мускулна треска на следващия ден.

IMG_5573.jpg

За всички които изпадат в паника едно антипаник решение . Гарантиран резултат ! Ще се разминете само с мускулна треска на следващия ден.

IMG_5573.jpg

Само дето откъде ще намери контакт в банята :ph34r:

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Хора! Стига се подп.чквайте! Ако сте забелязали, автора на статията е липсващ от нея, изключая първият и пост. Явно я е пуснал с цел...? Нужна му е определено психологична подкрепа, явно го гонят фобии, в случая може би клаустрофобия и хематофобия, поради което в критична(за него) ситуация не е бил в състояние за адекватно действие.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хора! Стига се подп.чквайте! Ако сте забелязали, автора на статията е липсващ от нея, изключая първият и пост. Явно я е пуснал с цел...? Нужна му е определено психологична подкрепа, явно го гонят фобии, в случая може би клаустрофобия и хематофобия, поради което в критична(за него) ситуация не е бил в състояние за адекватно действие.

И какво, хората в интернет форум като калдата да му лекуваме фобиите? Има си специалисти за тази цел.

Та колеги форумци автора на този пасквил се изгуби което ме кара да си мисля че сега се води борба с вратата на нужника :)

или с капака на клозета :hush:

И какво, хората в интернет форум като калдата да му лекуваме фобиите? Има си специалисти за тази цел.

Аз само предполагам, не съм твърдял, че човека е болен. Смятам че темата, не противоречи на раздела, а който не иска да пише в нея да знае, ако случайно не е в час, че никой не го принуждава - за четенето й също.

Самия USAF не се е логвал във форума от последната вечер когато е писал темата, ако забелязвате. Аз му имам и скайпа и мобилния, понеже бях го питал преди 2 месеца на лични да ми обясни един Html-код понеже той се занимава със уеб дизайн, и му се обадих да го питам какво стана че не влиза във форума от публикуването на темата. Ръцете го болят дето със юмруци е чупел врата на части за да излезе, и самата врата не е фазер, е от чисто дърво...... нормално е да го болят ръцете, макар че е физически силен, понеже не само че е бил в армията, но има син колан по карате, но сега не тренира понеже на един турнир си е разтегнал сухужилието на десния крак, и е спрял временно. Състоянието му се е влошило още на другия ден, раната му се е отворила и отново му е текло кръв, понеже имало засегнат някакъв кръвоносен съд, че пак по лекари и болници е обикалял, и лошото е че на камерата на скайпа като го видях, от веждата се е образувал голям черен отток със подуване и окото му е започнало да се затваря. Казах му пак да отива на лекар, и да продължат да му слагат инжекции против възпаление, понеже той каза че една инжекция му била достатъчна, но му казах да отива да му слагат още, защото не ми хареса това което видях на камерата. На негово място и аз бих се паникьосал да съм сам в апартамента, заключен в банята и ударен като гледам че кръвта си заминава и няма с какво да се превържа. Макар че той има зад гърба си мисии в Косово, Ирак и Авганистан, това не го прави железен. Знам че някои хора ще кажат: мани ги тия откачени издухани военни, всичките военни които са били на мисии им хлопат дъските, но не е съвсем така. Не съм съгласен че от скука просто е решил като поет да си измисли история и да си драсне във форума просто така! Виждам че повечето съфорумци са съпричастни с темата, но видях и подигравателни постове с насмешка, което ми направи много лошо впечатление. Съжалявам ги тези хора които се подиграват със чуждото нещастие при подобни злополуки, защото съм 100 % сигурен че това ще им се върне. Не знам има ли Бог няма ли, но или Бог или съдбата или природата ще ги накаже за това че така се подиграват и базикат на инцидент със злополука. Забелязал съм че, когато някой говори така без никакви скрупули и срам, рано или късно получава възмездие - или катастрофа ще стане, или и той ще падне и ще се удари..... все нещо ще му се случи на такъв човек който се подиграва с чуждото нещастие! Поне знам трима човека които така се подиграваха и базикаха при подобни инциденти, и пострадаха! Явно има някаква по висша сила от нас която рано или късно раздава възмездие на всеки според делата му. Тези хора няма да им цитирам никовете - те си знаят много добре кои са, и съм забелязал че и в други теми имат същото държание, и дори влизат с пререкание с модераторите! Както и да е - то си е за тях! Само мога да допълня още нещо: на това момче много му се насъбра в последно време, понеже приятелката му с която живееше 7 години на семейни начала го напусна заради друг точно преди 4 седмици, което е съвсем скорошна раздяла след такава дълга връзка, и тя го напусна заради един друг военен като USAF само че македонец, и ако трябва да бъда откровен ще кажа каква е истината: на последната мисия на USAF беше в Авганистан, и той много добре се познава със македонеца, понеже двата батальона българския и македонския батальон са били един до друг, и дори двамата с македонеца са давали наряди на съседни караулни постове в един и същ график....... Само че USAF не мрази македонеца, защото той знае много добре че македонеца не е виновен, а вината е във продажната му приятелка защото тя взима решение да го напусне и да замине в Македония с другия военен. А всъщност тя се е запознала с него от интернет случайно, но в последствие се е оказало че двамата се познавате, след като си го видял на снимката във униформата и че името и фамилията съвпадат като си питал твойта как се казва...... Каква случайност само, дамата чати с произволен човек от нета, и се оказва че той се познава с USAF и че дори заедно давали наряди на съседни постове..... Понякога светът е малък..... Или твойта просто си пада само по военни. Извинявай USAF че казах истината, но ти не си виновен че така се е случило, аз не знам този македонец с какво те превъзходжа теб, и с какво е по добър от теб, че твойта реши да замине с него в Македония без да го познава що за човек е, и няма гаранция че ще се разбира с него както с теб. И той е военен както и ти. Вината е в приятелката ти, но знам че това всичко ти се събира и трупа, и в един момент избива при дадена ситуация. Да не ти пука - животът е пред теб. :super: Моя съвет е горе главата и не се отчайвай, още нещо да ти кажа: пожелавам да се оправиш и възстановиш, и отивай на лекар да ти слагат още инжекции против възпаление, не се оставяй да се усложнят нещата, а като спрат да те болят ръцете драсни някой ред из форума да сме сигурни че си ОК. Горе главата и скорошно заздравяване на раната. :super:

Редактирано от RESTORE (преглед на промените)

IMG_5573.jpg

Тия къртачи не стават, трябва да са водозащитени.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.