Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

6630 - Бързо изтощаване на батерия

PaFKaTaSs

Препоръчан отговор

Преди седмица си взех Nokia 6630, втора ръка.. всичко си работи на нея, но батерията свършва адски бързо - за 8-10 часа. Взех на заем оригинална батерия нокия добре разработена на 3 месеца (, която по принцип на друг телефон държи по 5-7 дена) и пак същото става.. Чудех се дали ако му преинсталирам Symbian-a (8.0a) ще се оправи.. И въпроса ми е как да го преинсталирам? Data cable ще си намеря, но не знам дали Nokia Ovi Suite поддържат такива стари телефони? Моля, дайте съвети как да го преинсталирам : )

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ми прилича на хардуерна повреда - не ми се вярва софтуера на телефона да причинява бързото разреждане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай през Nokia Software Updater да го преинсталираш.

Свали я от тук - http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/NokiaSoftwareUpdaterSetup_en.exe

Ако обаче не си с най-новата версия на софтуера програмата няма да изведе опция за преинсталиране, а за инсталиране на най-новата версия. Та, от там нататък изборът дали да инсталираш най-нова версия си е твой.

Другият вариант е да си направиш backup на всички ценни данни и да му направиш hard reset.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и виж да не би да е качена някоя програма която да стартира други и да ти стоян минимизирани. задръж копчето за менюто и би трябвало да ти излезе списък с програми.

кодове за ресет на symbian

*#7370# - Hard Reset

*#7780# - Soft Reset

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и виж да не би да е качена някоя програма която да стартира други и да ти стоян минимизирани. задръж копчето за менюто и би трябвало да ти излезе списък с програми.

Не е от това..

а относно рестартовете.. и след двата кода ми иска lock code някакъв.. някакви идеи какъв е той ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, стана :)

Направих Hard Reset и ся ще видя колко време ще държи : ) Ако е пак същото ще направя Soft Reset, aко не стане отново ще му преисталирам firmware-a ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Благодаря, стана :whist:

Направих Hard Reset и ся ще видя колко време ще държи : ) Ако е пак същото ще направя Soft Reset, aко не стане отново ще му преисталирам firmware-a ...

Разбира се че OVI PC Suite ще ти разпознае телефона. Но дори да имаш проблеми с нея все още можеш да намериш из нета PC Suite като за твоя телефон. Това с хард ресет е много малко вероятно да помогне. Ъпдейтвай задължително софтуера. Ако има по-нова версия - още по-добре. По-новия софт. е винаги по-добрият. Всъщност би трябвало да се надяваш да има ъпдейт, защото това е нещото което всъщност ще ти оправи проблема. Ако и това не помогне може би проблема е хардуерен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Nokia Ovi Suite си разпозна телефона, но не намери нови ъпдейти, затовах дадох само преинсталация на същата версия.. но след това отново батерията падаше адски бързо.. Излиза хардуерн да е проблема и най-вероятно повишена консумация на крайното стапало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Nokia Ovi Suite си разпозна телефона, но не намери нови ъпдейти, затовах дадох само преинсталация на същата версия.. но след това отново батерията падаше адски бързо.. Излиза хардуерн да е проблема и най-вероятно повишена консумация на крайното стапало.

Това с крайното стъпало не беше ли за усилватели? :P Няма какво да гадаеш, носи го в сервиз и виж какво може да се направи и най-важното на каква цена. Не разбрах батерията дето си пробвал за 6630 ли е била? Колко mpH? А колко е тази дето в момента е на телефона?

Все още си мисля че проблема е в самата батерия, но ако е така това не е добре. оригинална батерия за този телефон започва от 80лв...А ментетата от 5-10-15лв просто не са надеждни.

Още нещо... Проблема може да е и в зарядното. Опитай с друго.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ходих на един сервиз и човека ми каза, че не е от крайното стъпало, защото по принцип тогава батерията се изхабявала за 1-2 часа, а при мен става за повече от 6.. Дори и да било от него каза, че вече никой няма такива чипове защото са много стари и би стувало към 20на лева.. Според него е от някакъв вирус.. Каза, че имало друг сервиз в града, където можели да преинсталират телефона (операционната система), но и да премахнат заедно с това и вируса.. а аз като съм го преинстлаирал през ови стор-а не било същото и вируса си оставал. Та не ми се дават пари за преинсталация (защото не се знае дали е точно от това)... Как да махна вируса?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ходих на един сервиз и човека ми каза, че не е от крайното стъпало, защото по принцип тогава батерията се изхабявала за 1-2 часа, а при мен става за повече от 6.. Дори и да било от него каза, че вече никой няма такива чипове защото са много стари и би стувало към 20на лева.. Според него е от някакъв вирус.. Каза, че имало друг сервиз в града, където можели да преинсталират телефона (операционната система), но и да премахнат заедно с това и вируса.. а аз като съм го преинстлаирал през ови стор-а не било същото и вируса си оставал. Та не ми се дават пари за преинсталация (защото не се знае дали е точно от това)... Как да махна вируса?

-не знам с какво име се ползва сервиза където си ходил,но това което ти е казал се поразминава с действителноста-крайни стъпала все още се намират-колко стари са...?!?Ако и след Reset-а и форматирането на MMC-то продължава да го прави-смени SW но с уговорката с техника който ти го преинсталира,че ако не се промени,няма да му заплатиш-той може да ти го преинсталира и пак да си остане така(почти сигурно),дефекта в 90% от случаите е зарядния блок-подменя се зарядния чип,който с течение на времето намалява капацитета си и не подсигурява добра работа на цикъла на заряд-а аз не разбрах-с добра батерия пробва ли....?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

а аз не разбрах-с добра батерия пробва ли....?

да пробвах, заредена догоре от другия гсм беше

@eminem_vr - да, пробвах с още 2 зарядни..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Брех, най-после :computer2:))) докарах го до 2 дни. Може би с обикновенните така лесни за всички кодове за Hard & Soft Reset вируса се махна и сега се радвам, че не се излъгах да дам на някакъв ... 20-30лв за да въведе 4 числа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...