Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва да сменя водомера,-до 6 месеца.

Featured Replies

Трябва да сменя водомера,-до 6 месеца.

Така ми казаха от фирмата за дялово разпределение- ИСТА. Или да го занеса и да го проверят в сертифицирана лаборатория, и после пак да ги викам до ми го пломбират от ВИК. (Те отчетоха показанията на топломерите и водомера ,и ми казаха че в 6 месечен срок трябва да си сменя водомера за топлата вода! -бил стар модел-да,така е, на повече от 10г е!!! добре-НО КЪДЕ Е ТАЗИ СЕРТИФИЦИРАНА ЛАБОРАТОРИЯ???-АЗ ИЗПРАТИ И-МЕЙЛИ НА ВИК, ИСТА И ТОПЛОФИКАЦИЯ-И ОТ НИКЪДЕ В ОТГОВОРИТЕ МИ НЕ ОБЯСНИХА КЪДЕ СЕ НАМИРА ТАЗИ ЛАБОРАТОРИЯ?-ЯВНО ВСИЧКИ ИСКАТ ДА МИ ГО СМЕНЯТ С НОВ? А КОЛКО СТРУВА ТОВА ПРОВЕРЯВАНЕ НА ВОДОМЕРА? ИСТА -ПРЕДЛАГАТ НЕМСКИ,ВИК ИСКАТ БЪЛГАРСКИ НА БЕЛАСИЦА, ТОПЛОФИКАЦИЯ СЪЩО ДАВАТ ТЕЛЕФОН ЗА СМЯНА-???НО НАЛИ ПЛОМБАТА СЕ СЛАГА ОТ ВИК-Т.Е. 100% ТЕ ЩЕ ИДВАТ!).

-КЪДЕ СЕ НАМИРА ТАЗИ ЛАБОРАТОРИЯ? -Ще съм ви благодарен ако ми отговорите.

Поздрави.

Обикновено в лабораторията ще ви кажат,че наистина водомера е за смяна,но таксата ще си я приберат/20 лева/!

Купи си водомер,който отговаря на БДС,смени го сам/иначе си приготви към 15 лева/,и извикай да ти го пломбират и узаконят !

Водомерите съм към 35 лева,а пломбирането-4 лева !

Ако заявиш комплексна услуга от местното ВиК,ще ти струва около 55 лева !

Забравих да кажа,че като купуваш водомер,задължително виж годината на производството му ! Ако примерно е произведен 2008 година,то 2013 ще те накарат отново да го смениш !

Трябва да произведен 2010 година !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

• Автор

Обикновено в лабораторията ще ви кажат,че наистина водомера е за смяна,но таксата ще си я приберат/20 лева/!

Купи си водомер,който отговаря на БДС,смени го сам/иначе си приготви към 15 лева/,и извикай да ти го пломбират и узаконят !

Водомерите съм към 35 лева,а пломбирането-4 лева !

Ако заявиш комплексна услуга от местното ВиК,ще ти струва около 55 лева !

ДА -ПРАВ СИ! НО МИ Е ИНТЕРЕСНО КЪДЕ Е ТАЗИ ФИРМА ИЛИ ЛАБОРАТОРИЯ?

Ьъ...,и нещо друго,-щом на 5г. е нужно да ги сменяме,-а сега на мен срока ми е до новия отоплителен сезон,-не е ли по-хитро да го сменя в последния момент.Така ще сменям-(щом 20лв.е проверката където още никой не ми каза къде се прави?-а нов е 35лв.!!!),-та така ще сменям пак водомер след 5,5г.??! -Найс,-А???

Редактирано от ROBERT12345 (преглед на промените)

Значи,да почна от там,че има такава тема във форума:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=125545

Лаборатория не съм посочил,първо защото е неизгодно и немислимо за 10 годишен водомер,и второ,защото не споменаваш откъде си !

За София е

. лабораторията на “Топлофикация София” АД, ул. ”Костенец” № 5, тел. 952 00 88;

· лабораторията на ВиК София – база ”Горубляне”, ул. ”Г.Белов”№2 тел. 974 33 12 ;

· ЕТ ”Аква Билдинг”, ул. ”Перник”до бл.11-12,тел. 292 16 63;

• Автор

Значи,да почна от там,че има такава тема във форума:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=125545

Лаборатория не съм посочил,първо защото е неизгодно и немислимо за 10 годишен водомер,и второ,защото не споменаваш откъде си !

За София е

. лабораторията на “Топлофикация София” АД, ул. ”Костенец” № 5, тел. 952 00 88;

· лабораторията на ВиК София – база ”Горубляне”, ул. ”Г.Белов”№2 тел. 974 33 12 ;

· ЕТ ”Аква Билдинг”, ул. ”Перник”до бл.11-12,тел. 292 16 63;

Благодаря, ще отида да първата. Исках да зная къде се прави-то явно е неизгодно,и 100% ще взема нов-видях че има на Беласица-Петрич едни с цифри и стрелки -харесаха ми. Ще отидя до магазина за такъв.А за пломбата -ВИК. и готово,-е ще изчакам 4-5 месеца -сега имам гратис още.

• 2 месеца по-късно...

А знаете ли какъв да си купя, на пазара има 3 вида- български, италиански и немси?

Аз лично си вземам от немските и досега не съм имал проблем с тях.

Мисля обаче , че дори и от другите да вземеш , пак няма да сгрешиш. И те би трябвало да те изкарат 5 г. докато ще трябва пак да го смениш или дадеш в лаборатория за проверка.

Последното обаче не е никак препоръчително!!!

Преди години се излъгах така да го занеса в местната лаборатория за проверка , и при получаването му обратно ми напълниха шепата със сменени зъбни колелца. Цената на услугата беше около 18 лв.

Дотук добре , обаче при следващото отчитане на водомера , дойде и изненадата. Почти двойно изразходвана вода? От къде ли?

След няколко месеца почти двойни сметки за разлика от тия преди проверката на водомера , хайде един нов , слагане , викане за пломбиране отново и нещата си дойдоха на мястото.

Извода го оставям за вас!

Успех!

• Автор

Благодаря! Ще купя нов, най ми хареса италианския-метален-бронзов,масивен като тоя на Беласица-Петрич,но много по добре изработен.То нашия е направо първобитен-като китайски боклук за 1 левче.Немския е като Мерцедес-но е целия пластмасов с едно прозрачно от горе, не смея да го взема-ако го ударя и счупя-тея от ВИК или Топлофикация ще ме одерат от начисления. Преди 2-години един майстор ми потроши мивката ....чук ли изпусна...(?),и сега е напукана!Здраве да е! Е, и дано Сергей Станишев пак да стане министър.И не на последно място да са живи и здрави и много,много богати младоженците на Президента.Пък може и да ни се усмихне щастието и с политика да се занимават. :yanim:

Редактирано от ROBERT12345 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.