Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Force3D HD4550

Featured Replies

Ще сглобявам гейм комп. Отидох в един магазин и ми предложиха Force3D HD4550 1GB DDR3 на цена от 127лв. Ето линк към сайта на фирмата. Та понеже гледам същата карта в нета е 70лв., но с 512MB памет и си викам тоя да не ме менти. В Amazon погледнах същата 1GB - 62 долара. Вие как мислите - струват ли си 127лв. за нея или не?

• Отговори 110
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която

• За кои игри говориш.За 300лв 5770,5750 е към 200-220лв.

• За кво вобще правиш ъпдейт за тия пари,да си беше отишъл на AC/DC по -добре,да се размажеш кат хората.High voltage rock n roll. Айде давайте минуси.

Много пари са за такава карта .Около тази сума това : http://www.stantek.com/?prod=34112 , При такъв клас видеокарти , дали е с 512мб или 1гб памет няма значение , разлика има в картите от 200+лв.

Ще сглобявам гейм комп. Отидох в един магазин и ми предложиха Force3D HD4550 1GB DDR3 на цена от 127лв. Ето линк към сайта на фирмата. Та понеже гледам същата карта в нета е 70лв., но с 512MB памет и си викам тоя да не ме менти. В Amazon погледнах същата 1GB - 62 долара. Вие как мислите - струват ли си 127лв. за нея или не?

А тази карта добре ли е за игри?

Тия ги отпиши директно като място, на което да си хвърляш парите. Продават ти бюджетна карта на цената на два пъти по-бърза карта като модела от среден клас Радеон 4670! Напиши с какъв бюджет разполагаш за машината и има ли някакви чаркове от предишен компютър, които евентуално биха могли да се използуват.(клавиатура, мишка, кутия и захранване, монитор и т.н.)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

AMD Athlon II X3 - 2.9GHz RAM DDR2- 1GB MB: ASUS M2A74 AM2+/AM3 HDD Samsung 500GB SATA2 mATX кутия + захранване 400W Всичко общо излиза 400лв. без външното видео. За видео около 150лв. ПП. М-у другото това HD4670 бих го взел, ако става за игри (ама новите игри на макс графика).

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

• Автор

Хм, за новите игри на мах ще ти трябват няколко пъти х 1 ГБ Рам и видеокарта, няколко пъти по-скъпа от посочената :instant hit:

Е чак пък толкова.... Видео за 150лв. ми се струва добро. А рамката на 3GB мисля, че е идеално.

за 150лв тази карта http://www.plesio.bg/svga-c-69977735/5670-vga-pci-express-512-mb-p-281759.html или тази http://www.multirama.bg/product/950/video-karta-palit-gf9800gt-512mb-gddr3-pci-e.html ....а захранването какво е..........

Редактирано от blackarcher (преглед на промените)

Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която и с видео 5870 ,което е около 700лв.,пак не може да се подкара на макс.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

110лв - 4670 ...

За 150 - предишното мнение...

Иначе съгласен с Кокомил. Видео под 300лв в момента трудно ще изкараш макс детайли на новите игри...

Вземи си тая ако можеш. VTX3D PCI Express 2.1 x16 ATI Radeon HD5750 GDDR5 SDR 1024MB/128bit, HDTV+HDCP, HDMI Видео изход Съвместими устройства: PC Разположение на устройството: Plug-in Card Необходим разширителен слот: PCI Express 2.1 x16 Чипсет на видео карта: ATI Radeon HD5750 Графичен процесор - Име на ядро: Juniper LE Брой графични процесори: 1 Скорост на GPU ядрото: 700 MHz Брой поточни процеси: 720 Texture Mapping Unit Quantity: 36 Скорост на RAMDAC конвертиране: 400 MHz 2D/3D характеристики: Ati Stream Technology; Ati Eyefinity Technology; Ati Avivo Video; ATI CrossFire X; ATI PowerPlay API поддръжка: DirectX 11; OpenGL 3.2; OpenCL Стандарт за цифрова телевизия: HDTV; HDCP Аналогов видео сигнал: RGB Цифров видео сигнал: Digital Visual Interface (DVI) High-Definition Multi-media Interface (HDMI) DisplayPort Памет Тип видео памет: Памет на видео картата Тип паметта: GDDR5 SDRAM Инсталирана видео памет: 1024 MB Скорост на видео памет: 4600 MHz Капацитет на шината на паметта: 128 bit Поддържани интерфейси Брой VGA интерфейси: 1 Тип VGA конектор: 15 Pin D-Sub Брой DVI интерфейс конектори: 1 Тип DVI интерфейс конектори: 29 Pin DVI-I Брой HDMI интерфейси: 1 на цена: 243 лв. плюсове: ако имаш дъно, което да поддържа CrossFire Technology след време по желание си взимаш още една такава или по горен клас.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Един френд има тази карта. Изкарахме Quantum Of Solace на макс графика. Струва около 300лв.

То и аз съм в момента с тази карта и що горе бива, но не може да се мери с предишната, която имах и замина POV Geforce 9800 GTX+

Хубавото е че дъното ми поддържа CrossFire Technology и след време смятам да купя по горния клас 5850 и ще ги пусна и двете да работят ще ми е любопитно, никога за сега не съм пробвал подобно нещо.

• Автор

Тази 4670 може ли да изкара игрите поне на средна графика? И става ли за филми, програми и тнт. или става само за игри?

Тази 4670 може ли да изкара игрите поне на средна графика? И става ли за филми, програми и тнт. или става само за игри?

За кои игри говориш.За 300лв 5770,5750 е към 200-220лв.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Тази 4670 може ли да изкара игрите поне на средна графика?

Според мен взимай 5750 по нова е а и не грее много 42 градуса.

За кои игри говориш.За 300лв 5770,5750 е към 200-220лв.

Човека е с ограничен бюджет, може би ако му кихнеш от твоите джобни за деня ще си позволи предложените от теб карти.

Марто, най-доброто предложение до момента( в рамките на бюджета), е Radeon 5670 от пост №8. Има предимството, да е по-бърза от останалите карти на подобна цена и харчи прилично малко ток.

• Автор

ОК. А как Ви се струва 4770 и този процесор дето съм го избрал, добър ли е като производителност при игри.

Процесора ти е добър.Ето сравнение с предложената тук 5670 и 4770 http://www.ultimateh..._5670_page3.htm

Единствения недостатък на 4770 е липсата на ДХ11.

Да се има предвид, че резултатите от тестовете се влиаят и от другите компоненти в системата, а тестовата система е значително напред спрямо тази на Марто.

Тоест да взема 5670? Мисля после да направя ъпгрейд на рам паметта до 3GB.

Както казах в момента за цената си е най-добрият избор! Съобрази се и с ниската консумация и това че си с малка кутия. Колегите не знам дали са обърнали внимание на този факт, а и захранването не е ясно какво е!

За оперативната памет, най-добре е кит от 2Х1ГБ или 2Х2ГБ(Ако мислиш да използуваш 64 битова версия на ОС, което при ХР е безмислено), в зависимост от финансовата възможност. Напърво време може просто да добавиш още една гигабитова пръчка памет(ако сега си с такава, но ако си с 2Х512МБ, е по-добре да вземеш кит от 2Х1ГБ(при малък бюджет) и да подмениш 512-ките, които да продадеш, впрочем това може да направиш[подмяна и продажба] и ако си с 1ГБ пръчка, която е твърде стар и бавен модел). Ако ще добавяш пръчка памет, съобрази се да е с еднакви параметри с досегашната, ако е по-бърза просто ще се даунклокне и ще работи с честотата на по-бавната, а и ще е по-скъпа покупка.

За рам памет мисля тази. Дъното е това, кутията е тази.

Мисля, че този кит е по-добър от пръчка памет без марка(noname)! Ако можеш да си го позволиш. Има вероятност да тръгне и на по-ниска латентност от основната.

Кутията е среден размер, само дъното е mATX, така че и по-голям физически размер видеокарта може да се вмести, но все пак едва ли ще стане с някои от моделите от висок клас, които и без това са на недостъпна цена за бюджета, с който разполагаш.

Да се има предвид, че резултатите от тестовете се влиаят и от другите компоненти в системата, а тестовата система е значително напред спрямо тази на Марто.

Това кво означава,че при по слаба конфигурация 5670 ще се изравни с 4770 или сигурно ще и я надмине по пройзводителност.Стига писахте глупости.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.